Dyniowy chleb na zakwasie z dodatkiem sepii z mątwy

Dyniowy chleb na zakwasie z dodatkiem sepii z mątwy

Dyniowy chleb na zakwasie z dodatkiem sepii z mątwy

Przepis na : deser

Kolorowy chleb na zakwasie z dynią i sepią Co to jest sepia? Sepia to naturalny czarny barwnik pozyskiwany z mątwy.  Atrament z mątwy wykorzystywany jest w gastronomii do barwienia potraw. Barwi na czarno, aromatyzuje oraz nadaje oryginalnego “morskiego smaku”. Z pomocą sepii z mątwy  przyrządzimy makaron po wenecku ( pasta al nero di seppia ), polentę, kopytka ( gnocchi ), risotto, hiszpański czarny ryż ( arroz negro ), paellę, kalmary w sosie atramentowym, czarne zupy, dipy atramentow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.