sałatkę do pracy, na obiad czy na śniadanie, jak wolicie i według osobistych smaków. Pojemnik takiej sałatki do pracy pobudzi chęć do życia po ciężkim dniu, zapraszam. Kurczak na rukoli. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 długie ogórki 3 garście listków rukoli 1 dymka ze szczypiorem 3 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy w cienkie paski, ogórki w pół plastry a dymkę w krążki. Wszystkie składniki surówki wrzucamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
Qchnia po prostutrudnym okresie. Życzę Wam wszytkim dużo zdrowia! Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 55 min Porcja dla 4 osób ● 2 małe bataty (około 800g) ● 2 pomarańcze ● 4 garści roszponki (lub rukoli, listków młodego szpinaku…) ● 2 czerwone cebule ● 30 g orzechów laskowych ● 2 łyżki miodu ● 2 łyżki soku z cytryny ● 2 łyżeczki mielonego cynamonu Na dressing : ● 2 łyżki oliwy z oliwek
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSkładniki na ok. 6-8 porcji: – 900g arbuza ze skórką (ok. 1/4 całego) – 900g melona ze skórką (ok. 1/2 całego) – 200g mozzarelli w kulce – 100g rukoli – 1 pęczek rzodkiewek – 1 awokado – 1 ogórek – 1 czerwona cebula – 25ml oliwy – 15ml octu balsamicznego – sok z cytryny – sól, pieprz Dodatkowo: kiełki
Be Fit Be Strongzdecydowanie jeden z najlepszych dressingów balsamicznych jaki miałam przyjemność próbować. Świetnie komponuje się z rukolą, ale z sałatką z sałaty lodowej, rzymskiej czy roszponki również jest bardzo smaczny. 6 łyżek oliwy z oliwek (dałam pół na pół z olejem rzepakowym) 3-4 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka wody 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej szczypta soli
Smaki Na Talerzuobsmażamy warkocz na złoty kolor z obu stron. W tym samym czasie składniki sosu łączymy ze sobą oraz prażymy orzechy na suchej patelni na złoty kolor. Na talerzu rozkładamy rukolę, wcześniej umytą i wysuszoną , na niej kładziemy plasterki buraka z konfiturą żurawinową, polewamy sosem, układamy warkocz, posypujemy podprażonymi orzechami. Zapisz
Tajemnice SmakuSałatka z pieczoną dynią, figami i kozim serem Składniki dla 6 osób: młody szpinak, rukola lub inna sałata mała dynia o wadze ok. 1 kg 2-3 figi 100g koziego sera (ja użyłam twarogowego) 2-3 garści pestek dyni kilka gałązek świeżych ziół np. natki pietruszki lub kopru 2 łyżki oliwy szczypta soli pieprz czarny świeżo mielony Sałatka
Gary Bez dnadobra przystawka, można przygotować trochę wcześniej. Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w grube kawałeczki. Ser pokroić w słupki. Plaster szynki parmeńskiej rozłożyć na środku położyć kilka listków rukoli, kawałek gruszki i sera. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć w wysokim naczyniu i gotowe. Polecam bardzo smaczne
Kuchnia Pokoleńpiec buraki około godziny. Sprawdzić patyczkiem czy już jest miękki. Zostawić żeby ostygły. Następnie obrać i pokroić w cienkie plasterki. Buraczki rozłożyć na dużym talerzu, rozrzucić rukolę i pokruszoną fetę. Przygotowanie sosu – do garnuszka wlać oliwę, dodać musztardę, miód. Dokładnie wszystko wymieszać. Sosem polewamy krótko przed podaniem. Sałatka jest pyszna polecam
Kuchnia Pokoleńwina, świeżą bagietką... Chyba dziś zarządzę powtórkę... szczególnie z winem;) Sałatka z winogronami, orzechami i serem Składniki (na 3-4 porcje): spora garść liści szpinaku (najlepiej baby) spora garść rukoli 100g sera z niebieską pleśnią 2 garści ciemnych winogron garść orzechów włoskich sok z cytryny Liście opłukać i osuszyć na ręczniku. Ser pokroić w kostkę. Winogrona przekroić na pół
Obiad gotowyprzepis na zupełnie innego rodzaju przepyszną pastę do chleba z czterech dobrze wam znanych składników. 100 gramów sera feta 50 gramów prażonego słonecznika 20 gramów ( garść) rukoli 2 łyżki jogurtu greckiego Wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i za pomocą blendera miksujemy na jednolitą masę. GOTOWE
Andzia PichciMakaron razowy z pesto bazyliowym to szybkie danie na zdrowy i smaczny obiad. Makaron taki możecie zabrać ze sobą do pracy jednak najlepiej smakuje zaraz po
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sprawdzi się oscypek-sznurki czy inne rodzaje ulubionego sera np kawałki cheddara, kulki mozzarelli, ser mimolette czy nawet parmezan. Wędliny : Pieczona pierś kaczki, pieczona pierś gęsi, salami węgierskie małe, rukola owinięta dużym plastrem salami, cienkie kabanosy, szynka parmeńska. Tutaj tak naprawdę można szaleć do woli. Wykorzystać domowe wędliny takie jak pieczona pierś indyka, kurczaka czy schab. Mogą być grube kabanosy
Smaki Na Talerzu