roladki z szynki - 1066 przepisów (strona:48/72)

Przekąski na Karnawał – Zbiór najlepszych przepisów 91

dowiecie się w dzisiejszym wpisie. Zebraliśmy dla Was najciekawsze przepisy, które z pewnością przypadną Wam do gustu. Zapraszamy! 1. Rogaliki z szynką i serem Przepis na : Przepiski.pl 2. Łódeczki imprezowe Przepis na: Alledobre.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Szybkie roladki z tortilli Przepis na: ProstaKuchnia.pl 4. Roladki z ciasta francuskiego z łososiem Przepis na: KulinarneCuda.pl 5. Trójkąciki z farszem grzybowym Przepis

Damusia.pl
Imprezowe przekąski – część 2 299

samo postępujemy z papryką. Na ogórku układamy po 2 kawałki każdego z warzyw oraz kawałek koperku. Następnie zawijamy wszystko w roladkę. Kontynuujemy do wykończenia składników. Gotowe! Bułeczki a’la pizza opakowanie ciasta na pizzę 250g salami lub szynki 150g sera (u mnie mozzarella) papryka (opcjonalnie) Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 200°C. Wędlinę i paprykę kroimy w kostkę

Mostek w kuchni
Kurczak z fetą i szparagami 141

hitem. Najczęściej sięgam po szparagi kiedy chcę zrobić zupę lub zapiec je w piekarniku. Ich smak fajnie komponuje się z boczkiem, szynką parmeńska czy serem mozzarella . Tym razem skomponowałam ich smak z serem feta. Taką kompozycją smakową wypełniłam roladki z kurczaka, które później zapiekłam z dodatkiem wina i śmietany. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia

mecooks
Roladki drobiowe z płatkami owsianymi 152

nadaje roladkom ciekawy smak. Z braku czasu zazwyczaj piekę roladki, jednak można je obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć lub ugotować na parze.  Składniki:   500g filetu z kurczaka,  2 łyżki masła,  60g płatków owsianych (użyłam marki Halina ),  sól, pieprz,  6 plastrów szynki najlepiej wędzonej.  Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić(...)maśle, lekko przestudzić. Rozłożyć na plastrach mięsa, ułożyć po plasterku szynki na każdym kawałku mięsa. Ciasno zrolować i spiąć wykałaczką.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać). Piec około 25 minut w temp. 180-200st. Można również obtoczyć tak jak na kotlety i usmażyć roladki

Z miłości do słodkości
Szynkowe ruloniki w galarecie 224

plastrów prostokątnej szynki konserwowej serek chrzanowy Ostrowia lub Almette1 łyżeczka chrzanu (opcjonalnie)1 l wywaru warzywnego lub bulionu10 łyżeczek żelatyny (na 1 litr wywaru)Składniki do klarowania wywaru:2 łyżeczki octu2 białka jajaDo dekoracji:białko ugotowanego jajakawałki gotowanej marchewkinatka pietruszkiKiedy zobaczyłam te roladki po raz pierwszy, od razu sobie pomyślałam :"Muszę je zrobić!" :) Jedynie czekałam na specjalną(...)lodówki do całkowitego stężenia. Każdy z plastrów szynki posmarować osobno serkiem chrzanowym i zwinąć w rulonik. Jeżeli wolimy nieco ostrzejsze smaki, można dodać do serka 1 łyżeczkę chrzanu.Teraz w naczyniu, na zastygniętej galarecie układać szynkowe ruloniki, łączeniem do dołu, robiąc między nimi niewielkie odstępy (około 1 cm).Następnie każdą roladkę polać jedną łyżką galarety. Ułożyć dowolną dekorację

Świat Domowej Kuchni
Fasolowe Roladki 146

Fasolowe Roladki Najbardziej typowy duet to fasola z bułką tartą, ale jako nadzienie do roladek również się sprawdza. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki(...)Serek topiony z szynką w plastrach Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera. 5.    Pasek papryki. 6.    Ugotowaną fasolkę. 7.    Zawijamy roladki. 8.    Obtaczamy

Kulinarna Chwila
Roladki z kurczaka 128

suszo­nych pomidorów kilka list­ków świe­żej bazylii szynka doj­rze­wa­jąca (6 pla­strów: po 3 na jed­nego fileta - użyłam szynki szwarcwaldzkiej z Biedronki) szczypta soli (nieduża)   Wykonanie : Pierś z kur­czaka myjemy, usu­wamy błonki, naci(...)szynki tak, aby ich brzegi zacho­dziły na sie­bie. Nafa­sze­ro­wa­nego kur­czaka zwi­jamy w szynkę, następ­nie w folię alu­mi­niową i pie­czemy ok. 20 – 30 minut w 180 stopniach. Ponieważ miałam dość grube filety po zwinięciu roladek

cucinare
Roladki z kurczaka 127

suszo­nych pomidorów kilka list­ków świe­żej bazylii szynka doj­rze­wa­jąca (6 pla­strów: po 3 na jed­nego fileta - użyłam szynki szwarcwaldzkiej z Biedronki) szczypta soli (nieduża)   Wykonanie : Pierś z kur­czaka myjemy, usu­wamy błonki, naci(...)szynki tak, aby ich brzegi zacho­dziły na sie­bie. Nafa­sze­ro­wa­nego kur­czaka zwi­jamy w szynkę, następ­nie w folię alu­mi­niową i pie­czemy ok. 20 – 30 minut w 180 stopniach. Ponieważ miałam dość grube filety po zwinięciu roladek

cucinare
Francuskie roladki nadziane szynką i pesto z rukoli 140

kroimy po długości na dwie równe części. Plasterki szynki układamy z dwóch stron dłuższych boków. Ciasto od str. szynki kroimy na paski o szerokości ok.   3 cm, i od tej samej str. zwijamy je w małe roladki. Stroną łączenia układamy w dowolny wzór na formie wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Pieczemy ok. 15-20 min. Rada

Moniki Smakołyki
Pstrąg z szynką prosciutto 123

listków świeżej szałwii • 6 filetów pstrąga • 2 łyżki oliwy • 100 ml białego wina • sok z jednej cytryny Przygotowanie : Na plastrach szynki rozłożyć po kilka kawałków zimnego masła, po dwa listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć krótko roladki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć je tak, aby się nie stykały. Zapiekać

KUCHNIA POLSKA
Pstrąg otulony szynką prosciutto 182

filetów pstrąga 2 łyżki oliwy 100 ml białego wina sok z jednej cytryny     Przygotowanie   Na plastrach szynki rozłożyłem po kilka kawałków zimnego masła, po dwa listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąłem w roladkę, spiąłem wykałaczką. Na patelni rozgrzałem oliwę, obsmażyłem krótko roladki. W naczyniu żaroodpornym ułożyłem je tak, aby się nie stykały. Zapiekałem

R'n'G Kitchen
Roladki tostowe 143

kromki chleba , jak już mamy wszystkie kromki chleba przygotowane , to na każdą kromkę wykładamy po jednym plasterku sera żółtego , plasterek szynki konserwowej , oraz , z 2 , 3 plasterki pieczarki , kiedy mamy na naszej kromce wszystkie składniki , zwijamy je w roladki , i tak postępujemy do wykorzystania chleba tostowego .  Kiedy mamy przygotowane roladki , rozbijamy jajko i osobnym talerzu wsypujmy bułkę tartą

Mój Smak
Ciocia "Igła" 215

oregano, bazylia) pieprz czosnkowy, sól Płaty karkówki rozłożyłam na desce, potraktowałam tłuczkiem i delikatnie posoliłam. Następnie na każdym płacie ułożyłam szynkę szwarcwaldzką, ser cheddar oraz suszone pomidory. Całość zawinęłam, spięłam wykałaczkami oraz obtoczyłam w mieszance ziół i pieprzu. Roladki zapiekłam przez godzinę w 150st., od czasu do czasu polewając wytopionym tłuszczykiem

bastalena
Roladki z tortilli z szynką serkiem i rukolą 1999

formie roladek. Dodatki można zmieniać według własnych upodobań, smaków lub po prostu wykorzystujemy to co mamy w lodówce. Składniki: 3 placki tortilli 1 serek ziołowy typu almette* rukola ser żółty w plasterkach szynka konserwowa w plasterkach Przygotowanie: Na tortilli cieniutko rozsmarować serek, rozłożyć warstwę rukoli, posmarować cienko serkiem, ułożyć ser żółty, posmarować cienko serkiem, ułożyć plasterki szynki(...)spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do schłodzenia do lodówki. Przed podaniem pokroić ukośnie w plasterki o grubości około 1 centymetra. * Cienko smarowałam serkiem pomiędzy każdą warstwą by roladki ładnie się skleiły i nie rozpadały się po pokrojeniu

Ala piecze i gotuje