roladki z szynki - 1066 przepisów (strona:55/72)

Kopertki Supermana 135

ustach kotlety z delikatnego mięsa Indyka, przekładane serkiem, szynką oraz papryką w chrupiącej panierce. 7 porcji 30 minut czas przygotowania Składnik: ·        1 kg fileta z indyka ·        100 g serka topionego ·        100 g szynki w plastrach(...)smarujemy cienko serkiem topionym, układamy po plasterku szynki, plasterku serka topionego oraz paseczku papryki. 3.    Składamy mięso w kształt kopertki. 4.    Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.    Roladki gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Tarta z dynią i szpinakiem 167

Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa

Kulinarne przygody Gatity
Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym 145

Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa

Kulinarne przygody Gatity
ROLADKI Z TORTILLI 593

Roladki z tortilli to idealna przekąska na każdą okazję. Można je przygotować nawet dzień wcześniej, a nadzienie może być dowolne, co kto lubi :)  Składniki: * 1 placek tortilli * 2 trójkąciki serka topionego (może być ziołowy) * 3 plasterki szynki konserwowej * 4 większe plastry sera * 2 paski czerwonej papryki Wykonanie: Placek tortilli posmarować serkiem topionym, na cały

Zrób to smacznie
Zapiekane roladki kapuściane 149

wkładem. Szybkie w wykonaniu i pyszne. Składniki: 8 liści kapusty białej 8 kawałków szynki konserwowej 8 plastrów żółtego sera 20 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka przyprawy typu Vegeta 1 łyżka masła olej Wykonanie: Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon.  Ułożyć(...)naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą.  Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.  Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym

Tradycyjna Kuchnia
,,Rolada serowa’’ 17066

Roladka, którą dziś prezentuję jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziecie w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka i szynka tworzą smaczną kompozycję. Polecam! Składniki: 0,5 kg żółtego sera 15 dkg serka śmietankowego Delikate 3 jajka ugotowane na twardo 6 plasterków(...)szynki sól, pieprz Wykonanie: Ser w foliowej torebce wkładamy do gorącej wody i obracamy torebką tak, aby równomiernie zmiękł. Do serka śmietankowego dodajemy drobno pokrojone jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Miękki żółty ser wyjmujemy z wody, rozwałkowujemy jak ciasto, układamy szynkę i smarujemy masą serową, zwijamy jak roladę, owijamy folią i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą kroimy

Podróż w kulinaria
Zawijasy Drożdżowe – Zawijane Bułeczki Pizzowe 159

Ciasto: 300 g mąki pszennej 120 ml wody 30 g masła 1 jajko 10 g drożdży suchych 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli Farsz: 150 g szynki w plastrach 120 g sera żółtego w plastrach ketchup oliwki kilka pomidorków koktajlowych 1/4 papryki zielonej Sos: 1/2 szklanki ketchupu łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 łyżeczki chilli(...)ciepłe miejsce na 1,5 h. Ser i szynkę, paprykę, pokroić w kostkę, oliwki i pomidorki w paseczki. Ciasto umieścić na stolnicy, rozwałkować na cienki placek o grubości ok 4 mm. Składniki na sos dokładnie wymieszać. Rozsmarować na rozwałkowanym cieście, następnie umieścić pozostałe składniki. Ciasto zwinąć w roladkę, a następnie pokroić na plastry o grubości

Przepiski.pl
Zawijasy Drożdżowe – Zawijane Bułeczki Pizzowe 171

ZAWIJASY DROŻDŻOWE Składniki Ciasto: 300 g mąki pszennej 120 ml wody 30 g masła 1 jajko 10 g drożdży suchych 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli Farsz: 150 g szynki w plastrach 120 g sera żółtego w plastrach ketchup oliwki kilka pomidorków koktajlowych 1/4 papryki zielonej Sos: 1/2 szklanki ketchupu łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 łyżeczki chilli Z porcji wychodzi(...)wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1,5 h. Ser i szynkę, paprykę, pokroić w kostkę, oliwki i pomidorki w paseczki. Ciasto umieścić na stolnicy, rozwałkować na cienki placek o grubości ok 4 mm. Składniki na sos dokładnie wymieszać. Rozsmarować na rozwałkowanym cieście, następnie umieścić pozostałe składniki. Ciasto zwinąć w roladkę, a następnie pokroić na plastry o grubości

Przepiski.pl
Roladki z szynki z pastą jajeczną w galarecie 180

majonez oraz chrzan. Przyprawić solą i pieprzem. Plasterki szynki posmarować dość grubo przygotowaną pastą jajeczną, zwinąć w ruloniki, ułożyć na półmisku. Ozdobić pokrojoną w kosteczkę marchewką oraz groszkiem.  Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Bulion zagotować, dodać żelatynę, wymieszać. Odstawić do przestudzenia.  Tężejącym bulionem zalać roladki, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Kuchenne aromaty
Cebulowe roladki naleśnikowe 244

się prawdziwą ucztą,polecam na lekki obiad te cebulowe roladki, dla tych którym znudziły się zwyczajne naleśniki...... Składniki Ciasto: 300 g mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka cebulowej zupy francuskiej w proszku szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 200 g pieczarek 2 łyżki masła 200 g szynki gotowanej pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki

Wanilia i Kardamon
Rolady z kurczaka z pistacjami w panierce z płatków owsianych 190

pomidory z zalewy (osączonych) około 50 g pistacji 5-6  plastrów szynki dojrzewającej ½ cebuli czerwonej Panierka: 1 szklanka płatków owsianych  Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Cebulę, szynkę, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Pistację podpiekamy przez chwilę(...)patelni aby się lekko zarumieniły, następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy za pomocą blendera. Na patelni (bez tłuszczu) smażymy szynkę, do momentu  aż będzie chrupiąca. Następnie na tej samej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i smażymy pozostałe składniki farszu przez około 5 minut. Łączymy składniki farszu. Mięso układamy na lekko wilgotnej dłoni i formujemy płaskiego kotleta. Na wierz układamy porcje

Mania Gotowania
Mielone rolady z serowym środkiem owinięte boczkiem 162

dodała marchewka i szczypiorek. Wędzony boczek jeszcze podkręcił aromat, a serowy środek dodał soczystości. Polecam! Na samam końcu przeczytasz o moim ulubionym Pomocniku #EfektSomat 500 g mięsa mielonego z szynki 1 cebula 3 jajka 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki otrąb owsianych 3 łyżki świeżego szczypiorku 1 ugotowana marchewka Sól Pieprz Czosnek granulowany 50 g żółtego sera(...)zwartą masę. Formujemy  na dłoni mięsny placek. Na środku każdego układamy kawałki żółtego sera.  Zawijamy do środka (tak aby nie było widać sera).Formujemy mięso na kształt roladki, owijamy wędzonym boczkiem. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C. Pod koniec pieczenia odkrywamy naczynie żaroodporne aby mięso się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki 132

Roladki te to idealna przekąska, która nadaje się nie tylko na mniejsze, czy większe imprezy. Są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i co najważniejsze - świetnie smakują. W sumie ich smak zależy od składników, z których są zrobione, więc dobre szparagi, ser, szynka to jedyny klucz do sukcesu. U mnie znikają w wersji solo, ale pasują też do lekkiego sosu(...)bazie jogurtu - bądź majonezu. To kolejny dowód na to, że "w prostocie siła". Sami spróbujcie! 1 słoiczek szparagów marynowanych (użyłam z Dagomy ) plastry sera plastry szynki Dodatkowo: szczypiorek do związywania   Szparagi należy odcedzić z zalewy. Następnie na blacie ułożyć plaster sera, a na nim szynkę lub szynkę, ser i na brzegu dowolnej kombinacji  - jednego szparaga. Całość zwinąć

Di gotuje
Roladki z kurczaka ze szparagami 259

stopni Celsjusza. Na desce rozkładamy Plasterek szynki, na nim kładziemy drobiowy kotlecik, a na nim dwa kawałki szparaga. Całość zawijamy w ciasny rulonik i kładziemy w naczyniu żaroodpornym. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania składników, po czym wkładamy do piekarnika i pieczemy 30-35 minut. 4. Gdy naszym roladkom zostało 10 minut do końca pieczenia, zaczynamy przygotowywać sos. Na patelni

My Culinary Art
Szyneczki zawijane z prażonym słonecznikiem 70

Zawijane szyneczki to świetny pomysł na fajną przekąskę. Roladki są pyszne, a co najważniejsze na naszą kieszeń. Takie zawijane szyneczki świetnie wpasują się na imprezowy stół, a także na śniadanie lub smaczną kolację. Mimo prostoty są naprawdę bardzo smaczne. Zapraszam do przepisu. Szyneczki zawijane z prażonym słonecznikiem składniki: 10 plasterków szynki około 50 g ziaren słonecznika 200 g serka

Olcia gotuje!
Krótka wielkanocna przypominajka 180

sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiemŚwiąteczna galantyna drobiowaWiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Domowy majonez w słoiku Pasztet mięsnyPate z drobiowych wątróbek Szynka pieczona w ziołachDrobiowa pieczeń rzymska Terrina z golonki Schab ze słoika

Kulinarne przygody Gatity
Potrawy na Sylwestra 2016 197

buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą Potrawka z ciecierzycy Smacznego

Codzienne Gotowanie
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 255

amerykańsku autorka: miracle | blog: Mój punkt smaku Roladki wieprzowe z boczkiem autorka: epithimija | blog: z charakterem Kurczak z ziemniakami, cukinią, papryką i marchewką autorka: epithimija | blog: z charakterem Grillowana karkówka w miodowo-musztardowej marynacie autorka: cynamon i chilli | blog: cynamonichilli.blogspot.com Weekendowe grillowanie autorka: leonard300 | blog: Pychotka blog kulinarny Pieczona szynka z warchlaka. autorka: Jamnicza Kuchnia | blog: Jamnicza Kuchnia Karkówka

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki z polędwiczek wieprzowych z grzybami, suszonymi morelami i sosem jabłkowym 248

rumem. Roladki z polędwiczek wieprzowych z grzybami, suszonymi morelami i sosem jabłkowym są bardzo aromatyczne, pachną grzybami i jabłkami i uwierzcie mi (nie na słowo, spróbujcie!), że takie połączenie jest zaskakująco obłędne :) Składniki (na 1 kg mięsa): 1 polędwiczka wieprzowa o wadze 1 kg (oczywiście możecie użyć mniejszych, ale przy jednej jest mniej pracy :)) kilka plastrów suszonej szynki (parmeńska(...)nieco nierówno (jak na zdjęciu niżej :)), nie przejmujcie się – pod szynką nie będzie tego widać. Roladę zawijamy w plastry szynki (ja zaczynam z jednego boku; zwykle plaster szynki nie obejmuje całej rolady – wtedy na koniec przykrywam tę „przerwę” dodatkowym plastrem wzdłuż rolady). Teraz roladę obwiązujemy jeszcze nitką albo dratwą (sznurkiem). Tak przygotowaną roladę możemy

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania