risotto - 2458 przepisów (strona:100/164)

Kotlety z gotowanego kurczaka 68

kurczakiem z rosołu. Najprostszym rozwiązaniem są pierogi, ale ile można je jeść ? Można zrobić pasztet, pasztet z makaronem włoskim , pasztet bez pieczenia z kurczaka , kurczaka w galaretce , polskie risotto … Świetnym rozwiązaniem są również kotlety panierowane z kurczaka z rosołu. Kurczak z rosołu, mąka do oprószenia, jajka, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (smalec, masło) kurczaka obrać z kości. Podzielić na kawałki

królestwo garów
Kopenhaga 60

godziny 10 nie było miejsca siedzącego (było ich zaledwie kilka, może 6 a w kolejce kilkanaście osób czekało). Na miejscu kupicie domową oranżadę imbirową. Po 17 możecie zjeść sycące risotto. Ja spróbowałam klasycznej owsianki przygotowanej na wodzie i organicznym mleku, na wierzchu sos karmelowy, świeże jabłko i pieczone migdały. Pyszne! http://groed.com Smørrebrød To nic innego jak kanapki z żytniego

Szybko Tanio Smacznie
Ryż z kurczakiem po chińsku 82

smaż jeszcze chwilę, żeby groszek rozmroził się. Posól do smaku. Dodaj posiekaną kolendrę i sezam. Smacznego! Zobacz też: Makaron z boczniakami w kremowym sosie Ryba panierowana w orzechach Risotto z kaszy orkiszowej z orzechami i boczniakami Artykuł Ryż z kurczakiem po chińsku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Jambalaya z kiełbasą 98

smaku. Jambalaya to danie kuchni kreolskiej, którego głównym składnikiem jest ryż oraz warzywa i dodatki na jakie akurat mamy sezon. To danie trochę zbliżone do hiszpańskiej paelli czy włoskiego risotto . Moja dzisiejsza jambalaya aromatyzowana jest kiełbasą i pomidorami – dodatki te sprawiają, że danie zyskuje na smaku. Fajnie więc sprawdzi się na obiad lub kolację. PRZEPIS JAMBALAYA Z KIEŁBASĄ Składniki Jambalaya

Dorota Smakuje
Jambalaya z krewetkami i mango 104

smaku. Jambalaya to danie kuchni kreolskiej, którego głównym składnikiem jest ryż oraz warzywa i dodatki na jakie akurat mamy sezon. To danie trochę zbliżone do hiszpańskiej paelli czy włoskiego risotto . Moja dzisiejsza jambalaya aromatyzowana jest krewetkami i soczystym mango – dodatki te dość wymyślne sprawiają, że danie zyskuje na atrakcyjności. Fajnie więc sprawdzi się na różnego typu okazjach

Dorota Smakuje
Makaron z krewetkami i zielonym groszkiem 79

ORZECHAMI NERKOWCA. 2.  DORADA NA PARZE I LEKKA SAŁATKA Z BOBU 3.  TATAR ZE ŚLEDZIA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I WĘDZONĄ  pAPRYKĄ. 4.  PRZEPIS NA POROWE RISOTTO Z KREWETKAMI I SALSĄ Z AWOKADO I POMIDORA 5.  KOKOSOWA ZUPA Z PULPECIKAMI RYBNYMI , MAKARONEM CHOW MEIN I LIMONKĄ! Makaron z krewetkami i zielonym groszkiem - 1/2 opakowania makaronu

SMYKWKUCHNI
Zupa rybna w kociołku 68

mamy aromatyczny bulion rybny, który możemy użyć do przepisu zamiast wody. Często w sklepach rybnych sprzedawane są rybie głowy, my je kupujemy i mrozimy. Kiedy gotujemy zupę rybną, risotto rybne, wówczas, nawet nie rozmrażając głów, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i warzywa, gotujemy na wolnym ogniu, odcedzamy i mamy domowy aromatyczny bulion rybny.       Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Tajemnice Smaku
Pęczotto z grzybami i boczkiem 94

borowikiem. Przypomniałam wtedy, że w zamrażarce mam trochę grzybów, więc pomysł na obiad zrodził się w tej samej chwili: pęczotto z grzybami!  Pęczotto to nasza, spolszczona, swojska wersja risotta, tyle że zamiast ryżu dodaje się kaszę pęczak. I tylko z nazwy wydaje się skomplikowane. Najważniejsze w gotowaniu obu potraw jest stopniowe dodawanie płynów i mieszanie, mieszanie, mieszanie... Z zależności

Obiad gotowy
Krewetki z warzywami 84

rodzinie znajdują się miłośnicy tych morskich stworzeń, co skutkuje tym, że raz na jakiś czas jednak lądują one u nas na talerzach. Na blogu możecie już zobaczyć przepisy na risotto z krewetkami , a także ryż jaśminowy z krewetkami . Oba dania bardzo smakowały moim miłośnikom krewetek, więc stwierdziłam, że mogę być miła i przygotować coś jeszcze 😉  Przy okazji tych przepisów

Z notatnika dietetyka
Peru - Korzenny ryż na mleku z wiórkami kokosowymi i pekanami (Arroz zambito) 62

lubimy anyżu i dodaliśmy go dosłownie na sekundę). Po drugie dodatki takie jak orzechy pekan, kokos i rodzynki. Składniki  (2 porcje): - pół szklanki ryżu (najlepszy będzie ryż do risotto) - 2 szklanki mleka - 2-3 goździki - 1 gwiazdka anyżu - 1/4 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego - szczypta soli - 150 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego - 3 łyżki wiórków kokosowych - 1 łyżka rodzynków

Roślinożerni urlopowicze
Wegetariański przewodnik kulinarny po Boce Kotorskiej cz.I - od granicy chorwackiej do promu 77

się spróbować jakichkolwiek lokalnych przysmaków. Okazało się, że wybraliśmy się tam w idealnym czasie (sezon szparagowy) i wiele miejsc oferowało przeróżne rodzaje szparagów pod postacią sałatek, risotto, pasztetu czy zupy (nie było tylko deseru)... Istny raj! Zwłaszcza, że wielokrotnie udało nam się również skosztować dzikich szparagów, które zaciekawiły nas podczas ostatniej wizyty w Zadarze. A oto co warto (według

Roślinożerni urlopowicze
Wegetariański przewodnik kulinarny po Boce Kotorskiej cz. III - Kotor, Perast, Risan 78

zostały zdominowane przez szparagi. Na Bałkanach szparagi przerabia się na wszystko, co możliwe (nie widzieliśmy chyba tylko deserów). Zaczynamy od pasztetu ze szparagów i sałatki ze szparagów. Spróbowaliśmy również risotto ze szparagami i spaghetti (oczywiście też ze szparagami). Najlepsze okazały się jednak (niespodzianka!) szparagi w najprostszej formie, czyli po prostu ugotowane dzikie szparagi podane z oliwą, czosnkiem i natką pietruszki

Roślinożerni urlopowicze
Domowy bulion warzywny 102

Bulion warzywny jest świetną bazą do dań, np. zup, gulaszy czy risotto. Warto zawsze mieć go w kuchni, zwłaszcza że jego przygotowanie jest naprawdę proste, a po zamrożeniu możemy przechowywać go nawet kilka miesięcy. Zamrożone porcje bulionu umożliwią nam dużą oszczędność czasu podczas przygotowywania innych potraw, których bazę będzie stanowił właśnie bulion warzywny. Domowy bulion warzywny - przepis Do przygotowania bulionu

Z notatnika dietetyka
Żeberka wędzone w jednogarnkowym daniu 103

Gulasz, amerykańska jambalaya, wołowina po burgundzku czy hiszpańska paella, leczo, risotto, a nawet kaszotto, to dania jednogarnkowe, których historia przyrządzania, jest bardzo odległa i rozpowszechniona na całym świecie. Do największych atutów dań jednogarnkowych z pewnością należy prosta receptura, która nie wymaga przestrzegania wielu rygorystycznych zasad w czasie gotowania. Na korzyść potraw przygotowanych w jednym garnku przemawia także ich wyrazisty

RafalCook
Makaron z krewetkami i pomidorkami oraz czosnkiem 82

przygotować. Jeżeli nie przepadacie za ostrymi smakami, pomińcie dodawanie chili, ale zamiast niej dodajcie słodką paprykę. Zobaczcie również inne przepisy z użyciem krewetek: Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą Risotto z krewetkami i cukinią Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Przepis na makaron z krewetkami i pomidorkami oraz czosnkiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania