zdrowa- idealnie sprawdzi się jako posiłek do lunch box'a, co osobiście przetestowałam. Porcja to 311kcal w tym 22g białka , 6g tłuszczu oraz 40g węglowodanów . SKŁADNIKI: 30g świeżej rukoli 40g makaronu żytniego razowego- przed ugotowaniem 75g wędzonego pstrąga 80g papryki świeżej 60g kukurydzy konserwowej oregano bazylia sól czosnkowa papryka mielona ostra i słodka estragon pieprz PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według
peanutbuttermonsterkroimy na pół i tostujemy od środka obydwie połówki na suchej patelni przez 1 minutę. Na dolną część kładziemy sporą łyżkę sosu barbecue, następnie garść ulubionej sałaty (najlepiej pasuje rukola ze względu na wyrazisty, ziemisty smak) oraz usmażonego kurczaka (jeśli filet jest zbytd duży, kroimy go na pół. Na środek górnej połówkę bułki dajemy sporo majonezu. Całość składamy w dorodnego
Nerds KitchenPyszna sałatka z awokado i krewetek SKŁADNIKI 2 awokado 250g krewetek koktajlowych (mogą być mrożone) 100g mixu sałat z rukolą 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka keczupu pikantnego 1 ząbek czosnku 100g śmietany 18% sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Sałaty wykładamy do miski. Dodajemy obrane,pokrojone w kostkę awokado. Skrapiamy je cytryną, żeby nie sczerniało. Krewetki obgotowujemy
Moje Kuchenne RewelacjeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z mozzarellą, pomidorkami, kurczakiem, rukolą i grzankami to moja propozycja na pyszną kolację, przekąskę lub przystawkę dla gości. Prosta do wykonania i bardzo smaczna. Post Sałatka z mozzarellą, pomidorkami i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeXVII w.) pod nazwą gąszcze” ( klik ). Zawsze lubiłem połączenie mięsa i słodko/ostrych smaków. Na początek zdecydowałem się na chutney mango . Właściwie to planowałem zrobić sałatkę z piersi kurczaka, rukoli i mango, ale przypomniałem sobie o chutney'u i postanowiłem zaryzykować:) Eksperyment uważam za bardzo udany. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemhansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka z figami - 400g mix rukoli i radicchio - 1 owoc granatu - 1 owoc kaki - 4 figi świeże - papryczka peperoncini - ser bałkański sałatkowy sos: - 2 łyżki miodu - 2 łyżki octu balsamicznego - pieprz świeżo mielony Sałaty opłukać, po czym
Sajkofanka smakupokroiłam na mniejsze części i przyprawiłam oliwą, pieprzem, solą, curry i czarnuszką. Wstawiłam na 25 minut do parowaru. Gotowe pokroiłam na małe kawałeczki Na talerzu ułożyłam zieloną rukolę, a na niej naprzemiennie plastry świeżo krojonego mango i galaretki z zielonej herbaty i kawałeczki piersi z kurczaka. Z półeczki wyjęłam domową konfiturę malinową - słodko-kwaśną, która idealnie tu się
Sajkofanka smakusałatkę z kurczakiem, truskawkami, czereśniami i prażonymi orzechami - rewelacja! Zresztą spróbujcie sami :) Sałatka z kurczakiem, świeżymi owocami i bakaliami Składniki na dwie porcje: - 200g rukoli z radicchio - 200g piersi z kurczaka - 8 czereśni - 8 truskawek - garść łuskanych orzechów włoskich - garść ziaren słonecznika - łyżka siemienia lnianego Dresing: - 4 truskawki - 4 łyżki oliwy - łyżeczka miodu wrzosowego
Sajkofanka smakuformy. Finalnie na ciasto wykładamy składniki, posypujemy startym serem, oprószamy serem feta i zalewamy „polewą” jajeczną. Pieczemy od 25 do 30min. Po wyjęciu z piekarnika pizzerinki przybieramy liśćmi rukoli lub innymi preferowanymi świeżymi ziołami. Smacznego
Symfonia Smakówwykonywana w tej tradycyjnej formie ze śledziem, bo sama bez niego jest wyjątkowo pyszna i tak różna od popularnej sałatki jarzynowej, czy ziemniaczanej. Ja trochę zmieniłam ją o dodatek rukoli zamiast natki i wzmocniłam smak musztardą francuską. Dla nas taka wersja jest idealna do mięsa, czy na kolację. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwytrwanie. Najpopularniejsze są gofry posmarowane dżemem i ozdobione kleksem bitej śmietany. Jeśli Twoja połówka nie przepada za słodkościami, stwórz dla niej gofry na słono z dodatkiem rukoli, pomidorów koktajlowych, sera mozzarelli i oliwek. Puszysty omlet z dodatkami Któż nie lubi jajek na śniadanie? Zamiast tradycyjnej jajecznicy, zaskocz ukochaną osobę czymś bardziej wyrafinowanym. My polecamy Ci puszysty omlet, który przygotujesz
Kuchnia MagdaLenytymianku. Posypać tartą mozzarellą, i oprószyć oregano. Wszystko jest przedstawione na filmiku lub grafice poniżej. 6. Zapiec w 180*C do zrumienienia wierzchu. Podałam z lekką sałatką z rukoli. Smacznego
Kuchnia domowa Anipestkami dyni, skropiona dressingiem. Bardzo fajna, lekka i pożywna sałatka. 1 op. tortellini (250 g) 2-3 garście świeżego szpinaku + 1/2 op. młodych listków (można dać sam szpinak, dodać rukolę, roszponkę itp) 2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów 150 g pomidorków koktajlowych 125 g mozzarelli 100 g boczku (cienkie plastry) garść pestek dyni Sos: 1/3 szkl. oleju/oliwy 2 ząbki czosnku
Smaki Na Talerzurozwoju różnych technik serowarskich, dzięki czemu powstały unikalne regionalne odmiany sera kozi. Ewolucja Tradycyjna Ensalada de Queso de Cabra często składa się z mieszanki świeżych sałat, takich jak rukola czy masłowa, plasterków dojrzałego koziego sera, orzechów, a czasami dodaje się też świeże owoce, takie jak figi czy gruszki. Dressing to zwykle prosta emulsja z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, soli
RafalCook