wina, świeżą bagietką... Chyba dziś zarządzę powtórkę... szczególnie z winem;) Sałatka z winogronami, orzechami i serem Składniki (na 3-4 porcje): spora garść liści szpinaku (najlepiej baby) spora garść rukoli 100g sera z niebieską pleśnią 2 garści ciemnych winogron garść orzechów włoskich sok z cytryny Liście opłukać i osuszyć na ręczniku. Ser pokroić w kostkę. Winogrona przekroić na pół
Obiad gotowyprzepis na zupełnie innego rodzaju przepyszną pastę do chleba z czterech dobrze wam znanych składników. 100 gramów sera feta 50 gramów prażonego słonecznika 20 gramów ( garść) rukoli 2 łyżki jogurtu greckiego Wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i za pomocą blendera miksujemy na jednolitą masę. GOTOWE
Andzia PichciMakaron razowy z pesto bazyliowym to szybkie danie na zdrowy i smaczny obiad. Makaron taki możecie zabrać ze sobą do pracy jednak najlepiej smakuje zaraz po
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sprawdzi się oscypek-sznurki czy inne rodzaje ulubionego sera np kawałki cheddara, kulki mozzarelli, ser mimolette czy nawet parmezan. Wędliny : Pieczona pierś kaczki, pieczona pierś gęsi, salami węgierskie małe, rukola owinięta dużym plastrem salami, cienkie kabanosy, szynka parmeńska. Tutaj tak naprawdę można szaleć do woli. Wykorzystać domowe wędliny takie jak pieczona pierś indyka, kurczaka czy schab. Mogą być grube kabanosy
Smaki Na TalerzuAbsolutnie rewelacyjna sałatka z rukolą, batatem i granatem. Przepis znalazłam na niezastąpionej Kwestii Smaku, ale nieco zmodyfikowałam zgodnie ze swoim gustem 🙂 Przepis na dwie duże porcje. Bataty obrać
Bulliolenistwa zawsze można sięgnąć po gotowe (upieczone/ugotowane) buraki, które można znaleźć w sklepach. To jak, spróbujecie? Składniki na sałatkę: – 250-300g mixu ulubionych sałat (ze szpinakiem, rukolą) – 2 średnie buraki (mogą być kupne gotowane/pieczone) – 150g sera koziego lub Capreggio – 1 pomarańcza – 2 garście orzechów włoskich – sól, pieprz Składniki na dressing pomarańczowy
Be Fit Be Strongpołączenia gruszki, która oddała swoją słodycz, gorgonzoli, która dała lekko ostry i wyraźny smak sera, boczku jako dodatek mięsny chrupiący. A po upieczeniu na koniec wszystko posypałam świeżą rukolą. Efekt - była pyszna. Użyłam mąki typ 00 od Bosko-Włosko , bo to mąką jakiej używa się do pizzy we Włoszech. Oczywiście jeśli nie macie możecie użyć mąki tortowej 450. Im mniejszy
Bernika - moj kulinarny pamietnikZnakomity pomysł na szybki obiad. Zrobienie pesto z rukoli i migdałów nie zajmie nam dużo czasu, a jest bardzo smaczne, lekko pikantne i można je wykorzystać na wiele sposobów
Stare GaryKolejna sałatka w stylu zdrowo, szybko i pożywnie. Nic trudnego! Co nam trzeba? Dla 2 osób 4 solidne garście rukoli 100-150 g ugotowanej kaszy owsianej 3 czubate łyżki słonecznika 2 pomidory 4 łyżki dowolnych kiełków 1 cebula pokrojona w wiórka 200 g wędzonego dorsza. Sos: 4 łyżki oleju lnianego, łyżka soku z cytryny, po 1/3 łyżeczki soli i pieprzu
Latosiowydomminut z każdej strony lub do czasu aż będą ładnie zrumienione. Tosty przekładamy na talerze, podajemy z dowolnymi dodatkami, np. sałatką z rukoli, pomidorami i sosem winegret. TOST Z JAJKIEM, AWOKADO, SZPINAKIEM I MAJONEZEM CZOSNKOWYM SKŁADNIKI (2 tosty) Tosty 6 kromek pieczywa tostowego 1 awokado 2 jajka 50 g szpinaku sałatkowego
La grande e la piccola cuocaSkładniki: 400 g jogurtu greckiego 100 g rukoli (1 opakowanie) 1 dojrzałe awokado 2 łyżki majonezu 8 łyżek pestek słonecznika 4 ząbki czosnku 50 ml oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi lub pieczonymi warzywami, pieczonym
Qchnia po prostuKolorowa i smaczna sałatka na śniadanie doskonała o każdej porze roku,nie tylko zimą. na jedną porcję: garść rukoli 1 jajko ugotowane na twardo 1/2 awokado kilka pomidorków koktajlowych plaster wędzonego łososia dresing: 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól świeżo mielony pieprz Na talerzu rozłożyć porcję sałaty,ułożyć pokrojone na ćwiartki
Kolorowa kuchnia Elkimakaronu tagliatelle 16 szt. suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego oregano 2 garście liści szpinaku baby sól,pieprz olej do smażenia Pesto: 3 garście listków rukoli 270 g sera feta 4 łyżki orzechów włoskich 8 łyżek oliwy z oliwek sok z 1 limonki 1,5 łyżki miodu orzechy włoskie do podania Sposób wykonania: Pesto: Wszystkie składniki pesto wrzucamy
Qchnia po prostuczosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka miodu lub brązowego cukru suszone zioła (bazylia, oregano) chili sól pieprz Dodatki: 1 kulka mozzarelli ulubione warzywa wędlina 2 garści rukoli Przygotowanie: 1) Do mąki dodać drożdże, sól, miód oraz oliwę z oliwek i dokładnie wymieszać. 2) Stopniowo dodawać ciepłą wodę, jednocześnie zagarniając mąkę do środka i w ten sposób mieszając
Fitsweet.me