roladki z - 1000 przepisów (strona:25/67)

Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6430

mięsem mielonym, szpinakiem i papryką 3. Pierś z kurczaka nadziewana mascarpone 4. Kurczak cytrusowo-rozmarynowy 5. Pierś z kurczaka po hawajsku 6. Pierś z kurczaka w pestkach dyni 7. Roladki z kurczaka z serem camembert i żurawiną 8.  Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 9. Schab pod zieloną pierzynką 10. Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych pomidorów 11. Rolada(...)wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki 8. Pasztet z soczewicy 9. Faszerowana bagietka 10. Pomidorowa zupa rybna 11. Zupa krem z pieczarek 12. Tortilla

Czerwona Porzeczka
Roladki z golonek indyka (z bazylią, czosnkiem i marchewką) 190

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski mój. Jak wiadomo, indyk jest chudym i niskokalorycznym mięsem, więc roladki doskonale sprawdzą się jako propozycja na zdrowy obiad. Natomiast po wystygnięciu - będą idealnie smakowały ze świeżym pieczywem. (Marchewka nie wypadnie.) Mięso wychodzi miękkie, soczyste niezwykle aromatyczne. Przepis jest tak łatwy, że bez problemu każdy sobie z nim poradzi. Zapewniam(...)efekt (pomimo prostoty) zaskakuje - pozytywnie! Poniżej podam przepis na 1 roladkę, a Wy dostosujcie ich ilość do własnych potrzeb. (1 sztuka) 1 golonka z indyka (średnia) 5 listków świeżej bazylii 3 ząbki czosnku 1 marchewka (mała, lub kawałek większej) 1 łyżeczka soli Dodatkowo: olej Golonkę z indyka dokładnie umyć, rozciąć i pozbawić kości. Mięso porządnie natrzeć solą. Na rozłożonym płacie

Di gotuje
Roladki wołowe z papryką i pieczarkami 172

Zapewne w każdym możliwym miejscu króluje grill. Pogoda w sumie dopisała. Mam nadzieję, że korzystacie w przepisów prezentowanych na blogu. Dzisiaj dla odmiany od grillowanych dań proponuję roladki wołowe. Składniki: Wołowina ( dowolna ilość, taką na zrazy którą można pokroić w plastry ) Sól Pieprz Musztarda francuska 1 papryka czerwona 1 papryka żółtka 300 gram pieczarek Plastry szynki szwarcwaldzkiej 1 cebula Niewielka(...)łyżeczek mąki Wykonanie: Plastry wołowiny rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i smarujemy z jednej strony musztardą. Na każdy kawałek wołowiny układamy plaster szynki, po kawałku papryk. Zawijamy w roladkę i zabezpieczamy sznurkiem. Podsmażamy z każdej strony na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki i pozostałe kawałki papryk oraz cebulę kroimy i przesmażamy. Dodajemy do roladek. Podlewamy bulionem lub wodą i dusimy pod przykryciem

Smaki Ewy
Roladki z cukinii (z serkiem i czerwoną cebulą) 151

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Tak przygotowane roladki są bardzo smaczne i dodatkowo łatwe w przygotowaniu.  Idealnie nadają się do dań z grilla, a na imprezach - ciekawie zaprezentują się jako przekąska.   Cukinia na surowo także nadaje się do spożycia, a w szczególności ze świeżym pieczywem.   1 średnia cukinia 150g kremowego serka czosnkowego (może(...)pieprz   Umytą cukinię (nie obraną) pokroić (wzdłuż) w cienkie plastry. Każdy pasek posmarować serkiem, ułożyć kilka piórek cebuli, zrolować i związać szczypiorkiem. Patelnię spryskać olejem, ułożyć na niej roladki i resztę cebuli. Całość ponownie skropić oliwą, oprószyć solą z pieprzem, przykryć pokrywką (z dziurką) i dusić na minimalnym ogniu przez około 15 minut.   Danie można przyrządzić też

Di gotuje
Roladki z kurczaka nadziewane serm i szynką, zapiekane pod pierzynką z chili con carne. 161

Zapraszam dzisiaj na pyszne roladki z kurczaka nadziewane serem i szynką , zapiekane pod pierzynką chili con carne. Danie proste w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu w przygotowaniu.Roladki można podać z ryżem, kaszą lub ziemniakami .Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 8 ładnych wyciętych  kotletów z kurczaka   8 plastrów żółtego sera 8 plastrów szynki 1 puszka  Chili con carne(...)łyżki suszonego lub świeżego szczypiorku Wykonanie : Płaty mięsa myjemy, osuszamy ręczniczkiem i delikatnie rozbijamy.Następnie solimy i pieprzymy, na każdy płat układamy plaster sera i szynki, zwijamy w roladkę. Naczynie żaroodporne lub formę do tarty smarujemy masłem, układamy ściśle obok siebie roladki. Do miski przekładamy z puszki chili con carne dodajemy śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i szczypiorek wszystko

Sama słodycz i szczypta chili
ROLADKI Z KURCZAKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI I PIECZARKAMI 161

surówka z białej kapusty i warzywa z wody .Przepis podałam dla 4 osób ale  też podaję na jedną porcję.Jedna Porcja tego Dania ma 579 kcal. czyli- 1 roladka( dwie pieczarki , ćwiartka mała cebuli ,oliwa , 2-3 suszone pomidory ze słoiczka, po szczypcie oregano,bazylii,soli i pieprzu,1 łyżka bułki tartej , 0.5 jajka- usmażyc na złoty kolor(...)niej pieczarki i smażymy do miękkości ,przyprawiamy solą i pieprzem , wstydzimy farsz.Dodajemy pomidory suszone .Kurczaka lekko solimy ,pieprzymy , posypujemy ziołami - bazylią i oregano , nakładamy farsz i zwijany mięso w roladkę.Rolady obsypujemy przyprawą do kurczaka i lekko skrapiamy olejem z suszonych pomidorów.Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i Pieczemy ok.1 godziny ( do miękkości w 180 st.)lub panierujemy w jajku

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
To tłuste mascarpone… 158

Jeśli zamiast masła do ciasta drożdżowego dodamy mascarpone to ciasto mniej wyrośnie, ale będzie bardziej chrupiące. W ten sposób można zrobić ciasteczka drożdżowe, np. z twarożkiem cytrynowym. Na 16 roladek potrzebujemy: Ciasto: 345 g mąki 3 łyżki erytrolu lub innego słodziwa, ale nie dodajemy ksylitolu, bo ciasto nie wyrośnie! 7 g drożdży instant 1/4 szklanki mleka 60 g mascarpone(...)gładką masę. Nagrzewamy piekarnik do temp. ok. 180 st. C. Ciasto wałkujemy na kwadrat o wymiarach ok. 30×20 cm. Smarujemy nadzieniem i rolujemy wzdłuż dłuższego boku. Roladkę kroimy na równe kawałki. Układamy na blasze zachowując mały odstęp. Wyłączamy piekarnik i wkładamy do niego ciasto, aby podwoiło swoją objętość (ok. 30 minut). Pieczemy przez ok. 20 minut w temp

Kucharzyca
Roladki z bakłażana nadziewane białym serem 149

Roladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam  roladki z bakłażana z nadzieniem z koziego sera, które również polecam oraz z nadzieniem z sera ricotta.  Każde danie z tym smacznym i uroczym warzywem cenię sobie i zapraszam do ich przyrządzania i kosztowania. Dla osób niejedzących(...)pieprzem (2 szczypty), dolać 1 łyżkę oliwy z pierwszego tłoczenia oraz świeżo wyciśnięty sok z cytryny, całość zmiksować na kremową masę. Każdy plaster bakłażana posmarować nadzieniem i zwinąć w roladkę. Przed podaniem schłodzić w lodówce

Wino Francja Kuchnia
Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem 163

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Pyszna propozycja na dość szybki i prosty obiad. Roladki są miękkie, soczyste, a ciągnący się ser nabiera pomidorowego akcentu. Takie nadzienie - to niby nic wielkiego, ale idealnie sprawdza się jako wypełnienie roladek.  Oba składniki fajnie się połączyły. Jeśli ktoś lubi - można dodać suszone pomidory. Niestety w mojej rodzinie tylko ja je jadam(...)Całość ściśle zrolować i kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku i bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z każdej strony. (Początkowo smażyłam pod przykryciem, dzięki czemu roladki wyszły bardzo soczyste.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym

Di gotuje
Rolada z musem truskawkowym 188

Rodzinka zażyczyła sobie roladę. Akurat nie miałam żadnej śmietanki na krem ale z zamrażaki wyjęłam truskawki więc postanowiłam ją nadziać musem truskawkowym. Roladka wyszła pyszna, nie za słodka i pięknie pachnąca truskawkami. Tylko taka mała roladka dla moich łasuchów to za mało bo zniknęła zaraz ja  zrobiłam zdjęcie. składniki: rolada 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej(...)rozwinąć i posmarować truskawkowym musem. Ponownie zwinąć w roladę i odłożyć do lodówki aby masa dobrze stężała. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować. Najlepiej aby przed podaniem roladkę wystawić na ok 15 minut z lodówki wtedy mus troszkę się ogrzeje i nabierze takiej bardziej kremowej konsystencji

Monia miesza i gotuje
ZEYTİNYAĞLI SARMA, czyli faszerowane liście winogron 161

góry. Położyć farsz. Zwinąć liść w kopertę bardzo ściśle. Na dnie garnka rozłożyć bezlistne gałązki natki i ogonki z liści winogron. Położyć też kilka liści, żeby uniknąć przywarcia roladek do dna garnka. Zwinięte roladki ułożyć ściśle w garnku. Wlać pół szklanki wrzącej wody i przykryć talerzem, a potem przykrywką. Kiedy woda wyparuje, dolać znowu pół szklanki. Powtórzyć czynność jeszcze(...)Wyłączyć ogień i odstawić na bok. Na patelni rozgrzać oliwę. Odczekać, aż wystygnie, potem wlać sok z połowy cytryny. Polać roladki. Podawać na ciepło lub na zimno. Można udekorować pokrojoną cytryną. Artykuł ZEYTİNYAĞLI SARMA, czyli faszerowane liście winogron pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
ETLİ SARMA, czyli liście winogron zawijane z mięsem 150

góry. Położyć farsz. Zwinąć liść w kopertę bardzo ściśle. Na dnie garnka rozłożyć bezlistne gałązki natki i ogonki z liści winogron. Położyć też kilka liści, żeby uniknąć przywarcia roladek do dna garnka. Zwinięte roladki ułożyć ściśle w garnku. Wlać pół szklanki wrzącej wody i przykryć talerzem, a potem przykrywką. Jeśli będzie potrzebna, dolać jeszcze raz wodę . Kiedy liście bedą miękkie(...)wyłączyć ogień i odstawić na bok. Na patelni rozgrzać oliwę. Odczekać, aż wystygnie, potem polać roladki. Podawać na ciepło. Artykuł ETLİ SARMA, czyli liście winogron zawijane z mięsem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Roladki z tortilii i wędzonego łososia 242

Szybka w wykonaniu i ulubiona przystawka mojego lubego. Roladki idealnie nadadzą się również jako II śniadanie do pracy. Składniki 2 placki tortilli 150 g serka śmietanowego z ziołami albo ze szczypiorkiem (np turek) 1/2 pęczka koperku 200 g łososia wędzonego w plastrach (2 tacki)  kilka liści kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej. Każdy z placków smarujemy cały dokładnie serkiem(...)środka). Na kapuście układamy wędzonego łososia i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem. Ja układam sałatę i łososia gdzieś do 3/4 wysokości placka, Resztę zostawiam posmarowaną tylko serkiem, dzięki temu roladki się nie będą rozwijać. Całość ściśle zawijamy w roladę. Powstałe roladki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki. Przed podaniem kroimy w grube plastry. Jeśli jednak nam się będą rozwijać

Piekielna Kuchnia Pati
Roladki z boczku (z pieczarkami i fasolką szparagową) 142

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Boczek można zastąpić innym rodzajem mięsa - choć w tej wersji roladki smakują rewelacyjnie! 700g boczku wieprzowego (około 8 długich plastrów) Marynata: 1/2 szklanki oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki w proszku (rodzaj wg gustu) 2 ziarna pieprzu sól (do smaku) suszone zioła (opcjonalnie) Farsz: 1 duża cebula 100g pieczarek(...)fasolkę szparagową. Całość poddusić (farsz nie musi być idealnie miękki, dojdzie w piekarniku) i doprawić solą z pieprzem. Na każdy plaster boczku położyć odrobinę nadzienia i całość zwinąć w roladkę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 1-1,5 h w 180 stopniach. (Pierwsze 20 minut piekłam pod przykryciem

Di gotuje
Roladki z szynki w galarecie 981

Takie roladki można zrobić przy okazji gotowania rosołu. Wystarczy odlać bulionu na galaretę a zwijanie szynki to już ekspresowo będzie. Roladki idealnie się sprawdzą na wielkanocnym stole a także na imprezkach jako dodatek do tzw zimnej płyty.  Składniki: 7 plasterków szynki konserwowej 0,5 serka śmietankowego typu almette 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka 3/4 szkl bulionu(...)Przygotowanie: Do gorącego bulionu wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odłożyć  w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Do serka dodać chrzan i wymieszać. Każdy plasterek posmarować serkiem i zwinąć roladki. Ułożyć na półmisku i udekorować warzywami i grzybami. Zalać tężejącym bulionem i odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia

Ala piecze i gotuje
Tapas Party. Menu na imprezę. 161

Tapas Party Menu Na szybko: oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli, natką i koprem włoskim   suszone pomidory (kupne lub domowe ) deska ulubionych serów, np. camembert, ser Manchego, roladka z sera koziego, gorgonzola deska śródziemnomorskich wędlin (chorizo, salami, szynka parmeńska lub Jamon Serrano) roladki z pieczonej papryki i koziego sera roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i bazylią

Chilli Czosnek i Oliwa
Quiche z gruszkami i miodowym kozim serem 207

Uwielbiam wytrawne tarty. Są doskonałe na kolację. Quiche z gruszkami i kozim serem pachnie tymiankiem i ma przyjemny w smaku miodowy akcent dzięki koziej roladce Merci Chef! z dodatkiem miodu. Słonawy serek z miodem i słodka gruszka współgrają idealnie. Smak tarty uzupełnia szynka dojrzewająca – w wersji wege można z niej oczywiście zrezygnować. Składniki na 8 porcji. Quiche z gruszkami(...)mąki (1,5 szklanki) 100 g zimnego masła 1 jajko pół łyżeczki soli Quiche z gruszkami i kozim serem - nadzienie: 4 małe gruszki 4 plastry szynki dojrzewającej 80 g roladki Merci Chef! z miodem 2 jajka 80 ml śmietanki 30% listki oberwane z kilku gałązek tymianku sól, świeżo mielony pieprz dodatkowo: 100 ml octu balsamicznego dodatkowo: 2 łyżeczki miodu dodatkowo

Poezja smaku
Roladki z kurczaka z żółtym serem i pomidorami. 201

Dzisiaj zapraszam na pyszne i proste w wykonaniu roladki z żółtym serem i pomidorami. Do roladek podałam wyśmienitą Czerwoną zasmażaną kapustę firmy Orzech . Mięsko podałam na  Porcelanie Bogucice z kolekcji Hartre . Zapraszam :)  Składniki : 2 piersi z kurczaka  1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju kilka plasterków żółtego sera   domowa vegeta  pieprz do smaku suszony czosnek oliwa(...)mięsa delikatnie rozbić, oprószyć domową vegetą, suszonym czosnkiem i pieprzem.Na każdym kawałku ułożyć plasterek żółtego sera i kilka paseczków pokrojonych pomidorów.Mięso ciasno zwinąć w rulon, można spiąć wykałaczką.Roladki maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z czerwoną kapustą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Roladkowe ciasto francuskie z mięsem, pastą pomidorową i camembert 438

Teraz już wiem, że kiedy coś gotuję, to bardzo rzadko wcześniej planuję i dlatego gotowe ciasto kupuję i jak mam pomysł to na szybko coś z niego szykuję. Dzisiaj roladki mięsne z kurczaka przygotowałam i w okrągłej formie poukładałam. Po upieczeniu wszystkie się połączyły i fajne ciasto utworzyły.  W środku mięciutkie, zewnątrz chrupiące, smaczne i pachnące. Polecam :) Składniki: farsz(...)rolujemy i układamy zachowując odstępy na okrągłej formie o średnicy ok. 25 cm. Może to być forma na tarte lub tortownica, należy wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia. Każdą roladkę smarujemy roztrzepanym jajkiem (boki i wierzch). Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy w tej temperaturze 15 min, a następne 20 min w 180°C. Smacznego

Moniki Smakołyki
Dania obiadowe 200

obiadowe, które publikowałam na swoim blogu.Zapraszam , może znajdziemy coś dla siebie. Miszmasz w cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z jabłkiem w sosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa(...)wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM

W kuchennym oknie Ewy
Roladki schabowe z mięsem mielonym duszone w kapuście kiszonej 313

Składniki: 350g mięsa mielonego, 11 plastrów schabu, 3 cebule ( 1 do roladek i 2 do kapusty kiszonej), 2-3 kawałki czerwonej papryki konserwowej, kawałek masła, 480g kapusty kiszonej po odsączeniu, musztarda, sól, pieprz, majeranek, olej, mąka pszenna. Przygotowanie: Z plastrów schabu odciąć skórki, rozbić tłuczkiem mięso, posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy plaster schabu posmarować musztardą. Mięso mielone lekko(...)popieprzyć, dodać majeranku i wymieszać. Na każdy plaster schabu położyć mięso mielone, paprykę konserwową (wcześniej ją pokroić w paseczki) i cebulę (wcześniej ją pokroić w półksiężyce). Mięso zawinąć w roladki i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zarumienienia. Roladki na patelnię kłaść klejeniem do spodu by się nie rozwaliły.Cebule pokroić w paseczki i podsmażyć

W kuchni u Moniki
Naleśnikowe rollsy z łososiem, serkiem i roszponką 265

mikrofali/piekarniku (by były bardziej elastyczne), a resztę przygotować według przepisu- bo zachęcam Was do mojego sposobu zawijania, wtedy na pewno nic się Wam nie rozwinie, no i same roladki wyglądają estetycznie :) Porcja dla 2-3 osób: * naleśniki- 4 bardzo duże szt. * serek śmietankowy- 1 opakowanie * wędzony łosoś- 4 plastry * roszponka- 2 garście Na całym naleśniku (nie oszczędzajcie przy krawędziach) rozsmarować(...)tylko przy jednej krawędzi ułożyć plaster łososia, na nim kilka gałązek roszponki, a następnie ciasno zwinąć w rulon- zaczynając od krawędzi z łososiem- przy takim ułożeniu i po zwinięciu roladki składniki znajdą się tylko w samym środku, dzięki czemu nie wypadną, a dodatkowo 'otulająca' je warstwa serka sprawia, że roladka się 'zlepi' i nie rozwinie :) Pokroić

Kraina Miodem Płynąca
Roladki z boczku z suszonymi śliwkami i morelami 163

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Bardzo prosta i smaczna propozycja na obiad lub przekąskę.  Właśnie takie roladki robiłam na początku moich pierwszych kulinarnych zmagań. Dziś często wracam do tego przepisu.  Proporcje należy dostosować do swoich upodobań - jedni wolą słodsze mięso, inni - mniej. plastry surowego boczku wieprzowego suszone morele (po 1 sztuce na plaster(...)kilka do namoczenia) suszone śliwki (po 1 sztuce na plaster boczku + kilka do namoczenia) przyprawy wg gustu   Śliwki i morele zalać wodą (zostawiając po 1 sztuce do każdej roladki).  Moczyć co najmniej 1 h. W tym czasie umyty oraz osuszony boczek pokroić w dość cienkie plastry (dodatkowo można je delikatnie rozklepać - tak jak na kotlety) i dokładnie natrzeć

Di gotuje
Chrupiące roladki drobiowe. 174

Chrupiące drobiowe roladki do tego  pyszna surówka, trochę złotych frytek i może grzesznie, ale jak pysznie! SKŁADNIKI: 1 podwójny filet drobiowy 2 ogórki kiszone mała kulka młodej mozzarelli  drobno siekany szczypiorek trochę zielonego pora pociętego w krążki 2 łyżki masła masło klarowane do smażenia 3 łyżki płatków kukurydzianych drobno rozgniecionych 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki tartego(...)filet rozcinamy na pół i cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami, smarujemy masłem, na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem, zawijamy boki i formujemy roladki, mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki, roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy panierką i smażymy na masełku na złoty kolor na lekkim ogniu

Kuchnia Beaty
Sylwestrowe przekąski. 148

dobrze jest przygotować nie tylko dania gorące, ale również przekąski ciepłe czy zimne. Zimne przekąski możemy przygotować wcześniej co na na pewno ułatwi życie-proponuję: 1. Talerz rozmaitości 2. Roladki z tortilli 3. Sałatka warzywna  Przygotowujemy kremy do roladek: a) majonez, drobno pokrojony łosoś wędzony, koperek,  pieprz grubo mielony, sałata lodowa pocięta w paski b) tortillę smarujemy serkiem(...)twarogowym z ziołami, dodajemy szynkę pokrojoną w paski, dodajemy rzodkiewkę, sałatą lodową pociętą w paski, lekko smarujemy majonezem Posmarowane tortille zwijamy w roladkę, kroimy skośnie - zamykamy wykałaczką i gotowe

Kuchnia Beaty
Wytrawne fondue z czekoladą 129

kurczaka, pieczonej papryki, przypraw i... czekolady. Jeżeli lubicie niecodzienne zestawienia smaków, z pewnością posmakuje Wam sos do mięs z poniższego przepisu. Wykonanie zajmuje sporo czasu, ale warto spróbować :) Składniki: Roladki drobiowe: 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała papryka czerwona, żółta, zielona kilka rodzynek olej do smażenia sól Sos: szklanka bulionu 1 papryka czerwona 50g rodzynek 1 mała cebula(...)paprykę bez skórki. Całość blendujemy. Wsypujemy połamaną czekoladę i doprawiamy sos sokiem z limonki. Sos redukujemy. Filet kroimy w cienkie plastry, na każdym układamy rodzynki oraz kawałki papryki. Zwijamy roladki. W razie konieczności spinamy je wykałaczką. Smażymy. Zredukowany sos przelewamy do odpowiedniego naczynia, roladki podajemy posypane sezamem i udekorowane świeżą kolendrą. Gotowe

Wrzosowa Polana
Roladki z bakłażana i cukinii z nadzieniem z ricotty i orzechów 120

Roladki z bakłażana i cukinii z nadzieniem z ricotty i orzechów to świetny pomysł na danie idealne na imprezę. Jest to smaczna i lekka przekąska dla każdego. Składniki (na 12-15 roladek): 1 średni bakłażan 1 średnia cukinia 200 gram sera ricotta garść drobno posiekanych orzechów włoskich 1/2 pęczka natki pietruszki sól i pieprz Bakłażana i cukinię kroję w cienkie(...)pieprzu. Plaster grillowanej cukinii układam na desce, na niej kładę plaster bakłażana. Na grillowane warzywa nakładam łyżkę farszu i całość zwijam w rulonik. Postępuję tak samo z resztą składników. Roladki schładzam w lodówce lub podaję od razu. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Roladki z mięsa mielonego 153

Mięso, jajko i bułkę tartą dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Masę podzielić na 4 części. Z każdej uformować prostokąt. (Najlepiej robić to na kawałku folii, dzięki czemu zwijanie roladek będzie sprawniejsze.) Każdy kawałek równomiernie posypać startym serem i uprzednio ugotowaną (w osolonej wodzie) fasolką. Mięso delikatnie pozwijać w roladki i wstawić na 5-10 minut do lodówki(...)czasie roladki wygładzić za pomocą zwilżonych dłoni. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym). Podawałam z ryżem i sosem serowo-czosnkowym

Di gotuje
szynka z chrzanem w galarecie 16584

chrzanu 1 szklanka rosołu 1,5 łyżeczki żelatyny ugotowana marchewka do dekoracji świeże zioła do dekoracji Serek wymieszać z chrzanem. Każdy plaster szynki smarować nadzieniem chrzanowym i zwijać w roladki. Ułożyć je na talerzu. Marchewkę pokroić dekoracyjnie i razem z ziołami ułożyć na półmisku z roladkami. Rosół doprowadzić prawie do wrzenia, zdjąć z ognia i wsypać żelatynę. Kiedy przestygnie zalać(...)roladki. Odstawić do lodówki do stężenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Alpejskie Roladki 219

kaszy jaglanej 1 pęczek dymki 1 łyżka masła Przygotowanie: schab myjemy, oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem z jednej strony smarujemy musztardą, układamy po jednym plasterku serka i zawijamy nasze roladki w szynkę smażymy na odrobinie oliwy z oliwek z obu stron, aż się zrumienią kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu dymkę kroimy podsmażamy na maśle dorzucamy ugotowana kaszę(...)kaszy układamy gorące, zarumienione roladki  Smacznego! p S do całości dobrze pasuje sałatka z chrupiącej sałaty lodowej z winogronem i pomidorkami koktajlowymi w sosie vinegret

Luźna Kuchnia
PIERSI Z KURCZAKA OTULONE PLASTRAMI BOCZKU, ZAPIEKANE Z PORAMI 198

smakowite... Inspiracją był wujek google, niestety nie pamiętam strony... Składniki na 6 porcji: - 6 mniejszych piersi od kurczaka - 6-12 plastrów cienkiego boczku (zależy od wielkości) + 6 do roladek boczkowo- śliwkowych (nie trzeba, ale warto) - 6 cienkich plastrów szynki wędzonej, np. brandenburskiej - 2 białe części pora - 1-2 łyżki masła klarowanego - zioła np. dalmatyńskie - suszony czosnek Gdy mamy więcej boczku(...)warto przygotować także roladki z suszoną śliwką. Każdy plaster boczku przekroiłam na pół, zawinęłam w niego śliwkę i spięłam wykałaczką. Na patelni, na maśle klarowanym podsmażyć chwilę pokrojone w plastry białe części porów. W tym czasie umyć i osuszyć piersi z kurczaka. Każdą pierś oprószyć z obu stron ziołami i posypać suszonym czosnkiem. Na desce rozłożyć po dwa plastry boczku

Smaczne Zdrowe
Roladki z papryką otulone boczkiem 182

osuszyć, pozbawić błonek. Pokroić wzdłuż na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem granulowanym. Na każdym płacie układać paseczki kolorowej papryki i mozzarelli. Zwinąć w roladki. Każdą roladkę owinąć 3 plasterkami boczku, w razie konieczności spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Posypać rozmarynem i piec

Smakołyki Asi
Roladki z indyka z rukolą 256

skórkę z cytryny i wbijamy jajko. Całość blendujemy na dość gładką masę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozbite kawałki mięsa układamy przygotowany farsz i dokładnie zwijamy roladki.  Możemy dla pewności owinąć je białym bawełnianym sznurkiem/spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki  układamy na blaszce i wsuwamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C  i pieczemy(...)Gotową mieszankę sałat Party układamy na talerzach, polewamy ulubionym sosem i układamy gotowe przekrojone roladki

Malinowe Pocałunki
Roladki chrzanowe 222

Roladki chrzanowe to idealna propozycja zimnej płyty na przyjęcia np. urodzinowe. Prostota wykonania, oryginalność smaku i efekt wizualny na pewno zainteresują gości. Składniki : 15-20 plastrów szynki konserwowej lub tostowej 1 słoik chrzanu ostrego  1,5 kostki serka topionego (bez dodatków) 0,5 kostki masła 1 słoik chrzanu łagodnego // dodatek kilkanaście oliwek // dodatek Przygotowanie : Chrzan ostry wybieram ze słoiczka(...)lodówki.  Z masy formuję w dłoniach wałeczki średnicy 12-15 mm i długości plastra szynki. Masę układam na plastrze i zawijam dobrze zaciskając. Jeśli z boków powstałych roladek mam braki masy to uzupełniam je używając łyżeczki. Roladki podałem z zielonymi oliwkami i chrzanem łagodnym. Ps.: Chrzany tarte firmy 'Smak' mają tą przewagę nad innymi że ostre

Mechanik w kuchni
Szwajcar drobiowy 1793

Szwajcar drobiowy "wyrolowany" to oryginalny pomysł typu jak zaciekawić rodzinę :) Zapraszam również na film - to naprawdę niewiele pracy a efekt ... Składniki : (na 2 roladki) pojedyncza pierś kurczaka 2 plasterki szynki np. sopockiej ok 20 g startego żółtego sera sól, pieprz jajko i bułka tarta - do panierki oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet oczyszczam i przecinam w pół na 2 podobnej wielkości(...)rozbijam na dosyć cienko (prawie przeźroczyście). Szynkę skrojoną w paseczki mieszam ze startym serem i nakładam na rozbity kotlet drobiowy. Zręcznie zawijam podwijając brzegi lekko do środka. Gotową roladkę uciskam w dłoniach wypychając ewentualne "powietrze". Roladkę obtaczam w bułce tartej, rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej,  Smażę na złociutki kolor w głębokim oleju. Podałem z ziemniaczkami w śmietanie

