Witam Was! Za oknami wiosna, więc na talerzach też powinno być wiosennie i zielono. Zatem dzisiaj serwuję Wam chrupiące chlebki z indykiem, serem kozim, orzeszkami piniowymi i dużą ilością roszponki! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćPost Szybka i prosta sałatka z mozzarellą, roszponką i pomidorami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLamb's lettuce with egg. Składniki. 150-200g roszponki 2 cebule 100g boczku 2 jajka na twardo Sos: 1 ząbek czosnku 1 łyżka aceto balsamico di Modena 2 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki oliwki sól, pieprz Wykonanie. Sałatę opłukać, osuszyć i rozłożyć na talerze. Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki ,przelać wrzątkiem. Boczek pokroić w drobną kostkę
Kulinarny karnet ChristopheraLekka, kolorowa i pyszna sałatka, idealna na upalny dzień. Składniki: mix sałat: endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio oraz roszponka mandarynki 3 szt zielone pestki z dyni 1 łyżka orzeszki piniowe 1 łyżka oliwa 2 łyżki ocet balsamiczny lub jabłkowy 1 łyżeczka sól, cukier - do smaku posypka: suszone pomidory, czosnek, czarnuszka i natka pietruszki Przygotowanie: Mandarynki obrać ze skórki
głodny alergikDzisiaj pomysł na świetne śniadanie. Placek otrębowy jest idealny jako oszukana pizza. Właściwie z czym go zjemy zależy tylko od nas. U mnie wersja z roszponką, pomidorkami koktajlowymi oraz twarogiem typu włoskiego. Składniki : * kostka twarogu półtłustego * jajko * 15 łyżek dowolnych otrębów, u mnie pszenne oraz owsiane * sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki dokładnie mieszam, na zwartą i gęstą masę. Przekładam
Magiczne Życie MartyPizza! Ubóstwiam odkąd nauczyłam się wymawiać to słowo:) Robiłam ją wiele wiele razy. Początki były różne od wielkiego ciasta drożdżowego, niedopieczonego, za twardego, z drożdżami, bez
Pasja tworzeniaPiekłam całą blachę buraków na ćwikłę i nie mogłam sobie odmówić zrobienia przy okazji pysznej sałatki z takich pieczonych buraczków. Dodatek zieleniny i sera świetnie skomponował
Smaczna PyzaWartości Odżywcze dotyczą 1/2 SałatkiPrzepis :CZYTAJ DALEJj >>>
Sylwetka Od KuchniSałatka z delikatnej sałaty z rybą i chrupiącymi dodatkami czyli marynowanym ogórkiem oraz szalotką. Przyznam, że dawno nie jadłam takiej dobrej :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPieczarki w kremowym sosie. Delikatne i jednocześnie soczyste pieczarki, przepyszne suszone pomidory , aromatyczny czosnek i delikatna roszponka. Tylko tyle wystarczy by cieszyć się tym pysznym kremowym sosem. Ten sos pieczarkowy jest gotowy w mniej niż 20 minut. Dodaj go do mięsa , makaronu, ryżu aby uzyskać smaczny i zdrowy posiłek. Pieczarki z suszonymi pomidorami z dodatkiem roszponki , mają niesamowity smak, jest(...)pieczarkach to: A, B1, B2, B3, B5, B12, C, D, E, kwas foliowy. Składniki mineralne to: selen miedź, jod, żelazo, magnez, sód, cynk, potas. Zawierają także błonnik i białko. Roszponka jest jedną z najdelikatniejszych sałat. Roszponka jest pełna składników odżywczych i przeciwutleniaczy, które chronią przed rakiem i chorobami układu krążenia. Zawiera także luteinę, która zapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej. Roszponka obniża
Zdrowy Styl JoannySałatka Kuchnia: Włoska Trudność: Łatwe Ilość 2 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 0 min. Kalorie 60 kcal Słodka sałatka z owocami, w wytrawnym miodowo – musztardowym sosie. Jędrne liście roszponki, melon i mandarynki w słodkim syropie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 garści sałaty roszponki 1 szklanka pokrojonego, dojrzałego melona żółtego pół szklanki mandarynek z puszki w słodkim syropie 1 opakowanie(...)sosu do sałatek Knorr miodowo – musztardowego 3 łyżki wody 3 łyżki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Listki roszponki opłukaj chłodną wodą i osusz na ręczniku papierowym. Następnie ułóż je na dnie misek sałatkowych. Na wierzch ułóż cząstki mandarynki odsączone lekko ze słodkiego syropu oraz kawałki słodkiego melona obrane ze skórki. Zawartość torebeczki z sosem miodowo – musztardowym
ProstePesto.plCiepły, ciągnący się żółty ser, ukryty w przepysznym indyjskim chlebku. Do tego pieprzna rukola, neutralna roszponka i słodka niczym miód brzoskwinia. Chlebki naan nadziewane serem z rukolą roszponką i brzoskwinią są obłędnie pyszne. Chlebki naan w takim wydaniu zmieniają kompletnie swój smak, stając się daniem samym w sobie a nie tylko dodatkiem do curry czy hummusów. INNE PYSZNE PRZEPISY ŚNIADANIOWE(...)KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ Chlebki naan nadziewane serem z rukolą roszponką i brzoskwinią: – Ciepły, ciągnący się żółty ser – Idealne na śniadanie – Delikatne lecz pełne smaku – Nieco słodkie dzięki rozkosznym brzoskwiniom – Łączą idealnie wszystkie smaki ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT
globuskulinarny