Miska Gastro Bowls PURO Hotel 185sałat z kalarepa//szpinak//tuńczyk//kapary//jajko// zielona fasola// sos z limonki// chili 28 zł albo tatar wołowy//marynowana papryka //por// ser feta 34 zł, znajdziemy tu też ravioli z selera i parmezanu z aromatycznym rosołem z kaczki i tajską bazylią 31 zł, na większy głód restauracja proponuje Big Bowls m.in. z piersią z kaczki z ziarnami kolendry
Wylizany Rondel
Jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun 171samej patelni ugotujecie makaron, łatwiej się już chyba nie da . To jak? Dzisiaj na obiad będzie kremowy, jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun? Więcej prostych i szybkich dań: Pierożki ravioli z kaparami i sosem cytrynowym Kurczak w sosie śmietanowym z karmelizowaną cebulką Makaron z pieczonym kalafiorem, orzechami nerkowca i grillowaną papryką Artykuł Jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun pochodzi z serwisu Słodkie
Słodkie Gotowanie
makaron domowy 197wodzie przez zaledwie kilka minut, w zależności od grubości. . Podawać z ulubionym sosem. Cieszyć się!! Z tego przepisu mo żna zrobic tagliatelle , szerokie Pappardelle , lasagne lub makaron tortellini czy ravioli. Gramatura podstawowa to o 100 gr (oko ło 2/3 filiżanki) z mąki i 1jajka Proponuję ważenie mąki dla bardziej precyzyjnego pomiaru. Świeży makaron można przechowywać w lodówce
mojej kuchni
Jamie gotuje po włosku - recenzja książki Jamiego Olivera 167końcu znajduje się rozdział: Włoskie ABC, który zawiera przepisy bazowe, wykorzystywane w innych daniach. Oprócz znakomitych receptur są tu również praktyczne rady, czyli np. jak prawidłowo pokroić kurczaka, przygotować ravioli lub chociażby uformować cortecce. Książka jest bardzo różnorodna pod względem przepisów, ponieważ niektóre zaprezentowane potrawy można przygotować błyskawicznie, inne wymagają czasu. Po za tym przedstawia tradycyjne dania i oryginalne propozycje
Di gotuje
ToTò Eataliano - prawdziwa Italia w Warszawie 171grillowanym kozim serem z dressingiem malinowym i boczkiem. Teraz czas na to co uwielbiam, czyli makarony. Na naszym stole pojawiają się: trójkolorowe gnocchi (buraczane, ziemniaczane i szpinakowe), czarne ravioli z farszem z mięsa homara, krewetek, omułka i langusty podawane z oliwą truflową i carbonara. Wszystkie 3 pozycje są pyszne. Bardzo podoba mi się sposób podania carbonary: dostajemy całe żółtko
Kulinarne przygody Gatity
Pizza na cienkim cieście orkiszowym, domowa, najlepsza! (krok po kroku z filmem) - Pizza z szynką parmeńską i kaparami 186ciasto, ugniecie puree oraz wyrobi gęstsze ciasto, np. drożdżowe. Ja miałam okazję przygotować z jego pomocą ciasto na świąteczną babę z ricottą (przepis wkrótce na blogu), ciasto na ravioli oraz ciasto na pizzę. Hak do wyrabiania ciasta drożdżowego jest gruby, ma odpowiednio wyprofilowany kształt i dzięki temu dobrze wyrabia ciasto w trakcie zagniatania. Ponadto robot ma wytrzymały silnik, dzięki czemu
Chilli Czosnek i Oliwa
makaron domowy 205wodzie przez zaledwie kilka minut, w zależności od grubości. . Podawać z ulubionym sosem. Cieszyć się!! Z tego przepisu mo żna zrobic tagliatelle , szerokie Pappardelle , lasagne lub makaron tortellini czy ravioli. Gramatura podstawowa to o 100 gr (oko ło 2/3 filiżanki) z mąki i 1jajka Proponuję ważenie mąki dla bardziej precyzyjnego pomiaru. Świeży makaron można przechowywać w lodówce
w mojej kuchni
Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie) 251bardziej miękkie). Ciasto rozwałkuj na grubość około 4 mm i wykrawaj okręgi lub kwadraty. Do każdego nałóż farsz i dokładnie zlep końce ciasta. Ja moje pierogi zrobiła w formie ravioli. Pierogi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju lub oliwy. Co jakiś czas mieszaj. Gotuj około 3 – 4 minuty (czyli mniej więcej minutę od momentu wypłynięcia
Via Gusto
Pierogi z kiszoną kapustą 133pierogach już nieraz wypowiadałam się bardzo ciepło, nic dziwnego, mogłabym je jeść codziennie. Naprawdę! Uwielbiam czytać przepisy na rozmaite farsze, którymi faszeruję nie tylko pierogi, także krokiety, cepeliny, ravioli, kołduny, pielmieni, gruzińskie chinkali, czy wszelakie kluski. Najlepsze pierogi lepiłam w duecie z Babcią, były najlepsze, z sercem i rodzinną miłością, nie do podrobienia. Dziś lepię pierogi sama lub w odwiedzinach
Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kiszoną kapustą 189pierogach już nieraz wypowiadałam się bardzo ciepło, nic dziwnego, mogłabym je jeść codziennie. Naprawdę! Uwielbiam czytać przepisy na rozmaite farsze, którymi faszeruję nie tylko pierogi, także krokiety, cepeliny, ravioli, kołduny, pielmieni, gruzińskie chinkali, czy wszelakie kluski. Najlepsze pierogi lepiłam w duecie z Babcią, były najlepsze, z sercem i rodzinną miłością, nie do podrobienia. Dziś lepię pierogi sama lub w odwiedzinach
Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie) 174bardziej miękkie). Ciasto rozwałkuj na grubość około 4 mm i wykrawaj okręgi lub kwadraty. Do każdego nałóż farsz i dokładnie zlep końce ciasta. Ja moje pierogi zrobiła w formie ravioli. Pierogi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju lub oliwy. Co jakiś czas mieszaj. Gotuj około 3 – 4 minuty (czyli mniej więcej minutę od momentu wypłynięcia). Via Gusto życzy smacznego
Via Gusto
Sfogliatelle frolle - neapolitańskie kruche ciastka z semoliną i ricottą 218radełkiem odkrój nadmiar ciasta, formując sfogliatelle. Możesz również całe ciasto rozwałkować i powycinać okręgi. Wtedy nałóż czubatą łyżeczkę farszu na jeden okrąg i przykryj drugim, a boki sklej niczym ravioli i odetnij nadmiar ciasta. Gotowe sfogliatelle ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i posmaruj żółtkiem rozbełtanym z odrobiną mleka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz około
Food Square
Gemelli z łososiem, groszkiem i szpinakiem 196makaronu…Jest ich tyle, że ja za tymi wszystkimi nazwami nie nadążam, a Wy. Ostatnio w restauracji zamówiliśmy pasta gigante…Okazało się, że były to gigantycznie duże ravioli. Ja zapraszam na przepis na makaron z łososiem. Łosoś oczywiście ekologiczny! makaron z łososiem Składniki: 4 porcje 400 g pieczonego łososia 250 g gemelli, waga sucha 1 mała cebula
codojedzenia
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 248Przepisy muszą być sprawdzone. Żeby planowanie przyniosło jeszcze większe rezultaty (dla zdrowia i budżetu) staramy się wszystko co się da robić samemu. Zamiast kupować gotowce przyrządzamy własne pitty, ravioli, czy tortille. W ten sposób unikamy sztucznych składników, konserwantów, barwników itp. A poza tym nie przepłacamy (domowe wersje są nie tylko o wiele smaczniejsze i nieporównywalnie zdrowsze, ale też o wiele
Niedzielny kucharz
Przepisy z resztek kurczaka, w których się zakochasz 225jest to czego Wam trzeba ;-). Nasz pierwszy wpis z przepisami na resztki z kurczaka (na aromatyczną zupę pho na bulionie z kości , makaron z kurczakiem w karmelu wietnamskim , tortille , ravioli i pierogi z nadzieniem z kurczaka z rosołu ) – okazał się hitem na blogu i do dziś jest jednym z najczęściej czytanych. Dlatego dziś pokażemy jeszcze więcej naszych przepisów z resztek
Niedzielny kucharz