Jestem pewna, że Wam zasmakuje i z pewnością pozytywnie zaskoczy - smacznego! Składniki:Panna cotta - 150ml mleka krowiego o zawartości tłuszczu 2%- 250ml śmietanki kremowej do deserów 30%- 180g Roladki pleśniowej Duo MerciChef! - 9g żelatyny w proszku- szczypta mielonej gałki muszkatołowej Bakalie: - 50g obranych orzechów włoskich- 50g obranych orzechów nerkowca- 20g rodzynek królewskich- 1/2 łyżeczki kakao- szczypta
Sajkofanka smakupieczarki, smażyć 2 minuty, wszystko wymieszać, wlać sos i gotować ,stale mieszając, od chwili zawrzenia, na zmniejszonym ogniu jeszcze 1 minutę.Podawać z ryżem. Ja podałem z roladkami z kapustą
Kulinarny karnet Christopheratwarda, 208 stron2012Tłumaczenie: Przemysław Zasieczny***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami.Przepisy z książki:Roladki z cukiniiKrólik duszony w cytrusachSałatka z bobu
Chilli Czosnek i Oliwaśmietankowego wymieszałam z połową serka topionego (można go zastąpić majonezem), dodałam troszkę soli, pieprzu i posiekanej natki pietruszki (zastąpiłam ją suszoną, bo świeżej nie miałam).Pozawijałam takie roladki. Podałam do nich cytrynę do skropienia oraz podpieczone z czosnkiem na patelni bułeczki. Na szybko, bez zbędnych ceregieli, ale....pysznie :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaDolną część dymki przyciąć na podobną jak pozostałe składniki długość.Rozbite mięso przyprawić pieprzem i cienko posmarować musztardą. Układać kawałki dodatków i zwijać ciasto roladki. Żeby nie rozwinęły się podczas duszenia, można je zawinąć bawełnianą nitką lub spiąć wykałaczkami czy szpilkami. Ja użyłam szpilek:Po spięciu, oprószyć lekko mąką. Na patelni
Codzienna kuchnia niecodziennaroladek i nie tylko przyda się sałatka wielowarzywna.Skład:-kapusta pekińska-papryka-ogórek-pomidor-cebula-majonez bądź olej-przyprawa warzywko-jeśli z olejem-sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Kilka liści kapusty pekińskiej kroimy w drobne paski a pozostałe warzywa w kostkęPrzyprawiamy do smaku warzywkiem oraz niewielka ilością majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe
Maminek kulinarnyPyszna biszkoptowa roladka z kremem chałwowym. Słodki krem idealnie komponuje się z konfiturą porzeczkową i nie jest taki słodki.składniki:4 jajka1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru150 g masła250 g chałwy waniliowej4 łyżki konfitury z czarnej porzeczkiBiałka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę
Monia miesza i gotujeDostałyśmy jasny komunikat od męskiej części domowej załogi -"Chcemy mięsa!". Chcieli, więc dostali. Zamysł był na roladki, ale... kobieta zmienną jest, więc wyszły nam koperty (?), kieszonki (?), coś z farszem w każdym razie. Jak zwał, tak zwał, grunt, że wyszło pyszne.W naszym domu jadamy głównie indyka (większości mięs nie tolerujemy), więc przedstawiamy na talerzach jego różne twarze. Dzisiejsza propozycja to indyk
Wypisz Wymalujmamy już listopad . . . Październik w statystykach wyglądał tak :376 polubień na FB 138 obserwujących 23 posty 47 ,463 wyświetleń najpopularniejsze posty :Roladki z kurczaka w szynce wędzonej Makaron z sosem warzywno-śmietanowym Lunch box po męsku Po więcej zdjęć zaglądajcie na Instagram blogowy.Dziękuję
Magiczne Życie Martypodsmażyć z cebulą na oleju i wsypać kaszę, do smaku dodać kucharka i pieprz mieszając podsmażać do odparowania płynu na naleśnik nałożyć porcję kaszy, podwinąć brzegi i zawijać ciasno roladki naleśniki są syte i smaczne, podałam je z surówką z młodej kiszonej kapusty - przepis "TUTAJ"............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzupy. Odcinamy skórkę od chleba tostowego i wałkujemy (ja robiłam to słoikiem; skórki odkładamy gdzieś na bok, też się przydadzą). Nakładamy serek i zwijamy. Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy masełko. Roladki maczamy dobrze w jajku i wrzucamy na patelnie. W resztce jajka maczamy skórki i również przekładamy na patelnie. Smażymy aż będą złociste. Podajemy z serkiem, sałatką i pysznym sokiem. Wiosenne
Czarnawisienkasokiem z cytryny. Ostudzone naleśniki smarować twarożkiem, przykryć plasterkiem łososia i liściem sałaty. Zwijać ciasno w ruloniki. Następnie pokroić naleśniki w kawałki 3 na 10 cm i spiąć wykałaczką. Roladki naleśnikowe udekorować świeżym ogórkiem i oliwkami
Kuchnia Danusipapierowym ręcznikiem, posypać pieprzem. Każdy plaster wołowiny posmarować cienko musztardą, położyć na każdy plaster mięsa, kawałek ogórka, plaster boczku, pasek papryki czerwonej i krążki cebuli, zwinąć ciasno w roladkę, spiąć wykałaczką. Zrazy obtoczyć w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć zrazy do rondla, podlać bulionem warzywnym, dodać przyprawy, dusić do miękkości zrazów. Gdy zrazy są miękkie oprószyć
Kuchnia Danusiłososia 1 jajko Garść sezamu Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Możemy je delikatnie rozwałkować. Od końca na wysokości 1/3 ciasta układamy wędzonego łososia. Od tej strony zaczynamy zwijanie w roladkę. W miseczce roztrzepujemy jajko. Końcówkę ciasta smarujemy jajkiem, żeby nie otworzyło się w trakcie pieczenia. Całą roladę również smarujemy jajkiem. Sezam rozsypujemy na blacie i obtaczamy roladę w nim. Roladę
Kolizje Smaków