roladki z szynki - 1066 przepisów (strona:32/72)

Szwajcar drobiowy 1801

Szwajcar drobiowy "wyrolowany" to oryginalny pomysł typu jak zaciekawić rodzinę :) Zapraszam również na film - to naprawdę niewiele pracy a efekt ... Składniki : (na 2 roladki) pojedyncza pierś kurczaka 2 plasterki szynki np. sopockiej ok 20 g startego żółtego sera sól, pieprz jajko i bułka tarta - do panierki oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet oczyszczam i przecinam w pół na 2 podobnej(...)wielkości kotleciki, doprawiam solą i pieprzem i rozbijam na dosyć cienko (prawie przeźroczyście). Szynkę skrojoną w paseczki mieszam ze startym serem i nakładam na rozbity kotlet drobiowy. Zręcznie zawijam podwijając brzegi lekko do środka. Gotową roladkę uciskam w dłoniach wypychając ewentualne "powietrze". Roladkę obtaczam w bułce tartej, rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej,  Smażę na złociutki kolor

Mechanik w kuchni
Roladki wieprzowe z camembertem w sosie śliwkowym z korzennym kuskusem 274

smaki. Moja wersja roladek została zainspirowana przepisem z bloga Kwestia Smaku.    Roladki wieprzowe z camembertem w sosie śliwkowym z korzennym kuskusem Składniki: 1 duża lub dwie małe polędwiczki wieprzowe (możecie również użyć po prostu schabu) 70 g sera camembert lub brie 200 g szynki dojrzewającej 1 łyżeczka tymianku ½ łyżeczki majeranku ½ łyżeczki rozmarynu 1 ząbek czosnku pieprz(...)jest bardzo delikatne. Każdy z uzyskanych „kotletów” przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i pieprzem. Na środku mięsa kładziemy kawałek sera, zawijamy w roladę, następnie owijamy w szynkę. Rozgrzewamy masło na patelni, roladki smażymy przez około 15 minut co jakiś czas obracając je, tak aby zarumieniły się z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i przekładamy na talerz. Śliwki kroimy

Mania Gotowania
Sylwestrowe przekąski - moje propozycje 265

Barszcz czerwony czysty(wigilijny) Vol Au Vent, czyli francuskie paszteciki   Sałatka jarzynowa Szaszłyki z jabłkiem w szynce Rolada z łososiem na szpinaku Szaszłyki z melonem i szynką Kolorowa sałatka jarzynowo-warzywna Roladki z cukinii Pomidorki koktajlowe z mini mozarellą Pieczarki faszerowane   Sałatka z selera naciowego Sałatka z szynką, brokułem i mandarynką Sałatka z pieczarkami Sałatka na każda okazję

Kuchnia u Krysi
Roladki schabowe z szynką i serem zapiekane w sosie serowym. 490

Takie roladki goszczą w moim domu dość często, zamiennie robię czasem ze schabu, czasem z filetów kurczaka. Wbrew pozorom przygotowuje się je bardzo szybko i łatwo. Są bardzo smaczne i szybko znikają z talerzy. Polecam :) Składniki - 6 plastrów schabu - 6 plastrów szynki - 6 plasterków sera żółtego - 10 dkg sera żółtego w kostce - 100 g serka topionego kremowego - pół szklanki(...)mąki pszennej - pół łyżeczki mielonej papryki - sól do smaku - suszony szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Plastry schabu rozbijam jak na kotlety, na każdym z nich układam po plasterku szynki i sera. Zwijam w roladki i układam w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu. W garnuszku mieszam lekko podgrzany bulion z rozdrobnionym serkiem topionym ( robię to przy pomocy blendera ) kiedy się połączy dolewam

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety a'la devolay z mięsa mielonego 182

Roladki z mielonej piersi kurczaka z szynką i serem. Pyszne delikatne kotlety w złotej panierce wypełnione ciągnącym serem i szynką. Podaję zazwyczaj z ziemniaczanym puree i surówką z białej kapusty. Pyszny obiad który znika ze smakiem z talerzy.  5 sztuk 600 g filetów z kurczaka 5 plastrów szynki wędzonej około 80 g tartego żółtego sera 1 solidna łyżka(...)odstawić na 15-20 minut. Szynkę pokroić w kosteczkę.  Mięso podzielić na 5 mniej więcej równych części. Z każdej porcji uformować kulkę najlepiej zwilżonymi zimną wodą dłońmi, następnie spłaszczyć na środek położyć szynkę i ser, brzegi mięsa zawinąć formując kotlety. Zwijam je dokładnie tak jak te farszynki poniżej na zdjęciu Tak przygotowane roladki obtaczamy w bułce tartej, następnie panierujemy

Andzia Pichci
ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI 303

Prawdziwe zrazy obowiązkowo muszą być z wołowiny.  Często jednak serwuję zawijańce czyli roladki a'la zrazy z szynki lub karkówki. Są one ... no ... prawie tak samo smaczne jak te wołowe, a potrzebują zdecydowanie krótszej  obróbki. Możemy dowolnie je nadziewać, wszystkim, co tylko przyjdzie nam na myśl.  U mnie dziś klasyczne nadzienie zrazowe. Do tego pyszny(...)kasza i obiad pierwsza klasa gotowy! :)) Składniki: 6 średniej grubości plastrów karkówki 2 ogórki kiszone 2 cebule (1 do sosu, 1 do roladek) kilka paseczków boczku wędzonego pieprz sól musztarda grillowa ziele angielskie liść laurowy przyprawa do karkówki czosnek granulowany olej Wykonanie:  Płaty karkówki rozbijamy dość cienko. Smarujemy musztardą i posypujemy ulubionymi przyprawami: u mnie był to czosnek, przyprawa

