roladki z szynki - 1066 przepisów (strona:36/72)

Zapiekane kanapki z serem kozim i szynką parmeńską 98

Pomysł na pyszne, aromatyczne i pożywne śniadanie - kanapki z razowego chleba z roladką z serka koziego i plasterkami szynki parmeńskiej podpieczone w piekarniku. Smakują wyśmienicie z twarożkiem wymieszanym z lnianym olejem oraz sokiem z świeżo wyciśniętych pomarańczy. Smacznego

Milion Smaków
Menu sylwestrowe - propozycje 289

ciasta francuskiego z szynką Pieczone pierożki z wytrawnym farszem  Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem  Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną   Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów na SAŁATKI

Pasja Smaku
Zrol(adk)owany. 193

pieprzem  i natarłam słodka papryką.Położyłam po plastrze żółtego sera i po kawałku papryki. Zawinęłam, obwiązałam nitką. Usmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu. ************************************ SEROWE ROLADKI W SOSIE SEROWYM 6 plastrów schabu 6 plastrów szynki 6 plastrów sera żółtego 3 serki topione ( u mnie gouda ) sól, pieprz, przyprawa typu "Maggi" posiekana natka pietruszki Każdy kawałek mięsa roztłukłam cienko. Oprószyłam solą(...)pieprzem, położyłam po plasterku szynki i sera, zawinęłam ciasno. Usmażyłam na złoto. Serki topione rozpuściłam w 1/2 szklanki wody. Doprawiłam "maggi", zalałam roladki. Dusiłam około 10 minut na wolnym ogniu

W kuchni Karmel-itki
Roladki drobiowe w kokosie 242

Delikatne mięsko w kokosowej panierce (delicate chicken meat with coconut flavour) Składniki: / ingredients: 1 filet z kurczaka / 1 chicken breast 3 plasterki szynki wędzonej / 3 slices smoked … Czytaj dalej Roladki drobiowe w kokosie

czarrna od kuchni
Grissini i szynka dojrzewająca 113

doskonałą wędlinę dojrzewającą jaką jest szynka dojrzewająca, dlatego zrobiłam je nieco grubsze, nie ujęło im to smaku, a wręcz przeciwnie. Grissini i szynka dojrzewająca pasuję do siebie świetnie! Szybkie przekąski: Krucho drożdżowe roladki Drożdżówki na słono Panierowane pierogi z ciasta parzonego Oponki z ciasta francuskiego Chrupiące młode ziemniaczki Szynka Mistrza Jacka Bastion Smaku  to wspaniała szynka dojrzewająca, wędzona, opatulona

MamaOskarka
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i gorgonzolą 139

zasmakował mi ser gorgonzola. Najczęściej wykorzystuje go do robienia sosów z makaronem, ale tym razem użyłam go do zrobienia roladek z kurczaka. Wyszło naprawdę interesująco, polecam wypróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 2 duże piersi z kurczaka 3 - 4 plasterki szynki parmeńskiej 4 suszone pomidory z zalewy(...)czerwonej cebuli około 50 g sera gorgonzola jajko bułka tarta Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Cebulę kroimy w piórka. Na kurczaka kładziemy plasterek szynki, na to cebulę, ser i pomidorki. Zawijamy w roladki. Jajko rozbijamy widelcem. Roladki maczamy w jajku i następnie panierujemy w bułce tartej, staramy się całość dokładnie panierować i zakleić, w ten sposób farsz nie wypłynie

Delusional Trine
Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) 269

innego jak panierowany filet z cielęciny ( ewentualnie schabu) wypełnioną serem i szynką. Najczęściej w formie kieszonki wypełnionej dodatkami, w mojej wersji jako roladka. Niezwykle popularny, bardzo prosty i smaczny  J Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) Składniki: 2 sznycle cielęce lub grubsze plastry schabu 2 plastry ulubionej szynki  2 plastry żółtego sera 1 jajko 1/4   szklanki mleka(...)pół godziny do lodówki. Na kawałki mięsa układamy plastry szynki i sera. Zwijamy ciasno w roladę. Jajko wbijamy na talerz, roztrzepujemy widelcem z odrobiną soli. Na drugi talerz wsypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą.  Gotowe sznycle panierujemy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej.  Roladki możemy spiąć go wykałaczką, ale nie jest to koniecznie

Mania Gotowania
Roladki z serem feta i papryką 40

roladki z serem feta i papryką!  Wyrazisty farsz z dodatkiem natki pietruszki nadaje im wyjątkowego smaku. Jest to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów, a mięso po upieczeniu jest soczyste i mięciutkie. Przygotowanie ich jest banalnie proste i nie zajmie wam zbyt wiele czasu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na roladki z serem feta i papryką: 1 kg mięsa z szynki(...)posiekaną natką pietruszki, mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Następnie na każdy plaster mięsa nakładamy łyżeczkę sera oraz pasek papryki. Kotlety starannie zwijamy w roladki, aby mieć pewność, że nic z nich nie wypadnie można owinąć nitką lub spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy nasze roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie

Gotuj z Prezesem
Kurczak, szalwia i roladki. 192

odslone. Inaczej juz dawno nie moglabym na nia patrzec. Nie lubie monotonii w kuchni.Tym razem roladki sa we wloskim stylu, sa tez wspomnieniem moich wloskich wakacji i tesknota za sloncem.Roladki z kurczaka z szalwia skladniki4 male piersi z kurczaka lub indyka8 plastrow szynki parmenskiej16 listkow szalwioliwa z oliwek1 cebula - drobno posiekana200ml bialego wina200ml bulionu drobiowegosol i pieprzwykonanie(...)umyciu mieso rozbic i przekroic wzdluz na pol. Doprawic pieprzem i sola. Na kazdym kawalku miesa ulozyc po plasterku szynki i po dwa listki szalwi. Mieso zrolowac i spiac wykalaczka.Roladki mozna ugrillowac - to pierwszy wariant.Drugi wariant to dusic roladki w sosie z wina i bulionu. Na oliwie z oliwek podsmazamy mieso z kazdej strony. Nastepnie dodajemy cebule i podsmazamy

Przysmaki Karolki
Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl 189

minut, co jakiś czas mieszając aby gulasz się nie przypalił. Gotowy gulasz podajemy z kaszą jęczmienną lub gryczaną. Smacznego Gulasz z szynki z pieczarkami Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Roladki schabowe z boczkiem Karczek pieczony w rękawie foliowym Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Roladki z tortilli 258

tortilli 12 plastrów szynki 12 plastrów sera żółtego 8 liści sałaty serek kanapkowy (typu Almette) może być śmietankowy albo ziołowy, co kto lubi ;) kilka pasków papryki czerwonej Wykonanie:Każdy placek smarujemy serkiem. Na środku wzdłuż każdego placka układamy sałatę, szynkę i ser. Na brzegu układamy pasek papryki i zwijamy dosyć ciasno. W innym przypadku roladki będą się rozpadały.Zawijamy

Czerwona Porzeczka
Roladki drobiowe 245

Bardzo lubimy mięso drobiowe. Więc dzisiaj serwuję roladki drobiowe z schabem z linii Nove-Natura. Z dodatkiem papryki żółtego sera i doprawione suszonymi pomidorami z czosnkiem. Polecam. Składniki: 3 piersi z kurczaka schab wędzony z linii Nove -Natura żółty ser papryka czerwona świeża listki bazylii sól morska Kamis pieprz kolorowy Kamis suszone pomidory z czosnkiem Kamis 1 jajko mąka pszenna bułka(...)każdą pierś z dwóch stron doprawić solą morską, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem. Na każdej piersi ułożyć po dwa słupki szynki, sera, papryki oraz listki bazylii. Zwinąć roladki. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron około

Ala piecze i gotuje
Roladki z tortilli z kurczakiem 95

imprezę. Naprawdę świetnie się sprawdzają jako imprezowa przekąska 😃 Równie dobrze możemy jednak przygotować takie roladki po prostu na kolację. Przygotowanie takiej kolacji zajmie nam dosłownie chwilę, a będzie pysznie. Oczywiście przepisów na roladki z tortilli jest mnóstwo. Można wykorzystać kurczaka, szynkę, jajko, ale można też zrobić w wersji wege - np. z awokado, papryką i ogórkiem. U mnie dzisiaj prosta wersja

Z notatnika dietetyka
,,De volaille z serem i szynką” 289

polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso i masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki na 8 porcji: • 8 filetów z piersi kurczaka • 8 plastrów szynki • 8 plastrów żółtego sera • pół kostki masła • 2 łyżki(...)pietruszką. Mięso rozcinamy na większe płaty, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na tak przygotowane kotlety układamy plaster sera, następnie plaster szynki i smarujemy masłem z pietruszką. Zawijamy ciasno w roladkę, zawijając brzegi, by masło w czasie pieczenia nie wypłynęło. Dla pewności spinamy wykałaczkami. tak przygotowane devolaye obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconych z solą, pieprzem

Podróż w kulinaria