Sałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepis pochodzi od pani Janiny, uczestniczki tegorocznej edycji Masterchef) 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki wody przegotowanej ciepłej 3 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie: ok. 250g mięsa mielonego z szynki ok. 50 g kaszy gryczanej palonej (ok. pół torebki) 2 małe marchewki 1 mały seler 1 nieduża cebula 2-3 ząbki czosnku kilka listków natki selera i kilka lubczyku(...)wyszło mi ok 64 pierogów. Zostało mi więc trochę farszu, a nie opłacało mi się dorabiać ciasta i nie miałam już na to czasu. Wykorzystałam go do przygotowania roladek drobiowych . Miały być na niedzielny obiad, ale że jedliśmy go u ciociu, zrobiłam w poniedziałek
Anioszek w kuchnischłódź w lodówce. Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i serem Kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i serem to klasyczna, ale zawsze smakowita przekąska na sylwestra. Są łatwe do przygotowania, a złociste ciasto francuskie z pysznym nadzieniem z pewnością zadowoli gości. Przepis: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 200 g szynki (np. szwarcwaldzkiej, parmeńskiej) 200 g sera (np. mozzarella(...)jajko sól, pieprz do smaku Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój na kwadraty o boku ok. 10 cm. Na każdym kwadracie połóż plaster szynki i pokrojony w plastry ser. Dopraw solą i pieprzem. Złóż ciasto na pół, tworząc trójkąt, i zlepij brzegi. Posmaruj kieszonki roztrzepanym jajkiem. Piecz przez 15-20 minut, aż ciasto będzie
sierotka maRysia w kuchniFrancuskie tosty z jajkiem to pomysł na pyszne i szybkie śniadanie. Idealnie sprawdzą się „leniwy” niedzielny poranek. Podajemy je razem z jajkiem sadzonym, gdzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z gruszką i kozim serem sprawdzi się świetnie na kolację albo śniadanie. Przypomnieliśmy sobie o tej sałatce przeglądając przepisy w internecie. Do jej przygotowania potrzeba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!