Jajka przepiórcze owinięte szynką posmarowaną serkiem chrzanowym z dodatkiem słonecznika, a całość zatopiona w galarecie. Takie roladki przygotowałam na zeszłoroczną Wielkanoc. Inspirację znalazłam na blogu Swojskie jedzonko. około 500 ml bulionu 20-25 g żelatyny 1 łyżka octu jabłkowego 10 jajek przepiórczych 1 op. szynki konserwowej (długiej) 1 op. serka kanapkowego, chrzanowego (np Almette) 3 rzodkiewki 2 łyżki posiekanej dymki 1-2 łyżki ziaren słonecznika (można go wcześniej podprażyć na rozgrzanej, suchej pateln... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...