Mechanik w kuchni
ROLADKI ZE SZPINAKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MASCARPONE 234

Roladki z naleśników nadziewane kremowym serkiem mascarpone,  wędzonym łososiem i świeżymi listkami szpinaku   są prostą w przygotowaniu przystawką. Podaje się je w temperaturze pokojowej. Idealne na lunch, szybką przekąskę lub spotkanie ze znajomymi. Składniki na farsz: 250 g serka mascarpone 200 g wędzonego łososia dowolna ilość świeżych liści szpinaku ząbek czosnku sól do smaku świeżo zmielony czarny pieprz(...)układałam kawałki łososia. Kolej na umyte liście szpinaku. Oderwałam z nich grubsze łodyżki i ułożyłam na łososiu. Można na nie jeszcze ułożyć kiełki np.pora. Ja na kiełki ułożyłam roladki. Zwinęłam naleśniki w rulony i pokroiłam pod kątem, na małe kawałki. Wyłożyłam talerz kiełkami i ułożyłam na nich roladki. Smacznego

potrawyregionalne
Roladki cukiniowe z mięsem mielonym na kaszy gryczanej 105

czerstwą bułeczkę pokruszyć lub zetrzeć na tarce. Nabierać porcje mięsa i zawijać je w plastry cukinii , ustawić w garnku jeden koło drugiego , podlać oliwą, i 1/4 szkl wody, pomiędzy roladki włożyć pokrojony w ósemki pomidor, posypać bazylią, oregano i miętą. Przykryć, postawić na małym ogniu i dusić ok 40 min. Pod koniec na każdej roladce położyć kosteczkę sera żółtego(...)jeszcze na chwilę pozostawić na ogniu. Roladki podawać na kaszy, polać wytworzonym sosem. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
,,De volaille z serem i szynką” 303

kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso i masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki(...)większe płaty, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na tak przygotowane kotlety układamy plaster sera, następnie plaster szynki i smarujemy masłem z pietruszką. Zawijamy ciasno w roladkę, zawijając brzegi, by masło w czasie pieczenia nie wypłynęło. Dla pewności spinamy wykałaczkami. tak przygotowane devolaye obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconych z solą, pieprzem jajkach i na końcu

Podróż w kulinaria
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, fetą oraz suszonymi pomidorami 242

Moja propozycja na lekkie danie obiadowe to roladki drobiowe, które w tym wydaniu są bardzo aromatyczne, delikatne, kolorowe i bardzo smaczne, a przy tym proste w przygotowaniu. Roladki te powstały dzięki życzliwości marki Piątnica http://piatnica.net/. Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 płaty suszonych pomidorów z oliwy( kupione tutaj ) 100 g sera Feta Kilka liści świeżego szpinaku 6 ząbków(...)rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na każdą pierś układamy liście szpinaku, pokrojony w wzdłuż pomidor, oraz paski sera. Zawijamy w roladę pomagając sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach

Podróż w kulinaria
Poniedziałkowy "fit" - Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą 159

Lubicie bakłażanowe roladki ? Ja lubię je o każdej porze roku. Są to szybkie i smaczne przekąski które smakują wszystkim. Wystarczy kilka chwil i mamy je gotowe do podania. To co zawiniemy w środku jest już naszą indywidualną kompozycją, u mnie tym razem pomidor, sałata i polędwica a całości towarzyszył szczypiorek :) Polecam...  Roladki z bakłażana nadziane warzywami(...)odbicia rusztu na bakłażanowych plastrach. Sałatę, pomidora i szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypior siekamy.  Na każdy plaster nakładamy porcję sałaty, pomidora, szynki i szczypiorku  - zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami.  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki z kurczaka z nadzieniem marchewkowo-porowym 747

ROLADKI Z PIERSI Z KURCZAKA POMYSŁ NA OBIAD ZACZERPNIĘTY OD EWY WACHOWICZ GENIALNY ,PROSTY I NIEDROGI DO ZROBIENIA POMYSŁ NA CIEKAWY I PYSZNY OBIAD SKŁADNIKI: DWIE PIERSI Z KURCZAKA 3 ŚREDNIE MARCHEWKI BIAŁA CZĘŚĆ PORA OLIWA Z OLIWEK,ŁYŻKA MASŁA(DO SMAŻENIA) 2 ZĄBKI CZOSNKU VEGETA JAJKO,BUŁKA TARTA I MĄKA(DO PANIEROWANIA) SÓL, PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: MARCHEWKI OBRAĆ I POKROIĆ(...)PORĘ RÓWNIEŻ SMAŻYMY NA OLIWIE Z MASŁEM,DOPRAWIAMY VEGETĄ I WYCIŚNIĘTYM CZOSNKIEM PIERŚ ROZKRAJAMY NA DWA KAWAŁKI LEKKO ROZBIJAMY,SOLIMY I PIEPRZYMY, UKŁADAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANE WARZYWA I ZAWIJAMY W ROLADKĘ,POMAGAMY SOBIE WYKAŁACZKAMI TAK PRZYGOTOWANE ROLADKI PANIERUJEMY JAK NORMALNE SCHABOWE CZYLI MĄKA,JAJKO,BUŁKA TARTA SMAŻYMY NA OLEJU DOKŁADNIE Z KAŻDEJ STRONY I GOTOWE-SĄ NAPRAWDĘ PYSZNE I SOCZYSTE SERDECZNIE

Swojskie jedzonko
Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym 127

dzisiejszych czasach promocja super sprawa :) fajne mięsko jakim są sznycle z indyka i o dziwo nie w  mojej głowie, a w głowie mojego męża pojawiły się od razu roladki. Jako dobra żona ;P spełniłam te kulinarne marzenie trochę je urozmaicając ;) Składniki 5 sznycli z indyka musztarda sarepska około 200 gr przyprawionego już mięsa mielonego ( u mnie też z indyka(...)pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami. Rozgrzewamy patelnie z oliwą, obsmażamy roladki z każdej strony. Następnie dokładamy po kawałeczku cebulki i podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy z 10 min. W garnczku nastawiamy wodę, kiedy się zagotuje dosypujemy naturalnej jarzynki z solą, dodajemy

Gotowanie...to proste !
Drobiowe roladki z aromatycznym nadzieniem 313

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane bazylią, suszonymi pomidorami, fetą i orzechami nerkowca. Wymyśliłam je ostatnio na obiad, wszyscy byli zachwyceni ich smakiem. Wyszły bardzo aromatyczne, miękkie i soczyste w środku. Takie roladki możemy podać na codzienny jak i odświętny obiad. Doskonale się również sprawdzą jako przekąska na zimno, wtedy wystarczy pokroić(...)polecam wam moją wersję wykorzystania piersi z kurczaka w inny sposób. Co prawda jest przy nich trochę więcej pracy, ale smakiem wynagradzają wszystko Post Drobiowe roladki z aromatycznym nadzieniem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem w sosie pieczarkowym. 254

Składniki: Roladki: 300g świeżego szpinaku ( może być również mrożony), kilka suszonych pomidorów, 1 cebula, ok.700g piersi kurczaka, łyżka masła, 3 ząbki czosnku, pieprz, sól, słodka czerwona papryka, mąka, olej do smażenia. Sos pieczarkowy: 350g pieczarek,  1 cebula, łyżka masła, sól, pieprz, 1l bulionu, 220g serka topionego naturalnego lub śmietankowego (typu hochland, ja użyłam takich w trójkącikach). Przygotowanie:  Pomidory(...)Każdy plaster posolić i popieprzyć, położyć farsz ze szpinaku i suszonych pomidorów. Zawinąć dobrze i obtoczyć w mące. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Aby mieć pewność, że roladki się nie otworzą podczas smażenia, można owinąć je nitką lub zabezpieczyć wykałaczkami. Sos pieczarkowy: Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę i na łyżce masła podsmażyć

W kuchni u Moniki
Rolada z kremem jeżynowym 204

moją jeżynkę, że na raz można urwać co najwyżej kilka garstek owoców akurat tak do zjedzenia. Zebrałam więc co sie dało tych słodziutkich jeżynek i zrobiłam na szybko taka roladkę. Jasne ciasto bardzo fajnie prezentuje się z jeżynowym kremikiem. Roladkę można dowolnie udekorować, ja po prostu posypałam tylko cukrem pudrem bo od razu prawie całą zjedliśmy. składniki: ciasto na roladę(...)kremem.  Ponownie zwinąć w roladę i wstawić do lodówki na ok 3-4 godziny aby krem dobrze stężał.  Przed podaniem dowolnie udekorować lub posypać tylko cukrem pudrem. Roladka podana na talerzu Martha Gold Porcelana Bogucice

Monia miesza i gotuje
Roladki schabowe z morelą i szynką parmeńską 206

Lubicie połączenie mięsa z owocami? Ja uwielbiam owocową nutę ....Więc dziś zapraszam Was na mój mały eksperyment: Roladki schabowe nadziewane serkiem mascarpone i morelą- całość zawinięta w szynkę parmeńską i uduszona w sosie z dodatkiem półwytrawnego białego wina-to niecodzienna propozycja na wykwintny obiad czy uroczystą kolację-wprost rozpływają się w ustach! Trzeba tylko uważać aby nie przesadzić z soleniem(...)wykonania potrawy: Schab delikatnie rozbijamy przez woreczek foliowy, delikatnie solimy, smarujemy utartym serkiem mascarpone, morele kroimy na paski wyjmujemy pestki, układamy na mięsie, posypujemy listkami melisy, całość rolujemy w roladki. Następnie owijamy plasterkami szynki parmeńskiej, spinamy wykałaczkami aby się nie rozpadły podczas duszenia. W  wysokiej patelni rozgrzewamy olej z masłem, obsmażamy roladki z każdej strony, wlewamy rosół oraz wino

Wanilia i Kardamon
Grillowane roladki z bakłażana nadziewane czosnkowym twarożkiem 129

włosy (to nie było jednak szczególnie mądre z mojej strony). Jest też smaczny i może stanowić podstawę wielu interesujących wariacji kulinarnych. Dzisiaj jedna z najczęstszych form jego wykorzystania, czyli roladki :) GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA NADZIEWANE CZOSNKOWYM TWAROŻKIEM Składniki: - 1 bakłażan - 1 kostka twarogu – 250 gram - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 3 ząbki czosnku - ½ cebuli - 1/3 papryki  czerwonej - pieprz - sól Przygotowanie(...)ręcznikiem. Grillujemy. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy jogurt, przepuszczony przez praskę czosnek, drobno pokrojoną cebulę oraz paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Na ostudzonego bakłażana nakładamy farsz i zwijamy go w roladki. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Roladki z kurczaka z pieczarkami 194

Prosta, smaczna potrawa - nic dodać nic ująć. Oczywiście ilość można zmienić, z 8 pojedynczych piersi mamy 16 roladek. Składniki: 8 pojedynczych piersi z kurczaka 500 gram pieczarek 1 cebula 1 jajko ½ szklanki bułki tartej Sól, pieprz Mielona słodka papryka Nitka/ sznurek Olej Bulion / woda Wykonanie: Każdego  fileta kładziemy na desce i przekrajamy tak aby uzyskać dwa płaty ( poziomo ). Następnie(...)cebulę kroimy, podsmażamy na oleju i doprawiamy również solą i pieprzem. Gdy pieczarki ostygną dodajemy jajko oraz bułkę tartą, całość mieszamy. Na rozłożone filety nakładamy farsz i zwijamy w roladki. Całość zawijamy nitką, posypujemy papryką. Roladki podsmażamy na zloty kolor, podlewamy bulionem lub wodą. Dusimy pod przykryciem 30 minut. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Pieczony dorsz z grejpfrutem 113

jednego grejpfruta. Całość odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Do pozostałego sok z grejpfruta dodajemy cukier, pestki granatu i chili, a następnie mieszamy. Dorsza skrapiamy oliwą, zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki układamy na wyłożonej pergaminem blasze, i wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni na około 20-25 minut. Drugiego grejpfruta dzielimy na cząstki, a następnie usuwamy nożem(...)białe gorzkie części i wykrawamy sam miąższ. Roladki wyciągamy z piekarnika i polewamy sosem. Na talerzu układamy cząstki grejpfruta. Podajemy z ryżem białym lub brązowym

Miód i pieprz
Roladki nadziewane marmoladą różaną 389

Roladki nadziewane marmoladą różaną Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej (u mnie typ 450) - 100g masła - 1/4 szklanki cukru - 2-3 krople aromatu waniliowego - około 200g twarogu półtłustego - 1-2 żółtka masa: - marmolada różana dodatki: - cukier puder do posypania Forma: blacha od piekarnika   Przygotowanie: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto. Siekam je nożem, a następnie wyrabiam dokładnie ręką(...)Odrywam kawałek ciasta i wałkuję na stolnicy coś na kształt prostokąta o grubości 2-3mm. Dzielę go na paski. Każdy z nich smaruję marmoladą i zwijam w kształt roladki, bez dociskania. To samo robię z resztą ciasta. Gotowe roladki przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika.  Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około

Kuchnia co dnia
Roladki z wędzonego łososia 182

Roladki z wędzonego łososia z dodatkiem mascarpone i musztardy francuskiej to szybka, łatwa i do tego bardzo ciekawa przekąska na zimno. Słoność wędzonego łososia jest przełamana łagodnością mascarpone i podkręcona dodatkiem musztardy.   Składniki: – 200g łososia wędzonego w plastrach – 200-250 g serka mascarpone – 1 słoiczek musztardy francuskiej – natka pietruszki – pieprz dodatkowo: folia spożywcza Wykonanie(...)uformować rulon (poniżej) i włożyć do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Po tym czasie delikatnie odwijamy folię i ostrym nożem tniemy na kawałki o szerokości 1,5-2 cm. Roladki z wędzonego łososia dekorujemy musztardą francuską i listkiem pietruszki.   Podobne przepisy Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady Inny tatar z łososia Indyk z owocami w galarecie Gravlax

Pociąg Do Kuchni
ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI 291

Prawdziwe zrazy obowiązkowo muszą być z wołowiny.  Często jednak serwuję zawijańce czyli roladki a'la zrazy z szynki lub karkówki. Są one ... no ... prawie tak samo smaczne jak te wołowe, a potrzebują zdecydowanie krótszej  obróbki. Możemy dowolnie je nadziewać, wszystkim, co tylko przyjdzie nam na myśl.  U mnie dziś klasyczne nadzienie zrazowe. Do tego pyszny sos, kasza(...)obiad pierwsza klasa gotowy! :)) Składniki: 6 średniej grubości plastrów karkówki 2 ogórki kiszone 2 cebule (1 do sosu, 1 do roladek) kilka paseczków boczku wędzonego pieprz sól musztarda grillowa ziele angielskie liść laurowy przyprawa do karkówki czosnek granulowany olej Wykonanie:  Płaty karkówki rozbijamy dość cienko. Smarujemy musztardą i posypujemy ulubionymi przyprawami: u mnie był to czosnek, przyprawa do karkówki

Walijskie Pichcenie
Roladki z bakłażana w pomidorach 131

Kupiłam bakłażany. Fioletowego. Białego -  taki albinosik wśród nich. Łaciatego. Chińskiego i paczkę baby bakłażanów. Z dużego fioletowego, bo on potrzebował najszybszej obróbki zrobiłam roladki. bakłażan mozzarella oregano, bazylia puszka pomidorów 50 ml wina białego wytrawnego łyżeczka koncentratu sól chilli Bakłażana pokrój wzdłuż na 0,5 cm plastry, posól i odstaw na ok 20 minut aby zmiękły(...)puściły wodę. Mozzarellę pokrój w plastry i połóż na plaster bakłażana, zroluj w roladkę i zepnij wykałaczką. W naczyniu żaroodpornym umieść pomidory, dodaj czosnek, trochę oliwy, łyżeczkę koncentratu, papryczkę chilli i wino. Całość wymieszaj. Włóż do naczynia roladki i lekko je polej sosem pomidorowym i posyp bazylią. Zapiekaj ok 60 minut w 190 stopniach. Podawaj z pieczywem

AZgotuj!
Rolada z sarniny 145

kruszeje) więc nie miałam presji żeby od razu coś z niego zrobić. Po rozbiciu mięso było wąskie więc trzeba było się trochę namęczyć żeby je zwinąć, ale było warto. Roladki choć niewielkie ale wyszły pyszne. Składniki: ok. 800 g sarniny ok. 70 g boczku 5 cebul kilka ogórków kiszonych śmietana 18% 1 łyżka mąki musztarda sumak sól pieprz liść laurowy(...)związać sznurkiem. W garnku o grubym dnie rozgrzać 1 łyżkę smalcu, dodać cebulę pokrojoną w pióra i ją zeszklić. Resztę smalcu rozgrzać na patelni. Na gorącą patelnię układać roladki zakładką na dół i obsmażyć je z każdej strony. Roladki przełożyć do garnka z cebulą. Rolady zalać wodą, dodać resztę przypraw, wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2,5 - 3 godziny

Mama Gotuje
Pieczone roladki schabowe 168

Składniki na dwie roladki: 2 plasterki schabu bez kości pół małej cebulki 2 ząbki czosnku przyprawa do mięsa wieprzowego mały kawałek żółtego sera natka pietruszki 3 pieczarki sól i pieprz Wykonanie: Schab należy umyć, osuszyć i rozbić cienko, ale trzeba uważać, żeby nie zrobić w nim dziury :) Posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Na wierzch układamy drobno posiekaną(...)cebulkę, natkę pietruszki, pokrojone w kostkę pieczarki oraz troszkę startego żółtego sera. Następnie zawijamy schab w roladki i zabezpieczamy wykałaczkami. Układamy na blaszce folię aluminiową i zawijamy w nią roladki. Pieczemy ok 45 minut w temperaturze ok 180-190 C. (Wszystko zależy od piekarnika) Do schabu przygotowałam podsmażane pieczarki. Składniki: ok. 300 g pieczarek  pół małej cebulki sól

The Sweet Damsel
Zapiekane roladki ze szpinakiem i fetą 196

Zapiekane roladki ze szpinakiem i fetą Roladki ze szpinakiem zawsze robiłam w panierce i smażyłam na tłuszczu. Nie chciało mi się panierować, więc tylko lekko obsmażyłam bez panierki na patelni i wstawiłam je do piekarnika. Wyszło pysznie, soczyście i co najważniejsze szybko. Polecam gorąco. Składniki: 8 plastrów schabu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 g sera feta solidny pęczek(...)odparuje nadmiar wody. Ser kroimy w kostkę. Na plastrach rozkładamy po łyżce szpinaku a po środku sypiemy fetę. Zwijamy mocno w rulony. Można spiąć wykałaczkami, jeśli boicie się że roladki się rozpadną. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, i obsmażamy krótko mięso z każdej strony, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

na moim stole...
Rolada z kurczaka ze szparagowym pesto i mozarella 168

stron. Na desce układamy plasterki szynki, jeden przy drugim i kładziemy na nich mięso. Szparagowe pesto rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka, i układamy na nim kawałki mozarelli, zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy roladki z każdej strony po 2-3 minuty. Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 18-25 minut (w zależności od grubości roladek, moje były dość grube, więc piekłam je 20 minut i były idealnie soczyste).  Smacznego

DefinicjaSmaku
Roladki z fileta z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. 205

Postanowiłam ostatnio, że w mojej diecie będzie więcej zdrowych lub nawet dietetycznych przepisów. Takim sposobem powstały roladki z ogórkiem kiszonym i drobiową szynką w panierce z płatków kukurydzianych pieczone w piekarniku. Danie jest smaczne, a na dodatek mało kaloryczne :)   Składniki:   2 duże piersi z kurczaka   150 ml jogurtu naturalnego 150 g płatków kukurydzianych 2 ząbki czosnku zioła(...)godzinę do lodówki. Po tym czasie na każdym kawałku piersi z kurczaka układamy plasterek szynki i połówkę przeciętego wzdłuż ogórka, a następnie zwijamy. Płatki kukurydziane rozgniatamy, obtaczamy w nich roladki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Roladki możemy podać z sosem czosnkowym lub jogurtem. Smacznego

Symfonia smakowa
Roladki z indyka z figami w sosie morelowym 229

siekałam. Wymieszałam z tymiankiem, serkiem i białym pieprzem. Farsz powinien być gęsty i zwarty. 3. Na każdym płacie mięsa kładłam łyżkę figowego farszu, dokładnie zwijałam, lekko docisnęłam, obtoczyłam gotowe roladki w mące. 4. Smażyłam na dobrze rozgrzanym klarowanym maśle po kilkanaście minut z każdej strony, następnie przykryłam patelnię, zmniejszyłam ogień i dusiłam 10 minut. 5. Wyjęłam roladki, zlałam tłuszcz(...)powinna się przypalić!). Wrzuciłam chutney, doprowadziłam do lekkiego wrzenia, wlałam śmietankę i gotowałam sos kilka minut do wyraźnego zgęstnienia. 6. Zmiksowałam sos na gładko, włożyłam do niego z powrotem roladki i chwilkę jeszcze podgrzałam. Podawałam z puree ziemniaczanym i sałatą fryzyjską z pomidorami

Kuchnia Prezydentowej
Nóżki drobiowe w miseczce ryżowej z ciecierzycą 200

cebulę pokrojoną w piórka i smażymy przez chwilę. Potem dorzucamy szpinak i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Zamarynowane nóżki rozkładamy i smarujemy szpinakiem. Na szpinak układamy polędwiczkę i zawijamy roladkę którą wkładamy w siateczkę. Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 140 stopni i pieczemy 90 minut. W między czasie gotujemy ryż. Pod koniec pieczenia nóżek zajmujemy się(...)orientalny. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy sos tao tao. Do tego dodajemy śmietanę i chwilkę gotujemy. Teraz nakładamy danie. Z ryżu robimy miseczki i na nie nakładamy naszą roladkę wyciągniętą z siateczki, przeciętą na pół i polewamy sosem orientalnym. Obok koszyczka kładziemy naszą ciecierzycę i posypujemy pietruszkową pierzynką (przepis już na nią podawaliśmy tu, ale pierzynkę możemy pominąć. Danie

Kuchenne Wariacje
Roladki z grillowanego bakłażana 129

lubię wyrzucać jedzenia i zawsze staram się zagospodarować resztki. Pozostały z obiadu ryż i resztki ogórka wykorzystałam do wykonania tych roladek. Ponieważ oscypek, który do nich dodałam, jak na mój gust, troszkę za bardzo dominował, więc następnym razem użyję delikatniejszego sera :) Składniki: Nieduży bakłażan sól olej do posmarowania ugotowany ryż – po 1 łyżce na plaster bakłażana kilka gałązek cienkiego szczypioru(...)pokroiłam w słupki o szerokości plastrów. Ugotowany ryż wymieszałam z posiekanym szczypiorkiem. Na każdym plastrze bakłażana rozłożyłam po łyżce ryżu, ułożyłam po dwa słupki ogórka i słupku oscypka. Zwinęłam roladki, ułożyłam je na talerzach i przybrałam natką pietruszki. Do roladek podałam  sos jogurtowy

Kuchenne zapiski Edyty
Zapiekane roladki z bakłażana i cukinii 133

kilka razy, że w tym sklepie są do kupienia fajne eko-produkty. I miła obsługa :) A ja lubię fajne produkty i miłą obsługę, więc korzystam z biozdrowie24 :) Zrobiliśmy pyszne roladki z cukinii i bakłażana nadziewane zieloną soczewicą i innymi dodatkami. Tak na lekko pikantno. I na koniec posypane serem i zapieczone. Pyszna rzecz, naprawdę. Mi osobiście bardziej smakował bakłażan(...)cienkie plastry (około pół centymetra). Smarujemy oliwą z obu stron i smażymy do przyrumienienia na patelni grillowej. Jak wystygną to na jednym krańcu kładziemy łyżeczkę soczewicowego farszu i zawijamy roladki. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę pomidorów z puszki (razem z zalewą oczywiście). Układamy roladki szczelnie w naczyniu i od góry zalewamy resztą pomidorów. Na samą górę ścieramy parmezan. Zapiekamy

Marder&Marder Manufacture
Grillowane roladki z bakłażana 165

czerwoności i prawie nigdy nie stygnie. Nie ma czasu, sezon za długi nie jest, trzeba go w pełni wykorzystać żeby zimą mieć co wspominać. Dzisiaj zapraszamy na grillowane roladki z bakłażana, rewelacyjne w smaku! Idealny dodatek do mięs i kiełbas z grilla, świetny do zbilansowania ciężkiego smaku mięsa. Zróbcie te roladki raz, a będziecie do nich wracać zawsze. A oprócz(...)prowansalskimi. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na plastry. Każdy plaster bakłażana posypujemy solą i pieprzem, smarujemy po całej długości fetą, z brzegu kładziemy plasterek pomidora, zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Układamy na folii lub tacce do grillowania i grillujemy kilka minut z każdej strony. Podajemy posypane miętą - o czym my niestety zapomnieliśmy :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy

Marder&Marder Manufacture
Roladki z brzoskwinią w winno porowym sosie 239

kawałku pora-resztę pokroić w krążki.  Posypać rozerwanymi w kawałeczki listkami świeżej mięty całość zrolować, zawinąć w cienkie plastry boczku i spiąć wykałaczkami Na patelni rozgrzać olej obsmażyć roladki z każdej strony aby były lekko rumiane przełożyć do rondla razem z olejem w którym się dusiły, wlać bulion drobiowy oraz białe wino i dusić pod przykryciem około 20 minut(...)wolnym ogniu.  Roladki wyjąć z wywaru, odłożyć na talerz.   Resztę pora pokrojonego w krążki zeszklić na łyżce masła dodać do wywaru z mięsa, mąkę pszenną rozrobić w malutkiej ilości wody zagęścić sos doprawić do smaku sola i pieprzem. Roladki podawać gorące polane sosem

Wanilia i Kardamon
Nadziewane roladki wieprzowe 369

Nadziewane roladki wieprzowe to jeden z pomysłów na najzwyklejszą karkówkę. Pomysł zrodził się wczoraj rano naprawdę spontanicznie. Kupiłem 1,5 kg karkówki na popołudniowego grilla i jak zwykle poniosła mnie wyobraźnia. Składniki (na ok 15 kawałków) : 1,5 kg karkówki wieprzowej 15-20 plastrów boczku wędzonego pażonego 1 średnia cukinia śliwki Kalifornijskie suszone marynata => TUTAJ PRZEPIS Przygotowanie : Kupując karkówkę(...)plastry. Śliwki suszone przygotowuję krojąc na połówki. Na plasterku boczku układam plaster cukinii, na to kładę kawałek karkówki którą nacinam a w to nacięcie wkładam śliwkę. Całość zawijam w roladkę. Roladki nabijam na patyk szaszłykowy i grilluję. Grillowanie powinno być spokojne, aby karkówka ładnie doszła w środku a boczek się zbytnio nie zarumienił. Karkówka nadziewana śliwką i zawijana w boczek

Mechanik grilluje
Bananowce bez pieczenia 149

Wbrew pozorom bananowce robi się szybko. Przy sprawnym działaniu przygotowanie zajmuje 30 minut. Polecam zrobić je wieczorem, by przez noc mogły stężeć w lodówce. Smakuje pysznie (jedna z roladek została spałaszowana, zanim zdążyłam zrobić zdjęcie i zanim zdążyła stężeć). A jeśli ktoś lubi połączenie banana z kremem czekoladowym, na pewno polubi też bananowe roladki. Ciekawe jest też chrupanie(...)ciepłą galaretkę. Wsypać pokruszone herbatniki i płatki kukurydziane. Dobrze wymieszać. Na brzegu każdego wafla ułożyć przekrojony wzdłuż banan. Resztę wafla posmarować ciepłą masą, zostawiając wolny górny margines. Zwijać w roladkę. Włożyć do lodówki do stężenia. Podawać pocięte na skośne kawałki

Weekendy w domu i ogrodzie
Bajgle z rabarbarem i chia 170

jest dość wilgotne i przykleja się do wałka, ale postarajcie się nie podsypywać go mąką. Na jednym szerokim brzegu rozkładać masę rabarbarową, zostawiając marginesy na końcach. Zwijać placek w roladkę i odkładać na bok na złączeniu roladki. Roladki można próbować skręcać w bajgle. Zrobiłam tak z jedną, ale ciasto za bardzo się rozchodziło i dałam sobie spokój z następnymi

Weekendy w domu i ogrodzie
Śródziemnomorskie roladki schabowe 156

Myślicie, że przygotowanie efektownie wyglądających (i smakujących!) roladek jest trudne lub czasochłonne? Nic bardziej mylnego. Wystarczy trochę wprawy w zawijaniu i można w krótkim czasie przygotować spory ich zapas. Roladki możecie zrobić z różnych mięs jak również poeksperymentować z farszem. W tym przepisie proponuję wykorzystać schab. Mięso na początek marynujemy, dzięki czemu jest pysznie soczyste. Farsz śródziemnomorski bazuje na mozzarelli(...)suszonych pomidorach i oliwkach. Roladki zawijamy jak gołąbki, krótko podsmażamy a następnie pieczemy w piekarniku. Danie pięknie prezentuje się na talerzu dlatego warto uwzględnić je w menu na wizytę gości

