Składniki : 100 g szynki parmeńskiej 200 g świeżych truskawek 2 świeże gruszki małe opakowanie rukoli ziarno słonecznika Przygotowanie : Truskawki umyć, pokroić na mniejsze cząstki Szynkę porwać na kawałki Umytą, obraną gruszkę pokroić na małe kawałki Ziarno słonecznika uprażyć na patelni Wszystko połączyć, posypać słonecznikiem i polać sosem. Składniki na sos: musztarda miodowa i francuska, oliwa, miód, sok z cytryny. W wersji jeszcze bogatszej gruszkę można zastąpić świeżą figą i dodać ser feta. ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula