Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste, wykonane z kilku składników zakąski, które sprawdzają się w każdych okolicznościach. Wystarczy niecałe 15 minut i gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno(...)mozzarellą i układamy 4 plastry szynki oraz 4 kawałki sera żółtego. Zwijamy w rulon. To samo powtarzamy z pozostałymi tortillami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 5-7 min. Następnie kroimy w plasterki o grubości 3 cm i wkładamy wykałaczkę w każdą roladkę. Podajemy z pozostałym sosem czosnkowym
Kuchnia MagdaLenySzybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste, wykonane z kilku składników zakąski, które sprawdzają się w każdych okolicznościach. Wystarczy niecałe 15 minut i gotowe! Chwilowe zapieczenie w piekarniku ma na celu lekkie roztopienie sera. Jednak zarówno na zimno(...)mozzarellą i układamy 4 plastry szynki oraz 4 kawałki sera żółtego. Zwijamy w rulon. To samo powtarzamy z pozostałymi tortillami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 5-7 min. Następnie kroimy w plasterki o grubości 3 cm i wkładamy wykałaczkę w każdą roladkę. Podajemy z pozostałym sosem czosnkowym
Kuchnia MagdaLenypostawiłam na warzywa i tak powstały roladki z ogórka. Roladki z ogórka - przepis na 2 porcje Do przygotowania roladek będziesz potrzebować: 2 duże ogórki, pół zielonej papryki, pół czerwonej papryki, pół żółtej papryki, 150g twarogu, łyżkę jogurtu naturalnego, kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej, sól i pieprz do smaku. 1. Ogórka umyj i potnij wzdłuż w cienkie wstążki. 2. Papryki(...)jogurtem, dopraw solą i pieprzem. 4. Ułóż po 3 pasma ogórka tak, żeby brzegi nachodziły lekko na siebie, posmaruj twarożkiem, posyp kosteczkami papryki i przykryj plastrem szynki. 5. Zwiń ogórek w roladkę i zepnij wykałaczką
Z notatnika dietetykaGłównego składnika, pieczarki, nie widać na zdjęciach, schował się pod szynką szwarcwaldzką :) Ale zapewniam, że jest tam. Danie wyszło spontanicznie, kupiłem kilka warzyw i zastanawiałem się co z nich zrobić i wyszły roladki, nazwałem je warzywno - szwarcwaldzkie :) Składniki : 8 pieczarek 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiejmała cukinia1/2 pęczka szczypiorku2 łyżki startej mozzarellimała papryka czerwona Przyprawy(...)obieramy daszek i odrywamy im nóżki :) Myjemy cukinię i kroimy na 8 cienkich plasterków. Na talerz kładziemy plaster cukinii, na niego plasterek szynki szwarcwaldzkiej. Na środek układamy pieczarkę i do daszka wsypujemy trochę startej mozzarelli. Zawijamy roladkę i przewiązujemy w 2 stronę niż zawijaliśmy szczypiorkiem. Wszystko spinamy na środku wykałaczką. Paprykę myjemy
Parowar Facetaroladki to ostatnio hit każdej imprezy. Ja do nadzienia wybrałam serek z ziołami oraz suszone pomidory i szpinak. Można też użyć rukoli, wędzonego łososia, oliwek, szynki i wielu innych składników. Roladki są szybkie i dziecinnie proste w przygotowaniu. Roladki z tortilli z suszonymi pomidorami i szpinakiem Składniki Tortilla serek kanapkowy z ziołami suszone pomidory szpinak baby Wykonanie Tortille smarujemy
Pyza i Surówkawiększą ilość roladek, ale można je śmiało przechować w lodówce, gdyż długo zachowuje świeżość. Roladki z czerwonym i zielonym pesto: Składniki: 4 kotlety ze schabu ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki pieprz 8 plastrów szynki dojrzewającej Pesto czerwone: 12 suszonych pomidorów w oleju 1 ząbek czosnku 3 łyżki orzeszków piniowych(...)papierowym ręcznikiem. Rozbijamy na cienkie kotlety. Przyprawiamy czosnkiem granulowany, pieprzem, papryką ostrą i sosem sojowym. Każdy płat mięsa smarujemy Pesto, kładziemy na nim dwa plastry szynki i zwijamy. Wbijamy do roladek wykałaczki lub związujemy ściśle nicią kuchenną. Roladki układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 30 minut. Podjemy roladki pokrojone w plastry
Mania Gotowaniasłodkości mam w małym paluszku. Teraz czas na coś bardziej treściwego. Postanowiłam zrobić roladki z tego co miałam w lodowce zapiekane w zupie cebulowej, która mi została. Składniki: 1 pierś z indyka (ok. 1 kg) 150 g wędzonego boczku 100 g dowolnej szynki 1 duży bądź 2 małe ogórki kiszone 1 duży liść pory mała cebula papryka(...)musztardą, przyprawiamy pieprzem, solą i słodką papryką. Ja uwielbiam pieprz więc dodaję go dość sporo. Następnie dodajemy na górę pokrojoną w kostkę: cebulę, porę, ogórki kiszone, szynkę i boczek. Mięso zawijamy w roladki za pomocą nici. Smażymy na rozgrzanej patelni aż się mięso zarumieni i odstawiamy na bok aż ostygnie by ściągnąć nici. Następnie wkładamy roladki do naczynia żarootpornego, zalewamy
W Moim Magicznym Domuporcji na osobę, a były tak dobre, że mało kto chciał się dzielić Delikatne, aczkolwiek dobrze doprawione mięso z piersi kurczaka z szynką i solidną porcją ciągnącego się sera. Sera, a raczej serów, bo do roladek wykorzystałam aż 4 rodzaje – cheddar, gouda, mascarpone z gorgonzolą i ser gruyere. Wyszło pysznie i delikatnie. A, że przy tym kalorycznie? Cóż, jutro(...)smarujemy niewielką ilością musztardy (po 1/2 łyżeczki na porcję). Wykładamy 1-2 plasterki szynki (w zależności od wielkości). Następnie dajemy plasterek sera cheddar, rozprowadzamy na nim 1 łyżeczkę mascarpone z gorgonzolą, przykrywamy plastrem sera gouda i posypujemy niewielką ilością tartego sera gruyere. Zwijamy ściśle w roladkę. Roladki panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej zmieszanej z panko (może
Smaki Na Talerzusię komuś podoba czy nie. Ważne że ja się dobrze miewam , czego i Wam życzę. :) Czas na przepis, proste, łatwe do zwijania roladki z aromatycznym wnętrzem. 3 piersi kurczaka 3 plastry dobrej szynki 3 plastry żółtego sera 2 niewielkie korniszony szczypta soli i pieprzu łyżka masła 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Czyste mięso rozbijamy na cienkie płaty(...)może użyć innego tłuszczu), jak się zrumienią z każdej strony przykrywamy pokrywką. To tak dla pewności, że się dobrze przesmaży. Pisałam o dobrej szynce, ona jest połową sukcesu tego dania. Jeśli będzie smaczna i aromatyczna, nasze roladki też takie będą
Dieta moja pasjaszwarcwaldzkiej sól, pieprz 0,5 l bulionu Pesto z suszonych pomidorów Przygotowanie : Kotlety rozbijam i smaruję przygotowanym wcześniej pesto z suszonych pomidorów . Zwijam je w roladki a następnie każdą roladkę zawijam w 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej i spinam wykałaczką. Podsmażam krótko z każdej strony na symbolicznej ilości oliwy z oliwek a następnie zalewam ok 250 ml bulionu i duszę
Mechanik w kuchniziemniaków 2 łyżki masła 20-30 ml mleka 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 op. szynki szwarcwaldzkiej 1-2 kulki mozzarelli 2 suche wafle/andruty 2 jajka bułka tarta olej Szynkę szwarcwaldzką kroimy na drobne paseczki, a następnie w kostkę. Mozzarellę osączamy z zalewy i trzemy na dużych oczkach tartki. Obrane ziemniaki (jeśli mamy duże(...)czosnek, tymianek i rozmaryn (ja wcześniej roztarłam je w moździerzu), mieszamy. Gorące puree ziemniaczane dzielimy na połowę i rozprowadzamy na dwóch suchych waflach/andrutach. Oba posypujemy pokrojoną szynką oraz startą mozzarellą. Zwijamy dwie roladki. Kroimy na plasterki (mniej więcej 2-3 cm). Jajka rozbijamy, roztrzepujemy widelcem. Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
Smaki Na Talerzuziemniaków 2 łyżki masła 20-30 ml mleka 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 op. szynki szwarcwaldzkiej 1-2 kulki mozzarelli 2 suche wafle/andruty 2 jajka bułka tarta olej Szynkę szwarcwaldzką kroimy na drobne paseczki, a następnie w kostkę. Mozzarellę osączamy z zalewy i trzemy na dużych oczkach tartki. Obrane ziemniaki (jeśli mamy duże(...)czosnek, tymianek i rozmaryn (ja wcześniej roztarłam je w moździerzu), mieszamy. Gorące puree ziemniaczane dzielimy na połowę i rozprowadzamy na dwóch suchych waflach/andrutach. Oba posypujemy pokrojoną szynką oraz startą mozarellą. Zwijamy dwie roladki. Kroimy na plasterki (mniej więcej 2-3 cm). Jajka rozbijamy, roztrzepujemy widelcem. Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
Smaki Na Talerzugryczanej prażonej 100 g szynki szwarcwaldzkiej wędzonej Przyprawa do mięsa 100 ml bulionu Sól do smaku Pieprz Natka pietruszki do dekoracji 1. Kaszę gotujemy w delikatnie osolonej wodzie przez 15 minut (do miękkości). 2. Filet kroimy na cieńsze płaty. Na desce rozkładamy szynkę szwarcwaldzką(...)niej jeden płat kurczaka. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Układamy ugotowaną kaszę i suszone śliwki. Przykrywamy drugim płatem kurczaka. 3. Roladkę zwijamy w rulon tak żeby szynka owinęła całość. Mięso przekładamy w folie aluminiową i szczelnie zwijamy. Pieczemy przez 40 minut w 180*C. 4. Sos śliwkowy: Świeże śliwki
VioletoweKucharzenieRoladki z grillowanego bakłażana, rukoli, serka i szynki parmeńskiej sprawdzają się jako przekąska, lunch czy kolacja. Są bardzo smaczne i bardzo szybkie w wykonaniu. SKŁADNIKI(...)grillowej z jednej i drugiej strony aż ładnie się podpieką. Odkładamy na talerz i studzimy. Rukole myjemy i osuszamy. Na plastry bakłażana układamy szynkę parmeńską, smarujemy serkiem i kładziemy kilka listków rukoli. Zwijamy zgrabne roladki, które układamy na półmisku, polewamy oliwą i dowolnie dekorujemy. Ja posypałam je odrobiną malin. Podajemy od zaraz lub chłodzimy w lodówce
Kulinarne Fantazje Marioliroladki z ogórkiem kiszonym i drobiową szynką w panierce z płatków kukurydzianych pieczone w piekarniku. Danie jest smaczne, a na dodatek mało kaloryczne :) Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 150 ml jogurtu naturalnego 150 g płatków kukurydzianych 2 ząbki czosnku zioła i przyprawy (tymianek, rozmaryn, kolendra, gorczyca, papryka słodka, chili, sól, pieprz) 4 plasterki szynki(...)Dokładnie obtaczamy filety i odstawiamy na około godzinę do lodówki. Po tym czasie na każdym kawałku piersi z kurczaka układamy plasterek szynki i połówkę przeciętego wzdłuż ogórka, a następnie zwijamy. Płatki kukurydziane rozgniatamy, obtaczamy w nich roladki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Roladki możemy podać
Symfonia smakowa