mleko i całość miksujemy na jednolitą masę. Do papilotek wkładamy do 1/3 wysokości ciasta, dajemy pół Michałka i przykrywamy ciastem. W 180 stopniach pieczemy 20 minut - do suchego patyczka. Z tej porcji wychodzi 18 muffinek i są pyszne
Lawendowe NieboSpecjalny deser dla mojego Męża ;) Z dużą ilością bakalii i miłości :) Pyszny jest świeży i nawet w wersji troszkę starszej jest pyszny ;) Inspiracją stał się przepis
Lawendowe Nieborównie chętnie będziecie odwiedzać Czerwoną Porzeczkę :) Ciasta- w tej kategorii królują ciasta ze zwierzętami w tytule :P Ciasto "Czarna Owca" Ciasto Mrówka Prince Polo Dania obiadowe: Tarta z kurczakiem Kotlety z kaszy jaglanej Kieszonki z piersi kurczaka Sałatki: Pyszna sałatka z brokułami Niskokaloryczna sałatka Sałatka z kurczakiem
Czerwona Porzeczkailości składników wyszły dwa ogromne makowce, tak przepyszne, że zniknęły nie wiadomo kiedy. Jeśli wolicie jednak nieco więcej ciasta w cieście to przygotujcie je z półtorej porcji do podanej ilości masy makowej. Do takiego domowego makowca trzeba zrobić pyszne makowe nadzienie . Te z puszki mają w sobie więcej bułki tartej i zagęstników niż maku i bakalii.... Oczywiście jeśli ktoś
Smaczna Pyzapierogi z jagodami, a gdy zobaczyłam pewną wariację na ich temat u Panny Malwinny wiedziałam, że zrobię je już teraz :) pyszne! idealne na obiad ale i na podwieczorek :) Pierogi z białym serem i jagodami na około 30 sztuk: ciasto: 2 szklanki mąki 3/4 szkl. gorącej wody 1 łyżka oleju nadzienie: 250 g białego sera 2 żółtka 2-3 łyżki
Dzieje kuchennej WiewióryPyszne naleśniki na deser lub słodki obiad. Robiliśmy takie jak byliśmy mali, teraz przypominam sobie te smaki :) Składniki: Ciasto: ( w razie potrzeby zwiększamy ilość mleka lub mąki) 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jajka sól do smaku 2-3 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 3-6 banany posiekana czekolada Sposób przygotowania: 1. Robimy ciasto naleśnikowe
Kuchnia domowa AniSzarlotka ( jablecznik) to pochodzacy z Francji wyrob cukierniczy,skladajacy sie z ciasta kruchego lub polkruchego oraz owocow.Nadzienie oprocz jablek moga stanowic gruszki ,brzoskwinie lub morele.Jesli ktos
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!BLOK BAKALIOWY - KEKS BAKALIOWY Piękny, bożonarodzeniowy przysmak - pyszne, wartościowe bakalie zapieczone w formie keksu, ale bez dodatku mąki i masła czy cukru. Samo zdrowie, cała
Słodko-Słony Świat Ilonykilka dni temu na obiad – zniknęły w tempie ekspresowym i nie uniknęłam dorobienia dokładki! Co to oznacza? Że były pyszne! Połączenie delikatnego białego serka z kaszą gryczaną i przyprawami tworzy niezwykłą całość! Rewelacyjne również po odsmażeniu! SKŁADNIKI: CIASTO: - mąka – 250 g - jajko – 1 szt - olej – 1 łyżka - ciepła woda – 100 ml - sól – 1 łyżeczka
Ostra na SłodkoKrojona dlatego, że jabłuszka krojone są w plasterki. Jedna z moich lepszych szarlotek :D Składniki: (duża brytfanka prostokątna) Ciasto: 3 szklanki mąki krupczatki margaryna 5 żółtek
Moje pyszne gotowaniepasztecie ułożyć warstwę serka topionego, a na nim plastry pieczarek. Całość posypać kruszonką z resztki surowego ciasta. Piec w temperaturze 190 stopni do zarumienienia się. Podawać najlepiej na ciepło, choć na zimno tez są pyszne
Codzienna kuchnia niecodziennaPuszysty biszkopt przełożony bitą śmietaną i świeżymi malinami, posypany czekoladowymi wiórkami. Pyszny, lekki i delikatny… Naprawdę warto zrobić Składniki: Z podanego przepisu na biszkopt wyjdą
Oryginalny smakchleba w domu. Zmieniłam tylko typ mąki pszennej ale to raczej nie miało wpływu na smak bo chleb był pyszny. Składniki: Zaczyn 75 g aktywnego zakwasu żytniego 250 g mąki żytniej 720 Młyn Kopytowa 200 g wody Ciasto chlebowe 250 g maki żytniej typ 720 Młyn Kopytowa 75 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 łyżki siemienia
Ala piecze i gotujepożegnanie października, warto upiec sobie ciacho dyniowe. Nie spodziewałam się, że wyjdzie takie pyszne, a do tego jest mega łatwe i szybkie w przygotowaniu. Bo muszę Wam się przyznać że dyniowate ciasta nigdy mi nie wychodziły, a to jest rewelacyjne<skromność>. Nie za wilgotne, delikatne z lekką nuta dyniowego aromatu. Koniecznie wypróbujcie przepis. Czytaj więcej
Farmażonykażdy trójkąt ciasta ,równolegle do górnego boku.ułożyć wałeczek nadzienia grubości palca.Ciasto zwinąć w cygaro zaczynając od góry. Końcówki ciasta zwilżyć wodą, aby się nie rozwijały. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Te serowe rurki są pysznie chrupiące .Są smaczną przekąską
Kulinarny karnet Christophera