zawsze problem z jej doprawieniem? Smakuję.. smakuję.. doprawiam.. dosypuję.. i suma sumarum otrzymuję zawsze całkiem niezły efekt, ale co ja się nadoprawiam!Dziś były roladki z szynki a do nich bardzo fajnie pasuje właśnie czerwona kapusta na ciepło.Składniki:1/2 główki czerwonej kapusty ( średniej wielkości)1 jabłko3 łyżki octu winnegosól do smakucukier do smaku
Walijskie Pichcenienałożyłam trochę pasty paprykowej, pokrojoną w kostkę żółtą i czerwoną paprykę, kawałki salami i żółtego sera. Farsz dajemy w takiej ilości jak lubimy. Przygotowałam już wcześniej roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Bułki drożdżowe faszerowane są smaczne i sycące, doskonale zastępują kanapki na kolację. Składniki: 3 szkl mąki pszennej, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 250 ml wody
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękolejnym menu. Niewiele przepisów do tej pory wrzuciłam na bloga, ale jakbyście szukali inspiracji to podrzucam linki, do tych pasującyhc do okazji. sałatka rybna ZOBACZ PRZEPIS roladki z szynki konserwowej ZOBACZ PRZEPIS sałatka zapałeczka ZOBACZ PRZEPIS sałatka z kurczaka na każdą okazję ZOBACZ PRZEPIS W najbliższym czasie napiszę jeszcze o jednej świetnej przystawce
Co w głowie piszczyopublikowana, natomiast dziś fotka z kulinarnych eksperymentów mojego najmłodszego dziecka, które podczas mojego krótkiego wyjazdu służbowego i nieobecności w domowej kuchni przejęło w niej stery, serwując mini roladki z szynki, serka fromage i pomidorów. Fajne, prawda
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaRoladki schabowe, lekko musztardowe, z papryką i ogóreczkiem w środku, otulone szynką i upieczone. Bardzo ciekawy sposób na smaczne mięsko :) SKŁADNIKI: ok. 50 dag schabu 5 dużych plastrów szynki /boczku (szynka nie może być za chuda) 25 dag pieczarek (można pominąć) po 5 paseczków papryki czerwonej i ogórka konserwowego musztarda (u mnie Primavika ) sól, pieprz 1 szkl bulionu(...)solą i pieprzem. Posmarować z 1 strony musztardą. Na brzegu ułożyć paprykę i ogórka. Zwinąć w roladkę. 2. Każdą roladke zawinąć duży w plaster szynki lub w boczek. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dołożyć surowe pieczarki. Podlać bulionem. 4. Piec pod przykryciem do miękkości mięsa - ok 60 minut w 180*C. Pod koniec można zdjąć
Kto ugości moich gości?DEVOLAY Z SZYNKĄ I SEREM Devolay to roladki drobiowe wypełnione pysznymi farszami. Jednym z nich jest szynka i ser. Można spotkać się z tradycyjnym farszem czyli pieczarki i ser lub masło i natka pietruszki, które wypływa po przekrojeniu. Te najczęściej podawane w restauracjach. Devolay powinny być smażone na głębokim oleju, dzięki temu nie rozwalają się, mięso jest soczyste, a wierzch(...)Każdy rozbity filet oprószamy przyprawą ( przyprawę do kurczaka mieszamy z solą i pieprzem ) z jednej strony. Układamy plaster sera, plaster szynki, plaster sera i szynki. Ciasno zwijamy. Jajka roztrzepujemy. Zanurzamy roladki. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Ściskamy dłońmi, aby bułka tarta dokładnie przywarła w każdym kącie. Na patelni rozgrzewamy dużą ilość oleju. Umieszczamy devolay
Kuchnia Paulettesmozzarelli. Całość owinięta szynką parmeńską (może też być cienko krojony boczek) . Może wypróbujecie w nadchodzące święta? SKŁADNIKI (na 4 roladki - 1 roladka 391 kcal) 1/2 kg schabu bez kości 5 dużych pieczarek 1 mała cebula 100 g szpinaku 1/2 kulki mozzarelli (62,5g) 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżeczki oliwy 8 plasterków szynki parmeńskiej PRZYGOTOWANIE Cebulę(...)Schab myjemy, odkrawamy ewentualny tłuszcz, kroimy na 4 plastry i cienko rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie kładziemy farsz i plaster fety. Zwijamy roladki. Każdą roladkę owijamy dwoma plastrami szynki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy pozostałą łyżeczką oliwy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30 minut. Podajmy z ulubionymi
Moje Kuchenne RewelacjeJajka przepiórcze owinięte szynką posmarowaną serkiem chrzanowym z dodatkiem słonecznika, a całość zatopiona w galarecie. Takie roladki przygotowałam na zeszłoroczną Wielkanoc. Inspirację znalazłam na blogu Swojskie jedzonko. około 500 ml bulionu 20-25 g żelatyny 1 łyżka octu jabłkowego 10 jajek przepiórczych 1 op. szynki konserwowej (długiej) 1 op. serka kanapkowego, chrzanowego (np Almette) 3 rzodkiewki 2 łyżki posiekanej(...)smaku) Odstawiamy do lekkiego stężenia. Rzodkiewki kroimy na krótkie paseczki. Dymkę siekamy. Słonecznik prażymy na rozgrzanej, suchej patelni. Szynkę kroimy na dwa dłuższe kawałki, smarujemy serkiem chrzanowym. Posypujemy ziarnami słonecznika, rzodkiewką oraz posiekaną dymką. Dajemy ugotowane jajeczko i zwijamy w roladkę. Każdą roladkę kroimy na pół i układamy obok siebie na głębszym półmisku. Całość zalewamy tężejącą galaretą. Odstawiamy do lodówki
