ustach kotlety z delikatnego mięsa Indyka, przekładane serkiem, szynką oraz papryką w chrupiącej panierce. 7 porcji 30 minut czas przygotowania Składnik: · 1 kg fileta z indyka · 100 g serka topionego · 100 g szynki w plastrach(...)smarujemy cienko serkiem topionym, układamy po plasterku szynki, plasterku serka topionego oraz paseczku papryki. 3. Składamy mięso w kształt kopertki. 4. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6. Roladki gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna ChwilaDynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa
Kulinarne przygody GatityDynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa
Kulinarne przygody GatityRoladki z tortilli to idealna przekąska na każdą okazję. Można je przygotować nawet dzień wcześniej, a nadzienie może być dowolne, co kto lubi :) Składniki: * 1 placek tortilli * 2 trójkąciki serka topionego (może być ziołowy) * 3 plasterki szynki konserwowej * 4 większe plastry sera * 2 paski czerwonej papryki Wykonanie: Placek tortilli posmarować serkiem topionym, na cały
Zrób to smaczniewkładem. Szybkie w wykonaniu i pyszne. Składniki: 8 liści kapusty białej 8 kawałków szynki konserwowej 8 plastrów żółtego sera 20 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka przyprawy typu Vegeta 1 łyżka masła olej Wykonanie: Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon. Ułożyć(...)naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą. Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut. Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym
Tradycyjna KuchniaRoladka, którą dziś prezentuję jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziecie w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka i szynka tworzą smaczną kompozycję. Polecam! Składniki: 0,5 kg żółtego sera 15 dkg serka śmietankowego Delikate 3 jajka ugotowane na twardo 6 plasterków(...)szynki sól, pieprz Wykonanie: Ser w foliowej torebce wkładamy do gorącej wody i obracamy torebką tak, aby równomiernie zmiękł. Do serka śmietankowego dodajemy drobno pokrojone jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Miękki żółty ser wyjmujemy z wody, rozwałkowujemy jak ciasto, układamy szynkę i smarujemy masą serową, zwijamy jak roladę, owijamy folią i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą kroimy
Podróż w kulinariaCiasto: 300 g mąki pszennej 120 ml wody 30 g masła 1 jajko 10 g drożdży suchych 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli Farsz: 150 g szynki w plastrach 120 g sera żółtego w plastrach ketchup oliwki kilka pomidorków koktajlowych 1/4 papryki zielonej Sos: 1/2 szklanki ketchupu łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 łyżeczki chilli(...)ciepłe miejsce na 1,5 h. Ser i szynkę, paprykę, pokroić w kostkę, oliwki i pomidorki w paseczki. Ciasto umieścić na stolnicy, rozwałkować na cienki placek o grubości ok 4 mm. Składniki na sos dokładnie wymieszać. Rozsmarować na rozwałkowanym cieście, następnie umieścić pozostałe składniki. Ciasto zwinąć w roladkę, a następnie pokroić na plastry o grubości
Przepiski.plZAWIJASY DROŻDŻOWE Składniki Ciasto: 300 g mąki pszennej 120 ml wody 30 g masła 1 jajko 10 g drożdży suchych 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli Farsz: 150 g szynki w plastrach 120 g sera żółtego w plastrach ketchup oliwki kilka pomidorków koktajlowych 1/4 papryki zielonej Sos: 1/2 szklanki ketchupu łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 łyżeczki chilli Z porcji wychodzi(...)wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1,5 h. Ser i szynkę, paprykę, pokroić w kostkę, oliwki i pomidorki w paseczki. Ciasto umieścić na stolnicy, rozwałkować na cienki placek o grubości ok 4 mm. Składniki na sos dokładnie wymieszać. Rozsmarować na rozwałkowanym cieście, następnie umieścić pozostałe składniki. Ciasto zwinąć w roladkę, a następnie pokroić na plastry o grubości
Przepiski.plmajonez oraz chrzan. Przyprawić solą i pieprzem. Plasterki szynki posmarować dość grubo przygotowaną pastą jajeczną, zwinąć w ruloniki, ułożyć na półmisku. Ozdobić pokrojoną w kosteczkę marchewką oraz groszkiem. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Bulion zagotować, dodać żelatynę, wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Tężejącym bulionem zalać roladki, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia
Kuchenne aromatysię prawdziwą ucztą,polecam na lekki obiad te cebulowe roladki, dla tych którym znudziły się zwyczajne naleśniki...... Składniki Ciasto: 300 g mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka cebulowej zupy francuskiej w proszku szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 200 g pieczarek 2 łyżki masła 200 g szynki gotowanej pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki
Wanilia i Kardamonpomidory z zalewy (osączonych) około 50 g pistacji 5-6 plastrów szynki dojrzewającej ½ cebuli czerwonej Panierka: 1 szklanka płatków owsianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Cebulę, szynkę, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Pistację podpiekamy przez chwilę(...)patelni aby się lekko zarumieniły, następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy za pomocą blendera. Na patelni (bez tłuszczu) smażymy szynkę, do momentu aż będzie chrupiąca. Następnie na tej samej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i smażymy pozostałe składniki farszu przez około 5 minut. Łączymy składniki farszu. Mięso układamy na lekko wilgotnej dłoni i formujemy płaskiego kotleta. Na wierz układamy porcje
Mania Gotowaniadodała marchewka i szczypiorek. Wędzony boczek jeszcze podkręcił aromat, a serowy środek dodał soczystości. Polecam! Na samam końcu przeczytasz o moim ulubionym Pomocniku #EfektSomat 500 g mięsa mielonego z szynki 1 cebula 3 jajka 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki otrąb owsianych 3 łyżki świeżego szczypiorku 1 ugotowana marchewka Sól Pieprz Czosnek granulowany 50 g żółtego sera(...)zwartą masę. Formujemy na dłoni mięsny placek. Na środku każdego układamy kawałki żółtego sera. Zawijamy do środka (tak aby nie było widać sera).Formujemy mięso na kształt roladki, owijamy wędzonym boczkiem. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C. Pod koniec pieczenia odkrywamy naczynie żaroodporne aby mięso się zarumieniło
VioletoweKucharzenieRoladki te to idealna przekąska, która nadaje się nie tylko na mniejsze, czy większe imprezy. Są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i co najważniejsze - świetnie smakują. W sumie ich smak zależy od składników, z których są zrobione, więc dobre szparagi, ser, szynka to jedyny klucz do sukcesu. U mnie znikają w wersji solo, ale pasują też do lekkiego sosu(...)bazie jogurtu - bądź majonezu. To kolejny dowód na to, że "w prostocie siła". Sami spróbujcie! 1 słoiczek szparagów marynowanych (użyłam z Dagomy ) plastry sera plastry szynki Dodatkowo: szczypiorek do związywania Szparagi należy odcedzić z zalewy. Następnie na blacie ułożyć plaster sera, a na nim szynkę lub szynkę, ser i na brzegu dowolnej kombinacji - jednego szparaga. Całość zwinąć
Di gotujestopni Celsjusza. Na desce rozkładamy Plasterek szynki, na nim kładziemy drobiowy kotlecik, a na nim dwa kawałki szparaga. Całość zawijamy w ciasny rulonik i kładziemy w naczyniu żaroodpornym. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania składników, po czym wkładamy do piekarnika i pieczemy 30-35 minut. 4. Gdy naszym roladkom zostało 10 minut do końca pieczenia, zaczynamy przygotowywać sos. Na patelni
My Culinary ArtZawijane szyneczki to świetny pomysł na fajną przekąskę. Roladki są pyszne, a co najważniejsze na naszą kieszeń. Takie zawijane szyneczki świetnie wpasują się na imprezowy stół, a także na śniadanie lub smaczną kolację. Mimo prostoty są naprawdę bardzo smaczne. Zapraszam do przepisu. Szyneczki zawijane z prażonym słonecznikiem składniki: 10 plasterków szynki około 50 g ziaren słonecznika 200 g serka
Olcia gotuje!