rukola - 6622 przepisów (strona:261/442)

Sałatka z zapiekanym serem 70

Kolorowa sałatka z zapiekanym serem + sos musztardowo-miodowy to propozycja, która zachwyci każde podniebienie. Składniki sałata lodowa + sałata rukola ser Gouda na grilla świeży ogórek pomidorki koktajlowe rzodkiewka szczypiorek papryka czerwona Sos 2 łyżki musztardy 3 łyżki oliwy 150ml zimnej wody odrobina soli i pieprzu miód 1 łyżka Przygotowanie Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Ser kroimy w kostkę ja przyprawiam

Wasze Przepisy
Jak zrobić 5 obiadów na pracy zdalnej 59

minionym tygodniu. 2x na obiad był pęczak, 2x ryż, kurczak w dwóch wersjach, boczniaki też oraz raz łosoś i jajko sadzone. Do tego oczywiście różne dodatki: rukola, papryki, ogórek i inne warzywa. Zobacz w jak używając tych samych składników zrobiliśmy następujący zestaw dań: W szczegółach wygląda to tak: W poniedziałek zrobiliśmy Filety z mozzarellą, szpinakiem i białym serkiem To była

Niedzielny kucharz
Placki z brokułów i kukurydzy 66

smaków! Z czym podawać placki z brokułów? U mnie placki były w towarzystwie ugotowanych ziemniaków, ale świetnie sprawdzi się również ryż lub dowolna kasza. Dodatkowo zrobiłem prostą sałatkę z rukolą i czerwoną kapustą, ale wprost idealnie będzie pasowała m.in. surówka z czerwonej kapusty po tajsku , czy sałatka z brokułem po azjatycku . Jeśli chodzi o sosy, to świetnie sprawdzi się

Blendman
Sos al ragu – prosty przepis na skróty 94

wegetariański makaron al ragu z sosem na bazie kalafiora i grzybów . Składniki: 250 g mielonego mięsa 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano Siekana zielenina: bazylia, pietruszka, rukola Tarty parmezan do posypania 1 łyżka oliwy lub oleju Makaron spaghetti lub dowolny Sos pomidorowy 450 ml sosu pomidorowego 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Żurek z maślanki bez zakwasu z pesto 60

bulionu warzywnego lub mięsnego 2 jajka 2 łyżki masła Sól Pieprz Pure 4 ziemniaki 1 łyżeczka masła 4 łyżki mleka Szczypta gałki muszkatołowej Sól Pesto Garść nasion słonecznika Garść rukoli lub pietruszki lub szpinaku 2 łyżki soku z cytryny 6 łyżek oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w ciężkie plastry. Zalej zimną wodą. Wstaw na kuchenkę

Niedzielny kucharz
Szybka pizza z domowym sosem pomidorowym 66

czosnku Liść laurowy 2 łyżki masła Sól i pieprz Nadzienie Kilka plastrów szynki 2 garści grzybów (pieczarki, boczniaki) 2 garści pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki oregano 2 garści szpinaku (lub rukoli, roszponki) Oliwa Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. W głębokiej misie wymieszaj mąkę z solą, cukrem i drożdżami. Wlej oliwę i połowę wody. Wymieszaj wszystko (świetnie nadaje się

Niedzielny kucharz
Sałatka z mandarynką i awokado 87

najmniejszych buteleczkach. Ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy lubi, więc według gustu, bo wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje.  Składniki:  ulubiona sałata, roszponka, młode listki, rukola, kiełki  1/2 awokado  1/2 owocu granatu 1 mandarynka kilka plastrów podsmażonej szynki szwarcwaldzkiej  orzechy  ulubione sery (u mnie trzy rodzaje: z pesto, z morelami i cheddar

bistro mama
Koktajl marchewkowy z pomarańczą 67

każde inne… A jeśli nie lubisz mleka roślinnego, koktajl wyjdzie również na wodzie! Jeśli szukasz inspiracji na zielone koktajle, to zobacz koniecznie przepis na koktajl z rukolą , koktajl z brokułem i koktajl szpinakowy . Daj mi koniecznie znać w komentarzach, jakie koktajle najchętniej pijesz i czy przepis na koktajl marchewkowy przypadł Ci do gustu Artykuł Koktajl marchewkowy z pomarańczą pochodzi

Blendman
Pizza na zakwasie 63

pozostawiając dość gruby rant na około pizzy. Cienki placek do pizzy posmaruj cieniutko sosem zostawiając rant dookoła, posyp tartą mozzarellą i połóż ulubione dodatki. Niektóre dodatki takie jak rukola, szynka parmeńska, bazylia czasem pomidorki kładziesz na pizzy dopiero po upieczeniu. Całość posyp odrobiną oregano i włóż do piekarnika zsuwając pizzę na gorącą blachę lub kamień (jak zrobisz to kilka razy

nietylkopasta.pl
SAŁATKA WARZYWNA Z PARÓWKAMI 64

KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ   Sałatka warzywna z parówkami: – Prosta, szybka i pyszna – Sprawdza się o każdej porze dnia – Idealne połączenie warzyw – Smakuje każdemu

globuskulinarny
Tortilla z łososiem 77

Turek.itp. albo domowym serkiem jogurtowym . Na serku wykładamy plasterki wędzonego łososia, na łososia wykładamy słupki ogórka i tartą rzodkiewkę, można też ogórka pokroić w plasterki. Można też wykorzystać liście rukoli, sałaty rzymskiej lub roszponkę. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Tak obłożona tortilla jest gotowa do zwinięcia, zwijamy ją w rulon. Zanim ja pokroję owijam w folię spożywczą i wstawiam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zdrowy lunch na wynos: quinoa z kurczakiem, surowymi burakami i awokado 64

upieczona bez dodatku tłuszczu 1/3 – 1/2 szklanki suchej komosy ryżowej, ugotowanej na sypko 1 awokado 1 – 2 małe buraki (białe, kolorowe lub czerwone) 2 spore garście rukwi wodnej lub rukoli (może być też młody szpinak lub np. czerwona cykoria) 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika (opcjonalnie) 1/2 – 1 łyżka naturalnego octu jabłkowego winegret: 1 łyżka oliwy  extra

Even Better Food
Sałatka z kurczakiem, serem camembert i żurawiną 111

serem camembert, suszoną żurawiną i sezamem. Całość polana sosem miodowo-musztardowym. Proste i pyszne połączenie smaków. Składniki na porcję dla 2 osób: 2  spore garście młodych listków (ewetnualnie rukoli, mixu sałat) 1 opakowanie sera camembert (około 120 g) 0,3 kg polędwiczek z kurczaka 2-3 łyżki suszonej żurawiny 3 łyżki jasnego sezamu sól, pieprz cayenne słodka i ostra

Ugotować
Lunchowa sałatka w słoiku z buraczkami, quinoa i awokado 53

części można przygotować np. wyśmienity  deser , lub  orientalne kotlety 1 awokado + sok z cytryny do skropienia 1 – 2 łyżki pestek dyni lub słonecznika mała garść liści roszponki, rukoli, rukwi wodnej, szpinaku lub ulubionej sałaty 1 malutka szalotka pokrojona na cienkie plasterki lub kilka plasterków cebulki (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy lub preferowanego oleju tłoczonego na zimno + odrobina do skropienia

Even Better Food