roladki z - 1000 przepisów (strona:56/67)

Serowo - warzywne przekąski zawijane po francusku. Gotowe w pół godziny 188

cienko keczupem. Paprykę i pomidory kroimy drobno. Ser ścieramy, a mozzarellę kruszymy na kawałki. Mieszamy z ziołami prowansalskimi i papryką. Rozkładamy równomiernie na cieście (niezbyt grubo) i zawijamy w roladkę. Następnie kroimy w plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni. Ta którą ja wybrałam okazała się dość niefortunna ze względu na panujące

Kuchnia po mojemu
Drożdżowe Ślimaki 161

Drożdżowe roladki są doskonała przekąską w szczególności do piwa. Przechowywane w lodówce są smaczne również na drugi czy trzeci dzień. Wykonanie jest proste a wygląd ciekawy. Z poniższego przepisu można zrobić około 20 ciastek. Składniki na ciasto: 30g świeżych drożdży ½ szklanki śmietany 18% 1 łyżka cukru 300g mąki pszennej 130g miękkiego masła   Pozostałe składniki: 2 – 3 łyżki

Mama Gotuje
Rolada kurczakowa z puree z brokułów 143

śmietana 12 %)  Oczyścić pierś z kurczaka, przekroić wzdłuż, oprószyć solą  i pieprzem. Na środku mięsa umieścić plasterki sera pokrojone suszone pomidorki i pół papryczki chilli. Skręcić roladki, przebić wykałaczką. Smażyć na małej ilości oleju do zarumienienia  Umyć brokuła, pokroić w kawałki. Ugotować na parze do miękkości.  Przenieść brokuły do garnka, wcisnąć 2 małe ząbki czosnku

MarciochaKucharzy
Zrolowana karkóweczka 165

Dziś zapraszam was na karkówkę zrolowaną, czyli smaczne roladki na obiad. Przepis jest dość stary jeszcze sprzed założenia bloga. Co jakiś czas będę umieszczać przepisy, które miałam wcześniej, ale takie które warto Wam zaprezentować. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ 421

czasie sezonu na szparagi staram się jeść te warzywa tak często, jak to możliwe. Wczoraj pokazałam wam przepis na zupę szparagową , a dzisiaj przygotowałam roladki z piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i szparagami. To danie może być bardziej dietetyczne, jeśli nie użyjecie do niego bekonu. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy

Przepisy Aleksandry
"wstawiony %" kotlet schabowy 150

Schab rozbijamy na dość kawałek. Następnie przyprawiamy z każdej strony, dodatkowo skropiłem go kilkoma kroplami swojskiej śliwowicy;). Śliwki zawijamy w szynkę i układamy na środku kotleta. Zawijamy w postać roladki i stabilizujemy wykałaczkami. Smażymy na dużym ogniu z każdej strony po 2-3 minuty. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Oczywiście kotlety smażymy bez panierki :) ** dla niektórych

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Czekoladowe salami z orzechami laskowymi 238

powiedziawszy pierwszy raz przygotowałam takie cudo, ale na pewno będę do niego wracać. Inspiracja   Chillibite . Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Czas przygotowania: 4  godziny Proporcje na 3 roladki o dł. 20 cm Składniki: 400 g herbatników  120 g rodzynek wódka lub inny alkohol do namoczenia rodzynek 250 g masła 100 g mlecznej czekolady 2 duże jajka

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe ślimaczki z pieczarkami 242

zdjęcie 3 i 4 :)) na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie pokroić ją w 1,5-2 cm plastry i delikatnie przenosić je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Każdą roladkę posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20-25min. Wystudzić na kratce. Smacznego!     * przepis pochodzi z bloga 'Szalonapatelnia' ** przepis zawiera lokowanie produktu firmy Kamis

CookYourself
Propozycje na Wielkanoc 360

PANETTONE                                                        ROLADKI Z SZYNKA I JAJKIEM

W kuchennym oknie Ewy
Pasta z bakłażanów i orzechów włoskich 173

bardzo smaczna i jestem z niej zadowolona :-). Może jeszcze kilka słów o oryginalnym podawaniu tego dania - paski z bakłażanów nadziewa się pastą z orzechów i przypraw, powstają takie małe roladki. Ja się zdecydowałam na połączenie wszystkiego w jedno danie, aby móc je sobie rozsmarować na chlebie. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Śląskie rolady (zrazy)-czyli szczypta śląskiej tradycji :) 211

pieprzem. Cebulę, kroimy w ząbki, a ogórki i kiełbaski, kroimy w podłużne paseczki, które układamy na mięso. Najlepiej rozkładać wszystkie składniki po kolei, a na koniec zwijać mięso w roladki i jak już wszystkie będą zrolowane, to owinąć je nitką, lub sczepić wykałaczkami. Ja jednak jakoś wolę użyć do tego nitki. Margarynę rozpuszczamy w brytfannie i gdy jest już bardzo

Smakowy Raj
Jarskie krokiety z nadzieniem gryczano – pieczarkowym 164

zdejmujemy je z ognia i mieszamy z kaszą gryczaną. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki i całość jeszcze raz dobrze mieszany. Naleśniki faszerujemy kaszą i zawijamy w koperty lub roladki. Po nafaszerowaniu wszystkich krokiecików, przystępujemy do panierowania, w rozmąconym jajku i bułce tartej i pieczenia krokietów na oleju z każdej ze stron. Pamiętajcie by panierowane krokiety piec na gorącym tłuszczy

Smakowy Raj
Tradycyjne mięsne krokiety 171

cebulę mielimy razem maszynką. Następnie dodajemy sól, pieprz i jajka. Jeśli mięso jest zbyt suche możemy dodać do niego trochę rozpuszczonego masła. Naleśniki faszerujemy i składamy w koperty lub roladki. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej, po czym pieczemy na rozgrzanym tłuszczu. Pamiętajcie by panierowane krokiety piec na gorącym tłuszczy, gdyż położenie na zimny może sprawi, że panierka

Smakowy Raj
Dzienny jadłospis z niedzieli 27.stycznia z przepisami 173

dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Śniadanie: Bułeczki i chlebek z twarożkiem, rzeżuchą. Do picia tradycyjnie z rana zielona herbata z pigwą :) Obiad: Rosół z makaronem i kwiecistą marchewą. Roladki wieprzowe w asyście surówki z kapusty pekińskiej, z kluseczkami. Deser: Ciasto „niebo” z kokosem + kawa zbożowa. Kolacja: Bringoli z kiełbaską Do picia rooibos, by dobrze się spało

Smakowy Raj
Cynamonowe rolsy z migdałami 176

mieszamy z cukrem, migdałami i cynamonem. Masę rozprowadzamy równomiernie na rozwałkowanym drożdżowym cieście, zwijamy je następnie w rulon i kroimy na mniej więcej 12 części. Powstałe w ten sposób roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, równo obok siebie lub dowolnie rozrzucone. Pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  lukier: 1/2 białka 3/4 szklanki

bistro mama