risotto - 2458 przepisów (strona:97/164)

Bulion warzywny 80

korzeń pietruszki, cebula, seler korzeniowy oraz por. Warzywa te są podstawą bulionu, który w zależności od pożądanego smaku wzbogacić można ziołami czy pikantną papryką. Bulionu najczęściej używam do zup, risotto, sosów, duszenia warzyw i mięs. Bulion przetrzymywać można w lodówce przez kilka dni. Idealnie nadaje się także do mrożenia. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks

MeCooks
Puree z dyni 78

słono. Poniżej prezentuję Wam przepis na aromatyczne puree z dyni z delikatnym posmakiem czosnku i rozmarynu , na bazie którego możecie przygotować pyszną zupę – krem, lub dyniowe risotto. Jeśli potrzebujecie puree z dyni do słodkich potraw – pomińcie przyprawy . Skropcie tylko wnętrze dyni olejem rzepakowym, aby nie wysuszyło się podczas pieczenia. Nie wyrzucajcie również pestek z dyni. Zróbcie z nich chrupiącą zdrową

Moja Delicja
Polskie risotto 95

chce mi się iść do sklepu, sprawdzam co mam w domu i zawsze wychodzi coś pysznego. Dzisiaj postanowiłam połączyć typowe włoskie danie z typowo polskimi smakami Artykuł Polskie risotto pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Spaghetti z cukinią 80

Sezon na cukinię trwa, co tu z niej zrobić? Tak naprawdę można ją dodać do każdego dania. Chińszczyzny, makaronu, risotto, leczo, jest to bardzo wszechstronne warzywo. Dlatego dzisiaj przepis na spaghetti z cukinią. Spaghe Artykuł Spaghetti z cukinią pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
35 pomysłów na obiad z grzybami 141

suszonych borowików – przepis Zupa borowikowa z łazankami Tajska Zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym (Tom Kha Gai) Sos grzybowy – najlepszy Zapiekanka z grzybami, pęczakiem i jarmużem Risotto z grzybami Pilaw z grzybami Kaszotto z grzybami Karkówka z grzybami Wieprzowina w grzybowym sosie Bitki z grzybami Grzyby leśne duszone z cebulą Grzyby duszone w śmietanie Galette z grzybami Tarta

Dorota Smakuje
Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. 91

niewielkiego garnuszka wlewamy śmietankę i dorzucamy kawałki czekolady. Mieszamy do czasu, aż składniki się połączą. Gorącą polewą polewamy ciasto. Uwagi Jeśli szukacie innych przepisów z dodatkiem cukinii to zapraszam : Risotto z cukinią i kurczakiem. Tarta z cukinii Cukinia panierowana Ketchup z cukinii Placuszki z cukinii z łososiem. Dżem – galaretka z cukinii Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy Kurczak

To co lubię - gotuję i polecam
Cukinia faszerowana mięsem mielonym. 94

parmezan lekko się zrumienił. Upieczone cukinie posypujemy natką pietruszki. Uwagi Inne przepisy z dodatkiem cukinii: Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. Cukinia panierowana Tarta z cukinii Ketchup z cukinii Risotto z cukinią i kurczakiem. Dżem – galaretka z cukinii Tarta ze szparagami, cukinią oraz fetą. cukinia faszerowana mięsem mielony to co lubie gotuje i polecam cukinia faszerowana mięsem mielony

To co lubię - gotuję i polecam
Placki z cukinii i marchewki. 108

placki się rozpadają wystarczy dodać odrobinę mąki. Na blogu znajdziecie również przepis na Placki z cukinii z łososiem. a tutaj inne przepisy z dodatkiem cukinii: Cukinia faszerowana mięsem mielonym. Risotto z cukinią i kurczakiem. Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. Tarta z cukinii Cukinia panierowana Ketchup z cukinii Dżem – galaretka z cukinii Placki z cukinii i marchewki

To co lubię - gotuję i polecam
Pęczotto z porem i pieczarkami FIT 74

Brak pomysłu na obiad? Już go masz! Pęczotto czyli kasza pęczak przygotowana na wzór risotto z porem, mięsem z indyka i pieczarkami to idealna propozycja na proste i sycące danie. Minimum składników, a maksimum smaku to zasada, którą w kuchni lubię najbardziej. Przepis jest idealny nawet dla najbardziej opornych kulinarnie osób. Składniki do wykonania tego przepisu znajdziecie w każdym sklepie

Be Fit Be Strong
Kaszotto z bobem, fasolką szparagową i serem pleśniowym 89

Ostatnio pokazywałam Wam risotto z bobem, tym razem rolę główną gra kasza jaglana. Też bardzo lubię tą wersję – tym bardziej mocno intensywną w smaku dzięki dodatkowi sera pleśniowego. Kaszotto to super sposób na wykorzystanie resztek kaszy, ale równie dobrze możemy je zrobić od zera, Read More Artykuł Kaszotto z bobem, fasolką szparagową i serem pleśniowym pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Krewetki z batatami i zielonym groszkiem 84

znajdziecie też inne pyszne przepisy na krewetki: Curry z krewetkami i ananasem Kwiaty cukinii nadziewane krewetkami Krewetki smażone w miodzie i imbirze Spaghetti ze smażonymi pomidorami i krewetkami   Risotto z fasolką szparagową i krewetkami Grillowane krewetki z czosnkiem Krewetki z batatami i zielonym groszkiem Krewetki z batatami i zielonym groszkiem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1000 g batatów

Kulinarne przygody Gatity
Cytrynowe risotto z krewetkami 81

Kremowe, delikatnie cytrynowe risotto z krewetkami. Lekkie danie, idealne na lato. Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu arborio lub carnarolli kilkanaście dużych oczyszczonych krewetek  pół cytryny 500 ml bulionu warzywnego 3 łyżki masła garść posiekanej natki pietruszki świeżo mielony pieprz i sól Krewetki mrożone rozmrozić. Wrzucić je do wrzącej wody i gotować około 2 minuty. Wyjąć, odcedzić

wyzwania kuchenne
Duszona szynka z ryżem podana 76

szybki obiad? Kawałek duszonego mięsa, pyszny ryż i sałatka! Proste? Dokładnie tak Co nam trzeba? 1 kg szynki łyża oleju 200ml wody 2 torebki ryżu od Kupiec (pyszny do risotto) tarkowana mała marchewka na cienkie wiórka przyprawy: pieprz czarny mielony, sól, papryka słodka, papryka ostra, 4 ziarenka ziela angielskiego, 3 listki laurowe, 4 grzybki suszone, szczypta czosnku i tymianku

Latosiowydom
Kurczak caprese na niedzielny obiad 121

upieczone mięso wyłóż salsę i posyp resztą ziół. Podaj porcje kurczaka z ziemniaki, sałatą i brokułami doprawionymi winegretem. To danie można również podać z makaronem wymieszanym z pesto lub risotto. The post Kurczak caprese na niedzielny obiad appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Orzotto – kasza pęczak inaczej 70

Czas czytania: 2 min Orzotto – kasza pęczak inaczej. Przygotowanie wygląda dokładnie tak, jak przygotowuje się włoskie risotto. W naszym kraju nosi nazwę, pęczotta. Kasza pęczak jest bazą naszego dania, a jednocześnie jest moją ulubioną kaszą, uwielbiam te małe jędrne perełki w każdej postaci. Dodaję ją do zup, kotletów , sałatek i dań głównych. Kasza pęczak produkowana jest z jęczmienia

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania