obiadowe, zasmakuje nawet osobom, które nie przepadają za kulinarnymi eksperymentami. Ja przygotowałam je specjalnie do rodzinnej sesji w gazecie Tina :) (Pork chops rolls with spinach) Składniki / … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szpinakiem
czarrna od kuchniPyszne roladki z kurczaka idealne na Ś więta , S ylwestra czy Nowy Rok, zapraszam : Czytaj więcej
Ana Mari's worldPyszne roladki z kurczaka idealne na Ś więta , S ylwestra czy Nowy Rok, zapraszam : Czytaj więcej
Ana Mari's worldPiersi kurze nadziewane bakłażanem, pomidorami i serem, polane pysznym sosem pomidorowym. Bakłażana pokroić w plasterki i posypać delikatnie solą. Wyłożyć je na papierowych ręczniczkach kuchennych i
Kuchnia Pokoleńsolą i pieprzem. Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę). Ser kroimy na plasterki. Na mięsie (blisko krawędzi) układamy ser, a na nim gruszkę, zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i zrumieniamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do rondelka z pokrywką, dodajemy bulion i dusimy na wolnym ogniu
R'n'G KitchenDzisiejszy przepis jest niezwykle prosty i szybki w wykonaniu doskonały na przyjęcie jako przystawka. Do wykonania naszych roladek będzie nam potrzebne : 1 średnia cukinia 200 g. serka naturalnego topionego 200 g. sera żółtego 3 ząbki czosnku 50 ml. oliwy sól pieprz 1 duży pomidor (najlepiej malinowy) Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plastry, które skrapiamy oliwą oraz doprawiamy solą i pieprzem
Full Smakuuważając by nie podziurawić mięsa, solimy i pieprzymy. Na rozbite mięso kładziemy plaster sera żółtego na to szpinak i dokładnie zwijamy w roladę. Na rozgrzanym oleju smażymy roladki z każdej strony na rumiany kolor
magiczna kuchnia Kasisól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano. Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka zmięknie
R'n'G Kitchenstron oprószamy solą i pieprzem ,zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki. W tym czasie ananasa kroimy w kostkę i mieszamy z serem. Farsz rozkładamy równomiernie na mięso ,roladki zawijamy ,obtaczamy w mące wymieszanej ze słodką papryką ,rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto
R'n'G Kitchenszklanki keczupu 2 łyżki natki pietruszki Schab kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem (jak na schabowe). Każdy płat dzielimy na paski ok. 5 cm. Przyprawiamy solą i pieprzem. Zwijamy w roladki. Mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy i podlewamy bulionem oraz keczupem. Doprawiamy chili i ostrą czerwoną papryką oraz dodajemy natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy i dusimy
VioletoweKucharzeniewolnym ogniu. Z reszty pozostałego farszu możemy przygotować sos. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy ok. 300 ml wody. Dokładamy farsz i gotujemy. Zaciągamy mąką rozmieszaną w wodą. Polewamy roladki. Zapraszam wszystkich do sklepu Piątnica
VioletoweKucharzenieminut. Po upieczeniu wystudzić i odkleić z papieru. Pociąć na paski o szerokości około 3-4 centymetrów, wszystkie równo. Na cieście rozsmarować powidła. Pierwszy pasek zwinąć w roladkę. Położyć na drugim pasku ciasta i zwinąć razem z nim. Postępować z każdym kolejnym paskiem tak, żeby powstawał coraz większy ślimak. Dno tortownicy wyścielić papierem do pieczenia, boki także wyłożyć
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDelikatne roladki z kapustą i kurkami mogą być fajną propozycją na świąteczny obiad. Są pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować. 1 pierś z kurczaka duża 30 dkg kapusty kiszonej 1 cebula 20 dkg kurek mrożonych sól, pieprz 2 liście laurowe 2 ziela angielskie masło klarowane Kapustę przekładam do garnka, dolewam 1/2 litra wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie
wesoła kuchniaciepłe miejsce, by wyrosło. Z wyrośniętego ciasta uformować trzy długie wałki, rozwałkować je na prostokąty Wymieszać składniki nadzienia i posmarować nim prostokąty ciasta. Zrolować wzdłuż dłuższego boku. Powstałe roladki zapleść w warkocz, a następnie uformować z niego wieniec. Piec w 180 st. C przez 40-50 minut
Kucharzycapory aż mięso będzie mocno kleiste. Mięso wkładamy do skóry i zawijamy w folie a następnie pakujemy całość w siatkę i wiążemy pętelkę na kijek. Wkładamy roladkę do lodówki na 12 godzin obciążamy ją czymś aby nabrała ładnego kształtu. Osuszanie w wędzarni bez dymu -45 min temp.40 stopni Wędzenie -4 godz. 55 stopni Parzenie -woda
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.