rukola - 6622 przepisów (strona:157/442)

BAJGLE Z SZYNKĄ I SOSEM SEROWO-CZOSNKOWYM. Zobacz prosty przepis 76

były naprawdę wyjątkowe. Zobacz prosty przepis na chrupiące bajgle z pysznym sosem serowo-czosnkowym. Bajgle z dodatkiem szynki z pomidorem, serem i sałatą. Część sałaty można zastąpić np. rukolą.       Dip serowo-czosnkowy, przygotowany do tych kanapek, doskonale także pasuje do potraw z grilla, do gyrosa, pizzy, a nawet pieczonych ziemniaków. Bajgle z czym je jeść? Oto pomysł(...)podpiec na rumiano w piekarniku lub tosterze. 2 połówki  bajgla posmarować cieniutko masłem, położyć liście sałaty, plasterki szynki i pomidora, można położyć po plasterku sera żółtego, dodać rukolę. Wierzchnie połówki bajgli posmarować sosem serowo-czosnkowym, przykryć całość i gotowe.  Smacznego :) bajgle przepis bajgle z czym jeść

Moja Książka Kucharska
Tofucznica z suszonymi pomidorami i curry 121

charakterystycznych dodatków. Składniki (2 porcje) -400 g naturalnego tofu -kilka suszonych pomidorów z oleju -1/4 małej cebuli -2 łyżki oleju od pomidorów -1/2 łyżeczki curry -sól, pieprz -rukola do podania Przygotowanie Tofu odsączyć i rozgnieść widelcem. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Dodać razem z tofu do cebuli. Doprawić solą(...)pieprzem. Wymieszać i smażyć aż tofu stanie się miękkie. Podawać na ciepło  na rukoli. Wartość energetyczna (1 porcja)  Energia: 388,9 kcal Tłuszcz: 26,8g Białko: 27,3g Węglowodany: 6,4g Smacznego

Zielona Kuchnia
SPAGHETTI Z SOSEM Z KALAFIORA 81

Przygotowanie dzisiejszego obiadu trwało 10 min + czas na ugotowanie makaronu.  Składniki: - kalafior -1/3 szklanki śmietanki  30% -sól, pieprz -szczypta gałki muszkatołowej -2 ząbki czosnku   -rukola  Sposób przyrządzenia: 1. Makaron spaghetti ugotować wg przepisu na opakowaniu. 2. Różyczki kalafiora ugotować w osolonej wodzie al dente. 3. Ugotowany kalafior zblendwać z czosnkiem, dodać(...)śmietankę i przyprawy. Kilka różyczek zostawić do dekoracji.  3. Gotować ok. 4 min na małym ogniu.  4. Podawać z makaronem i rukolą ( do zdjęcia nie miałam).  Smacznego

pieprzny smaczek
Tarta na cieście francuskim z fetą 133

cieście francuskim z fetą Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 100 g serka śmietankowego, 1 opakowanie fety, czerwona cebula, boczek w plasterkach (jeśli wolisz bez mięsa – pomiń go), rukola, starty parmezan do posypania, sos: dwie łyżki oliwy z oliwek, łyżka octu winnego, sól i pieprz. Tarta na cieście francuskim z fetą , którą zazwyczaj przygotowuję ma jeszcze paprykę żółtą(...)wyłóż podsmażony boczek, warzywa oraz fetę. Wstaw do piekarnika na około 10-15 minut. Twoja tarta na cieście francuskim z fetą jest prawie gotowa. Teraz wystarczy, że udekorujesz ją rukolą oraz parmezanem. Smacznego! ZOBACZ INNE PRZEPISY Artykuł Tarta na cieście francuskim z fetą pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Menu na dzień 1800 kcal 80

zrobić domową granolę krok po kroku. Obiad 440 kcal – sałatka z młodych ziemniaków i pesto 3 młode ziemniaki Garść fasolki szparagowej (może być mrożona) 1 jajko Garść rukoli 2-3 łyżki siekanego szczypiorku Sól Pesto: Łyżka tartego parmezanu Garść szczawiu lub rukoli Pół łyżki migdałów 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka soku z cytryny Ten obiad

Niedzielny kucharz
Kurczak cury z makaronem i szparagami 95

ulubione szparagi. Trzeba korzystać bo sezon krótki. 1 pierś z kurczaka 1 łyżeczka curry sól, pieprz 5 szparagów zielonych 5 szparagów białych 7 pomidorków koktajlowych natka pietruszki 1 garść rukoli pieprz czerwony 150 g makaronu świderki 250 ml mleczka kokosowego 1 cebula czosnek granulowany olej rzepakowy Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki, przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, trzy(...)minut. Na końcu dodaję główki szparagów, pomidorki koktajlowe pokrojone na pół i jeszcze chwilę duszę. Makaron gotuję aldente. Sos doprawiam według uznania. Dodaję makaron, pieprz czerwony, natkę pietruszki, i rukolę

wesoła kuchnia
Tarta na cieście francuskim z fetą 90

cieście francuskim z fetą Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 100 g serka śmietankowego, 1 opakowanie fety, czerwona cebula, boczek w plasterkach (jeśli wolisz bez mięsa – pomiń go), rukola, starty parmezan do posypania, sos: dwie łyżki oliwy z oliwek, łyżka octu winnego, sól i pieprz. Tarta na cieście francuskim z fetą , którą zazwyczaj przygotowuję ma jeszcze paprykę żółtą(...)wyłóż podsmażony boczek, warzywa oraz fetę. Wstaw do piekarnika na około 10-15 minut. Twoja tarta na cieście francuskim z fetą jest prawie gotowa. Teraz wystarczy, że udekorujesz ją rukolą oraz parmezanem. Smacznego! ZOBACZ INNE PRZEPISY Artykuł Tarta na cieście francuskim z fetą pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Spring rolls z łososiem 93

ryba Prep Time 40 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 1 hour Servings 4 Author Anna Ingredients 300 g łososia 1 duża marchew kiełki lucerny lub inne ulubione rukola 1/2 pęczek zielonych szparagów liście botwinki 1 średnia czerwona papryka 1 opakowanie papieru ryżowego cytryna ocet balsamiczny pieprz do smaku 1 cebula do smaku cukier ocet winny 100 ml czerwonego(...)ułożyć na czystej suchej ściereczce, oczywiście, każdy papier moczymy osobno. Delikatnie zdjąć papier ryżowy ze ściereczki przenieść go na deskę do krojenia.  Nakładanie składników zaczynamy od: rukola, kiełki, marchew, papryka, łosoś, liście botwinki, szparagi, listki mięty i kiełki lucerny. Zawijamy, tak jak naleśniki na krokiety. Podajemy z sosem cebulowo - winnym. Smacznego! Notes Do wody do namaczania

SprawdzonaKuchnia.pl
Tosty z krewetkami 65

tostowego 6 sztuk krewetek 1/2 średniej cebuli zielona kolendra świeża papryczka chilli 6 sztuk listków szałwii 1 średni pomidor 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki majonezu 6 sztuk kaparów rukola sól pieprz olej 1 duży ząbek czosnku Instructions Krewetki umyć, obrać z pancerzyków, jeśli takie jeszcze posiadają, osuszyć. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, usmażyć krewetki z dodatkiem rozdrobnionego czosnku, soli(...)usmażeniu wyjąć na ręcznik papierowy. Pomidory i cebulę pokroić w plasterki. Chleb tostowy opiec w tosterze - jeszcze gorące tosty natrzeć przeciętym ząbkiem czosnku. Na kromkę chleba położyć rukolę, plastry pomidora cebulę, krewetki, nałożyć porcję musztardy, majonezu, kapary, papryczkę chilli, szałwię, przyprawić pieprzem i udekorować listkami kolendry, przykryć drugą kromką chleba. Smacznego! [one-half-first] [/one-half-first] [one-half] [/one-half] Artykuł

