Panna cotta z koziego sera z bakaliami i pudrem piernikowym

Panna cotta z koziego sera z bakaliami i pudrem piernikowym

Panna cotta z koziego sera z bakaliami i pudrem piernikowym

Przepis na : deser

Kozi ser. To sprawca mojego kolejnego wykwintnego deseru. Dzięki MerciChef! i konkursowi (Biorę w nim udział i zachęcam również Was!), który właśnie trwa, postanowiłam przygotować coś niepowtarzalnego i tylko mojego, oczywiście ze świątecznym akcentem. ;) Tak właśnie narodził się pomysł na delikatną i słodko-słoną kompozycję smaków. Panna cotta z dodatkiem gałki muszkatołowej, w otoczeniu prażonych bakalii, skąpanych w miodowej zalewie i pudrem z moich kochanych pierniczków Katarzynek. Jak dla mnie bomba, i to nie t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sajkofanka smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

SajkofankaSmakuSajkofankaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser, piernikowa, mielone, deser, desery, miód, orzechy, przepisy na pierniczki, pierniczki, kakao, przepisy na święta, słodkie, orzechy włoskie, imbir, włoska, roladki, świąteczne przepisy, piernik, mleko w proszku, przepis na coś slodkiego, ser pleśniowy, pierniczki świąteczne, deser z owocami

Inne przepisy z Sajkofanka smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.