roladki z - 1000 przepisów (strona:46/67)

Ciasto Sowie Oczka 172

było, składników brakowało itp...Przerażało mnie tez to że jest ono trochę pracochłonne, ale to nic w porównaniu z jego smakiem. To ciasto jest rewelacyjne ! Delikatna śmietanka i krucha roladka z powidłami w środku to po prostu " Niebo w Gębie " :) Zachęcam wszystkich do skonstruowania sobie takiej pyszności w swoim domu :) Składniki na blaszkę 30 x 25 cm 2,5 szkl

Gotowanie...to proste !
Miruna z piekarnika i marchewka z cykorią 129

oleju szczypta bazylii 1 łyżeczka cukru Filety umyć, osuszyć , skropić oliwą, octem winnym, sokiem z cytryny, posypać tymiankiem, solą i chili, zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczką lub szpileczką do roladek. Ustawić w blaszce, jeszcze skropić oliwą i posypać otartą skórką z cytryny. Piec w temp 180 st ok 30- 35 min Cykorię przeciąć na pół, wyciąć głąbek , włożyć

Gotowanie jest łatwe
Cytrynowe roladki i kluski śląskie 156

trawę cytrynową. Mięso namoczyć z każdej strony i pozostawić na dobę w lodówce. Mięso wyjąć z marynaty zwinąć skórką na zewnątrz i spiąć szpileczkami koreczków lub wykałaczkami. Obsmażyć roladki ze wszystkich stron i przełożyć do rondelka podlać winem i resztą marynaty , dodać tarty korzeń imbiru i dusić ok 40-45 min, można dodać odrobinę wody w razie potrzeby. Na koniec

Gotowanie jest łatwe
Filet z kurczaka faszerowany mięsem z grzybami i suszonymi śliwkami 122

pomocy łyżeczki napchać do pełna wszystkie filety. Posypać pieprzem staropolskim skropić oliwą. Zawinąć w folię aluminiową . Piec w temp 200 st ok 25 min, następnie odwinąć folię i podpiec roladki bez okrycia. Wystudzić i podawać na przystawkę lub na gorąco do obiadu

Gotowanie jest łatwe
Artykuł z rodziną w "Chwili dla ciebie" 129

Zapraszam czytelników "Chwili dla ciebie" do mojego domu. Przepisy na potrawy pokazane w artykule   Lasagne na domowym cieście  Roladki cukiniowe z mięsem mielonym na kaszy gryczanej Zupa krem z kapusty

Gotowanie jest łatwe
Roladki z pieczarkami i pure z batata i dyni 140

ząbkiem czosnku i papryką, doprawić do smaku i odparować. Na plastry mięsa kłaść porcje nadzienia, zwinąć i obwiązać sznureczkiem. W rondelku do duszenia rozgrzać łyżkę tłuszczu, przysmażyć dookoła roladki, podlać winem. Jeśli zostało coś z nadzienia to dodać do sosu, dodać 100 g papryki i pozostawione pieczarki pokrojone na plasterki oraz 2 ząbki czosnku, podlać pół szkl wody i dusić

Gotowanie jest łatwe
Drożdżowe ślimaczki z marmoladą pigwową 75

czasie przygotować dwie formy do tarty lub inne formy do pieczenia i piekarnik. Ciasto wałkować cienko na prostokąt o szerokości 30 cm. posmarować marmoladą, zrolować wzdłuż i kroić roladki o grubości ok 2 cm. układać na posmarowanych blaszkach niezbyt ciasno ponieważ ciasto będzie rosło. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st do uzyskania złotego koloru ok 20 min. posypać cukrem

Gotowanie jest łatwe
Rolada z masą budyniowo-truskawkową 112

Jednym z ulubionych ciast mojej córki jest rolada z pianką . W końcu namówiła mnie żebym ponownie upiekła taką roladkę. Jednak tym razem zmodyfikowałam ją a raczej jej środek. Zamiast masy jogurtowej zrobiłam masę budyniową na bazie musu truskawkowego. Nie jest trudna do zrobienia a znika w mgnieniu oka :) Składniki:    ciasto czerwone:     20g mąki

Amatorka kuchenna
Oscypek grillowany z boczkiem. Roladki z oscypka w boczku. 182

sezonie grillowym :) Polecam :) Składniki - małe serki oscypki - plastry wędzonego boczku - olej Wykonanie Oscypki owijam plastrem boczku i dodatkowo spinam wykałaczką. Patelnię grillową rozgrzewam smaruje przy pomocy pędzelka odrobiną oleju. Roladki z oscypka grilluję po ok. 2-3 minuty z każdej strony aż oscypek stanie się miękki a boczek chrupiący. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Ślimaczki drożdżowe z budyniem 250

Bardzo pyszne drożdżówki, robię je od wielu lat. Są przepyszne. Proszek budyniowy i cukier rozmieszać w małej ilości mleka, pozostałe mleko zagotować i do gotującego się

Kuchnia Pokoleń
Żyrafa- maślana chałka. 6987

jest bardzo cienkie), natomiast ciasto z kakaem rolujemy na wałek o takiej samej długości. Ciemne ciasto kładziemy na białym, ciemne zawijamy w białe i dzielimy na pół. Tak przygotowane "roladki" układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia (na spodzie trzy, później cztery i na wierzchu również trzy). Ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około 45-60 minut do wyrośnięcia

Rozpustne gotowanie
Bułeczki drożdżowe faszerowane 343

piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Bułeczki te smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno. Polecam też przepisy na wytrawne drożdżowe muffiny faszerowane i roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Wytrawne Bułeczki drożdżowe faszerowane mieszanką meksykańską, to takie mini pizzerinki, które są smaczne i sycące, doskonale zastąpią kanapki. Składniki: 2,5 szkl mąki pszennej + odrobina

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z indyka faszerowane marchewką i orzechami 121

łyżki musztardy sarepskiej PRZYGOTOWANIE: Oliwę wymieszać z przyprawą, orzechami i musztardą. Wysmarować sznycle z jednej strony. Pokrojoną w słupki marchewkę po równo rozłożyć na wysmarowanych sznyclach. Zawinąć ciasno w roladki. Wierzch posypać czarnuszką. Zapiekać prze 25-30 minut w temperaturze 200 stopni

ClauditteMissCooking
Jedzonko do pracy #22 170

pracy polecam zabrać bardzo smaczny, dietetyczny zestaw: Śniadanie : Sałatka z kaszy kuskus z buraczkiem i fetą. Lunch : Drobiowe "bolognese" z warzywami i ryżem. Przekąska : Roladka schabowa z farszem z duszonych warzyw. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzenie do pracy #23 191

dzisiejszym odcinku jedzonka do pracy polecam kolejne dietetyczne, ale jednocześnie bardzo smaczne dania: Śniadanie : Pasta z awokado i tuńczyka z brioszkami. Lunch : Roladki wieprzowe z farszem z duszonych warzyw z kaszą kuskus. Smacznego

Codzienne Gotowanie