Walijskie Pichcenie
Roladki drobiowe z jarmużem, botwinką i twarożkiem. 182

twarożku (u mnie z szynką) lub innego sera np. feta (wtedy skąpimy soli) sól pieprz papryka słodka oliwa       Mięso oprószamy przyprawami z każdej strony. Na brzegu kotleta rozkładamy listki majeranku, na nim listki jarmużu (botwinki lub szpinaku), na nim docięte do odpowiedniej długości łodyżki botwinki, twarożek i zwijamy kotleta w kształtną roladkę, spinając brzegi wykałaczkami. Tak przygotowane(...)plasterków gotowanej szynki 100 ml śmietany 30% 1 łyżeczka mąki 1 łyżka posiekanego koperku sól pieprz      Gotowe roladki zdejmujemy z patelni i trzymamy w cieple pod folią aluminiową. Na tę samą patelnię wrzucamy pokrojoną szynkę, chwilkę smażymy (1 minutę), dodajemy roztrzepaną w śmietanie mąkę, koperek, doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i pieprzem, gotowe

Rozpustne gotowanie
Roladki z tortilli w sezamie 227

Roladki z tortilli to super smaczna i bardzo łatwa do zrobienia przekąska na imprezę. Klasyczne roladki z tortilli posmarowane są kremowym serkiem z dodatkiem szynki, sera i sałaty smakują świetnie. Postanowiłam jednak nieco odejść od tradycji i przygotować coś nowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem na rodzinnej imprezie zaserwowałam roladki z tortilli w sezamie. Powiem Wam, że był(...)dziesiątkę, bo niby zwykłe roladki, a każdy był nimi zachwycony. Sam smak jest super, ale wygląd pierwsza klasa! Nie wiem jak Wam, ale mnie się bardzo podobają. Roladki z tortilli w sezamie świetnie wyglądają na stole, którego nie trzeba dodatkowo dekorować. One same w sobie są dekoracją. ROLADKI Z TORTILLI W SEZAMIE Liczba porcji: 12 roladek | Czas przygotowania: 15 minut

Przepiski.pl
Poniedziałkowy "fit" - Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą 164

gotowe do podania. To co zawiniemy w środku jest już naszą indywidualną kompozycją, u mnie tym razem pomidor, sałata i polędwica a całości towarzyszył szczypiorek :) Polecam...  Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą SKŁADNIKI : 1 niewielki bakłażana 4 liście sałaty masłowej 1 pomidor malinowy 3-4 plastry polędwicy łososiowej surowej szczypiorek przyprawa do ziemniaków olej(...)dwóch stron - do odbicia rusztu na bakłażanowych plastrach. Sałatę, pomidora i szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypior siekamy.  Na każdy plaster nakładamy porcję sałaty, pomidora, szynki i szczypiorku  - zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami.  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak na zielonej łące... 232

szpinakowy farsz. Na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy szpinak.   Piersi rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Układamy na niej szpinak i zawijamy w roladkę. Każdą pierś dodatkowo owijamy w szynkę. Smażymy 20 minut w piekarnika 180 stopni. FASOLKA Fasolę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy fasolkę, posypujemy bułką tarką i mieszamy

Mój Smak na Życie
Ślimaczki z ciasta francuskiego 78

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kąski z ciasta francuskiego z serem żółtym i szynką 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przekąska Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 20 sztuk Przygotowanie 10 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 370 kcal Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego. Ślimaczki nadziewane kremowym serkiem, szynką i serem żółtym. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)ciasta francuskiego 1 opakowanie 1 serka śmietankowego kanapkowego szynka w plasterkach 100 g 100 sera żółtego sezam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Rozwiń płat ciasta francuskiego i posmaruj na całej powierzchni śmietankowym serkiem. Na wierzch ułóż plasterki szynki (u mnie wyszło 9 plastrów szynki), posyp startym żółtym serem. Roladkę zwiń w rulon, pokrój na mniejsze ślimaki grubości około

ProstePesto.pl
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 270

smakowało a to najlepsza opinia.   Składniki: - 500g piersi z kurczaka - 2 duże cebule - 2 ząbki czosnku - 7 suszonych pomidorów - pęczek natki pietruszki - 20g żółtego sera - około 7 plastrów szynki parmeńskiej - łyżeczka suszonego tymianku - łyżeczka suszonego oregano - sól, pieprz Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor. Dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku(...)cienkie plastry. Rozbijamy je delikatnie tłuczkiem. Następnie odrobinę solimy i pieprzymy z obu stron.  Farsz wykładamy na filety z kurczaka dodajemy starkowany ser.  Następnie zawijamy roladki i nakładamy na wierzch szynkę parmeńską. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut

Pan i Pani Smith w kuchni
ROLADKI Z MARCHEWKĄ 117

Dawno mnie tutaj nie było,ale ostatnio brakuje mi czasu. Mam trochę zaległych przepisów więc postaram się Wam je napisać. Zaczynam od przepysznych roladek,które możecie zrobić z szynki bądź ze schabu. Podałam je z gotowaną marchewką i fasolką,wszystko polane masłem. Jednym słowem palce lizać. Składniki: 4 plastry szynki bądź schabu 500 g marchewki 1 cebula(...)kilka minut. Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,sól,pieprz oraz śmietanę bądź majonez - odparować i odstawić by trochę ostygło. Na przygotowane mięso nałożyć farsz i zwinąć w roladki,można spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na smalcu,podlać rosołem bądź przegotowaną wodą i smażyć,aż mięsko będzie miękkie.  W międzyczasie zagotować posoloną wodę i wrzucić fasolkę z marchewką,gotować

Niespełnione zdolności kulinarne

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję