To bardzo fajna i szybka przekąska z tortilli – ładna, smaczna i prosta w przygotowaniu Pomysł podpatrzyłam na kawie u sąsiadki, a później przygotowałam je
Kulinarny S.O.S.czasu do czasu. Farsz dodany do wafli możemy dowolnie modyfikować wg naszego smaku i upodobań kulinarnych . Robiłam już kotlety mielone w waflu , robiłam takie krokiety z farszem z szynki i sera, a dziś zapraszam na andrutowe krokiety z farszem z pieczarek, papryki i sera. Moja podpowiedź: polecam wykorzystać do farszu ser dobrze topiący się, który sklei nam fajnie(...)masę, posypujemy serem, układamy po 2 parówki i zostawiamy wafle na około 20 minut, aby nam zmiękły pod wpływem wilgoci. Po tym czasie rolujemy w miarę ściśle i każdą roladkę roladę kroimy na około 3 cm plastry. Następnie panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor
Walijskie PichcenieŁosoś to ryba posiadająca wiele zdrowotnych właściwości. Zawiera w sobie przede wszystkim spore ilości kwasów tłuszczowych omega-3. Specjaliści radzą aby jeść ryby conajmniej 2-3
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piekarnika Zapiekane ciabetty faszerowane pieczarkami Ziołowy dip serowy (light) z orkiszowo-słonecznikowymi chrupakami Jaja faszerowane pastą z sardynek Tosty z patelni w ziarenkowo-ziołowej odsłonie z serem i szynką Zapiekanka chlebowa z boczkiem Zapiekane bułeczki z arabską nutą i wędzonym kurczakiem Zapiekanki z warzywami Zapiekana bagietka nadziana serem śródziemnomorskim z suszonymi pomidorami Ziołowo sos + szybka sałatka z serem i oliwkami(...)ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką Pieczone ziemniaki z kiełbasą - danie z piekarnika Leczo z miksem papryk, pieczarkami i kiełbasą Leczo z cukinią i kiełbasą Krokiety z serem i pieczarkami Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną - ciepłe danie w 20 minut Szybkie i łatwe wypieki Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej polewie Czekoladowiec z bananami
Słodkie okruszkidrobno posiekaj 2 - 3 plastry szynki serrano lub podobnej, np. parmeńskiej parę plasterków zimnego masła, potnij w malutką kostkę (patrz zdjęcia poniżej) bułka tarta do obtaczania kotletów, przesiej przez sitko sól, czarny pieprz sok z cytryny oliwa i masło do smażenia ok. 500 ml zimnej wody Przygotowanie filety, szynkę, rozmaryn, sól, pieprz i sok z cytryny(...)umieść w robocie kuchennym wszystkie składniki drobno posiekaj do momentu, aż uzyskasz jednolitą masę (jeśli nie masz robota kuchennego, użyj maszynki do mielenia lub posiekaj drobniutko mięso i szynkę nożem, następnie połącz z pozostałymi składnikami) z powstałej masy uformuj jeden kotlecik i usmaż, skosztuj i w razie potrzeby dopraw resztę masy przygotuj: blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, miseczkę
Szybko Szybkowaroryginale Crazy Dough for Everything. Przekąska do jedzenia na gorąco i na zimno to drożdżowe paluchy nadziewane salami, serem i sosem, który można zastąpić zwykłym ketchupem. Pizza Rolls (pizza roladki) poręczna, na jeden kęs, świetnie pasuje na spotkanie ze znajomymi. to sos włoski, oregano, ser grecki, paski salami, paski papryki, czarne oliwki, co do składników można eksperymentować do woli(...)gotową mieszanką meksykańską, bardzo poręczne, są doskonałą przekąską, którą można zjeść na śniadanie, zabrać do pracy, czy na piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Pizza z szynką, pieczarkami i serem w postaci 4 mniejszych blatów, wtedy nie trzeba jej kroić Focaccia z papryką, pomidorkami koktajlowymi i rozmarynem Focaccia to potrawa z kuchni włoskiej, ciasto jest podstawą pizzy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsuchych drożdży 1 pełna łyżeczka soli morskiej 2 łyżki oliwy z oliwek + trochę do posmarowania ok. 175 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 60 g włoskiego salami lub szynki dojrzewającej, pokrojonej w cienkie plasterki 1 cebula, pokrojona w cienkie krążki 150 g mozzarelli, pokrojonej w kostkę 50 g sera gorgonzola lub innego pleśniowego, pokrojonego w kostkę(...)minut. Piekarnik nagrzać do 210°C. 3. Rozwałkować ciasto na grubość 1 cm, formując prostokąt. Przełożyć go na arkusz papieru do pieczenia (będzie nam łatwiej zwijać roladkę). Na ciasto rozłożyć nadzienie, pozostawiając po 1,5 cm wolne z każdego brzegu: ułożyć plastry salami, jeden obok drugiego, równomiernie posypać krążkami cebuli, kawałkami papryki, serem, oliwkami i bazylią. Posypać ziołami, solą
Kuchnia Prezydentowejmargaryny do pieczenia 4-5 łyżek śmietany 12 % szczypta soli szczypta cukru Dodatki: keczup 1 średnia cebula 2-3 pieczarki 1-2 plastry świeżego ananasa 20 dag wędliny (szynka, polędwica, ulubiona kiełbasa) 30-40 dag sera żółtego 1 budyń waniliowy 2-3 brzoskwinie z zalewy Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy pod przykryciem do lodówki na godzinkę(...)wędlina ser żółty. Słodka porcja to ciasto wysmarowane budyniem, obłożone brzoskwiniami, a po zawinięciu i pokrojeniu oprószone cukrem zwykłym lub trzcinowym. Pozostaje zawinąć ścisło każdą porcję ciasta w roladkę i pokroić w plastry grubości ok 2 cm. Plastry układamy w blaszce wyłożonej papierem i pieczemy porcjami w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut, aż się zrumienią
Kuchnia po mojemuzrazowego mięsa z szynki wieprzowej przyprawa do mięsa wieprzowego 4 średnie ogórki kiszone 4 średnie cebule 2 łyżki masła do smażenia cebuli olej do smażenia mięsa 6 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe sól pieprz ok. 1 l bulionu 1-2 łyżki mąki 1-2 łyżki śmietany 18% Bardzo lubię zrazy. Ale zdecydowanie wolę zrazy z mięsa wieprzowego(...)zraz zabezpieczyć wykałaczką przed rozwinięciem. Na patelni rozgrzać olej. Obsmażyć zrazy z każdej strony na rumiany kolor. Przełożyć rulony do wyższego rondla i zalać je bulionem, do wysokości włożonych roladek. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę. Po tym czasie zagęścić sos mąką rozmieszaną z zimną wodą i zabielić śmietaną. Na koniec
Świat Domowej Kuchnibóle reumatyczne. Warto też wspomnieć, że chrzan rozrzedza krew i w skuteczny sposób obniża zły cholesterol. Składniki: 1 duża główka kapusty pekińskiej 350 g – 400 g mięsa mielonego z szynki lub łopatki 200 g – 250 g pieczarek 80 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 jajko 2-3 łyżki(...)gotujemy w osolonej wodzie. Wszystko dokładnie wymieszać. Nakładać po 1 – 2 łyżki farszu na jeden liść kapusty i formować gołąbki. Złożyć boki liścia do środka na farsz i zwijać roladki, układać w wysokim naczyniu żaroodpornym. Gotowe gołąbki wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 0 C na 35 minut. Po tym czasie wyjąć i zalać przygotowanym wcześniej sosem : 0,5 litra
Przepisy Babcimięsem mielonym oraz śliwką Musztarda jest jedynym wspólnym składnikiem moich rolad i tych tradycyjnych ze Śląska. Połączenie mięsa z owocami jest mi doskonale znane i bardzo je lubię. Szynka nadziewana morelą czy śliwką smakują fantasycznie. Skoro o śliwce mowa, to ją właśnie postanowiłam dodać do tegoż dania. Nadała mu delikatny, lekko owocowy smak. Wprost rewelacyjny. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie(...)rolad obłożyć dwoma plastrami boczku. Boczek powinien być cienki i dość długi, tak aby dokładnie dało się zabezpieczyć mięso. Dobrze plasterki zawinąć najpierw poziomo a potem pionowo. Gotowe roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania. Podlać wywarem warzywnym i dodać pokrojone w plasterki śliwki oraz świeży rozmaryn. Całość przykryć folią aluminiową. Zapiekać przez godzinę i dwadzieścia minut w piekarniku nagrzanym
mecooksmięsem mielonym i śliwką Musztarda jest jedynym wspólnym składnikiem moich rolad i tych tradycyjnych ze Śląska. Połączenie mięsa z owocami jest mi doskonale znane i bardzo je lubię. Szynka nadziewana morelą czy śliwką smakują fantasycznie. Skoro o śliwce mowa, to ją właśnie postanowiłam dodać do tegoż dania. Nadała mu delikatny, lekko owocowy smak. Wprost rewelacyjny. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie(...)rolad obłożyć dwoma plastrami boczku. Boczek powinien być cienki i dość długi, tak aby dokładnie dało się zabezpieczyć mięso. Dobrze plasterki zawinąć najpierw poziomo a potem pionowo. Gotowe roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania. Podlać wywarem warzywnym i dodać pokrojone w plasterki śliwki oraz świeży rozmaryn. Całość przykryć folią aluminiową. Zapiekać przez godzinę i dwadzieścia minut w piekarniku nagrzanym
mecooksSylwestra chętnie przygotowuję mini dania, takie na jeden kęs. Na domową imprezę sylwestrową, czy karnawałową idealnie pasują wszelkiego rodzaju koreczki, mini kanapeczki, mini tartinki, faszerowane bagietki , czy naleśnikowe roladki . Na wszelakie uroczystości domowe najczęściej przygotowuję tartinki na pumperniklu. Tartinki z łososiem wchodziły w zeszłym roku w skład Sylwestrowego menu . Takie mini tartinki są bardzo smaczne, kolorowe, do tego są małokaloryczne(...)pumpernikiel, dekorujemy plasterkami ogórka i połówką czarnej oliwki. Proponuję też przygotować bagietkę faszerowaną, sposób wykonania znajdziecie w tym wpisie. Tym razem do faszerowania został wykorzystany twaróg, kukurydza z puszki, szynka gotowana, papryka marynowana i szczypiorek. Proporcje dobierzcie sobie do wielkości bagietki, farsz ma wyglądać jak mozaika. The post Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPlacki pszenne tortilla są niezwykle wdzięcznym "materiałem wyjsciowym" dla wielu potraw. W jednym z poprzednich przepisów proponowałam je z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, a także
Kuchnia Pełna Pasjiwieprzowe w aromatycznym sosie własnym, podane z kluskami śląskimi i soczystą surówką coleslaw czyli doskonały pomysł na pyszny obiad, polecam. Bitki wieprzowe w sosie własnym Składniki: 1kg biodrówki wieprzowej, szynki lub schabu 2 cebule 50-70ml oleju 50g mąki pszennej (2 łyżki) Sól i pieprz 3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1 szklanka bulionu(...)małym ogniu przez około 30min. Bitki wieprzowe w sosie własnym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zrazy z karkówki z pieczarkami, boczkiem i suszonymi śliwkami Zrazy wołowe – roladki wołowe Makaron z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Artykuł Bitki wieprzowe w sosie własnym pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku