Kotlety a'la devolay z mięsa mielonego

Kotlety a'la devolay z mięsa mielonego

Kotlety a'la devolay z mięsa mielonego

Roladki z mielonej piersi kurczaka z szynką i serem. Pyszne delikatne kotlety w złotej panierce wypełnione ciągnącym serem i szynką. Podaję zazwyczaj z ziemniaczanym puree i surówką z białej kapusty. Pyszny obiad który znika ze smakiem z talerzy.  5 sztuk 600 g filetów z kurczaka 5 plastrów szynki wędzonej około 80 g tartego żółtego sera 1 solidna łyżka majonezu 1 łyżka bułki tartej sól pieprz opcjonalnie szczypta suszonego lubczyku Panierka 2 jajka plus 4 łyżki mleka bułka tarta Opcjonalnie łyżka sezamu D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.