roladki z - 1000 przepisów (strona:32/67)

Roladki z grillowanej cukinii 178

warzywa, do tego farsz ze szpinakową nutą. Przepis dodaję do akcji Paryska Dieta , wydaje mi się, że ten przepis powinien do niej pasować :). Więcej o wspomnianej diecie przeczytacie tutaj! . Roladki z grillowanej cukinii Składniki: - 1 duża cukinia - 1 serek wiejski o obniżonej zawartości tłuszczu - 80 g świeżego szpinaku* - 2 ząbki czosnku - 1 cebula - sól, pieprz do smaku, pieprz ziołowy, bazylia(...)szpinak zmniejszy swoją objętość. Dopraw całość i ostudź. Dodaj serek wiejski i wszystko razem zblenduj. Na środku każdego plastra cukinii ułóż cienką warstwę farszu, zwiń i wetknij wykałaczkę, żeby roladki się utrzymały.  * Zamiast świeżego możesz też użyć mrożonego, ok. 3/4 szklanki. ** Na mandolinie lub maszynie do krojenia chleba

Corner With Recipes
Roladki z grillowanego bakłażana 157

Roladki z grillowanego bakłażana są doskonałym dodatkiem do mięsnych dań przygotowanych na grillu.  Możemy je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.  Ich przygotowanie nie jest skomplikowane ani czasochłonne,  a fajnie urozmaicą nasze menu. Ilość papryczki, którą dodacie do pasty ziołowej jest zależna od tego jak ostrą papryczkę kupicie. Moja była malutka i ostra(...)czort. Roladki z grillowanego bakłażana Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duży bakłażan 1 opakowanie serka śmietankowego 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 małej papryczki chili 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii pomidorki koktajlowe garstka świeżych liści bazylii oliwa z oliwek sól morska Wykonanie: Bakłażana kroimy na cienkie plastry, ja kroję go na maszynce

Kulinarne przygody Gatity
ZUPA ZIEMNIACZANA Z MIĘSNYMI ROLADKAMI 333

Uwielbiam zupy i bardzo lubię wypróbowywać na nie ciekawe przepisy, więc dzisiaj proponuję zupę bardzo ciekawą i wykwintną, bo z mięsnymi roladkami. Takie roladki z powodzeniem zastąpią makaron czy grzanki, a przy tym są niezwykle aromatyczne i smaczne. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres

Przepisy Aleksandry
Marchewkowy mus w liściach pora 203

Pozostałe pory pokroiłem drobniutko w kostkę i rozsypałem na rozłożonych liściach. Posoliłem, popieprzyłem, przykryłem plastrami łososia. Na rybie rozłożyłem mus z marchewki. Za pomocą folii zwinąłem liście porów w roladki i umieściłem je we wkładce do gotowania na parze. Wstawiłem wkładkę z roladami do garnka z wrzącą wodą, garnek szczelnie przykryłem, roladki gotowałem na parze 10 minut. Pokroiłem na plastry

R'n'G Kitchen
Drożdżówka z rabarbarem i truskawkami 157

mąką. Rozwałkowane kawałki ciasta posmarować serkiem. Na dwóch kawałkach ułożyć pokrojony rabarbar, a na 3 truskawki [ lub odwrotnie albo zmieszać rabarbar z truskawkami] posypać cukrem i   zwinąć roladki. Dwie [ rożne ] roladki ułożyć na dnie keksówki , a na to kolejne 3 roladki.Zostawić do wyrośnięcia na około  20-30 minut. Następnie posypać kruszonką.Piec około 25-30 minut

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z truskawkami i kozim serkiem 224

pewnością zadowoli niejedno podniebienie.  Doskonała na lunch lub lekką kolację.  Sałatka najlepiej smakuje ze świeżym pełnoziarnistym pieczywem lub chrupiącymi grzankami.  SKŁADNIKI na 2 porcje: kozi serek (roladka) 8 dużych truskawek dwie duże garście rukoli migdały (słupki lub płatki) orzeszki pinii miód olej z orzechów laskowych ( można zastąpić zwykłym olejem rzepakowym) miód ocet balsamiczny gruszkowy (można zastąpić zwykłym(...)kremem balsamicznym) 3-4 gałązki świeżego tymianku świeżo mielony pieprz czarny sezam (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Roladkę pokroić na ok. 1,5 cm plasterki. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową. Na każdym plasterku umieścić po kilka słupków migdałów i orzeszków pinii. Polać odrobiną miodu (około pół łyżeczki na jeden plasterek). Następnie  skropić olejem,  posypać sezamem

DefinicjaSmaku
Rolada z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami, fetą i czerwoną cebulą podana z makaronem orzo 211

patelni aby wydobyć z niej słodycz. Pomidory i czerwoną cebulę łączymy z serem feta i całość rozgniatamy widelcem. Gotową pastę rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka i zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i obsmażamy roladki z każdej strony po 2-3 minuty. Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego

DefinicjaSmaku
Roladki ze szparagami i sosem szparagowym 166

stron solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na każdym kawałku mięsa układamy po kawałku białych i zielonych szparagów i zawijamy. Naczynie do gotowania na parze smarujemy olejem, żeby roladki nie przywarły. Układamy łączeniem do dołu. Gotujemy na parze przez 15 minut. W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i rozprowadzamy. Wlewamy wywar ze szparagów cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku sokiem(...)cytryny, gałką muszkatołową i białym pieprzem. Roladki podajemy polane sosem szparagowym i posypane startą skórką cytrynową

Pyry na Gaz
SAŁATKA Z FIGAMI, SEREM KOZIM LUB BLUE I ORZESZKAMI PINIOWYMI 191

roszponka) - 8 świeżych fig - 2 łyżki miodu lub innego dowolnego syropu roślinnego, lub ksylitolu - 4-5 łyżek octu balsamicznego - kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek (nie trzeba) - 2 roladki kozie (miękkie) lub ser pleśniowy typu blue (najlepiej różne rodzaje) - orzeszki piniowe Na suchej patelni podprażyć orzeszki piniowe, odstawić w miseczce do przestudzenia. Na półmisek wyłożyć sałaty, dodać pokrojone na małe(...)kawałki roladki kozie, lub sery typu blue. Na patelnię wlać ocet balsamiczny, dodać miód lub syrop roślinny i zagotować. Dołożyć pokrojone na mniejsze kawałki figi (u mnie każda na 4 części) i chwilę karmelizować je, mieszając i obracając tak, by każdy bok figi był w sosie miodowo-balsamicznym. Figi wyłożyć na półmisek z sałatami, posypać uprażonymi orzeszkami piniowymi, polać sosem

Smaczne Zdrowe
Roladki z kurczaka ze szparagami 266

Całość zawijamy w ciasny rulonik i kładziemy w naczyniu żaroodpornym. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania składników, po czym wkładamy do piekarnika i pieczemy 30-35 minut. 4. Gdy naszym roladkom zostało 10 minut do końca pieczenia, zaczynamy przygotowywać sos. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulą i czosnek. Smażymy kilka minut. Wlewamy whiskey i odparowujemy połowę, po czym dodajemy śmietankę(...)gałązkę tymianku. Gotujemy jeszcze 3 minuty, aż sos odrobinę zgęstnieje. Wyławiamy gałązkę tymianku, doprawiamy solą i pieprzem. 5. Na talerze wykładamy roladki, polewamy je ciepłym sosem śmietanowym. Podajemy np. z puree ziemniaczanym i sałatą. Smacznego

My Culinary Art
Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami 372

Roladki schabowe nadziane mięsem mielonym, cukinią i pieczarkami to propozycja na niedzielny czy codzienny obiad, ja osobiście uwielbiam kombinować ze smakami i ta propozycja wyszła pyszna. Zresztą spróbujcie sami ;-) Składniki: 6 plastrów schabu bez kości 30 dag mielonego mięsa 1/2 cukinii 2 duże pieczarki 1/2 cebuli 1 łyżka przyprawy do schabu z czosnkiem i majerankiem  RAFEX sól(...)tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z mięsem mielonym i posiekaną drobniutko cebulką, mieszamy doprawiając solą do smaku.Nakładamy masę mięsną po równo na każdy płat schabu, rolujemy formując roladki. Panierujemy w rozkłóconym jajku, mące pszennej, oraz bułce tartej. Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto. Smacznego! http://rafex.eu

Wanilia i Kardamon
Roladki indycze z zielonymi szparagami 208

sumie mogę powiedzieć, że to szybki obiadek:) Roladki indycze z zielonymi szparagami SKŁADNIKI: sznycel z indyka szparagi młode ziemniaki masło, bułka tarka koperek sól, pieprz Sznycle pokrojone z plastry utłuc, posolić i popieprzyć. Odciąć twarde części szparagów, a następnie podzielić je na pół. Ułożyć szparagi na mięsie i zwinąć jak roladki.  Smażyć na oleju do zarumienienia się mięska. Podawać

MarciochaKucharzy
Schabowe troszkę inaczej, czyli gotowanie z przeszkodami 150

Jedno z tych dań, które z konieczności ewoluuje w trakcie przyrządzania – miały być roladki, wyszło coś zupełnie innego, równie smacznego dzięki trafionym przyprawom i płatkom kukurydzianym :) Składniki: 2 kotlety ze schabu środkowego sól pieprz ostra papryka w proszku przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią mąka pszenna do oprószenia 2 białka – można wziąć całe jajko płatki kukurydziane olej do smażenia(...)lodówce całą dobę. Na drugi dzień: Okazało się, że z lodówki w tajemniczy sposób znikły mi warzywa przeznaczone na nadzienie (mam w tym temacie pewne podejrzenia), więc zamiast roladek postanowiłam przyrządzić kotlety. Wyjęłam mięsko z pojemnika, na patelni rozgrzałam olej, białka roztrzepałam tak, aby powstała piana, sięgnęłam po pojemnik z bułką tartą, a tu… pusto. Z furią przegrzebałam szafkę

Kuchenne zapiski Edyty
Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach 200

doprawić szczyptą czubricy do smaku, wymieszać. Serek z pomidorami wymieszać z pokrojoną czerwoną papryką doprawić do smaku ziołami włoskimi. Tak przygotowane nadzienie rozsmarowywać na paskach makaronu -na przemian zawijać roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy. Sos pomidorowy:  Czosnek i cebulę obrać posiekać drobno zeszklić w rondelku na oliwie po chwili dodać pomidory w puszce i całość(...)dusić około 10 minut po czym wylać na ułożone roladki,posypać płatkami sera cheddar oraz świeżym oregano, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c całość zapiekać 20 minut.  Podawać od razu po przyrządzeniu, gorące. Życzę smacznego:-) Przepis bierze udział w konkursie na Durszlak.pl  Trzymajcie kciuki mooocno

Wanilia i Kardamon
Imprezowe roladki z szynki 275

Dziś dla Was zostawiam jeszcze jedną propozycję -  roladki na zabawę andrzejkową czy do wykorzystania w okresie karnawału na typową domówkę z przyjaciółmi choć na śniadanko jako dodatek do bułeczki też znakomicie pasuje...Wypróbujecie dziś? Składniki 30 dag szynki gotowanej w plastrach 6 jajek 1 jabłko kawałek pora 1 łyżka rodzynek sułtanek 1 łyżka żurawiny 1 łyżeczka delikatnej musztardy(...)rodzynki, doprawiamy solą pieprzem majonezem oraz łyżeczką chrzanu lub musztardy-zależy kto jakie smaki woli:),mieszamy wszystko na pastę, kładziemy po łyżce farszu na całości szynki zawijamy w roladki, układamy ciasno na półmisku chłodzimy w lodówce dekorujemy dowolnie wg swojego uznania.  Ps.Szybkie do zrobienia prawda

Wanilia i Kardamon