ravioli - 445 przepisów (strona:21/30)

Ravioli ze szparagami 122

ciasto „odpocznie” można lepić pierogi. Jaki kształt im nadamy to już zależy tylko on nas. (Ja wycinałam dwa kółka, na jednym kładłam farsz, przykrywałam drugim, sklejałam i wycinałam okrągłe ravioli.) Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody z niewielkim dodatkiem oliwy – 2-3 łyżki. Gotować 3 minuty od zagotowania. Pierogi podawać z sosem.  zastawa

królestwo garów
Poduszeczki z ricottą i wędzonym łososiem (z ciasta francuskiego) 136

doprawić do smaku.   Na środku kawałka ciasta położyć (łyżką) odpowiednią porcję nadzienia i przykryć drugim kawałkiem. Oba kawałki mocno skleić (np. dociskając widelcem). (Ja użyłam specjalnego gadżetu do ravioli.)    Poduszeczki posmarować rozmieszanym jajkiem, oprószyć papryką i posypać płatkami migdałowymi. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut w 200 stopniach

Di gotuje
Podstawowe ciasto makaronowe 110

tego ciasta możemy wykonać domowy makaron, np. wstążki lub lasagne. Możemy też przygotować farsz, np. z serku ricotta i szpinaku i wykonać pierożki ravioli. Ciasto przygotowuje się szybko, wykonany makaron można wysuszyć i przechowywać z pojemniku.   400 g mąki (2,75 szklanki) 2 duże jajka (lekko ubite) 4 łyżki wody Mąkę przesiewamy, robimy wgłębienie, w które dodajemy jajka. Wody

Kucharzyca
Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami 102

parmezanu.  Prawdziwym rarytasem jest sałatka z dodatkiem świeżych truskawek, skropiona octem balsamicznym czy glassą balsamiczną, pokruszona po wierzchu serem kozim. Szpinak doskonale sprawdza się jako farsz do włoskich ravioli czy sos do makaronu. Do potraw ze szpinakiem najczęściej dodajemy startą świeżą gałkę muszkatołową oraz świeżomielony czarny pieprz. Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami Składniki: kolorowy makaron spaghetti na dwie porcje

Moja smaczna kuchnia
pierogi z niemieckim sosem 151

powstały takie oto pierożki, nadziane posiekanym mięsem z rosołu, boczkiem i gotowanym jakiem, do których dodałam jeszcze podsmażoną cebulkę oraz świeżą zieleninę. Niemieckie pierogi ( cyt .) przypominają kształtem włoskie ravioli, ale są od nich dużo większe. Rozwałkowane ciasto pokroiłam więc w prostokąty, nadziałam i posklejałam na pół, zamiast popularnych półksiężyców mam więc małe prostokąciki z falbankami po 3 stronach. Pierożki podałam

6niebo
Sałatka z ravioli 126

Dziś mam dla Was propozycję na szybką ale smaczną sałatkę. Ravioli z nadzieniem serowym i dodatki to świetne połączenie. Tak sałatka idealne sprawdzi się na śniadanie, kolację czy na świąteczny stół oraz domowe imprezy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Słodkie faworkowe ravioli - faworki dobrze nadziane 79

musi być przykryte ściereczką, aby nie obsychało. Podczas wałkowania starać się podsypywać jak najmniej mąki – im mniej tym lepiej. Wyciąć kółko, na nim ułożyć farsz, przykryć drugim i zlepić Ravioli smażyć partiami – tak jak wałkujemy ciasto – nie powinny wysychać. Smażyć w gorącym tłuszczu na jasnozłoty kolor z każdej strony. Usmażone wyjmować na półmisek wyłożony ręcznikiem papierowym. Ostudzone oprószyć cukrem pudrem

królestwo garów
Hotel Sofitel Warsaw Victoria 82

szampanem o północy i otwarty bar po północy, wliczony w cenę Menu Amuse-bouche Custard, kawior, szczypior Hors d’oeuvre Foie gras, figowy chutney, brioche Le poisson Ogon homara, ravioli, szpinak La viande Organiczna cielęcina, trufla, ziemniaki Anny Le dessert Mandarynkowa deklinacja Cena: 690 PLN | osoba Cena zawiera pakiet napojów. Rezerwacje: Sofitel Warsaw Victoria - Concierge

królestwo garów
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Świąteczne menu skomponowane przez dietetyka 194

Pełnoziarniste pieczone pierogi ze szpinakiem. Gotowane pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami. Komosa ryżowa lub kasza jaglana ze szpinakiem, figami i tofu. Zdrowa kutia z amarantusa lub kaszy bulgur. Ravioli z ciecierzycą. Gołąbki wigilijne z kaszą gryczaną. Bigos wigilijny z orzechami i ciecierzycą. Desery Sernik na bazie tofu z makiem. Pierniczki. Śnieżne kuleczki fasolowe. Domowy makowiec. Keks z bakaliami

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zdrowe święta - razowe pierogi ze śliwkami 141

Kolejny przepis na święta - razowe pierogi ze śliwkami. Nie są typowe, pod względem sklejania raczej przypominają włoskie ravioli. Nie mam wprawy w lepieniu pierogów, dlatego robię to po swojemu - nakładam na siebie dwa wycięte kółka (jedno z farszem), po czym łączę palcami. Można też spróbować innego sposobu, który pozwoli na uzyskanie podobnego efektu - ciasto wałkujemy, dzielimy na pół. W równych

Powiedz dietom nie
Sylwester w Sofitel Warsaw Victoria 79

szampanem o północy i otwarty bar po północy, wliczony w cenę Menu Amuse-bouche Custard, kawior, szczypior Hors d’oeuvre Foie gras, figowy chutney, brioche Le poisson Ogon homara, ravioli, szpinak La viande Organiczna cielęcina, trufla, ziemniaki Anny Le dessert Mandarynkowa deklinacja Cena: 690 PLN | osoba Cena zawiera pakiet napojów. Rezerwacje: Sofitel Warsaw Victoria - Concierge

królestwo garów
PIEROŻKI Z GRZYBÓW SUSZONYCH ZE ŚLEDZIEM 114

Dość ciekawy przepis na pyszne pierożki,kołdunki,rawioli czy uszka do barszczu.Ja zrobiłam ich trzy rodzaje.Smakują fantastycznie jeśli lubimy wszystko że śledziem.Myślę ,że to ciekawa Alternatywa dla naszych uszek z grzybami,za którymi ja ogromnie przepadam , choć jak już wspominałam świąt nie obchodzę , ale jedzenie czemu nie ,przecież też muszę przez te dni coś jeść ha ha.Zrobiłam

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa krem z dyni i pomidorów z pierożkami ravioli 160

litr bulionu ·          sól. pieprz ·          słodka papryka   25 dag pierożków ravioli ·          2 łyżki masła Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na maśle. Dodajemy dynie. Smażymy ok. 10 minut. Pomidory sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki

Pobite gary Barbary
Vapiano - Warszawa 106

sama mozarella także. Więc trochę się rozczarowałem, bo oczekiwałem aromatycznego sosu pomidorowego, który niestety został przygaszony zbyt dużą ilością sera, przez co góra placka trochę popłynęła.  Kolej na ravioli con carne (nadzienie mięsne, pomidorki cherry, cebula, marchew, szczypior, sos pomidorowo - śmietanowy). Sporo mięsa, jednak znów sos pomidorowy poległ - blady, bez wyraźnego smaku. Druga pasta - granchi di fume

Right Behind The Kitchen
Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili 97

Delikatny ser, kremowy, w połączeniu z cytrusową skórką, płatkami chili i ziarenkami chili to rzeczywiście był dobry pomysł! Taki dip można wykorzystać do pieczywa, przekąsek włoskich lub nadziać ravioli i inne nie tylko włoskie pierogi.  Pieczona ricotta to prawdziwe niebo w gębie. Wystarczy ricottę przełożyć do żaroodpornego naczynia, posmarować oliwą z oliwek, oprószyć ziołami i zapiekać, aż skórka ricotty

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania