rolada serowa - 498 przepisów (strona:11/34)

Rolada marchewkowa z kremem serowym 105

bardzo wilgotne i łatwo zwija się w rulon posmarowane uprzednio kremem. Do ciasta marchewkowe użyłam tradycyjnego kremu serowego. Po prostu zmiksowałam masło z cukrem pudrem i serkiem. Ciasto na niedzielę jest naprawdę łatwe. Upiec ciasto marchewkowe to naprawdę nic trudnego, tym bardziej roladę marchewkową. Ciasto na niedzielę Składniki: Rolada marchewkowa 2 jajka 180 cukru 150 g pszennej mąki 1 łyżeczka(...)rozsmarowywać. Posmaruj ciasto kremem i zwiń w rulon zaczynając od dłuższego boku. Włóż do lodówki na godzinę. Schłodzoną roladę pokrój na kawałki. Smacznego!     The post Rolada marchewkowa z kremem serowym appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Rolada z indyka nadziewana brokułem z sosem serowym 113

spora więc część podałam na obiad a resztę wykorzystałam jako wędlinę na kanapki. składniki: rolada 1,2 kg piersi z indyka 1 nieduży bokuł (ok 500 g) 150 g sera sałatkowego typu feta sól,pieprz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią olej rzepakowy sos serowy  250 ml śmietanki 30 % 100 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy Brokuła podzielić(...)Dodać pokruszony ser pleśniowy. Sos zagotować i chwilę gotować aby ser się rozpuścił a sos odparował i nieco zgęstniał. Po przestudzeniu sos też jeszcze zgęstnieje. Na ciepło roladę podałam z sosem serowym, kaszą orkiszową oraz surówką z marcheki i kapusty z koperkiem

Monia miesza i gotuje
Czekoladowo - cytrynowa rolada z pistacjami 283

Naszła mnie ochota na przygotowanie rolady. Dawno jej nie robiłam i w sumie zapomniałam trochę ile to skręcanie sprawia frajdy. Z każdym przepisem można coś zmienić, urozmaicić a i tak będzie wyglądała świetnie. Ciasta czekoladowe chyba każdy lubi więc dzisiaj najważniejsze są dodatki :) a dodatki są nieziemskie :D  Składniki: ciasto 8 jajek 100 g cukru pudru(...)marmolada kompletnie się rozpuści. Lekko ostudź dodaj koniak i wymieszaj z serkiem mascarpone. W osobnym naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywną pianę i połącz z masą serową.  Delikatnie rozwiń roladę, i posmarują kremem cytrynowym, całość posyp krokantem pistacjowym  i zwiń. Roladę okręć folią aluminiową i pozostaw w lodówce przez 3h.  Gdy rolada stężeje, wyjmij ją z foli

Niezły Młynek
Bułeczki drożdżowe z masą serową 90

/obr 3. Zdjąć motylek.  Dodać twaróg pokrojony na kawałki , śmietanę, budyń w proszku.Wymieszać  30s/ obr 6 . Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na kwadrat, posmarować masą serową , zwinąć w roladę, pokroić w kawałki, wyłożyć na blaszkę wysmarowaną magiczną pastą . Włączyć piec na 180 stopni. Do czasu nagrzania pieca, drożdżówki podrosną. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Polać lukrem

Moje domowe kucharzenie
Wykwintna drożdżówka z serem i żurawiną. 145

żeby odgazować ciasto). Dzielimy na dwie równe części, każdą formujemy w kulę, a następnie wałkujemy na cienki placek długości foremki. Na jednym, dłuższym boku placka smarujemy połowę masy serowej, zwijamy w roladę, tak samo postępujemy z drugim kawałkiem ciasta. Obie roladki układamy na stolnicy, łączymy je u nasady (sklejamy), ostrym nożem nacinamy rolady wzdłuż do połowy głębokości (tak, żeby przez

Rozpustne gotowanie
,,Rolada serowa’’ 17025

równomiernie zmiękł. Do serka śmietankowego dodajemy drobno pokrojone jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Miękki żółty ser wyjmujemy z wody, rozwałkowujemy jak ciasto, układamy szynkę i smarujemy masą serową, zwijamy jak roladę, owijamy folią i wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą kroimy w plastry. Smacznego

Podróż w kulinaria
Ciasto drożdżowe z serem 313

wyrośnięcia. W drugim naczyniu rozgnieść widelcem ser z 1 żółtkiem i 1 opakowaniem cukru wanilinowego. Wyrośnięte ciasto przełożyć na podsypany mąką blat, rozwałkować w prostokąt i posmarować masa serową. Zwinąć jak roladę i przełożyć do podłużnej blachy (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec zrobić kruszonkę, zagniatając razem 15 g rozpuszczonego i przestudzonego masła, 2 łyżki cukru

W SMAK
Roladki makowe w masie serowej 212

makowa: 2 1/2 szklanki maku 1 1/2 szklanki cukru  4 jajka 1 łyżka tłuszczu  1 łyżka kakao cynamon 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki miodu olejek migdałowy Masa serowa: 1000 gram sera 1 1/2 szklanki cukru 4 żółtka cukier waniliowy 2 opakowania budyniu śmietankowego 1/4 szklanki mleka Wykonanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto siekałam i zagniatam. Dzielę(...)dodaję do wrzącej masy serowej i gotuję przez chwilę. Zdejmuję i odstawiam do lekkiego przestudzenia. Na spód blaszki układam jeden kruchy placek, na to wykładam połowę masy serowej, układam placek z rolad i resztę masy, przykrywam drugim kruchym ciastem i odstawiam przynajmniej na 24 godziny.  Całość można dodatkowo polać polewą czekoladową

Ciasteczkowy Potwór
Rolada buraczkowa ze śledziami 304

linkiem- potrawy rybne na Wigilię-klik Przepis bierze udział w akcji #jednazdwunastu zorganizowanej przez firmę SEKO Rolada buraczkowa ze śledziami Rolada buraczkowa 1 duży burak 1 jajko 130-150 g mąki 200 ml mleka 1 łyżka oleju sól Nadzienie serowe 250 g serka kremowego śmietankowego 2 duże ogórki kiszone koperek, natka pietruszki 3-4 filety śledziowe SEKO Beczka śledzi Rolada(...)ciasto. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut. Gorącą roladę buraczkową przełożyć (papierem do góry) na czystą ściereczkę bawełnianą i delikatnie zdjąć papaier. Zwinąć w roladę i zostawić do wystudzenia. Nadzienie serowe : serek śmietankowy wymieszać z pokrojonym w kostkę ogórkami i posiekanymi ziołami. Śledzie wyjąć z zalewy, ususzyć z nadmiaru oleju ręcznikiem papierowym i pokroić wzdłuż na pół. Roladę

Pieguskowa Kuchnia
Struklji – słoweńskie rolowane pierogi. 201

masę. Nastawiamy w dużym garnku wodę ,tak aby pierogowe rolady mogły się swobodnie zmieścić i gotować . Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko na kształt prostokąta . Rozsmarowujemy na nim masę serową i zwijamy jak roladę , końce z dwóch stron podwijamy ,szczelnie,aby masa nie wyciekała w trakcie gotowania i zawijamy ją w czystą ściereczkę bawełnianą . Może też być kuchenna folia spożywcza

Ladylaura.
Drożdżowa strucla z serem i truskawkami 83

wyrośnięte.  Zagniatamy je wówczas raz jeszcze, krótko i rozwałkowujemy  na prostokąt o wymiarach około 30 cm / 20 cm.  Smarujemy masą serową - powstałą z wymieszanych składników podanych w przepisie. Zawijamy ciasto w rulon, jak roladę,   i przecinamy ostrym nożem przez środek, wzdłuż dłuższego boku, zakańczając cięcie 2 cm od końca rolady.  Przecięte dwie części zawijamy(...)powierzchnię wciskamy  ćwiartki lub połówki truskawek.  Nawet te mocno wciśnięte wyskoczą na wierzch :) Myślę, że część owoców można wyłożyć na masę serową,  jeszcze przed zwinięciem w roladę,  znajdą się wewnątrz ciasta i stamtąd nie uciekną. Wkładamy keksówkę z roladką ponownie do 40 - tu stopni w piekarniku, gdy podwoi objętość, zwiększamy temperaturę do 170 stopni

Kronika Piekarnika
Rolada makowa błyskawiczna 12

Składniki: Biszkopt idealny ? 6 jajek ? 113 g mąki pszennej ? 85 g cukru Krem serowy ? 100 g mascarpone ? 4 łyzki cukru pudru ? 100 g śmietany 30% Sos wiśniowy ? 100 g wiśni mrożonych ? 3 łyżki cukru ? kieliszek wódki cherry ? 1/2 puszki gotowej masy makowej ? 2 czubate łyżki marmolady z różą ? 200 g orzechów ziemnych Wykonanie: ? Białka ubić na sztywno, dodać cukier(...)Flambirować do wyparowania alkoholu. ? Sos zredukować o połowę aż będzie gęsty. ? Upieczony biszkopt jeszcze ciepły smarujemy marmoladą. ? Na wierzch wykładamy masę makową i równomiernie rozsmarowujemy. ? Zwijamy roladę. Smarujemy ją na wierzchu kremem serowym i obtaczamy w posiekanych orzechach ziemnych. Następnie smarujemy spód rolady i również obtaczamy w orzechach. ? Roladę zawinąć w folię spożywczą, nastepnie w aluminiową i schłodzić w lodówce

To co kocham
Rolada makowa błyskawiczna 93

Składniki: Biszkopt idealny • 6 jajek • 113 g mąki pszennej • 85 g cukru Krem serowy • 100 g mascarpone • 4 łyzki cukru pudru • 100 g śmietany 30% Sos wiśniowy • 100 g wiśni mrożonych • 3 łyżki cukru • kieliszek wódki cherry • 1/2 puszki gotowej masy makowej • 2 czubate łyżki marmolady z różą • 200 g orzechów ziemnych Wykonanie: • Białka ubić na sztywno, dodać(...)alkoholu. • Sos zredukować o połowę aż będzie gęsty. • Upieczony biszkopt jeszcze ciepły smarujemy marmoladą. • Na wierzch wykładamy masę makową i równomiernie rozsmarowujemy. • Zwijamy roladę. Smarujemy ją na wierzchu kremem serowym i obtaczamy w posiekanych orzechach ziemnych. Następnie smarujemy spód rolady i również obtaczamy w orzechach. • Roladę zawinąć w folię spożywczą, nastepnie

To co kocham
ROLADA BISZKOPTOWA Z SEREM I BRZOSKWINIAMI 124

skrzynie brzoskwiń, które dostałam od sąsiadki. Część przerobiłam na dżemy i kompoty, a z reszty upiekłam kilka pysznych ciast, którymi zasłodzę Wam bloga ! Dziś zapraszam na pyszną roladę biszkoptową z nadzieniem serowym i brzoskwiniami. Lekka, nie przesadnie słodka, idealna na upalny dzień. Robi się ja błyskawicznie i smakuje genialnie! Ps. brzoskwinie możecie oczywiście zastąpić innymi ulubionymi owocami! Spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT(...)żółtka, ucieramy do połączenia składników. Wylewamy na płaską, dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w 180C. Po upieczeniu przykrywamy mokrą ściereczka i zwijamy w ciasną roladę. NADZIENIE: Do żelatyny dodajemy odrobinę wody, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Ser biały ucieramy z cukrem i wanilią, dodajemy żelatynę ( hartujemy wcześniej, ucieramy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku. Dodajemy pokrojone

Ostra na Słodko
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 186

rolady zabierałam się już dłuższy czas. Akurat miałam nadwyżkę żółtego sera i w końcu ją zrobiłam. Rolada ta podobnie jak rolada szpinakowa  bardzo fajnie się prezentuje na talerzu i świetnie smakuje. Można podawać ją na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę, ja wolę wersję na zimno. składniki: 250 g żółtego sera (użyłam edamskiego) 3 jajka(...)ciasto serowe się zarumieni wystawić razem z papierem z piekarnika i chwilę przestudzić. Następnie rozłożyć na nim plastry mięsa, pokrojoną paprykę i podsmażone pieczarki. Potem ciasto serowe zwinąć ściśle w roladę i zawinąć ją w ten sam papier na którym się piekło. Roladę razem z papierem zawinąc jeszcze w folię aluminiową. Końcówki zakręcic, tak jak cukierka. Zawinięta roladę ponownie ułozyć

Monia miesza i gotuje