Carpaccio z zielonej gruszki z rukolą, rokpolem i olejem lnianym.

Carpaccio z zielonej gruszki z rukolą, rokpolem i olejem lnianym.

Carpaccio z zielonej gruszki z rukolą, rokpolem i olejem lnianym.

Robiąc zakupy mikołajkowe w imieniu babci, która prawnucząt ma kilku, a co za tym idzie, koszyk był zacnie załadowany słodyczami, natknąłem się na zielone gruszki. Erika, bo tak nazywa się ta odmiana ma idealny, winny posmak i wyśmienicie nadaje się na surowe przekąski. Zbiera ją się w październiku i może spokojnie do stycznia leżeć. Uwielbiam jej smak, dlatego nie mogłem przejść obojętnie, a i sam pomysł na zdrową przekąskę wpadł do głowy.Działamy:-gruszka-rokpol ew. gorgonzola-olej lniany-rukola-orzechy włoskie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.