ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:74/234)

Warsztaty z Gorenje i włoskie smakowitości - 28 listopada 2015 151

wspaniałej zabawy w kuchni. Włoskie menu przygotował Wojtek Lewandowski, i pod jego kierownictwem dzielnie szykowaliśmy pyszne dania.  Na początek sałatka z pieczonych buraków z gorgonzolą - rewelacja następnie - Sandacz po friulijsku, czyli ryba z szynką parmeńską i borowikami (Friuli Wenecja Julijska to nieduży region w północno-wschodnich Włoszech  ze stolicą w Trieście). Na koniec risotto

Stare Gary
PSTRĄG PIECZONY Z WARZYWAMI 215

Pyszny, zdrowy i niedrogi obiad dla całej rodziny:) Pstrąg pieczony z masłem, czosnkiem, tymiankiem i sokiem z cytryny, ułożony na kolorowych warzywach. Danie nie jest pracochłonne, wystarczy pokroić warzywa, skropić je oliwą z oliwek i posypać przyprawami, zapiec 25 minut w piekarniku, a następnie położyć na nie "nadzianą" rybkę i znowu zapiec 20 minut. Bez stosów brudnych naczyń, szybko(...)Pstrąga można kupić w większości marketów w naprawdę dobrej cenie. Taką rybkę możecie podać na obiad, ale również podjąć nią gości na kolacji. Moje Dzieci uciekają jak widzą te rybie oczy, ale i tak na końcu zajadają pstrąga ze smakiem:) Maż zaś, który nie przepada za rybami, brzęczy, że nie będzie jadł, ale - postawiony pod ścianą groźbą rozwodu - w końcu

Słodko-Słony Świat Ilony
Łosoś.Wino. Cytryna. 163

poza gotującym się winem wprawia mnie w dobry nastrój. Na szybko zrobiłam w głowie listę swoich ulubionych aromatów. Lubię gdy dom przenika woń czekolady lub korzennych przypraw w czasie pieczenia ciasta. Szczególnie jesienią i zimą przygotowywanie takich dań sprawia mi przyjemność. Lubię też gdy zapach rozgrzanego oleju miesza się z czosnkiem. Od razu robię się głodna. Kiedyś nie sądziłam(...)upieczenia ryby wykonanie: Brokuły gotujemy na parze 10 minut. Łososia doprawiamy solą, pieprzem, smarujemy lekko oliwa i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15 minut lub do chwili gdy ryba będzie się ładnie rozdzielać widelcem. Szalotki bardzo drobno siekamy, przekładamy do garnka i zalewamy winem. Gotujemy do chwili za cały płyn odparuje. Wlewamy

Przysmaki Karolki
Słoneczne rafaello z groszkiem ptysiowym bez pieczenia 150

Ciasta bez pieczenia, to ostatnio mój konik. Czuję się w tym temacie jak ryba w wodzie, sprawiają mi wiele frajdy. Chciałabym Wam pochwalić się moim nowym pomysłem na słoneczne rafaello z groszkiem ptysiowym - zupełnie bez pieczenia, bez pośpiechu, w międzyczasie. Spójrzcie sami i nie zapomnijcie o ocenie, to dla mnie niezwykle ważne! :) Potrzebujemy: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml mleka

MamaOskarka
Leszcz pieczony 164

Dziś na obiadek zrobiłam...leszcza! Leszcz jest rybą słodkowodną, o delikatnym, średnio ościstym ciele i chudym mięsie. Można z niego przyrządzić wiele smacznych i tanich potraw. Leszcz   doskonale nadaję się do  gotowania ,  duszenia ,  pieczenia czy zapiekania . Leszcz ma białe, chude mięso.  Ja mojego leszcze po prostu aromatycznie upiekę w brytfannie Toscana marki Florina(...)środku. Potraktuj kolorowym pieprzem prosto z młynka. Posyp gotową mieszanką- pomidor,szczypiorek,sól morska. Na zewnątrz i w środku ryby. Polej oliwa z oliwek. Nałóż pokrywę na brytfannę Toscana i włóż do nagrzanego piekarnika , na 190 stopni, góra i dół. Piecz tak około pół godziny. Po czym wyłącz piekarnik i zostaw jeszcze chwilkę w środku. Po czym wyłóż na talerz

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczony dorsz prosto z polskiego morza 192

Na piątkowy obiad ryba! Świeży dorsz prosto z polskiego morza. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Pieczony dorsz prosto z polskiego morza 199