Smaki Na TalerzuRoladki z niespodzianką w środku – banan owinięty szynką. Pysznie i szybko czyli to, co lubię! Składniki na 8 roladek: ? 4 piersi z kurczaka ? 4 banany ? 8 plastrów szynki wędzonej ? sok z 1/2 cytryny ? sól, pieprz do smaku ? olej do smażenia Wykonanie: ? Każdą pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na 2 plastry. ? Plaster filetu włożyć do woreczka foliowego i rozbić(...)solą i pieprzem z każdej strony. ? Banany obrać i przekroić każdy na 2 połówki z długości, skropić sokiem z cytryny. ? Każdą połówkę banana owinąć plastrem szynki, położyć na rozbitym filecie i zwinąć w roladkę. Spiąć roladki wykałaczką. ? Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. ? Podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i poddusić
To co kochamRoladki z niespodzianką w środku – banan owinięty szynką. Pysznie i szybko czyli to, co lubię! Składniki na 8 roladek: • 4 piersi z kurczaka • 4 banany • 8 plastrów szynki wędzonej • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia Wykonanie: • Każdą pierś z kurczaka przekroić wzdłuż(...)Banany obrać i przekroić każdy na 2 połówki z długości, skropić sokiem z cytryny. • Każdą połówkę banana owinąć plastrem szynki, położyć na rozbitym filecie i zwinąć w roladkę. Spiąć roladki wykałaczką. • Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. • Podlać 1/2 szklanki wody
To co kochamSkładniki /4 porcje: – 1 pierś z indyka (ok. 320 dag) – 8 cienkich plastrów szynki długo dojrzewającej (ok. 10 dag) – 1 pęczek szparagów (ok. 16 sztuk) – 1 łyżka oleju – sól – świeżo mielony czarny pieprz Sos musztardowy – 1 łyżka musztardy np. gruboziarnistej lub zwykłej stołowej – 1 łyżeczka oliwy z oliwek(...)płaskim tłuczkiem na cienkie kotlety.Każdy kotlet dopraw solą i pieprzem z obu stron. Na każdym sznyclu układaj po 3 szparagi. Zwiń w roladki i zepnij wzdłuż patyczkiem(opcjonalnie). Następnie każdą roladkę owiń 2 plastrami szynki długo dojrzewającej.Zepnij patyczkiem ponownie (opcjonalnie). Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornymi posmaruj wierzch sosem musztardowym. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 25minut
I LOVE LIFERoladki z tortilli to obowiązkowa przekąska na każdej imprezie. Każdy chętnie je zajada i to właśnie one najszybciej znikają z talerzy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjne roladki z tortilli z szynką i serem smakują super. Ale postanowiłam je nieco udoskonalić i przygotowałam roladki z tortilli w chipsach. Brzmi ciekawie prawda? A jak smakuje! Roladki z tortilli panierowane w chipsach smakują(...)smaczne, fajnie prezentują się na stole a co najważniejsze, można je przygotować w bardzo łatwy sposób. Wszystko dokładnie Wam opisałam poniżej, zapraszam! PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI W CHIPSACH Składniki 2 tortille 6 plastrów szynki 6 plastrów żółtego sera 1 serek śmietankowy typu Almette 4 liście sałaty lodowej 1/2 papryki czerwonej 2 garści chipsów paprykowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie
Przepiski.plpewno nie raz macie ochotę na coś innego niż tradycyjny kotlet schabowy. Dziś polecam roladki ze schabu z szynką i serem. Proste a zarazem pyszne danie, do tego(...)ulubiona surówka i ziemniaki, kasza, ryż, makaron... wszystko to na co tylko macie ochotę. Takie roladki można przygotować na niedzielny lub świąteczny obiad, ale również w każdy inny dzień :) Składniki na 4 roladki: * 4 plastry schabu bez kości * 4 plastry sera * 4 plastry szynki konserwowej * sól, pieprz do oprószenia mięsa * przyprawa do schabowych do oprószenia mięsa * 1 jajko
Zrób to smacznieschabu z szynką i serem. Proste a zarazem pyszne danie, do tego ulubiona surówka i ziemniaki, kasza, ryż, makaron... wszystko to na co tylko macie ochotę. Takie roladki można przygotować na niedzielny lub świąteczny obiad, ale również w każdy inny dzień :) Składniki na 4 roladki: * 4 plastry schabu bez kości * 4 plastry sera * 4 plastry szynki konserwowej * sól, pieprz(...)rozrywać" mięsa). Każdy kotlet oprószyć z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do schabowych. Na tak przygotowane mięso kłaść plasterek sera i szynki, zwijać w rulonik. W miseczce rozklepać jajko, do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdą roladkę obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki na złoty kolor z obu stron na średnio
Zrób to smacznie