rolada serowa - 424 przepisów (strona:14/29)

Drożdżówki z serem i pomarańczową marmoladą 12

Drożdżówki z serem i pomarańczową marmoladą . Ciasto drożdzowe z dodatkiem dyniowego puree. Drożdzówki sa bardzo miękkie i świetnie smakują z nadzieniem serowym i lekko goryczkową marmolada z pomarańczy. Idealne na śniadanie z kubkiem mleka. Ilość porcji / Servings – 12 Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins Czas gotowania / Cook time: 15 mins 1 hr 30 mins Czas całkowity / Total time(...)zajmie to około 1,5 godziny). Na nadzienie serowe Twaróg włożyć do miski, dodać budyn, cukier puder oraz miękkie masło. Miksować przez ok. 1 minutę. Kiedy ciasto podwoi objętość wyłożyć na stolnicę, ponownie krótko wyrobić i rozwałkować na prostokąt. Na wierzchu rozsmarować nadzienie serowe a potem marmoladę pomarańczową Zwinąć jak roladę, pokroić ostrym nożem w plasterki, ułożyć na blaszce (wyłożonej

Spice things up
Restauracja Pod Kopcem 45

Byłam w szoku, że kurki były duszone w słodkim winie. Bardzo dobre połączenie, którego totalnie się nie spodziewałam. Do tego uwielbiane przeze mnie kiełki. Wspaniała kompozycja. Rolada z indyka nadziewana szpinakiem z sosem serowym. Mięsko miękkie i soczyste. Sos serowy bardzo delikatny, aksamitny. Porcje były dosyć spore. Miałam dużą trudność, aby zjeść wszystko pomimo tego, że danie było bardzo smaczne

Karola gotuje
20 najlepszych przekąsek na sylwestra! 36113

pewnością znajdzie coś dla siebie! Mam nadzieję, że ten post znacznie ułatwi wam przygotowania do sylwestrowej imprezy ;) Tortilla z łososiem! Rolada szpinakowa z łososiem! Pomidorowa rolada z szynką! Panierowane pieczarki w cieście serowym! Sałatka gyros! Roladki z cukinii! Rogaliki - 3 składniki! Roladki z łososia! Jajka faszerowane pastą z awokado! Jajka faszerowane łososiem! Babeczki rafaello! Sałatka z brokułem z 3 składników

Gotuj z Prezesem
Drożdżówki z serem na powitanie wiosny 93

pozostawiamy z szczelnie zamkniętej misce aby podwoiło swoją objętość.  3. Ser mieszamy z cukrem, wanilią i żółtkami. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na duży prostokąt, smarujemy masą serową i zwijamy od dłuższego boku, jak roladę. Powstały wałek kroimy na 2-3 cm plastry i układamy drożdżówki na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Zostawiamy na kolejne pół godziny do wyrośnięcia. 4. Wyrośnięte

Apetyczna babeczka
Sernik na zimno z białą czekoladą 8

żelatyny dołóżcie łyżkę lub dwie masy serowej, wymieszajcie i wlejcie do reszty masy w misce, miksując szybko i dokładnie. Jeśli gustujecie w masach ściętych niezbyt mocno - zrezygnujcie z żelatyny. Składanie serniczka:  Do tortownicy z przygotowanym już spodem, z okrągłych naponczowanych biszkoptów i wyłożonymi biszkoptami bokami, wylewamy 1/ 2 masy serowej(...)środek masy wykładamy ściętą na talerzu konfiturę z galaretką ( delikatnie odrywamy ją z folii na którą była wylana, jak papier od biszkopta przy pieczeniu rolady odwracając ją do góry nogami ). Zalewamy drugą częścią masy serowej. Ciasto wkładamy do lodówki, na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch ozdabiamy tężejącą galaretką brzoskwiniową. Jeśli nie macie cierpliwości do przygotowywania wkładki z konfitury

Kronika Piekarnika
Serowe roladki- dwie metody przygotowania. 56

Serowe roladki z oliwkami i pietruszką. Edyta Guhl. Witajcie Kochani, moją ostatnią propozycją na karnawałowy bufet są serowe roladki. Wybrałam dwa przepisy, które różnią się od

dolcevitainmykitchen
Rolada serowa z mięsem mielonym i jajkiem 1039

Składniki: Masa serowa: 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 1/4 szklanki majonezu ( szklanka o pojemności 250ml ), troszkę posiekanego koperku ( może być mrożony ). Masa mięsna: 1 cebula

W kuchni u Moniki
Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną 122

prostokąt około 30/40cm. Na środku rozsmarowujemy połowę żurawinowego dżemu zostawiając wolne 2-3cm ciasta ze wszystkich stron. Na dżemie rozkładamy i rozsmarowujemy cienko połowę serowego nadzienia. Ciasto zwijamy od dłuższego boku jak roladę, ciasno. Zgniatamy do połączenia końce ciasta. Gotową długą roladę rozcinamy wzdłuż na dwie połowy ostrym nożem. Ciasto układamy tak, żeby nadzienie było skierowane do góry. Ściskamy(...)sobą górne końce obu połówek rolady i przekładamy jedną porcję ciasta nad drugim, jak warkocz. Zakładamy tak ciasto na siebie kilka razy, ściskamy dolne końce. Przenosimy ciasto do foremki i wstawiamy do piekarnika do wyrastania. Powtarzamy wszystkie kroki z drugą porcją ciasta, pozostałym dżemem i serem. Ciasto wyrastamy w podgrzanym piekarniku przez 1,5h. Podrośnięte warkocze wyjmujemy, piekarnik rozgrzewamy

Karo in the Kitchen
Rolada z salami 108

końcu się znudzą. Zastanawiając się kolejny raz co na obkład wpadł mi do głowy pomysł na roladę. Z wędliny i sera. Zobaczcie sami jak wyszło to połączenie :)    Rolada z salami     Składniki   14 plastrów salami (tych większych) 400 gram sera topionego śmietankowego 100 gram miękkiego masła 30 dag pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona 1 papryka(...)rozłożyć plastry salami - w dwóch rzędach, po 7 sztuk w każdym - tak, żeby plastry na siebie nachodziły.    Na plastry salami nałożyć pastę serową. Równomiernie ją rozprowadzić.    Następnie salami zwijać w roladę, zaczynając od szerszego brzegu. Pamiętać, żeby odkleić folię.    Całą zawiniętą roladę zawinąć w folię spożywczą i przełożyć do lodówki najlepiej na całą

slodkababeczkaks
ciasto drożdżowe z serem i żurawiną 61

dodajemy olejek. Nadzienie dzielimy na dwie równe części. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie równe części. Rozwałkowujemy na prostokąty (ok. 30×20 cm). Smarujemy nadzieniem serowym, posypujemy odsączoną i osuszoną żurawiną. Zwijamy w roladę. Każdą roladę przecinamy pośrodku wzdłuż, pozostawiając ok. 3 cm przy jednym końcu nie przecięte. Przeplatamy*. Delikatnie przekładamy do dwóch jednakowych foremek/ keksówek

Domowy Smak Jedzenia
Ślimak z serem cynamonem 61

czasie wyciągam ciasto z miski i przekładam na stolnicę podsypaną mąką , ciasto dzielę na cztery kawałki , każdy kawałek rozwałkowuje i na rozwałkowane ciasto wykładam nasz serowy farsz , rozsmarowuje i zwijam tak jak na roladę , następnie zwiniętą roladę kroję wzdłuż i jeden z przekrojonych kawałków biorę w ręce i zaczynam zwijać tak aby powstawał taki zwinięty warkocz i zaczynam w tortownicy

Mój Smak
kopuła z rolady z puszystym serowym nadzieniem a'la Charlotte Royale :-) 97

wypełnia się dowolnym nadzieniem-może być to krem, pianka czy co chcemy :-) Ciasto pięknie wygląda i jest pyszne. Polecam. Ja moją kopułę robiłam z rolad biszkoptowych posmarowanych domowym dżemem truskawkowym. Nadzienie zrobiłam ze śmietanowo-serowej masy-pianki. Wszystko się rewelacyjnie komponuje, ciasto jest nie za słodkie, bardzo pyszne :-) Polecam:-) No to zaczynamy :-) PODAJĘ SKŁADNIKI NA CIASTO WYKONANE W MISCE

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rolada kakaowa z kremem 36

takie ciasta to jest to! Czekoladowy biszkopt otulający delikatny krem śmietanowo-serowy i słodko-kwaskową niespodziankę sprawdza się na każdą okazję. Pomyślicie, że rolada to dużo roboty, bo trzeba upiec, wystudzić, ubić krem, przełożyć, zawinąć i kto wie co jeszcze? To ja na to powiem, że tak, trzeba to wszystko zrobić, ale zajmie to maksymalnie godzinę (i to z krótkimi(...)każdą okazję. Zwykły biszkopt z kremem nie zrobi takiej furory jak właśnie rolada, a przecież to jedno i to samo. Dlatego właśnie zachęcam do tego (pozornego) wysiłku jak rolada. Nie jest to aż tak pracochłonne, jak Wam się wydaje. Składniki 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 4 czubate łyżki mąki pszennej czubata łyżka kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia

Analiza Smaku
Rolada z indyka z serowo-koperkowym nadzieniem 29

Brakowało mi pomysłu na pierś z indyka i postanowiłam skorzystać ze znalezionego w sieci przepisu na roladę z szynką i dwoma rodzajami sera. Wyszło wyśmienicie. Porcja wyszła duża, dlatego mieliśmy zapewniony obiad na dwa dni. Na drugi dzień podałam ją razem z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smakowała jeszcze lepiej. 1 duża pierś z indyka 100 g szynki (u mnie wieprzowa(...)miseczce, z roztartym za pomocą widelca, serkiem topionym. Dodajemy 1-2 łyżki posiekanego koperku. Mieszamy. Z masy serowej formujemy wałek. Obtaczamy go plasterkami szynki. Pozostałą szynkę rozkładamy na mięsie. Serowe nadzienie kładziemy z jednej krawędzi piersi indyczej. Zwijamy w roladę. Obwiązujemy dokładnie kuchenną nicią. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub klarowanego masła. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron. Następnie przekładamy

Smaki Na Talerzu
Tortille zapiekane z serkiem i figami 91

przyprawienia miód, oliwa przygotowanie Piekarnik nagrzać do 250 st C Placki tortilli ułożyć na papierze do pieczenia. Serek Almette wymieszać z jogurtem. Masą serową posmarować placki. Posypać listkami tymianku. Na każdym placku ułożyć 5 plasterków koziej rolady i 6 plasterków fig. Posypać pieprzem. Wsunąć na blachę w piekarniku razem z papierem do pieczenia i piec ok 7 - 10 minut

Stare Gary
Roladowy Bzyk 282

Roladowy Bzyk Taką roladą możemy zachwycić gości, może być ozdobą naszego stołu. Delikatne mięso z kurczaka z farszem pieczarkowym, otulone ciastem serowym. Składniki na masę serową: ·        30 dag sera żółtego ·        3 jajka ·        3 łyżki majonezu(...)Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 9.   Na ciasto serowe wykładamy mięso, doprawiamy przyprawą oraz solą. 10.         Na mięsie natomiast rozprowadzamy cienką warstwę farszu grzybowego. 11.         Zwijamy ciasno robiąc roladę. 12.         Ponownie układamy na blaszkę wyłożoną papierem

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania