Portafoglio Piadina

Portafoglio Piadina

Portafoglio Piadina

Portafoglio Piadina, danie, obiad, przekąska złożona z dwóch włoskich klasyków, o jednym, czyli Piadine, przeczytasz tutaj , mój drogi czytelniku. Portafoglio a właściwie Pizza a Portafoglio. To jeden ze specjałów kuchni neapolitańskiej i jeden z najstarszych przykładów pizzy w wersji – Street Food. Jest nieco mniejsza niż tradycyjna neapolitańska Margherita i jest składana jak…portfel. Ponieważ musisz wiedzieć mój drogi czytelniku, że w języku włoskim – portafoglio – oznacza –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.