roladki z - 1000 przepisów (strona:40/67)

drożdżówka żyrafa 186

lekko rozpłaszczyć, jasną część cienko rozwałkować na prostokąt tej samej długości. Wałeczki ciemnego ciasta owinąć jaśniejszym, całość zawinąć w jasne ciasto jak roladę. Czynność powtórzyć jeszcze 5 razy. Trójkolorowe roladki układać w natłuszczonej blaszce, odkładać na 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Wierzch ciasta posmarować za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 40 minut

6niebo
Rolada Schabowa 142

Pyszna roladka na świąteczny obiad lub na zimno do chlebka ;) Składniki: około 1kg schabu 400 gr mięsa mielonego 1 jajo 300 gr pieczarek 1 cebula kawałek sera żółtego sól czosnkowa, pieprz do smaku 1. Schab myjemy i rozcinamy na długi płat mięsa. Delikatnie tłuczemy go. Obsypujemy solą czosnkową i pieprzem i chowamy do lodówki

Gotowanie...to proste !
Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą 217

gdyż tego typu sałatki warzywne z majonezem są u nas obowiązkowe nie tylko od święta. Nie dodaję szynki do sałatki, gdy ma być dodatkiem np. do kotletów schabowych, czy roladek z kurczaka. Ja nie lubię natomiast w sałatkach groszku i kukurydzy, natomiast Piotrek je uwielbia, więc czasami on robi swoją sałatkę i dorzuca do niej właśnie te składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami (ziołowe) 139

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Pyszna propozycja na dość szybki i troszkę urozmaicony obiad. Roladki są miękkie, soczyste i kuszą swym smakowitym aromatem. Posiadają ziołową nutę, która idealnie współgra z całością dania. (6 sztuk) 6 plastrów schabu 1 łyżka ziół prowansalskich (płaska) sól, pieprz Farsz: 6 plastrów boczku (cienkich, wędzonego lub parzonego) 6 kawałków kabanosa (użyłam cieniutkich

Di gotuje
Tarta cebulowa 199

kieliszka czerwonego wina lub kufla zimnego piwa. Mając w lodówce opakowanie francuskiego ciasta, zawsze wyczarujemy coś pysznego. I to przy niewielkim nakładzie pracy.   Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego roladka sera koziego (100 g) 4 czerwone cebule 3 białe cebule 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka suszonego tymianku 100 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka sosu na bazie octu balsamicznego

Smakowity Blog Kulinarny
czosnkowe schabowe na pyszny obiad... 166

grubości 4 cm dobrze rozbić tłuczkiem i podzielić na kotlety, razem będzie 8 schabowych, wygodniej mi się smaży jak są mniejsze ale takie duże też można zawinąć nadziane w roladki, jak będę cieńsze porcje to nie rozbiją się na bardzo duże kotlety kotlety natrzeć marynatą i schować do lodówki najlepiej na całą noc jajka rozmieszać widelcem, na gorącym smalcu smazyć

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche ciasteczka ślimaczki 688

roladę. Gdyby ciasto było bardzo miękkie bo rozgrzało się od naszych rąk można je włożyć na trochę do lodówki aby zesztywniało dzięki temu będzie się też lepiej kroić. Następnie roladkę z ciasta pokroić na plastry o grubości 1 cm. Ślimaczki ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec

Monia miesza i gotuje
Pieczony burak z awokado i kozim serem. 232

Bardzo smaczna przystawka .Pieczony burak , kozi ser ,awokado i orzechy stanowią bardzo udane połączenie smakowe.Smacznego. Składniki: Kawałek pieczonego buraka kawałek awokado ser kozi ,u mnie w połączeniu z brie ,roladka kilka listków sałaty orzechy mango Całość polałam oliwą ,oprószyłam pieprzem. Smacznego. Pomysł z kulinarni pl Roberta Słuszniaka

Ladylaura.
Drożdżówki z budyniem 137

jedną godzinę.  Ciasto rozwałkowujemy na grubość pół centymetra.  Szklanką wykrawamy kółka, układamy je po trzy,  aby jedno na drugie zachodziło.  Zwijamy je w „roladkę” i przekrajamy na pół (w poprzek).  Tak zrobione różyczki układamy niezbyt ciasno w foremkach do tartaletek (po 4 w każdej foremce).  Środek wypełniamy kawałeczkiem ciasta, aby zakryć dno foremki

Pyszności Słodkości
Sałatka superfood z indykiem i "Noce w Rodanthe" 165

dodaję soli do żadnej z kasz. Zjadać od razu. Nie ma sensu czekać, aż smaki się przegryzą. Duży wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl ----- Podobne: Roladki z kurczaka i sorgo po tajsku Kurczak tikka masala z quinoa Sałatka z ryżu i kurczaka Ostatnio bardzo dużo czytam (2 książki dziennie, więc nie wiem, kiedy się z Wami podzielę wrażeniami

Weekendy w domu i ogrodzie
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 175

przepisów zebranych w akcji W krainie miodem płynącej - edycja 2 --------- I wpisy zgłoszone na Durszlaku: Sałatka z wedzonym pstrągiem i pomarańczą autorka: Patrycja (mikimama)  | blog: Czerwień i błękit Roladki z kurczaka z figami w sosie pomarańczowym autorka: Patrycja (mikimama)   | blog: Czerwień i błękit Śledzie z egzotyczną nutą autorka: Patrycja (mikimama)  | blog: Czerwień i błękit Zielony koktajl autorka

Weekendy w domu i ogrodzie
Rollsy pizzowe w cieście francuskim 227

oregano. Na brzegu układamy połówki suszonych pomidorów, posypujemy drobno pokrojoną paprykę i starte na grubych oczkach ogórki kiszone. Całość przykrywamy warstwą żółtego sera i ponownie zwijamy ciasto w roladkę. Kroimy na kawałki grubości 1,5-2cm, następnie tak przygotowane rollsy nadziewamy na patyczki do szaszłyków (nie jest to konieczne jeśli dobrze skleimy brzegi, np. zwilżając je wodą). Układamy

Kolorowy Przepisownik
Wytrawne ptysie z wędzonym łososiem 189

Wszelkiego rodzaju przekąski z wędzonym łososiem cieszą się zawsze dużym powodzeniem wśród gości, dlatego często je przygotowuję. :-) Standardem jest ciasto francuskie, roladki z tortilli, ale z ptysiami w wytrawnej formie mało kto się spotkał - goście będą zaskoczeni i na pewno zadowoleni z ich smaku. Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Nadzienie

Szefowa kuchni
Słonina rolowana wędzona i parzona 467

niedźwiedzi Bazylia Tymianek Oregano Zioła prowansalskie Majeranek Wykonanie Przyprawy i sól sypałem z jednej strony słoniny.I na koniec po wędzeniu oprószyłem i posypałam papryką i czosnkiem niedźwiedzim nasze roladki. Wykonanie paprykowej Gdy mamy już gotowe płaty słoniny zaczynamy od nacieranie czosnkiem potem posypujemy solą według uznania następnie papryką słodką i ostrą.Potem ciasno rolujemy i wiążemy. Wykonanie ziołowej Zaczynamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.