roladki z - 1000 przepisów (strona:47/67)

Jedzonko do pracy #39 164

zwyczajnie szkoda mi na to czasu - jem w pracy), dlatego moje zestawy składają się ze śniadania, lunchu i przekąski, którą zazwyczaj zjadam po południu, pod koniec dnia.  Śniadanie : Roladki z szynki z kremowym serkiem i suszonymi pomidorami Lunch : Stir-fry z kurczaka z papryką Przekąska : Brokuły i pomidory Smacznego

Codzienne Gotowanie
Rozwiązanie konkursu z sosami Folwark 144

nareszcie ogłosić zwycięzców Dziękuję wszystkim za nadesłanie zgłoszeń, wszystkie były świetne jednak musiałam wybrać tylko 3 osoby. Pierwsze miejsce zajmuje pani Wioleta Szczepańska z przepisem na roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce. Drugie miejsce zajmuje pani Barbara Wiśniewska z przepisem na kurczaka w porach z ananasem. Trzecie miejsce zajmuje

Marta Gotuje
Placki jabłkowo - bananowe bez jajek z dodatkiem płatków owsianych i miodu 446

Witamy! Zrobiłyśmy na naszym fanpage małą ankietę "Jaki przepis pierwszy wstawić?" - placki czy roladki... Nie mogłyśmy się zdecydować i wyszło na to, że wygrały placki (9:5). :) W domu jak zawsze musi czegoś brakować, więc trzeba sobie jakoś radzić. Tym razem zabrakło jajek i użyłyśmy płatków owsianych, które mogą zastąpić jajka.  Nie wierzysz? Sprawdź, a na pewno podniebienie będzie

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Roladki z mięsa mielonego z cukinią 168

Roladki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym, suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i aromatem czosnku sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Nie ukrywam, ze bardzo lubię to danie z racji łatwości przygotowania. Składniki na jego przygotowanie zawsze znajdę w lodówce więc jeśli nie mam weny do wymyślania obiadu

Pyry na Gaz
Spring rolls z łososiem, mango i awokado 123

kawałek upieczonego łososia. Polewamy niewielką iloscią sosu wasabi. Górny i dolny brzeg arkusza składamy przykrywając nimi farsz. Następnie składamy jeden bok i rolujemy do końca, aby powstała zgrabna roladka. Podajemy na zimno z ulubionymi sosami. Polecam słodki sos chili lub sos sojowy wymieszany z czosnkiem, olejem sezamowym i chili. Inspiracja

Zawsze głodna!
,,Boczek faszerowany boczkiem wędzon” 94

znakomicie się nada na zbliżające święta. Super się sprawdza, również na wszelkich impre zach. Bogactwu smaków i aromatów w tej potrawie nie oprze się żaden smakosz. Polecam serdecznie taką roladkę na wyjątkowe okazje, zapewniam, iż wszyscy goście będą zachwyceni. Składniki: • 1 kg boczku surowego, • 10 dag pieczarek, • 20 dag boczku wędzonego, • sól, pieprz, majeranek, czosnek, chilli, olej, przyprawy do mięs

Podróż w kulinaria
,,Cukinia w tropikach” 128

kuchnia to tylko gotowanie? Zapraszamy Was do kącika kreatywnej kuchni. Składniki na 4 roladki : 4 kawałki cukinii ok 4 cm 4 plasterki dowolnej szynki 3 łyżki serka śmietankowego Almette 2 ugotowane jajka por do dekoracji Składniki na palmę z oliwek: około 9 czarnych oliwek patyk do szaszłyków paseczki z cukinii i buraków dowolny owoc potrzebny do wbicia szaszłyka np. nektarynkę

Podróż w kulinaria
,,Jaskółcze jajka otulone boczkiem’’ 324

kotlety, zbijamy lekko tłuczkiem a następnie oprószamy solą i pieprzem. Ugotowane jajka, owijamy plastrem boczku, układamy na środku sznycli zawijamy i obwiązujemy nicią lub mocujemy wykałaczkami. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu w głębokim oleju. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min. Przed podaniem

Podróż w kulinaria
Schabowe Roladki z Chrzanem z Imbirem 185

oświeciło mnie. Mój wzrok przykuł nasz ulubiony Chrzan z Imbirem. Poważnie, wyżeramy go łyżeczką do kanapek i czasami z nim kombinuję przy obiadach. Tak narodził się pomysł na te roladki. Szybkie, łatwe, nie trzeba wiązać, bo gdyby trzeba było to bym ich nie robiła, Leń tego dnia był bardzo silny :) Ale co i jak opowiem w trakcie pisania przepisu. Aaaa

Blondynka Gotuje
Wyniki konkursu z sosami Folwark 151

Ostatecznie wyniki prezentują się w sposób następujący: Główna nagroda, a więc I miejsce w konkursie i kosz z produktami Folwark przypadł w udziale Pani Wiolecie Szczepańskiej za przepis na "Roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce" (Zdjęcie i przepis autorstwa Pani Wiolety Szczepańskiej)  II miejsce i produkty Folwark otrzymuje Pani Małgorzata Wróblewska za przepis na "Pitę

Słodkie okruszki
Schab faszerowany podgrzybkami 201

układamy na suchej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty, z porem, marchewką, jabłkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Smacznego!   The post Schab faszerowany podgrzybkami appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piersi z kurczaka zapiekane w wędzonym boczku 33623

oprószamy pieprzem, czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich, wszystko dokładnie wklepujemy rękoma.  Jeśli boczek mamy w jednym kawałku, kroimy go na cienkie plastry. Każdy kawałek piersi okręcamy boczkiem. Roladki układamy ściśle w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut. Smacznego

na moim stole...
Marwitkowe ślimaki naleśnikowe - zdrowy lunch kids 140

ślimaczki. Pozostałe naleśniki przygotować w ten sam sposób. W Marwitkach zrobić wykałaczką po dwie dziurki, wsunąć w nie szczypiorek. Wierzch marchewki cienko posmarować twarożkiem, "przykleić" do niej naleśnikowe roladki. Naleśniki 160 g mąki pszennej 4 łyżki drobnej mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jaja 125 ml szklanki mleka 125 ml wody szczypta soli 125 ml świeżego soku Marwirt buraczkowo-jabłkowego

Pełny talerz
Muffiny drożdżowe faszerowane 159

wyśmienicie. Z tego przepisu przygotowałam 6 dużych muffinów. W drożdżowym cieście zrobiłam małe wgłębienie i tam nałożyłam farsz przygotowany z pieczarek, boczku, cebuli i żółtego sera.. Polecam też roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Muffiny drożdżowe faszerowane są smaczne i sycące, doskonale zastępują kanapki. Składniki: 2,5 szkl mąki pszennej + odrobina do podsypania 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię