Rozbijamy pierś z indyka i smarujemy ją odrobina oliwy (z której wyjęliśmy suszone pomidory). Na mięsie układamy oliwki,makaron napełniony paseczkami pociętej mozzarelli, suszone pomidory i bazylię. Zwijamy ciasno roladkę (tak aby składniki wewnątrz w miarę możliwości pozostały na swoim miejscu), smarujemy ją z wierzchu oliwą i obsypujemy obficie przyprawami. Roladę owijamy ściśle folia aluminiową i zapiekamy ok. 15 minut
Wielki apetytjeszcze nie słyszała, a mianowicie na Hui two-layer crepes – czyli chińskie naleśniki dwuwarstwowe. Smakują rewelacyjnie i fajnie wyglądają! Oczywiście absolutnie nie trzeba ich podawać w formie roladek, tak jak ja! Śmiało można zajadać w formie placków z ulubionymi dodatkami! Polecam! Warto spróbować! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) 1 warstwa : * mąka – 3/ 4 szkl * woda w temp. pokojowej
Ostra na SłodkoDzisiaj zapraszamy na wołowe zraziki w potrawce na winie. Mój mąż przepada za wszelkimi roladkami, a tym bardziej jeżeli są one wołowe. A Wy takie lubicie ? Zraziki przygotowałam w klasyczny dla nich sposób z musztardą, ogórkiem konserwowym i białą cebulą. Jednak wariacja całości polega na tym, że nie podałam ich w klasycznym wszystkim znanym sosie. Wybrałam do podania
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczasu, do czasu obracając ją, żeby ładnie upiekła się z każdej str. Cebulki również grillujemy. Jeśli pogoda nam nie sprzyja lub nie macie grilla to można roladki upiec w piekarniku, a figi podsmażyć na patelni. Na talerzu układamy liście szpinaku, dodajemy pokrojona roladę, figi, physalis, cebulki i całość polewamy sosem koperkowym. Ozdabiamy świeżym tymiankiem. Smacznego :) Rada: Figi należy
Moniki SmakołykiCOLLE SANTA MUSTIOLA - „Poggio ai Chiari” IGT Toscana Sangiovese 2005 BOSCARELLI - Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2010 GIACOMO FENOCCHIO – „Bussia” Barolo DOCG 2009 TAVERNA – Aglianico del Velture DOC 2009 Roladki z szynki parmeńskiej z nadzieniem z nóżek wieprzowych i jajek przepiórczych z dodatkiem trufli. TENUTA LENZINI – Syrah IGT Toscana Rosso 2009 FATTORIA LAVACCHIO – “Cedro” Riserva DOCG Chianti Rufina 2008 PODERE
królestwo garówgrilla pstrąg z pieczarkami stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka pierś kaczki pierś z gęsi kaczka z grilla T-bone z grilla górka cielęca z grilla żeberka karkówka karkówka z grilla II polędwiczki wieprzowe
królestwo garówsię prawdziwy jej rozkwit. Jako aperitif podano świeże, delikatne, o owocowych aromatach wino Casillero del Diablo Sauvignon Blanc. Naszą Kulinarną podróż rozpoczęliśmy od przystawek - Mule w marynacie / chleb churrasca - Roladka z awokado i kraba królewskiego / pszenica mote (1) z chili merquen(2) / puree cytrynowe / - Sopaipillas(3) / mięso wołowe / pebre(4) z pszenicą mote i awokado Do nich podano wino Terrunyo
królestwo garówplacek smarujemy średnio cienką warstwą serka Philadelphia, układamy plastry łososia (można je porwać na mniejsze części). Można także posypać drobno posiekanym szczypiorem dla ożywienia smaku. Zawijamy ścisło w roladkę i ciasno owijamy folią spożywczą. Odkładamy na 15-20 minut by placek zmiękł. Zdejmujemy folię. Kroimy w plastry. Tortilla łososiowa gotowa Tortilla łososiowo - mięsna: placek smarujemy cienko serkiem Philadelphia
Kuchnia po mojemuwędlina ser żółty. Słodka porcja to ciasto wysmarowane budyniem, obłożone brzoskwiniami, a po zawinięciu i pokrojeniu oprószone cukrem zwykłym lub trzcinowym. Pozostaje zawinąć ścisło każdą porcję ciasta w roladkę i pokroić w plastry grubości ok 2 cm. Plastry układamy w blaszce wyłożonej papierem i pieczemy porcjami w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut, aż się zrumienią
Kuchnia po mojemucienko keczupem. Paprykę i pomidory kroimy drobno. Ser ścieramy, a mozzarellę kruszymy na kawałki. Mieszamy z ziołami prowansalskimi i papryką. Rozkładamy równomiernie na cieście (niezbyt grubo) i zawijamy w roladkę. Następnie kroimy w plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni. Ta którą ja wybrałam okazała się dość niefortunna ze względu na panujące
Kuchnia po mojemuDrożdżowe roladki są doskonała przekąską w szczególności do piwa. Przechowywane w lodówce są smaczne również na drugi czy trzeci dzień. Wykonanie jest proste a wygląd ciekawy. Z poniższego przepisu można zrobić około 20 ciastek. Składniki na ciasto: 30g świeżych drożdży ½ szklanki śmietany 18% 1 łyżka cukru 300g mąki pszennej 130g miękkiego masła Pozostałe składniki: 2 – 3 łyżki
Mama Gotujeśmietana 12 %) Oczyścić pierś z kurczaka, przekroić wzdłuż, oprószyć solą i pieprzem. Na środku mięsa umieścić plasterki sera pokrojone suszone pomidorki i pół papryczki chilli. Skręcić roladki, przebić wykałaczką. Smażyć na małej ilości oleju do zarumienienia Umyć brokuła, pokroić w kawałki. Ugotować na parze do miękkości. Przenieść brokuły do garnka, wcisnąć 2 małe ząbki czosnku
MarciochaKucharzyDziś zapraszam was na karkówkę zrolowaną, czyli smaczne roladki na obiad. Przepis jest dość stary jeszcze sprzed założenia bloga. Co jakiś czas będę umieszczać przepisy, które miałam wcześniej, ale takie które warto Wam zaprezentować. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniczasie sezonu na szparagi staram się jeść te warzywa tak często, jak to możliwe. Wczoraj pokazałam wam przepis na zupę szparagową , a dzisiaj przygotowałam roladki z piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i szparagami. To danie może być bardziej dietetyczne, jeśli nie użyjecie do niego bekonu. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy
Przepisy AleksandrySchab rozbijamy na dość kawałek. Następnie przyprawiamy z każdej strony, dodatkowo skropiłem go kilkoma kroplami swojskiej śliwowicy;). Śliwki zawijamy w szynkę i układamy na środku kotleta. Zawijamy w postać roladki i stabilizujemy wykałaczkami. Smażymy na dużym ogniu z każdej strony po 2-3 minuty. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Oczywiście kotlety smażymy bez panierki :) ** dla niektórych
Jedz zdrowo żyj zdrowo!