roladki z szynki - 1066 przepisów (strona:49/72)

Roladki drobiowe z płatkami owsianymi 129

nadaje roladkom ciekawy smak. Z braku czasu zazwyczaj piekę roladki, jednak można je obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć lub ugotować na parze.  Składniki:   500g filetu z kurczaka,  2 łyżki masła,  60g płatków owsianych (użyłam marki Halina ),  sól, pieprz,  6 plastrów szynki najlepiej wędzonej.  Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić(...)maśle, lekko przestudzić. Rozłożyć na plastrach mięsa, ułożyć po plasterku szynki na każdym kawałku mięsa. Ciasno zrolować i spiąć wykałaczką.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać). Piec około 25 minut w temp. 180-200st. Można również obtoczyć tak jak na kotlety i usmażyć roladki

Z miłości do słodkości
Szynkowe ruloniki w galarecie 197

plastrów prostokątnej szynki konserwowej serek chrzanowy Ostrowia lub Almette1 łyżeczka chrzanu (opcjonalnie)1 l wywaru warzywnego lub bulionu10 łyżeczek żelatyny (na 1 litr wywaru)Składniki do klarowania wywaru:2 łyżeczki octu2 białka jajaDo dekoracji:białko ugotowanego jajakawałki gotowanej marchewkinatka pietruszkiKiedy zobaczyłam te roladki po raz pierwszy, od razu sobie pomyślałam :"Muszę je zrobić!" :) Jedynie czekałam na specjalną(...)lodówki do całkowitego stężenia. Każdy z plastrów szynki posmarować osobno serkiem chrzanowym i zwinąć w rulonik. Jeżeli wolimy nieco ostrzejsze smaki, można dodać do serka 1 łyżeczkę chrzanu.Teraz w naczyniu, na zastygniętej galarecie układać szynkowe ruloniki, łączeniem do dołu, robiąc między nimi niewielkie odstępy (około 1 cm).Następnie każdą roladkę polać jedną łyżką galarety. Ułożyć dowolną dekorację

Świat Domowej Kuchni
Fasolowe Roladki 113

Fasolowe Roladki Najbardziej typowy duet to fasola z bułką tartą, ale jako nadzienie do roladek również się sprawdza. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki(...)Serek topiony z szynką w plastrach Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera. 5.    Pasek papryki. 6.    Ugotowaną fasolkę. 7.    Zawijamy roladki. 8.    Obtaczamy

Kulinarna Chwila
Roladki z kurczaka 91

suszo­nych pomidorów kilka list­ków świe­żej bazylii szynka doj­rze­wa­jąca (6 pla­strów: po 3 na jed­nego fileta - użyłam szynki szwarcwaldzkiej z Biedronki) szczypta soli (nieduża)   Wykonanie : Pierś z kur­czaka myjemy, usu­wamy błonki, naci(...)szynki tak, aby ich brzegi zacho­dziły na sie­bie. Nafa­sze­ro­wa­nego kur­czaka zwi­jamy w szynkę, następ­nie w folię alu­mi­niową i pie­czemy ok. 20 – 30 minut w 180 stopniach. Ponieważ miałam dość grube filety po zwinięciu roladek

cucinare
Roladki z kurczaka 102

suszo­nych pomidorów kilka list­ków świe­żej bazylii szynka doj­rze­wa­jąca (6 pla­strów: po 3 na jed­nego fileta - użyłam szynki szwarcwaldzkiej z Biedronki) szczypta soli (nieduża)   Wykonanie : Pierś z kur­czaka myjemy, usu­wamy błonki, naci(...)szynki tak, aby ich brzegi zacho­dziły na sie­bie. Nafa­sze­ro­wa­nego kur­czaka zwi­jamy w szynkę, następ­nie w folię alu­mi­niową i pie­czemy ok. 20 – 30 minut w 180 stopniach. Ponieważ miałam dość grube filety po zwinięciu roladek

cucinare
Francuskie roladki nadziane szynką i pesto z rukoli 111

kroimy po długości na dwie równe części. Plasterki szynki układamy z dwóch stron dłuższych boków. Ciasto od str. szynki kroimy na paski o szerokości ok.   3 cm, i od tej samej str. zwijamy je w małe roladki. Stroną łączenia układamy w dowolny wzór na formie wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Pieczemy ok. 15-20 min. Rada

Moniki Smakołyki
Pstrąg z szynką prosciutto 91

listków świeżej szałwii • 6 filetów pstrąga • 2 łyżki oliwy • 100 ml białego wina • sok z jednej cytryny Przygotowanie : Na plastrach szynki rozłożyć po kilka kawałków zimnego masła, po dwa listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć krótko roladki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć je tak, aby się nie stykały. Zapiekać

KUCHNIA POLSKA
Pstrąg otulony szynką prosciutto 150

filetów pstrąga 2 łyżki oliwy 100 ml białego wina sok z jednej cytryny     Przygotowanie   Na plastrach szynki rozłożyłem po kilka kawałków zimnego masła, po dwa listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąłem w roladkę, spiąłem wykałaczką. Na patelni rozgrzałem oliwę, obsmażyłem krótko roladki. W naczyniu żaroodpornym ułożyłem je tak, aby się nie stykały. Zapiekałem

R'n'G Kitchen
Roladki tostowe 107

kromki chleba , jak już mamy wszystkie kromki chleba przygotowane , to na każdą kromkę wykładamy po jednym plasterku sera żółtego , plasterek szynki konserwowej , oraz , z 2 , 3 plasterki pieczarki , kiedy mamy na naszej kromce wszystkie składniki , zwijamy je w roladki , i tak postępujemy do wykorzystania chleba tostowego .  Kiedy mamy przygotowane roladki , rozbijamy jajko i osobnym talerzu wsypujmy bułkę tartą

Mój Smak
Ciocia "Igła" 187

oregano, bazylia) pieprz czosnkowy, sól Płaty karkówki rozłożyłam na desce, potraktowałam tłuczkiem i delikatnie posoliłam. Następnie na każdym płacie ułożyłam szynkę szwarcwaldzką, ser cheddar oraz suszone pomidory. Całość zawinęłam, spięłam wykałaczkami oraz obtoczyłam w mieszance ziół i pieprzu. Roladki zapiekłam przez godzinę w 150st., od czasu do czasu polewając wytopionym tłuszczykiem

bastalena
Roladki z tortilli z szynką serkiem i rukolą 1966

formie roladek. Dodatki można zmieniać według własnych upodobań, smaków lub po prostu wykorzystujemy to co mamy w lodówce. Składniki: 3 placki tortilli 1 serek ziołowy typu almette* rukola ser żółty w plasterkach szynka konserwowa w plasterkach Przygotowanie: Na tortilli cieniutko rozsmarować serek, rozłożyć warstwę rukoli, posmarować cienko serkiem, ułożyć ser żółty, posmarować cienko serkiem, ułożyć plasterki szynki(...)spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do schłodzenia do lodówki. Przed podaniem pokroić ukośnie w plasterki o grubości około 1 centymetra. * Cienko smarowałam serkiem pomiędzy każdą warstwą by roladki ładnie się skleiły i nie rozpadały się po pokrojeniu

Ala piecze i gotuje
Naleśniki ze szparagami 173

kolację. Uwielbiamy szparagi i przygotowujemy je na różne sposoby: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Zielone i białe szparagi kupujemy każdego roku(...)roku jak zawsze pojechaliśmy po szparagi, ale ja miałam ochotę na szparagi podane ciut inaczej, zawinięte w naleśniki, posmarowane domowym serkiem z jogurtu (ale może być kupny śmietankowy). Te roladki z naleśników ze szparagami są proste, pyszne i bez wysiłku się je przygotowuje. Część naleśników ze szparagami zjedliśmy na śniadanie, a część na kolację, są bardzo sycące. 6 sztuk

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ZDROWE PRZEKĄSKI IMPREZOWE + FILMIK 110

tylko.  SKŁADNIKI :  1 ananas  1 kalarepa, pokrojona w kostkę  ser camembert lub inny, pokrojony w kostkę  pomidorki koktajlowe 1 podłużny ogórek  kilka plastrów szynki parmeńskiej  kilka placków tortilla serek kremowy szczypiorkowy papryka 100 g sera fety + natka pietruszki(...)Ogórka kroimy w grubsze plastry, ser fetę mieszamy z natką.  Każdy plaster ogórka smarujemy serem i zwijamy ozdobnie szynkę parmeńską którą kładziemy na ogórku i wbijamy wykałaczkę.  Placki tortilla smarujemy serkiem, układamy po plasterku papryki i zwijamy, roladki zawijamy w folię i odkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwijamy i tniemy na centymetrowe kawałki. Na wykałaczkę nabijamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 172

szpinakiem Serowe ciasteczka z pastą łososiową Domowe krakersy z czarnuszką Serowe ciasteczka wytrawne Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Drożdżowe bułeczki z szynką Serowe słone paluszki z kminkiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem

Kulinarne przygody Gatity