rolada serowa - 498 przepisów (strona:15/34)

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 211

Pierwszy raz roladę jadłam u mojego chłopaka, od razu bardzo mi zasmakowała, jest  delikatna, masa serowa doskonale komponuje się z soczystym mięsem i pieczarkami. Długi czas zabierałam się za zrealizowanie tego przepisu, aż wreszcie nadszedł ten moment. Wyszła idealna, pomimo że wiele razy słyszałam o trudnościach z oderwaniem masy od folii. Właśnie bardzo ważne jest użycie folii zamiast papieru(...)kotlety, przyprawiamy. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie obsmażamy na patelce.  Na upieczony placek serowy kładziemy surowe, rozbite piersi z kurczaka, a na nie odsączone pieczarki.  Całość zwijamy w roladę, odrywając stopniowo folię. Piec 35 minut w temperaturze 180ºC.  Rolada najlepiej smakuje polana sosem czosnkowym.   Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions

Kuchenne aromaty
Rolada z masą twarogową i bananami 108

Roladą tą jestem pozytywnie zaskoczona. Niby nie jest to nic wyszukanego, ale jak na takie proste składniki, smakuje bardzo dobrze. Jest szybka do zrobienia i przystępna dla portfela. Najlepsza po schłodzeniu, gdy masa serowa nieco się usztywni. Początkowo może się wydawać, że składników na ciasto jasne jest zbyt mało, ale spokojnie – tak ma być;) Nie przejmujcie się też jeśli(...)przestudzenia. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy schłodzoną śmietankę i ubijamy aż masa wyraźnie zgęstnieje. Ciasto rozwijamy, rozprowadzamy na nim masę serową. Przy brzegu kładziemy obrane banany i ponownie zwijamy w roladę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 101 przepisów Świata Kobiety

Smaki Na Talerzu
Dietetyczna rolada biszkoptowa z truskawkami bez cukru 24

Dietetyczna rolada biszkoptowa z truskawkami bez cukru . Tym razem zrobiłam ciasto bez cukru słodzone erytrolem, upiekłam biszkopt bez cukru, krem serowy bez cukru i zrobiłam różowy lukier bez cukru. Cała rolada ma 1130 kcal, pokroiłam na 20 kawałków, każdy kawałek ma tylko 56,5 kcal. Ciasto idealne dla osób na deficycie kalorycznym. Dieta nie jest mi straszna, mimo deficytu kalorycznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 122

Zapraszam na roladę, która świetnie się sprawdzi na gorąco do dania głównego, jak i również na zimno jako przystawka. Z pewnością zaskoczycie nią swoich gości.  Składniki (blaszka 30/40): jajka 4 szt, ser żółty 400 g, majonez 0,5 szklanki, pieczarki 500 g, cebula 1 szt, pierś kurczaka 3 szt, papryka słodka do smaku, sól, pieprz do smaku, olej(...)odwracamy papierem do góry, delikatnie ściągamy papier.  Piersi oczyszczamy, myjemy, rozbijamy jak na kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, oraz słodką papryką i układamy na gorącym cieście serowym. Następnie wykładamy usmażone pieczarki i zwijamy roladę. Zwiniętą roladę zawijamy w papier do pieczenia, aby była ściśnięta. Pieczemy w 170 st. C przez 25-30 min. Podajemy według upodobań, na gorąco do dania

kulinarne odsłony pati
Bułki paprykowo serowe 135

przykryć ściereczką do wystygnięcia ,zdjąć skórkę ,czosnek obrać i zblendować razem z papryką. Masę paprykową przekładamy do garnka ,wyciskamy surowy ząbek czosnku, doprawiamy i chwilę gotujemy ,studzimy. do części serowej : - 200 g serów startych na grubej tarce u mnie radamer ,feta ,gouda i mozzarella Mąki mieszamy w misce ,robimy rozczyn mieszając drożdże z cukrem i częścią mleka, czekamy 10 minut(...)dałam rady zrobić rolad za jednym razem ,chwilę każdą część wyrabiamy. Podsypujemy deskę mąką i wałkujemy na prostokąt ciasto paprykowe ,wałkujemy ciasto serowe i kładziemy na ciasto paprykowe, zwijamy do środka ,można zwinąć jak roladę ale ja chciałam żeby wzorki w środku bułek były nieregularne :) kroimy "roladę" na kawałki ,od nas zależy jakie będą szerokie ,u mnie były różne :) przykrywamy

Wypieki Rene
Rolada marchewkowa 399

Zastanawiam się, dlaczego dotychczas nie podałam przepisu na tym blogu. Pewnie przez roztargnienie, bo myślałam, że jest tutaj od dawna. Przygotować ją można z nadzieniem serowym, pyszna jest też z rukolą, mozarellą i pomidorkami. Rolada marchewkowa pięknie wygląda na stole i zachwyca gości. Polecam :-) Rolada marchewkowa

dolcevitainmykitchen
Restauracja Pod Kopcem 94

Byłam w szoku, że kurki były duszone w słodkim winie. Bardzo dobre połączenie, którego totalnie się nie spodziewałam. Do tego uwielbiane przeze mnie kiełki. Wspaniała kompozycja. Rolada z indyka nadziewana szpinakiem z sosem serowym. Mięsko miękkie i soczyste. Sos serowy bardzo delikatny, aksamitny. Porcje były dosyć spore. Miałam dużą trudność, aby zjeść wszystko pomimo tego, że danie było bardzo smaczne

