ravioli - 445 przepisów (strona:16/30)

Pastaman – Mateo Zielonka – Sztuka robienia makaronu krok po kroku 42

zielone ze szpinakiem lub czarne z sepią. Nauczymy się robić makarony klasyczne, wielojajeczne, ich wegańskie odpowiedniki na bazie semoliny. Od płatów do lasagne przez papardelle i tagiatelle aż po ravioli, tortellini i inne makaronowe pierożki. W książce Mateo zamieścił również pomysły na pyszne sosy i kolacje, w trakcie których zachwycimy domowników lub gości delikatnym domowym makaronem. Przepisy w książce można

Tajemnice Smaku
Maltagliati alla mascarpone 56

wyjaśnienia czym jest makaron — maltagliati — dosłownie znaczy — źle skrojony – 😊. W rzeczywistości to kwadraty, romby, trójkąty lub inne kształty, które powstały przy robieniu innych makaronów jak tagliatelle lub ravioli. Po prostu są to — odpady – 😉, które były źle skrojone. Ten rodzaj makaronu jest popularny w całych Włoszech, ale szczególnie w Lombardii, Veneto, Emilii-Romania, Apulii, Abruzji i Marche. Maltagliati był

RafalCook
Manty – tatarskie pierogi z wołowiną 61

mant jest w zasadzie dowolny, choć zazwyczaj są to dość pokaźne sakiewki (żeby je zrobić trzeba połączyć po dwa końce pierogów na zdjęciu poniżej). Ja zrobiłem małe pierożki, wielkości ravioli – w sam raz na jed en kęs. Many można ugotować na parze – to klasyczny sposób, albo po prostu ugotować. Ja proponuję trzecią metodę – manty podsmażane, które potem

Niedzielny kucharz
Spody do pizzy - podstawa kuchni włoskiej 57

beszamelu i sera, układane do wyczerpania składników. Tortellini - włoski odpowiednik naszych polskich uszek. Lepione w wersjach z nadzieniem mięsnym, grzybowym bądź serowym, podawane z sosem pomidorowym. Ravioli - niewielkie pierożki nadziewane serem ricotta, szpinakiem, mięsem lub warzywami.  Risotto - danie, którego głównym składnikiem jest ryż. Ryż gotuje się z dodatkiem bulionu do uzyskania kremowej konsystencji. Focaccia - rodzaj włoskiego

Moja smaczna kuchnia
Z ŁĄKI NA TALERZ: Golaski w pokrzywie 87

Państwem pyzate Gnudi, czyli włoskie kluseczki lekkie i puszyste, jak obłoczki zrobione z ricotty :) Nazwa tych pysznych kuleczek, czyli nagie , gołe , odnosi się do ich podobieństwa do znanych wszystkim ravioli, tyle, że bez makaronu. To tak, jakby gotować sam farsz pierogów otoczony cieniusieńką warstwą semoliny, która utrzymuje w jedności ich krągłe kształty :) Puszyste golaski z ricotty i parmezanu, doprawione gałką

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pierogi z kozim serem i prażoną cebulką 112

Tradycyjne ruskie pierogi troszkę zmodyfikowałam ;) Postawiłam na kozi twaróg, a zamiast podsmażonej cebulki dodałam cebulkę prażoną. Wyszło pysznie! Coś dla prawdziwych fanów koziego sera :) A może spróbujesz tych pierogów? RAVIOLI Z PIECZARKAMI, PODGRZYBKAMI I RICOTTĄ PIEROGI Z CZERWONĄ KAPUSTĄ I SEZAMEM PIEROGI Z PĘCZAKIEM I GRZYBAMI SEZAMOWE PIEROŻKI Z LEŚNYM FARSZEM TORTELLINI Z BOBEM W SOSIE OGÓRKOWO-CYTRYNOWYM PIEROGI

Delicious Place
Danie makaronowe na każdą okazję 59

mieć zawsze pod ręką. Moją maszynką mogę wycinać 2 rodzaje spaghetti i tagliatelle oraz lasagne, nie mówiąc już o tym, że z tak cienko rozwałkowanego ciasta mogę zrobić ravioli, pierogi czy inne makaronowe cudeńka. Makaron z zielonym pesto 4 – 6 porcji Składniki: 350 g mąki durum (semolina) 4 jajka 300 g klopsików, tutaj przepis 200 ml pesto

codojedzenia
Najpopularniejsze rodzaje makaronów 45

makaron typu lasagne, czyli duże płaty, które najczęściej zapieka się z serem i sosem beszamelowym oraz mięsem i warzywami. W Polsce coraz większą popularnością cieszy się także nadziewany makaron ravioli, który może być serwowany z bardzo różnymi dodatkami.  W kuchni włoskiej liczy się najwyższa jakość składników Kuchnia włoska zachwyca miłośników dobrego jedzenia na całym świecie. Prawdziwy włoski makaron wykonuje

jakszef.pl
Mistrzowie makaronu 55

połączyć jajka i mąkę w gładkie, jednolite ciasto nie omijaj tych rozdziałów. Jestem pewna, że znajdziesz tam wiele przydatnych informacji. Jeśli cenisz sobie różnorodność smaków, lubisz różne rodzaje makaronów, ravioli i makarony faszerowane, gnocchi i risotto to również kolejne działy będą dla Ciebie kopalnią wiedzy i inspiracji. Oczywiście nie mogło w książce zabraknąć przepisów na pieczone dania z makaronu

Cztery Fajery
Sałatka – przekąska na chipsach 164

ogóreczkiem. My prezentujemy naszą aranżację podania tej przekąski. Każdy może się wykazać własną inwencją twórczą Zapraszamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na szybkie przekąski. Polecamy chrupiące tortellini lub ravioli z serem , pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce oraz krakersy z boczkiem na nowy roczek . Życzymy smacznego! Artykuł Sałatka – przekąska na chipsach pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Keto pierogi (Paleo, LowCarb) 124

Keto pierogi lniane Przedświąteczne pierogowe szaleństwo Ostatnio opętało mnie jakieś szaleństwo na punkcie keto pierogów. Wypróbowałam już pierogi z takiego samego ciasta jak w przypadku ravioli z nadzieniem dyniowym . Jednak uparłam się, że musi być jakiś sposób, żeby przygotować keto pierogi bez gumy guar. I rzeczywiście jest. Pierogi są na bazie tylko mąki z lnu . Są to więc keto pierogi

Modern Cave Girl
Pora na zupy – zupa z pulpetami 70

zupy od kremowej zupy brokułowej z serem cheddar i pulpetami. Przygotowanie zupy zaczęłam od ugotowania rosołu z kurczaka. Na ogół mięso z ugotowanego kurczaka wykorzystuję na na knedle , ravioli lub pierogi . Dzisiaj proponuję zrobić z niego pulpety, które będą świetnym dodatkiem do brokułowej zupy. Bardzo lubię gęste zupy. Są smaczne i pożywne. Przynajmniej raz w tygodniu gotuję zupę. Moje dzieci

codojedzenia
2 obiady z całego kurczaka 64

była to wołowina ale również i kurczak. Gotowany kurczak to praktycznie dwa obiady. Bulion z kurczaka przeznaczam na zupę, natomiast mięso wykorzystuję jako nadzienie do popularnych dań jak krokiety , ravioli, pierogi lub knedle . Obiad z kurczaka to tani obiad, ponieważ z jednego kurczaka można wyczarować kilka dań. Pierwszym z nich rosół z kurczaka, który jest podstawą do większości zup, które

codojedzenia
Jak wykorzystać ziemniaczane puree? 101

takiego? Szałwiowe masło to roztopione masło ze świeżą szałwią. To kolejne zioło, które wciąż rośnie w moim balkonowym ogrodzie. Szałwia ma wszechstronne zastosowanie w mojej kuchni. Schabowe z szałwią , ravioli w maśle szałwiowym czy bucatini z dynią to przepisy, które już znacie i które zawierają szałwię jako aromatyczny dodatek. okazuje się, że gnocchi z masłem szałwiowym tworzą świetne kombi. Takie

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania