rolada serowa - 533 przepisów (strona:15/36)

ROLADA TIRAMISU 136

Klasyczne  Tiramisu  w formie rolady, smak ten sam ale wygląd zupełnie oryginalny. Polecam również  Tiramisu miętowe . Ciasto: 4 jaja szczypta soli 0,5 szklanki cukru ¾  szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao Krem Tiramisu 750 g serka mascarpone, schłodzonego 4 jajka 3 łyżki cukru Poncz szklanka zaparzonej, mocnej kawy 75 ml likieru amaretto(...)żółtka utrzeć na puszystą masę, cały czas miksując dodawać mascarpone, aż wszystkie składniki się połączą. Z białek ubić na sztywną pianę następnie delikatnie wymieszać z masą serową. Kawę zaparzyć, dodać amaretto i przestudzić. Roladę nasączyć ponczem i    rozsmarować  krem, ponownie zrolować. Roladę przechowywać w lodówce. Smacznego

RAROSSA
ROLADA TIRAMISU 120

Klasyczne Tiramisu w formie rolady, smak ten sam ale wygląd zupełnie oryginalny. Polecam również Tiramisu miętowe . Ciasto: 4 jaja szczypta soli 0,5 szklanki cukru ¾  szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao Krem Tiramisu 750 g serka mascarpone, schłodzonego 4 jajka 3 łyżki cukru Poncz szklanka zaparzonej, mocnej kawy 75 ml likieru amaretto   Sposób przygotowania(...)żółtka utrzeć na puszystą masę, cały czas miksując dodawać mascarpone, aż wszystkie składniki się połączą. Z białek ubić na sztywną pianę następnie delikatnie wymieszać z masą serową. Kawę zaparzyć, dodać amaretto i przestudzić. Roladę nasączyć ponczem i   rozsmarować krem, ponownie zrolować. Roladę przechowywać w lodówce. Smacznego

RAROSSA
Roladki serowe 48

Roladki serowe wypełnione nadzieniem z cukinii i szynki, to pomysł na smaczną przekąskę . Przekąskę tę z powodzeniem zaserwować można na imprezie, podać na śniadanie a także

MeCooks
Drożdżowy rogal miętowy z białym serem. Pyszne ciasto drożdżowe z serem i miętą. 336

połączenia. Odstawiamy. Etap końcowy: Gdy ciasto podrośnie wyciągamy je na lekko oprószony mąką blat i rozwałkowujemy (mniej więcej) na prostokąt. Smarujemy ciasto serowym farszem zostawiając około 0,5 cm wolnego brzegu. Zwijamy ciasto w roladę, następnie końce ciasta zawijamy pod spód. Przekładamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Nadajemy ciastu kształt rogala, tniemy ukośne ciasto nożem (sposób widać(...)połączenia. Odstawiamy. Etap końcowy Gdy ciasto podrośnie wyciągamy je na lekko oprószony mąką blat i rozwałkowujemy (mniej więcej) na prostokąt. Smarujemy ciasto serowym farszem zostawiając około 0,5 cm wolnego brzegu. Zwijamy ciasto w roladę, następnie końce ciasta zawijamy pod spód. Przekładamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Nadajemy ciastu kształt rogala, tniemy ukośne ciasto nożem. Tak przygotowane ciasto

Słodkie okruszki
Malinowa rolada 155

trzech łyżkach podgrzanego mleka) i zmiksowane do postaci musu maliny. Całość dokładnie wymieszać pozostawić do lekkiego stężenia. 3. Po tym czasie rozwinąć biszkopt, wylać masę malinowo-serową i ponownie delikatnie zwinąć w roladę, wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Bita śmietana: Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem, dodać cukier puder i całość dokładnie wymieszać. 5. Bitą śmietaną

Szalona Kuchnia Eweliny
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 196

cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. 3. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 4. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masą serową i wyłożyć porzeczki. Zwinąć w roladę, a następnie pokroić na kawałki o grubości około 3 cm. Ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą, posmarować mlekiem i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym

Szalona Kuchnia Eweliny
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 161

żółtko, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 3. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masą serową i wyłożyć porzeczki. Zwinąć w roladę, a następnie pokroić na kawałki o grubości około 3 cm. Ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą, posmarować mlekiem i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym

Szalona Kuchnia Eweliny
Drożdżowe ślimaczki z serem! - W sam raz do kawy 280

dobrze mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia, jednak co jakiś czas mieszamy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 5-6 mm. Smarujemy powstałą masą budyniowo-serową. Zwijamy od dłuższej strony (jak roladę). Kroimy ostrym nożem w plastry o grubości 1,5 cm i układamy na blasze wyłożonej wcześniej papierem w niewielkim odstępie. Delikatnie spłaszczamy i odstawiamy do wyrośnięcia

Gotuj z Mąką
Serowe ślimaki z rodzynkami 258

rozsmarowaniu nadzienia, tak aby były rozmieszczone równomiernie.  Stolnice lekko posypujemy mąką i rozwałkowujemy placek ok 0,5 cm , smarujemy połową masy serowej, posypujemy rodzynkami i zwijamy jak roladę. Tniemy na 3 cm kawałki i układamy w blaszce wyłożonej pergaminem, czynność powtarzamy z druga połową ciasta.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170 C przez

Niezły Młynek
Wianek drożdżowy z serem 295

posmarowania wianka Kiedy ciasto podwoi objętość wyłożyć na stolnicę, podzielić na 2 części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt ok 20 na 40 cm. Posmarować masą serową i posypać rodzynkami. zwinąć w roladę a następnie złączyć brzegi formując okrąg. Ponacinać brzegi co 2-3 cm. Posmarować rozmąconym jajkiem, Delikatnie przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika

Malinowa Kawiarenka
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 285

Pierwszy raz roladę jadłam u mojego chłopaka, od razu bardzo mi zasmakowała, jest  delikatna, masa serowa doskonale komponuje się z soczystym mięsem i pieczarkami. Długi czas zabierałam się za zrealizowanie tego przepisu, aż wreszcie nadszedł ten moment. Wyszła idealna, pomimo że wiele razy słyszałam o trudnościach z oderwaniem masy od folii. Właśnie bardzo ważne jest użycie folii zamiast papieru(...)kotlety, przyprawiamy. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie obsmażamy na patelce.  Na upieczony placek serowy kładziemy surowe, rozbite piersi z kurczaka, a na nie odsączone pieczarki.  Całość zwijamy w roladę, odrywając stopniowo folię. Piec 35 minut w temperaturze 180ºC.  Rolada najlepiej smakuje polana sosem czosnkowym.   Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions

Kuchenne aromaty
Rolada z masą twarogową i bananami 175

Roladą tą jestem pozytywnie zaskoczona. Niby nie jest to nic wyszukanego, ale jak na takie proste składniki, smakuje bardzo dobrze. Jest szybka do zrobienia i przystępna dla portfela. Najlepsza po schłodzeniu, gdy masa serowa nieco się usztywni. Początkowo może się wydawać, że składników na ciasto jasne jest zbyt mało, ale spokojnie – tak ma być;) Nie przejmujcie się też jeśli(...)przestudzenia. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy schłodzoną śmietankę i ubijamy aż masa wyraźnie zgęstnieje. Ciasto rozwijamy, rozprowadzamy na nim masę serową. Przy brzegu kładziemy obrane banany i ponownie zwijamy w roladę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 101 przepisów Świata Kobiety

Smaki Na Talerzu
Dietetyczna rolada biszkoptowa z truskawkami bez cukru 108

Dietetyczna rolada biszkoptowa z truskawkami bez cukru . Tym razem zrobiłam ciasto bez cukru słodzone erytrolem, upiekłam biszkopt bez cukru, krem serowy bez cukru i zrobiłam różowy lukier bez cukru. Cała rolada ma 1130 kcal, pokroiłam na 20 kawałków, każdy kawałek ma tylko 56,5 kcal. Ciasto idealne dla osób na deficycie kalorycznym. Dieta nie jest mi straszna, mimo deficytu kalorycznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 190

Zapraszam na roladę, która świetnie się sprawdzi na gorąco do dania głównego, jak i również na zimno jako przystawka. Z pewnością zaskoczycie nią swoich gości.  Składniki (blaszka 30/40): jajka 4 szt, ser żółty 400 g, majonez 0,5 szklanki, pieczarki 500 g, cebula 1 szt, pierś kurczaka 3 szt, papryka słodka do smaku, sól, pieprz do smaku, olej(...)odwracamy papierem do góry, delikatnie ściągamy papier.  Piersi oczyszczamy, myjemy, rozbijamy jak na kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, oraz słodką papryką i układamy na gorącym cieście serowym. Następnie wykładamy usmażone pieczarki i zwijamy roladę. Zwiniętą roladę zawijamy w papier do pieczenia, aby była ściśnięta. Pieczemy w 170 st. C przez 25-30 min. Podajemy według upodobań, na gorąco do dania

kulinarne odsłony pati
Bułki paprykowo serowe 197

przykryć ściereczką do wystygnięcia ,zdjąć skórkę ,czosnek obrać i zblendować razem z papryką. Masę paprykową przekładamy do garnka ,wyciskamy surowy ząbek czosnku, doprawiamy i chwilę gotujemy ,studzimy. do części serowej : - 200 g serów startych na grubej tarce u mnie radamer ,feta ,gouda i mozzarella Mąki mieszamy w misce ,robimy rozczyn mieszając drożdże z cukrem i częścią mleka, czekamy 10 minut(...)dałam rady zrobić rolad za jednym razem ,chwilę każdą część wyrabiamy. Podsypujemy deskę mąką i wałkujemy na prostokąt ciasto paprykowe ,wałkujemy ciasto serowe i kładziemy na ciasto paprykowe, zwijamy do środka ,można zwinąć jak roladę ale ja chciałam żeby wzorki w środku bułek były nieregularne :) kroimy "roladę" na kawałki ,od nas zależy jakie będą szerokie ,u mnie były różne :) przykrywamy

Wypieki Rene
Rolada marchewkowa 490

Zastanawiam się, dlaczego dotychczas nie podałam przepisu na tym blogu. Pewnie przez roztargnienie, bo myślałam, że jest tutaj od dawna. Przygotować ją można z nadzieniem serowym, pyszna jest też z rukolą, mozarellą i pomidorkami. Rolada marchewkowa pięknie wygląda na stole i zachwyca gości. Polecam :-) Rolada marchewkowa

dolcevitainmykitchen