roladki z - 1000 przepisów (strona:57/67)

CROSTINI MISTI , DORSZ Z CHRZANOWYM PUREE , GRZYBOWE RISOTTO ,I PANNA COTTA WANILIOWO-CYNAMONOWA – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z 198

smaku … Niezwykle sycący i bardzo aromatyczny! Crostini misti – chrupiące grzanki z pesto, świeżymi pomidorami, szynką parmeńską i rukolą Chrupiące grzanki z tostowego pieczywa podane świeżymi pomidorkami i roladkami z szynką parmeńską i rukolą. Wszystko dopełniał krem balsamiczny, który ja baaardzo lubię! Danie bardzo smaczne, choć przyznam się bez bicia, że zdecydowanie wolałam tę wersję, która była poprzednim razem

Ostra na Słodko
Zawijasy z cukini z łososiem i mozzarellą 214

pozostawić do ostygnięcia. Ser połączyć z rozgniecionym czosnkiem i kaparami, dodać pieprz i pokrojony drobno koperek.Wymieszać i nakładać na paskach cukini. Delikatnie zwinąć po czym w środek każdej roladki włozyć kawałek łososia i gałązkę koperku. Można podawać zarówno bezpośrednio po przygotowaniu jak i po ich schłodzeniu w lodówce.Smacznego

Gosia gotuje
Bukiet warzyw w cieście francuskim 344

układamy zetknięciem końców od spodu. Możemy lekko z góry ponacinać. Malujemy białkiem posypujemy ziołami prowansalskimi i wkładamy do nagrzanego wcześniej na 180 stopni piekarnika na około 30 minut.  "Roladka" super smakuje z sosem czosnkowym.  Ja dodałam 10 dag sera, dodaj więcej a będzie to bardziej zwarte;)  Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Hiszpania od kuchni - wywiad z Asią z bloga Smak Hiszpanii 235

swoim hiszpańskim znajomym? Smakowały im? A: Często gotuję polskie potrawy w domu. Rubenowi smakuje praktycznie wszystko: uwielbia pierogi, barszcz, żurek, ogórkową (i wiele innych polskich zup), poza tym kluski, roladki wołowe, itd. Smakował mu nawet bigos. Dla znajomych i hiszpańskiej rodziny najczęściej przygotowuję ciasta…hitem ostatnich Świąt był serniko-brownies z malinami:) Z: Skąd czerpiesz inspiracje do wymyślania przepisów

Chilli Czosnek i Oliwa
Szaszłyki z suszonymi pomidorami (tapenadą pomidorową) 148

łyżeczkami zalewy olejowej ze słoika, żeby powstała pasta pomidorowa Utworzoną tapenadą smarujemy kotlet Na pastę pomidorową układamy podsmażone plasterki boczku Następnie zwijamy całość w rulon Rulon kroimy w mini roladki i nakłuwamy na patyczek do szaszłyków Podgrzewamy tłuszcz, który wytopił się z boczku (jeśli jest taka potrzeba dolewamy troszkę oleju, ale niedużo) i na małym ogniu smażymy szaszłyk z każdej

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tartinki z łososiem i serkiem 280

dań na jeden kęs świetnie spisują się wszelkiego rodzaju koreczki, małe kanapki a la tartinki, czy roladki. Ja często robię tartinki na pumperniklu. Te tartinki wchodziły w skład Sylwestrowego menu , robię je też teraz gdy się odchudzam. Takie tartinki są smaczne, kolorowe, do tego są małokaloryczne, na mojej diecie takie 6 sztuk mi wystarcza i stanowi jeden z kolacyjnych posiłków

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Filety z kurczaka faszerowane ricottą z kurkami i pieczarkami. 222

wkładamy na pół h do lodówki. Na patelni, którą możemy wstawić do piekarnika, podgrzewamy masło klarowane i dwie łyżki oleju rzepakowego. Dorzucamy połówki nieobranych główek czosnku. Podsmażamy nasze roladki po ściągnięciu folii (możemy je złączyć dodatkowo wykałaczkami), dwie minuty z każdej strony, podlewamy winem i wkładamy do piekarnika na 35 minut w 200 stopniach góra - dół. Ja dziś mięso podałem

BaRepas
Schab z quinoa z parowaru 195

Targ Śniadaniowy. Za dużo nie kupiłem tym razem, ale to bardzo ciekawe miejsca i polecam odwiedzić :) Schab podałem z suszonymi śliwkami, ale nie nadziewałem go i nie robiłem roladki. Położyłem śliwkę po prostu na wierzch :) Zamiast ziemniaków tym razem quinoa, która też już dawno nie gościła na blogu :) Wszystkich, którzy nie jedli komosy ryżowej, zachęcam do spróbowania :) Szerzej opisałem

Parowar Faceta
GOŁĄBKI W SOSIE 161

się masa ładnie połączy. Farsz nakładamy na liście kapusty i formujemy gołąbki. Aby się nie rozwinęły podczas gotowania należy najpierw złożyć boki liścia do środka, a dopiero potem formować roladki. Dno garnka, w którym będziemy je gotować wykładamy liśćmi kapusty, które nam zostały. Gołąbki układamy tak, aby ściśle do siebie przylegały i wypełniały całą powierzchnię garnka. Możemy ułożyć je warstwowo

w mojej kuchni
Dlaczego WEGANIZM? - cz. 2 172

miesiąc. Żyję i mam się dobrze, jestem zdrowa, uśmiechnięta, nie odczuwam żadnych braków w jedzeniu, podobno wyglądam coraz lepiej :) Kiedyś myślałam, że będę tęsknić za kotletami do ziemniaczków i roladkami do klusek, a że bez sera żółtego jakaś część mnie umrze to byłam wręcz pewna... Dziś nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie zjedzenia mięsa w jakiejkolwiek postaci

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kotlety drobiowe z rozmarynem, szynką serrano i parmezanem z szybkowaru 274

rozpuść łyżkę masła, na rozgrzanym tłuszczu ułóż obsmażone kotleciki dodaj kawałek rozmarynu, sól i czarny pieprz wlej zimną wodę,  zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem gotowe roladki wyjmij z garnka, powstałego wywaru nie wylewaj Sos Składniki cały wywar z gotowania kotletów, przecedź przez sitko ok. 150 ml zimnego  mleka 25 g mąki pszennej

Szybko Szybkowar
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc GRUDZIEŃ 2014 135

Grudzień w statystykach wyglądał tak :439 polubień na FB   142 obserwujących   24 posty42 ,130 wyświetleń  najpopularniejsze posty :Drobiowa roladka z pieczarkami   Sałatka jarzynowa z jajkiem Szybkie ciasteczka jak pierniczki   Dziękuję

Magiczne Życie Marty
Sylwestrowe menu – top lista 980

ćwiartką pomidora koktajlowego. Aby kanapeczka się nie rozpadła nabijamy ją na ozdobną szabelkę do koreczków. Smacznego. W ciągu kilku chwil mamy pyszne, kolorowe przekąski na wszelakie uroczystości.Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiemRoladki z klopsa drobiowego faszerowanego paprykąŚledzie idealnie nadają się na Sylwestra, proponuję je przygotować w formie mini przekąski – w nieco odmienionej formie kanapeczek z tatarem. Tatar ze śledzi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pałeczki z wołowiną z ciasta filo (finger food) 190

płat kroimy na dwie części aby uzyskać dwa prostokąty. Każdy smarujemy bardzo cienko, za pomocą pędzelka lub dłoni rozpuszczonym masłem. Nakładamy farsz i zwijamy brzegi, a następnie toczymy tworząc roladkę. Układamy na papierze do pieczenia. Powstanie tak 14 pałeczek. Gotowe smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 15-20 minut w 200°C (lub do czasu aż będą ciemno złote). Odsączamy

Poezja smaku
Przystawki na Sylwestra 497

ROLADKI Z SZYNKI                                                           SAŁATKA BROKUŁOWA

W kuchennym oknie Ewy