złożyć). Składniki do wnętrza (wybierać wedle uznania): - 200g BIO tofu marynowanego w sosie Tamari - 2-3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki przyprawy gyros - 1 łyżeczka oleju - sałata - rukola - ogórek - pomidor - papryka - parmezan z nerkowców - ulubiony sos (u mnie: serek sojowy o smaku śmietankowym + 2 ząbki czosnku + pieprz) Tofu kroimy w bardzo cienkie plasterki, zalewamy sosem sojowym, obsypujemy
Be Fit Be Strongroladki to ostatnio hit każdej imprezy. Ja do nadzienia wybrałam serek z ziołami oraz suszone pomidory i szpinak. Można też użyć rukoli, wędzonego łososia, oliwek, szynki i wielu innych składników. Roladki są szybkie i dziecinnie proste w przygotowaniu. Roladki z tortilli z suszonymi pomidorami i szpinakiem Składniki Tortilla serek kanapkowy z ziołami suszone pomidory szpinak baby Wykonanie Tortille smarujemy cienko
Pyza i SurówkaSkładniki: - 4 tortille pełnoziarniste lub naleśniki - 100g serka śmietankowego (lub odpowiednik sojowy) - 12 plastrów salami (lub odpowiednik sojowy) - 8 plastrów sera (lub odpowiednik sojowy) - sałata - liście szpinaku lub rukoli - 16 oliwek z papryką - 2 ząbki czosnku - pieprz - 16 wykałaczek Serek śmietankowy przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz z pieprzem. Każdą tortillę smarujemy czosnkowym
Be Fit Be StrongSałatka z mozzarellą i mixem sałat z pysznym sosem miodowo-musztardowym . Sałatka z mozzarellą i mixem sałat – Składniki: 180g mix’u sałat z rukolą 26 małych kulek mozzarelli (150g) 16 pomidorków koktajlowych 23 czarne oliwki garść kiełek brokuła (ok. 25g) sos miodowo-musztardowy (przepis znajdziesz tutaj: Sos miodowo-musztardowy do sałatek i mięs ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka
Kulinarne Przebojeupajającym zapachem. Owoce są słodkie, aromatyczne oraz bogate w witaminy i minerały. Polecam sałatkę z tym żółtym i egzotycznym owocem. Umyłam i wymieszałam parę rodzajów sałat, w tym rukolę. Dodałam pokrojoną w plasterki czerwoną cebulę oraz czarne i zielone oliwki. Mango umyłam,obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę. Dodałam go do reszty składników. Wszystkie produkty wymieszałam
potrawyregionalneobgotowałam je przez około 2-3 minuty. Łyżką zagarniałam białko do środka. Białko powinno być wokół ścięte, a żółtko ma pozostać półpłynne. Podawałam na chrupiącej grzance, posypaną rukolą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, plasterkami rzodkiewek i suszonymi pomidorami. Smacznego
potrawyregionalneProponuję dziś na kolacje bądź śniadanie pyszne, kolorowe i smaczne grzanki . Inwencja zależy od smaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois czarne oliwki rukola czerwona świeża papryka jajko ugotowane na twardo podsmażone plasterki pieczarek podsmażone plasterki kiełbasy zielona część dymki podsmażony w łupinach czosnek ( do posmarowania bułki) pasta kawiorowa kapary majonez pieprz sól Kromki bułki
potrawyregionalnewychodzi sałatka godna polecenia. Macie jakieś sprawdzone przepisy na sałatki z dynią ? Chętnie spróbuję :) Składniki: - 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni - 1 szklanka ciecierzycy ugotowanej/ z puszki - 50 g rukoli - kilkanaście oliwek - 6 plasterków suszonych pomidorów w oliwie/oleju - garść prażonych pestek dyni - garść sezamu - pokruszona feta do posypania (opcjonalnie) - sól, pieprz do smaku - suszone zioła, papryka słodka, ostra - olej rzepakowy/oliwa
Corner With RecipesSkładniki na 2 porcje: ser kozi w roladzie rukola 1/4 granata 3 łyżki żurawiny ze słoiczka 1 łyżka octu balsamicznego garść płatków migdałowych oliwa z oliwy sól, pieprz do smaku Rucole ułożyć na talerzu wraz z wyłuskanymi owocami granata. Żurawinę połączyć z octem balsamicznym i wyłożyć na talerz. Ser kozi pokroić w plastry każdy posmarować oliwą i obłożyć płatkami migdałowymi
Moja Galeria Smakumagazynie Kuchnia. Podczas pieczenia schabu dodałam na drugi ruszt ziemniaczki i obiad gotowy. Składniki: 500 g schabu 6 pietruszek 4 łyżki oliwy 1 cytryna sól, pieprz Pesto: garść rukoli garść mięty 1 łyżeczka oliwy (lub więcej jeżeli będzie za gęste) 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 2 ząbki czosnku Schab pokroić na plastry, posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać
Moja Galeria SmakuLubię sałatki z dodatkiem grillowanych warzyw. Potrzeba trochę więcej czasu na ich przygotowanie, ale za to mają bogatszy smak i aromat. Dziś proponuję prostą sałatkę z rukoli i grillowanej cukinii. Znalazłam jeszcze jedną, niezbyt dużą cukinię w ogrodzie i byłoby żal gdyby się zmarnowała. Dodałam do niej jeszcze jajka, pomidorki koktajlowe, szynkę szwarcwaldzką i ser grana padano. Taka sałatkę możemy
Wiem co jemmaczać warzywa lub pieczywo. Można doprawić nim sałatę - wtedy warto dodać nieco więcej oliwy. Będzie też dobry do makaronu. składniki 1 dojrzałe awokado 4 ząbki czosnku 50 g rukoli sok z 1 limonki garść liści bazylii 90 ml oliwy z oliwek sól, pieprz przygotowanie wszystkie składniki włożyć do blendera i zetrzeć na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie dodać więcej
Stare GaryTrzymam mocno kciuki by na Majówkę pogoda nas nie rozczarowała! A dla miłośników serów proponuję grillowanego camemberta oraz oscypka z dodatkiem rukoli. Yummy
upichconaBagietkę, najlepiej chwilkę podgrzaną w piekarniku, żeby była chrupiąca i lekko ciepła, smaruje majonezem z dwóch stron. Układam na niej pomidorki koktajlowe, pokrojonego ogórka, plasterki sera, krewetki i rukolę. Uwielbiam to! Pyszne, świeże i takie szybkie! Smacznego
Plate of Joywypadają idealnie, z resztą popatrzcie sami na Jego minę na końcu postu ;) Na porcję dla mamy i maluszka potrzebujemy: 100 g makaronu wstążki ugotowanego wg zaleceń producenta 3 garście rukoli 10 listków bazylii 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka białego sezamu łyżka amarantusa ekspandowanego Ponadto: 3 półplasterki pomidora amarantus ekspandowany do posypania olej z pestek dyni tłoczony
MamaOskarka