Milion Smaków
DROBIOWE ROLADKI Z JARMUŻEM 163

Coś lekkiego i smacznego na obiad? Roladki z jarmużem się polecają, podbiły serca mojej rodziny i weszły na stałe do mojego menu ;)   Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 20 dag jarmużu pokrojonego 15 dag twardego białego sera: ja użyłam korycińskiego sól,pieprz ząbek czosnku 1 jajka szklanka bułki tartej olej do smażenia Wykonania: Piersi z kurczaka rozkrajamy na kotlety(...)czosnek przeciśnięty przez praskę. Podduszamy ok 15 minut mieszając. Po tym czasie studzimy. Na każdy kotlet wykładamy porcje jarmużu ok 1,5 łyżki, na wierzch układamy plaster sera. Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami

Z Majeczką w kuchni
Kolorowa pasta i basta. Na poniedziałkowy obiad antykryzysowy mini - roladki drobiowe na penne brokułowym :) 170

temat i zakończę konkluzją, że w takie dni chociaż na talerzu warto bawić się kolorami. W ramach późno jesiennej terapii kolorami na obiad polecam wielobarwny makaron z mini roladkami z kurczaka. Składniki: niewielki filet z kurczaka 1 niewielki brokuł 1/2 opakowania makaronu penne tricolore 1 spory ząbek czosnku 1/2 kostki serka topionego koziego lub naturalnego sól, pieprz szafran kilka cienkich(...)kurczaka dzielimy na małe kotleciki, które dobrze rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Smarujemy cienko serkiem topionym. Kładziemy na każdym po plasterku sera żółtego i kawałeczek masła. Zawijamy ścisło w małe roladki. Oprószamy szafranem dla uzyskania intensywnie żółtej barwy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie pieczemy przez 45 minut w foli. W tym czasie gotujemy brokuła w osolonym wrzątku z odrobiną cukru. Kiedy

Kuchnia po mojemu
Zraziki rozwijane z indyka w sosie serowo - warzywnym, czyli kolorowy obiad wielosmakowy 158

podałam... no może oprócz mięska, które dla niego okazało się niesmaczne - możliwe, że zbyt suche ;) Z resztą przeczytajcie i sami oceńcie czy to przepis dla Was. Składniki: na roladki indycze ok. 1/2 kg piersi z indyka 3-4 suszone pomidory z oliwy 3-4 czarne oliwki łyżka posiekanej drobno cebuli łyżka posiekanego drobno ogórka kiszonego łyżka serka topionego (u mnie(...)plastry pora 1/3 papryki czerwonej posiekanej w kostkę kilka różyczek kalafiora (u mnie mrożony) kilka strąków fasoli szparagowej zielonej (u mnie żółta - mrożona) 1/2 litra bulionu z duszenia roladek Przygotowanie: Filet z indyka kroimy na plastry. Rozbijamy na cienkie kotlety. Jeśli są duże - kroimy na pół. Solimy, pieprzymy i posypujemy lekko szafranem. Każdy kotlet smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy

Kuchnia po mojemu
Roladki kurczacze z włoskim wnętrzem. Obiad na weekend 234

Mężowsku - tak jak chińczyk lecz ból zęba uniemożliwił Ślubnemu sprawne funkcjonowanie w kuchni ;) Na szczęście było to niedzielne popołudnie, więc mogłam wkroczyć do akcji i uratować ideę panierowanych roladek. Niech nikt nie mówi, że nie zawinę roladek czy tam że się nie da ;) Składniki: 1 pierś z kurczaka 4-5 suszonych pomidorów 1 kilka mozzarelli sól, pieprz zioła prowansalskie(...)duże jajo bułka tarta do odtoczenia Przygotowanie: Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Mozzarellę i pomidora kroimy  w kostkę, oprószamy ziołami prowansalskimi. Rozkładamy na kotletach i zawijamy ścisło w roladki. Obtaczamy  w jajku i bułce - jeśli chcemy chrupiącą skórkę - to dwukrotnie. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Aromatyczne, soczyste, chrupiąco - mięciutkie, a do tego proste

Kuchnia po mojemu
Svíčková na smetaně s knedlíkem 234

kule dajemy na talerz i dajemy w ciepłe miejsce (np. blisko piekarnika) przykryte ściereczką. 6/ Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy na desce podsypanej mąką małe roladki. Dajemy ponownie wyrosnąć roladkom i następnie pojedynczo (1 roladka kedlika gotuje się 15minut) wrzucamy je do garnka z gotującą się osoloną wodą. Gotujemy po 7,5 minuty z każdej strony

Kuchnia PROzdrowotna
Rolady schabowe z serem bałkańskim według Karola Okrasy. 134

oraz różnorodnością ułożonych w bardzo logiczny i przejrzysty sposób przepisów. Nie podejrzewałam, że za punkty zdobyte w Lidlu można otrzymać tak wspaniałą i profesjonalną książkę kucharską. Zachęcam do wypróbowania roladek , przepis poniżej. Przygotowanie całości jest czasochłonne, ale warto się poświęcić dla oryginalnego smaku, który otrzymamy. 1 kg schabu w plastrach 1 ½ opakowania sera bałkańskiego 600 g ogórków gruntowych 4 ząbki(...)minut.  Rolady schabowe: Plastry schabu myjemy, osuszamy, zawijamy w folię i rozbijamy na grubość około ½ cm. Doprawiamy białym pieprzem i zawijamy w nie farsz. Spinamy wykałaczkami. Roladki pieczemy na natłuszczonej patelni grillowej ( ja zrobiłam je na grillu elektrycznym, a potem jeszcze włożyłam na chwilę do piekarnika razem z marchewkami i niewielką ilością sosu). Sos piwny: Do garnka wrzucamy

noteskulinarnyfiga
Filet z kurczaka z jajkiem i szpinakiem 493

Święta Wielkanocne już tuż tuż... A z nimi nachodzą nas wszelakie pomysły na potrawy, które wpiszą się w ich krajobraz. Tak też, zapraszamy na drobiowe roladki, które przygotowane zostały z jajkiem i szpinakiem. Dla lepszego smaku zostały one po upieczeniu przełożone na kilka chwil do parowaru, który sprawił, że panierka stała się taką jaką lubi moja rodzinka.  Filet(...)Rozklepujemy ją tłuczkiem. Na środek nakładamy porcję szpinaku, na wierzchu  układamy jajko i zwijamy w roladę.  W miseczce roztrzepujemy pozostałe jajko doprawiając solą i pieprzem.  Roladki panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu roladki przenosimy do parowara na 10 minut. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
12 pysznych przekąsek na imprezę sylwestrową 15423

Podajcie koniecznie z dipem z pieczonych pomidorów.3. Coca czyli hiszpańska pizzaPłaski drożdżowy chlebek z oliwkową tapenadą, anchois, pieczoną papryką i rukolą. Kroimy w kwadraty i podajemy gościom.4. Roladki z cukiniiRoladki z cukinii z suszonymi pomidorami, serem gorgonzola i świeżą bazylią.5. KeftedakiaCoś dla mięsożerców. Małe wołowe klopsiki przyprawione kuminem i miętą. Podajcie z wykałaczkami, na które goście będą(...)sałatki. Proponuję Wam sałatkę z ciecierzycy, z pomidorami, cebulą, oliwkami i serem feta. 8. Chleb andaluzyjskiAle to jest pyszne! Kromki chleba z pastą przygotowaną z ciecierzycy i chorizo.9. Roladki z papryki i koziego seraMalutkie roladki w sam raz na jeden gryz. Dobrze komponują się z czerwonym winem.10. Hummus z południowych Włochczyli dip z ciecierzycy, migdałów i suszonych pomidorów. Możecie

Chilli Czosnek i Oliwa
Bakłażanowe cannelloni czyli zapiekanka z bakłażana 147

sól, pieprz, oregano, bazylię. Gotować na małym ogniu aż sos zrobi się gęsty. 4. 1/3 sosu pomidorowego wyłożyć na spód naczynia żaroodpornego (23×32 cm). Na sos wyłożyć roladki. Resztę sosu wylać na roladki. Posypać startym parmezanem. Ja dodałam jeszcze resztę mozzarelli, której nie zużyłam do roladek. Piec w nagrzanym piekarniku – 190 stopni – około 25 minut. Smacznego

UgotujmyTo.pl
Filet z kurczaka z masłem czosnkowym 182

Niezwykle proste i smaczne danie obiadowe z piersi kurczaka.   Składniki:-filet z piersi kurczaka-masło ( ok. 1 dkg na jedną roladkę )-kilka ząbków czosnku-natka pietruszki-2 jajka-2 łyżki mąki-2 łyżki mleka-sól, pieprz-bułka tarta-olej do smażenia   Filety kroimy wzdłuż na połówki.   Na desce owijamy folią spożywczą i delikatnie rozbijamy(...)masła wyciskamy czosnek i dokładnie mieszamy.    Natkę pietruszki drobniutko kroimy.   Płat mięsa posypujemy natką pietruszki i nakładamy łyżeczkę masła czosnkowego.   Zwijamy roladki.   Do roztrzepanych jajek dodajemy mąkę i mleko.Możemy dodać też odrobinę soli i pieprzu.Roladki obtaczamy w bułce tartej, moczymy w jajku, ponownie obtaczamy w bułcei układamy na rozgrzanej patelni

Maminek kulinarny
Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście. 216

moździerzu przyprawy i natrzeć nimi mięso. Obsmażyć na oliwie i odstawić. Przygotować odpowiedni kawałek ciasta francuskiego i położyć na nim listki bazylii. Na liściach położyć mięso i zwinąć roladkę. Piec w 220 stop. około 20 minut. Sos. Patelnię po smażeniu polędwiczki zdeglasować i przecedzić. Wlać wino i 1łyżeczkę sosu słodko kwaśnego. Płyn zredukować i zagęścić skrobią. Pozostałe kurki usmażyć(...)maśle i doprawić solą i pieprzem. Upieczoną roladkę posmarować syropem klonowym lub miodem i otoczyć w ziarnach sezamu. Roladkę pokroić i podać z kurkami i sosem