SprawdzonaKuchnia.pl
Surówka z rukoli i arbuza 82

mięs ta surówka idealnie komponuje się. A tak w ogóle, zachciało się więc oto ona. Jak słyszałem ostatnio, człowiekiem nie jestem, więc jem jak chociażby krowa… Składniki: 100 g rukoli 1/2 małego arbuza 1 pęczek szczypiorku 100 ml oleju z pestek winogron 1 łyżka miodu lipowego 1 łyżka pasty z orzechów ziemnych 3 łyżki octu ryżowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal(...)margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Wiadomo, rukolę myjemy, suszymy. Z arbuza możemy wytoczyć kulki lub pokroić w kostkę. Szczypior z dymką siekamy. Olej łączymy z miodem, pastą i octem ryżowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie

R'n'G Kitchen
Pizza na winie. Pizza z tego co w lodówce 83

pomidorowy sos w słoiku , pieczarki w puszce, tarty ser np. mozzarella, szynka szwarcwaldzka i kolorowe papryki to pizza jest na wypasie, a nie skromna Margaritta. Znalazła się też rukola i fioletowa bazylia do dekoracji, zrobiłam pizzę na wypasie, pychota J Przepis na ciasto drożdżowe na pizzę: 300g mąki pszennej 160 ml cieplej wody 30 g drożdży świeżych(...)minut w 200 stopniach C z włączonym termoobiegiem. Ja w moim piekarniku mam specjalny program do pieczenia pizzy. Po wyjęciu dodatkowo obkładamy jakąś zieleniną, u mnie na pizzy wylądowała rukola i czerwoną bazylią. Smacznego! The post Pizza na winie. Pizza z tego co w lodówce appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PLACKI Z WARZYW 93

Placki z warzyw, które przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. To sprawdzony przepis, świetny pomysł na przystawkę lub kompletny obiad. Placki polecam z sosem pomidorowym udekorowane rukolą lub słodką śmietaną – w tym celu wystarczy wymieszać dużą śmietanę, np. 18% z 2 sporymi łyżkami cukru pudru. Placki z warzyw SKŁADNIKI: 2 cukinie 3 nieduże marchewki 4 spore pieczarki(...)stron, odsączam na papierowym ręczniku. Pierwszą partię próbuję, w razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem, do smaku. Placki z warzyw podaję gorące ze słodką śmietaną lub sosem pomidorowym udekorowane rukolą. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z jajkiem i chipsami z szynki 90

sałatkę? A może szukacie przepisów na inne pyszne sałatki . tutaj znajdziecie 50 przepisów. Co potrzebujemy aby przygotować Sałatkę z jajkiem i chipsami z szynki : Garść sałaty rzymskiej wymieszanej z rukolą jajko ugotowane na twardo pokrojone w kostkę szczypior wraz z cebulką pokrojony drobno kilka pomidorów śliwkowych pokrojonych w ćwiartki ogórek małosolny z imbirem pokrojony w kostkę 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej(...)podsmażonej na grillowej patelni domowa ognista mieszanka przypraw z chili, różowej soli, ziarnistego pieprzu, tymianku i oregano Jak zrobić Sałatkę z jajkiem i chipsami z szynki. Sałatę mieszamy z rukolą, dodajemy wszystkie pozostałe składniki, doprawiamy do smaku, skrapiamy tłuszczem z grillowania szynki, mieszamy i obkładamy chipsami z szynki. PYCHA! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zielone szparagi w sosie fagiolata 92

która z nami współpracuje. Grillowane szparagi 4 porcje Składniki: 500 g zielonych szparagów 2 łyżki oliwy sól morska czarny pieprz, młotkowany pieczone orzeszki piniowe 30 g parmezanowych wiórków garść rukoli Sos fagiolata ok. ½ l 400 g białej fasoli, ugotowanej 3 łyżki kaparów w zalewie 3 fileciki anchois 2 łyżki soku z cytryny 3 żółtka 100 ml oliwy z oliwek czarny(...)minuty. Składniki na sos umieść w blenderze i zmiksuj na w miarę gładki sos. Dopraw sos solą i pieprzem. Upraż pinie na suchej patelni. Przygotuj półmisek. Ułóż na nim rukolę. Następnie połóż szparagi i polej sosem. Posyp danie orzeszkami o parmezanem. Smacznego!         The post Zielone szparagi w sosie fagiolata appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia