roladki z szynki - 1066 przepisów (strona:41/72)

Roladki z tortilli 218

Takie roladki szybko się robi, a dodatki mogą być dowolne, wg własnego gustu..u mnie ubogo, bo tylko ser i szynka...zrobiłam tylko troszkę tak na spróbowanie..a można dodać paprykę, ogórki, sałatę itp. tortilla plastry sera żółtego plastry szynki Placki tortilli lekko podgrzać[ciepłe lepiej można zwinąć]  w mikrofalówce lub na suchej patelni.Ułożyć dodatki, zwinąć(...)roladkę i pokroić w kilku centymetrowe kawałki

Moje domowe kucharzenie
24. Roladki chlebowe 103

zawartości lodówki. Tak więc podstawowy składnik to chleb tostowy. Odkrawamy skórkę, wałkujemy na cienko, smarujemy masłem, układamy plastry szynki, sera, smarujemy dowolnymi pastami, układamy warzywa  pokrojone w długie słupki  (ogórek, rzodkiewkę, paprykę itp). Roladki zawijamy ciasno w folię spożywczą i przynajmniej na 2 godziny wkładamy do lodówki. Przed podaniem rozwijamy z foli, gwarantuje, że będą się dobrze

Jadło i czytadło
Roladka kanapkowa z indyka 206

kanapkowej - puszystej i smakowitej. Smak całości podkręcają świeże zioła, nadzienie pomidorowe oraz aromatyczna, suszona szynka. Sos pomidorowy Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: ok. 15 łyżek Roladka Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 12 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 2 JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM  TUTAJ(...)garnka wodę i zalej roladkę zimną wodą, pozostaw na kilka minut, aby lekko się schłodziła po tym czasie osusz delikatnie folię, zetnij nożem po bokach, następnie pozbądź się jej pozostaw roladę do całkowitego schłodzenia, następnie włóż do lodówki Roladę serwuj jako zimną przekąskę, dodatek do kanapek lub zamiennik wędlin. Rozłóż  plastry suszonej szynki na folii plastikowej

Szybko Szybkowar
Naleśnikowe roladki - idealne na imprezę! 1173

Kolorowe, smaczne i zawsze pod ręką - naleśnikowe roladki!  To idealna przekąska na sylwestrową imprezę. Do przygotowania w wielu wariancjach smakowych. U mnie pierwsza połowa- z serkiem, sałatą, szynką i serem, a druga - z czosnkiem, koncentratem, twarogiem i papryką. Składniki:- ok.  5-6 dużych placków naleśnikowych (u mnie pól na pól z mąki pełnoziarnistej i tortowej)na pierwsze(...)nadzienie- serek kremowy (np. Almette)- sałata lodowa- szynka- ser na drugie nadzienie- ok. 200 g białego sera- koncentrat pomidorowy- 2 ząbki czosnku - kawałki papryki czerwonej +wykałaczkiPrzygotowanie:Pierwsze nadzienie -  połowę naleśników posmarować kremowym serkiem, nałożyć liście sałaty, kawałki sera oraz szynki, zawinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki, nadziać na wykałaczki. Drugie nadzienie - pozostałe

Kuchnia Ellie
Podudzia kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej z suszonymi pomidorami i fetą 177

pieprzem i posiekaną szałwią lub tymiankiem. Następnie układamy na wierzchu jednego suszonego pomidora,kawałek sera feta i zawijamy wszystko w szynkę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy z każdej strony aż się dobrze zarumieni. Po 20 minutach zdejmujemy roladki z patelni, odlewamy nadmiar tłuszczu (nie myjemy patelni), wlewamy śmietankę, dokładnie mieszamy i dodajemy częściowo rozdrobniony zielony pieprz. Roladki trafiają

lysygotuje.pl
Przekąska na imprezę - fit tortilla w dwóch wersjach 151

sklepie (wersja pełnoziarnista), ale można je też upiec samemu. Przekąskę zrobiłam w dwóch wersjach, jedną z łososiem wędzonym, a drugą z drobiową szynką. Dodatki można dać jakie tylko się chcę i lubi. Do jednej roladki dodałam mnóstwo szczypiorku, a inną wzbogaciłam także o rukolę. Na zdjęciu jest porcja zrobiona z 3 placków tortilla, ale oczywiście można zrobić taką ich ilość

Healthy food explorer
Kolejna propozycja na obiad - pyszne roladki drobiowe z ziemniakami i pomidorkami z cebulką 170

cebulką, oliwą i przyprawami.  Zapraszam ! :) Składniki: 2 filety z kurczaka ser mozzarella (pokrojona na plastry cienkie) masło przyprawy do roladek: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra musztarda (może być jakaś ostra, chyba, że nie lubicie dajcie zwykłą:) ) szynka (tyle plastrów ile wyjdzie wam plastrów z fileta) 3-4 pomidory 3 łyżki wody 1 mała cebula sól, pieprz, 3 łyżki(...)stron solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Następnie na kotlecie smarujemy cieniutką warstwę musztardy, następnie kładziemy plaster szynki, plaster mozzarelli i mały kawałek masła. lewy i prawy bok zwijamy do środka, a następnie zwijamy trochę ściśle w rulon. Taką roladkę obtaczamy w mące, w jajku, jeszcze raz w mące i jeszcze raz w jajku i w bułce

Gotuj z Mąką
Pieczeń z suszonymi grzybami i śliwką z nutą majeranku 184

grzybów oraz śliwek nadaje pieczeni niezwykłego smaku i aromatu. Majeranek dodatkowo podkręca ten smak. U mnie w rodzinie robi się różnego rodzaju roladki pieczenie a nawet domowy pasztet czy kiełbasę. Zawsze przed świętami rodzice wędzą swojskie szynki. Uwielbiam ten zapach i smak. Świąteczny czas to taki wyjątkowy czas! Czas lenistwa, podmuchu mroźnego wiatru, skrzących się w słońcu płatków śniegu

VioletoweKucharzenie
10 przepisów na dania ze szparagami (10 ricette con gli asparagi) 141

szparagami, indykiem i suszonymi pomidorami Makaron ze szparagami i wędzoną szynką Makaron paglia e fieno z pieczonymi szparagami, pomidorkami i czarnymi oliwkami Makaronowa zapiekanka ze szparagami, cukinią i sosem serowym Pieczone roladki z indyka ze szparagami Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym Krem z groszku, szparagów i szynki parmeńskiej Sałata z rukolą, szparagami, awokado i truskawkami Quiche

La grande e la piccola cuoca
Ślimaczki z ciasta francuskiego 65

ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki 2 łyżki ketchupu/przecieru pomidorowego 8 plasterków żółtego sera 8 plasterków szynki szczypta chilli  1 ciasto francuskie Wykonanie Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy przecierem/ketchupem. Układamy w rządku szynkę, nieco niżej żółty ser, posypujemy odrobiną chilli. Zwijamy w roladkę. Kroimy na równe części. Z jednego ciasta wychodzi około 13 roladek. Układamy na bluszcze na leżąco

Alle Dobre!
Roladki z kurczaka z serem i szynką -przepis krok po kroku 152

żółtego, 5-6 plasterków szynki, oregano, przyprawa do drobiu, pieprz, musztarda stołowa, 2 jajko, bułka tarta, olej do smażenia Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na dwie części i rozklepujemy. Posypujemy przyprawami: pieprzem, oregno, do drobiu oraz musztardą. Na doprawionym mięsie układamy ser oraz szynkę. Zawiajmy trzy boki do środka, a następnie zwijamy w roladkę.     Jajko roztrzepujemy

Lena Gotuje
Roladki z kurczaka z frszem z suszonymi grzybów 125

doprawić solą, pieprzem ziołowym, papryką słodką i ostrą. Na każdym płacie mięsa rozłożyć farsz grzybowy i dokładnie zawinąć. Następnie dodatkowo zawinąć zrazika w szynkę parmeńską. Na patelni na której smażyły się grzyby obsmażyć roladki. Jak już się przyrumienią zdjąć je z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Na patelnię wlać pomidory z puszki i dodać majeranek. Gotować aż woda

Kuchnia Pokoleń
Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami 93

plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek. 5. Zwinąć na roladki. 6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką. 7. Smażyć na oleju z każdej strony

Dziś Ja gotuje
Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami 113

plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek. 5. Zwinąć na roladki. 6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką. 7. Smażyć na oleju z każdej strony

Dziś Ja gotuje
Panierowane Roradki z Kurczaka z Szynka i Pieczarkami 111

plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek. 5. Zwinąć na roladki. 6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką. 7. Smażyć na oleju z każdej strony

Dziś Ja gotuje