Jeśli szukasz pomysłu na lekką, smaczną kolację to koniecznie wypróbuj ten przepis na sałatkę z buraczkami i serem feta. Składniki: sałata lodowa troszkę rukoli buraczki ugotowane i pokrojone czerwona cebula ser feta słonecznik I sos musztardowo-miodowy: łyżka musztardy, 1 łyżeczka miodu, sok z cytryny, oliwa na oko i dodałam kapkę wody bo dla mnie za gęsty był sosik. Sposób
Wasze Przepisysmaku oraz oliwa z oliwek Na wychłodzony Lunch Mix wyłóż oliwki i pomidory, posyp całość fenkułem czyli koprem włoskim. Dodaj listki sałaty :głównie poluj w miksie sałat na rukolę. Całość posyp granatem dosmacz solą ,oliwą i glassą balsamiczną. To wszystko! Podano do stołu. Szczerze powiedziawszy z tego ogromnego talerza zjadłam tylko jedną czwartą ponieważ moja córka wciągnęła
Z Kuchni Do KuchniProsta kanapka, ale z połączeniem smaków i konsystencji, które świetnie się sprawdzają. Chrupiąca ciabatta, stopiony ser, pesto, świeża rukola i sos balsamiczny doskonale się uzupełniają. Najlepiej smakuje na ciepło
Milion Smakówmarchewka 3) 1 średni burak 4) 100 g fety 5) garść listków roszponki lub rukoli 6) tymianek suszony 7) oliwa 8) sól
Na kulinarnym poligonieTAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI Stek cielęcy z gnocchi i grzybami: – Krótko grillowane jędrne mięsko – Przesmaczna podróż do lasu – Z brązowymi całymi kapeluszami – Pyszny i aromatyczny – Niesamowicie leśny i smaczny ILOŚĆ PORCJI
globuskulinarnyKOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z NEKTARYNKI Z MOZZARELLĄ I ORZECHAMI KARTOFFELSALAT SAŁATKA ZIEMNIACZANA Sezamowa sałatka z jabłkiem orzechami
globuskulinarnyskromne tak w ogóle ". Autorka zabiera nas do warzywnego raju, w którym obok popularnych marchewek czy cebuli znajdziemy także warzywa mniej znane np skorzonerę, czy topinambur, są brukselki i rukola o której jeszcze nie czytałam w żadnej książce dla dzieci. Wszystko tak napisane, by zachęcić do spożywania warzyw. Do wpadającego w ucho tekstu mamy jeszcze przepiękne, bajecznie kolorowe ilustracje wykonane
Cynamonowe szczęścieznajomych. Przepis mam od koleżanki. Tutaj akurat użyłam i szynki parmeńskiej i boczku podsmażonego na patelni, wyszło naprawdę pysznie! A kiedyś pokażę Wam jeszcze inną wersję tej sałatki ;-) Składniki: rukola roszponka pokrojone w plasterki awokado pokrojona w plasterki lub kostkę gruszka orzechy włoskie podgrzane z miodem 100-150 g boczku podsmażonego na patelni (można pół na pół z szybką parmeńską
Kuchnia domowa AniTAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI PIEKIELNIE DOBRE ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ: – Piekielnie dobre ziemniaki – Nieco słodkie na starcie – Idealnie pikantne na finiszu – Pyszne i chrupiące – Idealne na obiad i/lub kolację
globuskulinarnyTAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI FASOLKA Z EDAMAME I AZJATYCKIMI GRZYBAMI: – Aromatyczne, pyszne smaki – Idealna o każdej porze dnia – Frapująca – Pyszna i zdrowa – Moja ulubiona wersja fasolki ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA
globuskulinarnyTAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ, EDAMAME I GROSZKIEM: – Pyszny, chrupiący – Idealny na obiad – Frapujący – Genialny również na kolację – I ten ciągnący się serrrrrrr! ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA
globuskulinarnyTAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE: – Pyszne i zdrowe delikatne mięso – Szybkie danie – Idealne na obiad i/lub kolację – Delikatny smak i frapujący aromat
globuskulinarnyTAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO LECSÓ CZYLI LECZO PO WĘGIERSKU ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM PAD THAI Z KURCZAKIEM FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI KARTOFFELSALAT SAŁATKA ZIEMNIACZANA ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI: – Zdrowa ryba
globuskulinarny