Kulinarny karnet Christophera
Rolady z kurczaka z pistacjami w panierce z płatków owsianych 198

Pyszne roladki, które przygotowałam na świąteczny obiad. Doskonała odmiana od tradycyjnych, ciężkich rolad z sosem lub tych smażonych w ogromnych ilościach oleju. Płatki owsiane są również ciekawą alternatywą dla kalorycznej bułki tartej. Zachęcam do spróbowania. Rolady z kurczaka z pistacjami w panierce z płatków owsianych Składniki na około 4 rolady: 2 piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez(...)dokładnie do około farszu. Formujemy kształt rolady. Rolady panierujemy w płatkach owsianych. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Aby mięso nie było Zyt suche w połowie czasu pieczenia możecie nakryć je papierem do pieczenia. Pieczemy roladki w naczyniu żaroodpornym

Mania Gotowania
Ciasto " Pawi ogon" 210

Niezwykłe ciasto kruche przełożone kremem budyniowym z roladkami śliwkowymi z orzechami. Ciasto " Pawi ogon " wygląda nieziemsko i zaskakuje przeróżnymi smakami. Przygotowanie zajmuje troszkę czasu , ale jak ktoś lubi piec wyśmienite smakołyki to będzie zachwycony :)Wymiary blaszki : 29 x 24 cmCzas pieczenia : 15 - 20 minutTemp. pieczenia 195 C  źródło / Gotuj krok po kroku - Piotr Kmieć/ Składniki: 4 szklanki(...)wstawić do lodówki na 40 minut. Po wyznaczonym czasie rozwałkujemy 1 część ciasta na wymiar blaszki i pieczemy w temp. 195 C przez ok. 15 - 20 minut. Roladki śliwkowo- orzechowe Pozostałe 3 części również rozwałkujemy i rozsmarowujemy na nich powidła z orzechami. Zwijamy wzdłuż krótszego boku i układamy w blaszce wszystkie 3 roladki , które pieczemy w temp. 195 C przez

Słodkości i nie tylko
Roladki drobiowe z pesto w szynce parmeńskiej 255

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeżeli szukacie pomysłu na obiad z wykorzystaniem piersi z kurczaka to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Pyszne roladki z nadzieniem z pesto bazyliowym owinięte w szynkę parmeńską to świetna propozycja nie tylko na obiad, ale również na święta, przyjęcia czy inne imprezy. Mięso jest bardzo aromatyczne(...)soczyste w środku. Polecam każdemu. Post Roladki drobiowe z pesto w szynce parmeńskiej pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Roladki drobiowe ze szparagami 287

Białe szparagi idealnie sprawdzają się jako nadzienie do roladek Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka białych szaragów 1/2 zielonej papryki pasta oliwkowa listki bazylii do panierowania: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Roladki drobiowe ze szparagami

czarrna od kuchni
Roladki drobiowe z szynką 233

Uwielbiam roladki z różnymi farszami, te z szynką, papryką i serem smakują mi najbardziej. Polecam na smaczny i szybki obiad. Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 plasterki szynki 100 gram sera żółtego Pół papryki czerwonej Sól, pieprz Przyprawa do drobiu 1 jajko Bułka tarta  Olej do smażenia Wykałaczki Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka dzielimy na cztery części, delikatnie rozbijamy(...)Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Oczyszczoną paprykę i ser żółty kroimy w paski, na każdym kotlecie układamy po plasterku szynki, kilka pasków sera żółtego i papryki. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami, panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Schab z mozzarellą oliwkami i pomidorem pieczony w mleku kokosowym 162

utłucz tłuczkiem do mięsa. Pomidory pokrój na cienkie plasterki. Posól mięso z jednej strony  i na tej też stronie układaj kawałki mozzarelli, oliwki i plastry pomidorów. Zwiń w roladki i podsmaż na oleju z wszystkich stron na brązowo. Włącz piekarnik na 200 ° C termo obieg i piecz roladki zanurzone w mleku kokosowym wymieszanym z curry tak do mniej niż

Pasje Jolki
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z OLIWKAMI KAPARAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 195

posypałam pieprzem. Posmarowałam je koncentratem z pomidorów. Nałożyłam farsz. Zawinęłam mięso i spięłam wykałaczkami. Na wierzch posypałam zioła i słodką czerwoną paprykę. Smażyłam na patelni.   Polecam również roladki z kurczaka z jarmużem i kaparami   ;-) roladki z rokpolem suszonymi pomidorami  w szynce parmeńskiej ze szpinakiem Smacznego

potrawyregionalne
Roladki z polędwiczki wieprzowej z przysmakami kresowymi 255

s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Te roladki są smaczne i proste w przygotowaniu. Połączenie przysmaków kresowych i delikatnego mięsa tworzy naprawdę niezły duet. ROLADKI Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ Z PRZYSMAKAMI KRESOWYMI Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - 1 opakowanie przysmaków kresowych

Życie zamknięte w smaku
Roladki z cukinii na upalne dni 181

którzy mnie znają wiedzą, że jestem wielką fanką cukinii. Roladki te robiłam po raz pierwszy i powstały ze składników, które akurat miałam w lodówce. W ten upał nie chciało mi się iść po zakupy a i danie wyszło w sam raz nadające się na ukropy :) Roladki podałam z podsmażoną na oliwie czerwoną papryką. Składniki: 1 duża cukinia 1 kostka chudego

Jemy Pijemy
Roladki z szynki z pomidorem i mozzarellą 200

Idealne dla tych ,którzy kochają roladki w różnej postaci. Tym razem postanowiłem zrobić farsz z sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek z pomidorem. Składniki 4 kotlety z szynki wieprzowej 100 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek pomidor mąka sól ,pieprz olej do smażenia 300 ml bulionu warzywnego liść laurowy ziele angielskie Przygotowanie Mięso z szynki rozbijamy ,oprószamy(...)pomidora dodajemy do sera i ze sobą łączymy. Rozbitą szynkę wyjmujemy z lodówki. Na każdy kawałek wykładamy łyżkę farszu ,kawałek zawijamy ,następnie zwijamy boki do środka i zwijamy dalej. Roladki obwiązujemy nitką ,obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy je bulionem dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem około

R'n'G Kitchen
Schabowe roladki z kaszanką 147

Pyszne roladki schabowe z moją ulubioną białą kaszanką. Składniki 4 kotlety schabowe 2 pętka białej kaszanki 4 ząbki czosnku majeranek 2 jajka mąka bułka tarta sól ,pieprz smalec do smażenia Przygotowanie Kotlety nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem wymieszanym z solą i pieprzem ,cienko rozbijamy. Z jednej strony oprószamy majerankiem ,kładziemy pół kaszanki i zawijamy. Roladki obtaczamy w mące ,rozbełtanym jajku

R'n'G Kitchen
Roladki z białej kiełbasy 160

tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym porem podsmażamy na maśle. Do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Na każdą porcję rozwałkowanej masy wysypujemy ser ,następnie farsz z pieczarek. Roladki zawijamy ,obtaczamy w bułce tartej ,obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. W rondelku szklimy cebulę na maśle ,oprószamy mąką (chwilę podsmażamy) i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy(...)ziele angielskie. Wkładamy roladki do sosu i dusimy na wolnym ogniu 20 min. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font

R'n'G Kitchen
Roladki cukiniowe z serkiem i szpinakiem 124

Zapraszamy na cukiniowe roladki z serkiem i szpinakiem Składniki: - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 1 cukinia - 125 g szpinaku - 1 łyżka masła - 1 serek Almette ze szczypiorkiem i cebulą - szczypiorek do dekoracji - sól, pieprz W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną cebulkę w piórka. Potem dodajemy szpinak, przyprawiamy i dusimy do miękkości. Gdy szpinak mamy gotowy studzimy(...)serkiem. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy plastry cukinii, lekko solimy i podsmażamy z obu stron i pozostawiamy do wystygnięcia. Na każdy plaster cukinii dajemy gotowy serek ze szpinakiem i zawijamy roladki a następnie przewiązujemy je szczypiorkiem. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Roladki schabowe z fasolką i serem 179

Idealny pomysł na letni obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej. Środek roladki wypełniony jest również ciągnącym serem. 400 g schabu 100 g fasolki szparagowej 300 g sera 4 łyżki natki pietruszki Przyprawa do steka RAFEX Sól Pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Schab kroimy w plastry (mi wyszły 4 sztuki). Rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do steków, sola i pieprzem(...)tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Mieszamy z serem. Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek szparagowych. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Kotlety po mazursku 650

Zapraszam do mojej mazurskiej kuchni. W niej zawsze smacznie, syto i kolorowo! Roladki z farszem z jajek i szynki uświetnią każdą domową uroczystość czy niedzielny obiad! 1 kg schabu wieprzowego Sól, Pieprz Farsz: 3 jajka Pęczek koperku 30 dag szynki konserwowej 10 dag sera Sól Pieprz 2 łyżki keczupu Panierka: 3 jajka Bułka tarta Schab kroimy w plastry(...)bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Roladki z batata nadziewane selerem i suszonymi pomidorami 188

Piękna słoneczna pogoda, kwitnące kwiaty, zielone drzewa, śpiewające ptaki... Jednym słowem wiosna! A jak wyglądają wiosenne talerze? Są pełne kolorów, kwiatów, ziół i smakowitych zapachów :) (zachęcam do zjedzenia roladek na słonecznym tarasie!) Roladki z batata nadziewane selerem i suszonymi pomidorami składniki: 1 batat 1/4 selera bulwiastego duża garść suszonych pomidorów olej sól

wegetalerze