Na piątkowy obiad ryba! Świeży dorsz prosto z polskiego morza.Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Dorsz pieczony na jarmużu z rzodkiewką i kalarepą 141

łyżeczki świeżo mielonych nasion kolendry ½ łyżeczki cząbru sól według smaku 2 łyżki mąki masło klarowane do smażenia garść mieszanki kiełków np. brokułu i rzodkiewki Piekarnik rozgrzać do 180°C. Rybę opłukać, osuszyć, podzielić na porcje. Oprószyć solą i skropić sokiem z limonki, odstawić na bok. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Na patelni roztopić łyżkę masła, zeszklić na nim cebulę(...)cząbrem, solą. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego. Filety panierować w mące, nadmiar strzepnąć. Krótko obsmażyć z dwóch stron na lekko złoty kolor. Ułożyć na warzywach. Piec 15-18 minut w zależności od grubości ryby. Upieczoną rybę posypać kiełkami, od razu podawać. Dobrym dodatkiem będzie brązowy ryż. Smacznego

Pełny talerz
GULASZ RYBNY Z DORSZA 130

Gulasz rybny z dorsza z dodatkiem warzyw - marchewki, cebuli, pieczarek oraz papryki, w sosie pomidorowym. To smaczna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Taki gulasz, oprócz tego, że

Kuchnia MagdaLeny
Ryba w pomarańczach z warzywami 166

zapiekania (u mnie mini garnki Staub ) lekko nasmarowanych olejem na dnie ułożyć podsmażoną marchewką z porem, na warzywach ułożyć rybę w całości lub pokrojoną na mniejsze kawałki. Całość polać sokiem z pomarańczy i obłożyć plasterkami lub cząstkami pomarańczy. 7) Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym(...)stopni przez 10 min., a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 10 min., w razie potrzeby jeżeli filety są grubsze można wydłużyć czas pieczenia. 8) Podawać na ciepło ze świeżymi listkami tymianku lub mięty. Artykuł Ryba w pomarańczach z warzywami pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Pstrąg z grilla 180

Pstrąg pieczony na grillu wymaga naprawdę niewielu dodatków, żeby smakować perfekcyjnie. Trochę soli, cytryna, koperek i czerwona cebula i możecie rozkoszować się idealnym daniem. Do

Bullio
Łosoś w płatkach migdałowych 160

Soczysty kawałek łososia pieczony w piekarniku. Wyjątkowości dodają mu płatki migdałowe, którymi jest posypany. Podałam go z pieczonymi warzywami- marchewką, pietruszką i selerem. Składniki

Kuchnia w czekoladzie
Pstrąg pieczony 146

Obiad w niewiele ponad pół godziny z udziałem pysznej, świeżej ryby. I to przy małym nakładzie pracy - tak lubię. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb

Smaczna Pyza
Pieczony pstrąg z masełkiem chrzanowym i pomidorkami 169

która z nieprzerwanym chłodzeniem zapewnia świeżość ryby. Pochodzi on z naszych, lokalnych gospodarstw zrzeszonych w Stowarzyszeniu Producentów Ryb Łososiowatych, znajdujących się na terenie całej Polski. Warto na to zwracać uwagę. Pstrągi podałam z prostym czosnkowo-chrzanowym masełkiem i dodatkiem aromatycznych pieczonych pomidorków. Lekki obiad w pół godziny. Pieczony pstrąg z masełkiem chrzanowym i pomidorkami: 2 świeże pstrągi Marinero(...)środka po łyżeczce masła i rozsmarowujemy. Wkładamy także po plasterku cytryny i po 1-2 gałązki koperku. Wierzch ryb smarujemy pozostałym masłem i nakładamy plasterek cytryny. Pstrągi układamy przy pomidorkach. Pieczemy 20 minut w 200°C. Od razu podajemy.   Post Pieczony pstrąg z masełkiem chrzanowym i pomidorkami pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Grillowany dorsz w marynacie lubczykowej 127

rybę 30 minut przed planowanym grillowaniem lub wcześniej i pozostawić ją w marynacie przez noc w lodówce. Będzie jeszcze smaczniejsza. Oprócz marynaty lubczykowej do pieczenia dorsza od strony bez skóry obłożyłam liśćmi lubczyku, by "trzymał" rybę. Efekt? Ryba się nie rozsypała, ładnie zachowała kształt, a przypieczony lubczyk oszałamiał aromatem i smakiem. Przepis wart wypróbowania! Składniki: 4 duże filety z dorsza

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!