Karola gotuje
Drożdżówki z serem na powitanie wiosny 146

pozostawiamy z szczelnie zamkniętej misce aby podwoiło swoją objętość.  3. Ser mieszamy z cukrem, wanilią i żółtkami. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na duży prostokąt, smarujemy masą serową i zwijamy od dłuższego boku, jak roladę. Powstały wałek kroimy na 2-3 cm plastry i układamy drożdżówki na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Zostawiamy na kolejne pół godziny do wyrośnięcia. 4. Wyrośnięte

Apetyczna babeczka
Sernik na zimno z białą czekoladą 44

żelatyny dołóżcie łyżkę lub dwie masy serowej, wymieszajcie i wlejcie do reszty masy w misce, miksując szybko i dokładnie. Jeśli gustujecie w masach ściętych niezbyt mocno - zrezygnujcie z żelatyny. Składanie serniczka:  Do tortownicy z przygotowanym już spodem, z okrągłych naponczowanych biszkoptów i wyłożonymi biszkoptami bokami, wylewamy 1/ 2 masy serowej(...)środek masy wykładamy ściętą na talerzu konfiturę z galaretką ( delikatnie odrywamy ją z folii na którą była wylana, jak papier od biszkopta przy pieczeniu rolady odwracając ją do góry nogami ). Zalewamy drugą częścią masy serowej. Ciasto wkładamy do lodówki, na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch ozdabiamy tężejącą galaretką brzoskwiniową. Jeśli nie macie cierpliwości do przygotowywania wkładki z konfitury

Kronika Piekarnika
Serowe roladki- dwie metody przygotowania. 131

Serowe roladki z oliwkami i pietruszką. Edyta Guhl. Witajcie Kochani, moją ostatnią propozycją na karnawałowy bufet są serowe roladki. Wybrałam dwa przepisy, które różnią się od

dolcevitainmykitchen
Rolada serowa z mięsem mielonym i jajkiem 1280

Składniki: Masa serowa: 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 1/4 szklanki majonezu ( szklanka o pojemności 250ml ), troszkę posiekanego koperku ( może być mrożony ). Masa mięsna: 1 cebula

W kuchni u Moniki
Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną 225

prostokąt około 30/40cm. Na środku rozsmarowujemy połowę żurawinowego dżemu zostawiając wolne 2-3cm ciasta ze wszystkich stron. Na dżemie rozkładamy i rozsmarowujemy cienko połowę serowego nadzienia. Ciasto zwijamy od dłuższego boku jak roladę, ciasno. Zgniatamy do połączenia końce ciasta. Gotową długą roladę rozcinamy wzdłuż na dwie połowy ostrym nożem. Ciasto układamy tak, żeby nadzienie było skierowane do góry. Ściskamy(...)sobą górne końce obu połówek rolady i przekładamy jedną porcję ciasta nad drugim, jak warkocz. Zakładamy tak ciasto na siebie kilka razy, ściskamy dolne końce. Przenosimy ciasto do foremki i wstawiamy do piekarnika do wyrastania. Powtarzamy wszystkie kroki z drugą porcją ciasta, pozostałym dżemem i serem. Ciasto wyrastamy w podgrzanym piekarniku przez 1,5h. Podrośnięte warkocze wyjmujemy, piekarnik rozgrzewamy

Karo in the Kitchen
ciasto drożdżowe z serem i żurawiną 120

dodajemy olejek. Nadzienie dzielimy na dwie równe części. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie równe części. Rozwałkowujemy na prostokąty (ok. 30×20 cm). Smarujemy nadzieniem serowym, posypujemy odsączoną i osuszoną żurawiną. Zwijamy w roladę. Każdą roladę przecinamy pośrodku wzdłuż, pozostawiając ok. 3 cm przy jednym końcu nie przecięte. Przeplatamy*. Delikatnie przekładamy do dwóch jednakowych foremek/ keksówek

Domowy Smak Jedzenia
Ślimak z serem cynamonem 141

czasie wyciągam ciasto z miski i przekładam na stolnicę podsypaną mąką , ciasto dzielę na cztery kawałki , każdy kawałek rozwałkowuje i na rozwałkowane ciasto wykładam nasz serowy farsz , rozsmarowuje i zwijam tak jak na roladę , następnie zwiniętą roladę kroję wzdłuż i jeden z przekrojonych kawałków biorę w ręce i zaczynam zwijać tak aby powstawał taki zwinięty warkocz i zaczynam w tortownicy

Mój Smak
kopuła z rolady z puszystym serowym nadzieniem a'la Charlotte Royale :-) 220

wypełnia się dowolnym nadzieniem-może być to krem, pianka czy co chcemy :-) Ciasto pięknie wygląda i jest pyszne. Polecam. Ja moją kopułę robiłam z rolad biszkoptowych posmarowanych domowym dżemem truskawkowym. Nadzienie zrobiłam ze śmietanowo-serowej masy-pianki. Wszystko się rewelacyjnie komponuje, ciasto jest nie za słodkie, bardzo pyszne :-) Polecam:-) No to zaczynamy :-) PODAJĘ SKŁADNIKI NA CIASTO WYKONANE W MISCE

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku