chciałam Was zaprosić na rolady z indyka :)Pierwsza wersja z serkiem Almette i suszonymi pomidorami w oleju ,druga wersja z szynką i żółtym serem pieczone w piekarniku . Takie roladki nadają się jako samodzielne danie jak i na kanapki . Zapraszam :) Składniki :1 duża pierś z indykaSuszone pomidory w oleju1 serek
Sama słodycz i szczypta chiliwiem dlaczego, ale bardzo lubię nadziewane filety z kurczaka. Czasami są to roladki a czasami po prostu nacinam filet robiąc kieszonkę i wypełniam go w środku jakimś pysznym farszem. Nie pamiętam aby jakiś farsz mi się powtórzył, bo zawsze robię je spontanicznie z tego co mam. Nie dość, że taki filet jest soczysty i smaczny to jeszcze ładnie prezentuje się
Ewa w kuchniRozcinamy na paski o szerokości mniej więcej 6-7 cm i długości ok. 9-10cm Każdy z pasków smarujemy przygotowanym sosem pesto( zostawiając wolne brzegi ). Zwijamy w ” roladkę ” lekko rozchylając jeden z brzegów. Smarujemy rozbełtany jajkiem. Tak przygotowane wkładamy do delikatnie natłuszczonym i obsypanych bułką tartą foremek na muffiny( ja jak zwykle używam silikonowych ). Wkładamy do nagrzanego
Ostra na Słodkotroszkę.Rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na prostokąt o dowolnej ( ja . ok. 0,5 cm ) grubości.Przez środek układamy pokrojone w kosteczkę ( obrane ) jabłka , posypujemy cukrem i cynamonem.Zamykamy w roladkę , dokładnie sklejając miejsce łączenia.Zwijamy ślimaka , delikatnie nacinamy i układamy na blasze.Smarujemy mlekiem i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 25 – 30 minut.Gotowe!Smacznego
Ostra na Słodkostrony http://tatar.suempol.pl/ ) MOJA OCENA:* Fajne , eleganckie opakowanie kryje w środku 100 g świeżego, niesamowicie delikatnego i aksamitnego łososia.* Świetnie nadaje się do przygotowywania kanapek , imprezowych przekąsek , naleśników , roladek , sushi … czy tak jak u mnie placuszków z jego dodatkiem.* Są świetnym pomysłem na przystawkę przed eleganckim obiadem! * Mięso jest niesamowicie smaczne!!!* Delikatne , świeże , niezwykle aksamitne …Produkty, które
Ostra na Słodkoczerwonej cebuli:1 burak2 czerwone cebule1 ząbek czosnku1 łyżka masła1 łyżka miodu3 łyżki octu balsamicznegosól i świeżo mielony pieprzMasa z koziego sera:110 g koziego serka twarogowego (wykorzystałam kozią roladkę Merci Chef)1 jajko2 łyżki gęstej śmietany 18%szczypta tartej gałki muszkatołowejlistki świeżego tymiankuPrzygotowanie:Buraka myjemy dokładnie, owijamy folią aluminiową i pieczemy 50 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni
Smakowity Blog KulinarnyJestem pewna, że Wam zasmakuje i z pewnością pozytywnie zaskoczy - smacznego! Składniki:Panna cotta - 150ml mleka krowiego o zawartości tłuszczu 2%- 250ml śmietanki kremowej do deserów 30%- 180g Roladki pleśniowej Duo MerciChef! - 9g żelatyny w proszku- szczypta mielonej gałki muszkatołowej Bakalie: - 50g obranych orzechów włoskich- 50g obranych orzechów nerkowca- 20g rodzynek królewskich- 1/2 łyżeczki kakao- szczypta
Sajkofanka smakupieczarki, smażyć 2 minuty, wszystko wymieszać, wlać sos i gotować ,stale mieszając, od chwili zawrzenia, na zmniejszonym ogniu jeszcze 1 minutę.Podawać z ryżem. Ja podałem z roladkami z kapustą
Kulinarny karnet Christopheratwarda, 208 stron2012Tłumaczenie: Przemysław Zasieczny***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami.Przepisy z książki:Roladki z cukiniiKrólik duszony w cytrusachSałatka z bobu
Chilli Czosnek i Oliwaśmietankowego wymieszałam z połową serka topionego (można go zastąpić majonezem), dodałam troszkę soli, pieprzu i posiekanej natki pietruszki (zastąpiłam ją suszoną, bo świeżej nie miałam).Pozawijałam takie roladki. Podałam do nich cytrynę do skropienia oraz podpieczone z czosnkiem na patelni bułeczki. Na szybko, bez zbędnych ceregieli, ale....pysznie :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaDolną część dymki przyciąć na podobną jak pozostałe składniki długość.Rozbite mięso przyprawić pieprzem i cienko posmarować musztardą. Układać kawałki dodatków i zwijać ciasto roladki. Żeby nie rozwinęły się podczas duszenia, można je zawinąć bawełnianą nitką lub spiąć wykałaczkami czy szpilkami. Ja użyłam szpilek:Po spięciu, oprószyć lekko mąką. Na patelni
Codzienna kuchnia niecodziennaroladek i nie tylko przyda się sałatka wielowarzywna.Skład:-kapusta pekińska-papryka-ogórek-pomidor-cebula-majonez bądź olej-przyprawa warzywko-jeśli z olejem-sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Kilka liści kapusty pekińskiej kroimy w drobne paski a pozostałe warzywa w kostkęPrzyprawiamy do smaku warzywkiem oraz niewielka ilością majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe
Maminek kulinarnyPyszna biszkoptowa roladka z kremem chałwowym. Słodki krem idealnie komponuje się z konfiturą porzeczkową i nie jest taki słodki.składniki:4 jajka1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru150 g masła250 g chałwy waniliowej4 łyżki konfitury z czarnej porzeczkiBiałka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę
Monia miesza i gotujeDostałyśmy jasny komunikat od męskiej części domowej załogi -"Chcemy mięsa!". Chcieli, więc dostali. Zamysł był na roladki, ale... kobieta zmienną jest, więc wyszły nam koperty (?), kieszonki (?), coś z farszem w każdym razie. Jak zwał, tak zwał, grunt, że wyszło pyszne.W naszym domu jadamy głównie indyka (większości mięs nie tolerujemy), więc przedstawiamy na talerzach jego różne twarze. Dzisiejsza propozycja to indyk
Wypisz Wymalujmamy już listopad . . . Październik w statystykach wyglądał tak :376 polubień na FB 138 obserwujących 23 posty 47 ,463 wyświetleń najpopularniejsze posty :Roladki z kurczaka w szynce wędzonej Makaron z sosem warzywno-śmietanowym Lunch box po męsku Po więcej zdjęć zaglądajcie na Instagram blogowy.Dziękuję
Magiczne Życie Marty