rolada serowa - 514 przepisów (strona:20/35)

Rolada mięsna w cieście serowym 118

Sól i pieprz do smaku Czosnek 2 ząbki Czerstwa bułka 1 szt. Majeranek do smaku Wykonanie rolady: Mięso wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, dodać zmiażdżony czosnek przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Mięso wyłożyć na upieczony serowy placek, zwinąć w roladkę i obwinąć pergaminem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piec przez godzinę

Tradycyjna Kuchnia
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka 1776

Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka Tradycyjne, najstarsze serniki to te pieczone wyłącznie z masy serowej. W kuchni podkarpackiej masę serową łączy się jednak często z innymi

Trzeci talerz
Rolada z żółtego sera z papryką 170

wyłożyć pergaminem, też natłuszczonym. Wylać masę serową i piec 15 minut w temperaturze 200 o C. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Mięso wymieszać z pozostałymi jajkami, papryką i odrobiną bułki tartej. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Wyłożyć na wypieczony ser i zwinąć w roladę. Piec 30 minut w temperaturze

Świat Smaku
Chlebki z cebulowo-serowym nadzieniem | mata-stolnica z podziałką hiszpańskiej marki Lekule 145

może po zredukowaniu ilości nadzienia, będą bardziej zwarte, ale kto by rezygnował z cebulowo-serowego nadzienia?? ;) Dlatego ja zrobiłam je w postaci mini chlebków.     'chlebki z cebulowo-serowym nadzieniem' Składniki (na 4 mini chlebki): - 4,5 szklanki mąki pszennej - 1 op. drożdży instant (7g / 3 łyżeczki) - 2 łyżeczki soli - 2 łyżeczki cukru - 0,5 szklanki mleka - 1 szklanka(...)roladę (zdjęcie poniżej). Każdą roladę dzielimy na pół. Następnie ustawiamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, połówki chlebków w pionie, przekrojoną częścią ku górze. Przykryć ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce. Piec w 220C przez ok. 35-40 minut, uważać, żeby nie spalić cebuli. Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ Chlebki z cebulowo-serowym nadzieniem, postanowiłam upiec przy

CookYourself
Drożdżowe ślimaczki z serem i cynamonem 169

gładką masę.  Wykonanie drożdżówek: Ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt. Na 3/4 części ciasta wyłożyć masę serową i ją rozsmarować. Ciasto złożyć na pół (tak aby przykryć ser) i zrolować. W między czasie przygotować blaszkę. Za pomocą ostrego nożna pokroić roladę w "plastry". Każdy z nich posmarować białkiem i pozostawić na blaszce do podwojenia objętości, każdą z drożdżówek posypać zmielonym

Krakowskie smaki Ani
Przekąska z ogórka z serem kozim. 61

rolady koziej naturalnej – 1 duży pomidor – 2 łyżki jogurtu greckiego – sól, pieprz – 3 łyżki świeżego koperku Ogórka umyj i osusz. Pokrój go w plastry o grubości około 2 cm. Roladę kozią umieszczasz w misce, dodaj jogurt naturalny. Przypraw solą oraz pieprzem. Za pomocą miksera połącz całość. Dodaj posiekany drobno koperek i wymieszaj łyżką. Masę serową nałóż

Zdrowy Styl Joanny
Rolada pomidorowa 1589

Dotychczas rolowałam szpinak. Pyszna i efektowna rolada z jego udziałem i dodatkiem wędzonego łososia zawojowała nasze  kubki smakowe i stała się częstym bywalcem  stołu

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sernik gotowany z czarną porzeczką 135

przygotowaniu ciasto, które możecie oczywiście zastąpić herbatnikami, ale w takim wypadku proponowałabym masę serową podzielić na dwie części, w związku z czym wyszłyby 3 warstwy herbatników. Takim też sposobem otrzymacie szybkie ciasto bez pieczenia. Tymczasem podsunę wam inne przepisy na pyszne ciasta : Wilgotny piernik Rolada biszkoptowa Ciasto z owocami Sernik na zimno Jabłecznik Przepis na sernik gotowany z czarną porzeczką

MamaOskarka
Roladki francuskie z masą tuńczykowo serową na ostro 146

dwie równe części. Rada: ciasto zostawiamy na papierze, będzie łatwiej je zwinąć. Masę serową z tuńczykiem przekładamy na ciasto, pozostawiając wolne miejsce po długości, ok. 1 cm. Doprawiamy na ostro pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz pieprzem kolorowym. Zaczynając od dłuższego boku, zwijamy ciasto w roladę. Ma być luźno zwinięte, nie dociskamy. Rolady kroimy (ostrym nożem) na ok. 30 krążków (jedna

Moniki Smakołyki
Ślimaczki serowe 40

zrobić w wersji słodkiej lub wytrawnej. Ja postanowiłam przygotować ślimaczki serowe z dodatkiem suszonych pomidorów i pora. Takie ślimaczki serowe to będzie doskonała propozycja na zbliżającą się imprezę sylwestrową i nie tylko. Jest to prosta i szybka przekąska, z przygotowaniem której każdy sobie poradzi. Warto wspomnieć, że takie ślimaczki serowe smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można(...)push({}); Składniki na Ślimaczki serowe: 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 1/2 pęczka szczypiorku kawałek pora (biała część) – około 60 g 4-5 pomidorów suszonych w oleju 250 g kremowego serka twarogowego z ziolami około 50 g startego żółtego sera sól, pieprz do smaku 1 żółtko do posmarowania ślimaczków (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ślimaczków serowych: Szczypiorek drobno posiekać, przełożyć

Danka Pichci
Drożdżowe ślimaczki z serem białym 134

będzie gładkie. Odstawiam do wyrośnięcia ok 2 godziny.  2. Przygotowuję masę serową.  3. Wszystkie skladniki przekładam do malakserea i miksuję na gładko. Jeśli nie mamy malaksera mozemy wszytskie składniki wyrobić mikserem.  4. Ciasto rozwałkuje na podsypaną mąką stolnicę. Musi powstać koło. (Jak na roladę). 5. Na cale ciasto wykladam masę .Rozsmarowuje i zawijam w roladę. Za pomocą

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania