roladki z - 1000 przepisów (strona:58/67)

Filety z kurczaka faszerowane ricottą z kurkami i pieczarkami. 198

wkładamy na pół h do lodówki. Na patelni, którą możemy wstawić do piekarnika, podgrzewamy masło klarowane i dwie łyżki oleju rzepakowego. Dorzucamy połówki nieobranych główek czosnku. Podsmażamy nasze roladki po ściągnięciu folii (możemy je złączyć dodatkowo wykałaczkami), dwie minuty z każdej strony, podlewamy winem i wkładamy do piekarnika na 35 minut w 200 stopniach góra - dół. Ja dziś mięso podałem

BaRepas
Schab z quinoa z parowaru 177

Targ Śniadaniowy. Za dużo nie kupiłem tym razem, ale to bardzo ciekawe miejsca i polecam odwiedzić :) Schab podałem z suszonymi śliwkami, ale nie nadziewałem go i nie robiłem roladki. Położyłem śliwkę po prostu na wierzch :) Zamiast ziemniaków tym razem quinoa, która też już dawno nie gościła na blogu :) Wszystkich, którzy nie jedli komosy ryżowej, zachęcam do spróbowania :) Szerzej opisałem

Parowar Faceta
GOŁĄBKI W SOSIE 135

się masa ładnie połączy. Farsz nakładamy na liście kapusty i formujemy gołąbki. Aby się nie rozwinęły podczas gotowania należy najpierw złożyć boki liścia do środka, a dopiero potem formować roladki. Dno garnka, w którym będziemy je gotować wykładamy liśćmi kapusty, które nam zostały. Gołąbki układamy tak, aby ściśle do siebie przylegały i wypełniały całą powierzchnię garnka. Możemy ułożyć je warstwowo

w mojej kuchni
Dlaczego WEGANIZM? - cz. 2 146

miesiąc. Żyję i mam się dobrze, jestem zdrowa, uśmiechnięta, nie odczuwam żadnych braków w jedzeniu, podobno wyglądam coraz lepiej :) Kiedyś myślałam, że będę tęsknić za kotletami do ziemniaczków i roladkami do klusek, a że bez sera żółtego jakaś część mnie umrze to byłam wręcz pewna... Dziś nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie zjedzenia mięsa w jakiejkolwiek postaci

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kotlety drobiowe z rozmarynem, szynką serrano i parmezanem z szybkowaru 244

rozpuść łyżkę masła, na rozgrzanym tłuszczu ułóż obsmażone kotleciki dodaj kawałek rozmarynu, sól i czarny pieprz wlej zimną wodę,  zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem gotowe roladki wyjmij z garnka, powstałego wywaru nie wylewaj Sos Składniki cały wywar z gotowania kotletów, przecedź przez sitko ok. 150 ml zimnego  mleka 25 g mąki pszennej

Szybko Szybkowar
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc GRUDZIEŃ 2014 113

Grudzień w statystykach wyglądał tak :439 polubień na FB   142 obserwujących   24 posty42 ,130 wyświetleń  najpopularniejsze posty :Drobiowa roladka z pieczarkami   Sałatka jarzynowa z jajkiem Szybkie ciasteczka jak pierniczki   Dziękuję

Magiczne Życie Marty
Sylwestrowe menu – top lista 946

ćwiartką pomidora koktajlowego. Aby kanapeczka się nie rozpadła nabijamy ją na ozdobną szabelkę do koreczków. Smacznego. W ciągu kilku chwil mamy pyszne, kolorowe przekąski na wszelakie uroczystości.Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiemRoladki z klopsa drobiowego faszerowanego paprykąŚledzie idealnie nadają się na Sylwestra, proponuję je przygotować w formie mini przekąski – w nieco odmienionej formie kanapeczek z tatarem. Tatar ze śledzi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pałeczki z wołowiną z ciasta filo (finger food) 162

płat kroimy na dwie części aby uzyskać dwa prostokąty. Każdy smarujemy bardzo cienko, za pomocą pędzelka lub dłoni rozpuszczonym masłem. Nakładamy farsz i zwijamy brzegi, a następnie toczymy tworząc roladkę. Układamy na papierze do pieczenia. Powstanie tak 14 pałeczek. Gotowe smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 15-20 minut w 200°C (lub do czasu aż będą ciemno złote). Odsączamy

Poezja smaku
Przystawki na Sylwestra 476

ROLADKI Z SZYNKI                                                           SAŁATKA BROKUŁOWA

W kuchennym oknie Ewy
Rolady z indyka z pomidorami 184

chciałam Was zaprosić na rolady z indyka :)Pierwsza wersja z serkiem Almette i suszonymi pomidorami w oleju ,druga wersja z szynką i żółtym serem pieczone w  piekarniku . Takie roladki nadają się jako samodzielne danie jak i na kanapki .                 Zapraszam :)  Składniki :1 duża pierś z indykaSuszone pomidory w oleju1 serek

Sama słodycz i szczypta chili
Filecik pysznie nafaszerowany 226

wiem dlaczego, ale bardzo lubię nadziewane filety z kurczaka. Czasami są to roladki a czasami po prostu nacinam filet robiąc kieszonkę i wypełniam go w środku jakimś pysznym farszem. Nie pamiętam aby jakiś farsz mi się powtórzył, bo zawsze robię je spontanicznie z tego co mam. Nie dość, że taki filet jest soczysty i smaczny to jeszcze ładnie prezentuje się

Ewa w kuchni
Muffiny drożdżowe z pesto 117

Rozcinamy na paski o szerokości mniej więcej 6-7 cm i długości ok. 9-10cm  Każdy z pasków smarujemy przygotowanym sosem pesto( zostawiając wolne brzegi ). Zwijamy w ” roladkę ” lekko rozchylając jeden z brzegów. Smarujemy rozbełtany jajkiem. Tak przygotowane wkładamy do delikatnie natłuszczonym i obsypanych bułką tartą foremek na muffiny( ja jak zwykle używam silikonowych ). Wkładamy do nagrzanego

Ostra na Słodko
ROLADA DROŻDŻOWA Z JABŁKAMI 176

troszkę.Rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na prostokąt o dowolnej ( ja . ok. 0,5 cm ) grubości.Przez środek układamy pokrojone w kosteczkę ( obrane ) jabłka , posypujemy cukrem i cynamonem.Zamykamy w roladkę , dokładnie sklejając miejsce łączenia.Zwijamy ślimaka , delikatnie nacinamy i układamy na blasze.Smarujemy mlekiem i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika  na ok. 25 – 30 minut.Gotowe!Smacznego

Ostra na Słodko
Chrupiące placuszki z łososiem + recenzja 136

strony http://tatar.suempol.pl/ )  MOJA OCENA:*  Fajne , eleganckie opakowanie kryje w środku 100 g świeżego, niesamowicie delikatnego i aksamitnego łososia.* Świetnie nadaje się do przygotowywania kanapek , imprezowych przekąsek , naleśników , roladek , sushi … czy tak jak u mnie placuszków z jego dodatkiem.* Są świetnym pomysłem na przystawkę przed eleganckim obiadem! * Mięso jest niesamowicie smaczne!!!* Delikatne , świeże , niezwykle aksamitne …Produkty, które

Ostra na Słodko
Mini tarty z konfiturą z buraka i czerwonej cebuli zapiekane pod kołderką z koziego sera 151

czerwonej cebuli:1 burak2 czerwone cebule1 ząbek czosnku1 łyżka masła1 łyżka miodu3 łyżki octu balsamicznegosól i świeżo mielony pieprzMasa z koziego sera:110 g koziego serka twarogowego (wykorzystałam kozią roladkę Merci Chef)1 jajko2 łyżki gęstej śmietany 18%szczypta tartej gałki muszkatołowejlistki świeżego tymiankuPrzygotowanie:Buraka myjemy dokładnie, owijamy folią aluminiową i pieczemy 50 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni

Smakowity Blog Kulinarny