pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:427/1162)

Muffinkowej obsesji ciąg dalszy, czyli muffinki na słono 257

przysłowiowy "przegląd lodówki". W taki właśnie sposób powstały moje dzisiejsze muffinki. Idealne na kolację, imprezę lub po prostu jako zakąska do wina lub piwa. Pyszne zarówno na ciepło, jak i już po wystudzeniu. Czego potrzebujemy? (ciasto - podstawa) - 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej lub razowej - 1/2 szklanki płatków żytnich (lub po prostu dać więcej mąki) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/ łyżeczki(...)pachną podczas pieczenia, a po wyjęciu z piekarnika już cały dom jest wypełniony ich aromatem.  Chwilę po przestudzeniu są już gotowe do spożycia. Tak jak pisałam wcześniej, równie pyszne są na zimno. Świetnie sprawdzą się jako lunch w pracy lub na uczelni. Gorąco polecam i zachęcam do personalizacji dodatków

two broke sisters
Zakręcone drożdżówki z białym serem 557

kształt pamiętam z najlepszej ciastkarni. Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach – zakręcone drożdżówki z białym serem. To kolejna propozycja Pawła i Magdy na wydarzenie Wypiekanie na śniadanie, organizowane na Fecebooku wśród amatorów pieczenia.   Składniki na rozczyn: - 125ml mleka - 12,5g drożdży suszonych (lub 25g świeżych) - 2 łyżki cukru Składniki na ciasto: - 340g mąki tortowej - 40g masła - 3 żółtka

mojewypiekiinietylko
Rolada z ciasta francuskiego z warzywami 14384

prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli mi zapomnieć o tym przepisie i co chwile prosi mnie żebym to zrobiła :) jeszcze nie spotkałam się z opinią żeby komuś to nie smakowało, 100% pewniak :) ciasto francuskie ma w sobie coś naprawdę magicznego

Kuchnia Pełna Pasji
Serniko - makowiec z polewą czekoladową. Jagielniczek bez laktozy, bez glutenu 112

łyżki kakao Dodatkowo: płatki kokosowe polewa truskawkowa Kruche ciasto Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Następnie przełożyłam do tortownicy wyłożonej folią aluminiową. Ciasto musi się delikatnie kleić. Jeśli jest zbyt suche należy dodać oleju ub agawy, jeśli natomiast  zbyt mokre, należy dodać mąki. W kilku miejscach nakłułam widelcem i wstawiłam do piekarnika(...)Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 min. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystko zblendowałam na pyszną czekoladę:) Czekoladę wylałam na część jaglaną i wstawiłam do lodówki. Ciasto ozdobiłam płatkami kokosowymi oraz na prośbę mojego synka polewą truskawkową. Najlepiej smakuje następnego dnia

nietadieta
Domowe nachosy – przepis 314

Domowe nachosy – przepis Nachosy są pyszne i zawsze jest ich mało . Niestety jak poczytać skład sklepowych , to oprócz mąki kukurydzianej itp . są jeszcze tajemnicze E.. ,a także inne paskudztwa . Okazuje się ,że wyrób domowych jest bardzo prosty , fakt , może nieco pracochłonny ale bez przesady – są gorsze przepisy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Przepis(...)jest troszkę na oko , bo ciężko go uszczegółowić , jednak biorąc pod uwagę ,że większość ludzi ma, lub miało do czynienia z naleśnikami i ciastem naleśnikowym , więc zna podstawy ( to bardzo podobna gęstość ciasta ) . Warto poświęcić odrobinę czasu na przygotowanie tej przekąski , moje dzieciaki były zachwycone , a ja spokojniejsza o to co wpada do ich brzuszków " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Kokoski, Kokosanki,Kostka Kokosowa, czy Lemingtony? 608

drugie przepis już od 2013 roku siedzi na blogu, ale był tylko na wersję jasną, dziś dodam, że wersja ciemna jest mega pyszna :) Przepis pochodzi z notesu mojej mamy, tak jest to przepis na ciasta do Metrowca ,  kilka lat temu kiedy chciałam pierwszy raz przygotować te nasze kokoski, nie miałam już możliwości zapytać mamy jakiego przepisu używała do tego

Blondynka Gotuje
Akademia CookUp - Potrawy mączne i makarony 206

przygotowane, zostały odłożone na krótki odpoczynek my mogliśmy zabrać się do dalszej pracy! Przyszedł czas na szybkie drożdżowe - przygotowaliśmy pyszne, chrupiące pity! Z pewnością do tego przepisu lada moment wrócimy i zrobimy z niego domowego fast fooda! Kiedy ciasto na pity wyrastało, a potem pięknie rumieniło się i rosło w piekarniku my mogliśmy zabrać się za przygotowanie pierogów z soczewicą

Plate of Joy
,,Francuskie kieszonki z kapustą i grzybami” 137

razem proponuję Wam niezawodne francuskie ciasto, z którego zawsze można wyczarować coś smacznego. Smakowita przekąska w sam raz na Święta, pyszna i szybka alternatywa dla pierogów. Dzisiejsza propozycja pierożków to wersja last minute dla zapracowanych, nie mających zbyt dużo czasu na przygotowanie tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami na wigilię. Choć przygotowane z gotowego ciasta francuskiego są naprawdę bardzo smaczne

Podróż w kulinaria
Bułeczki drożdżowe z dżemem i serem. 148

Uwielbiam je! Mogę je jeść na śniadanie, kolację, podwieczorek i jako niezobowiązującą przekąskę między posiłkami. Taka już jestem :-) Tym razem jednak zrobiłam dużo, dużo ciasta drożdżowego i postanowiłam się troszeczkę "pobawić", tworząc różne rodzaje tych pysznych, słodziutkich, puszystych bułeczek. Większość spakowałam w woreczki i zamroziłam, później wystarczy 15-20 sekund w mikrofali i cieplutka bułeczka gotowa. Przepis na bułeczki drożdżowe(...)odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy, aż rozczyn podwoi objętość (około 5-10 minut). W tym czasie podgrzewamy mleko, pamiętając, że ma być ono ciepłe, a nie gorące, gdyż ciasto drożdżowe lubi ciepełko. Jeśli jajko jest zimne, bo nie wyjęliśmy go wcześniej z lodówki, to wbijamy je wprost do ciepłego mleka. Następnie rozpuszczamy margarynę, by miała czas przestygnąć

Rozpustne gotowanie
Gâteau au Yaourt – Ekspresowe ciasto jogurtowe 679

Gâteau au Yaourt Ciasto jogurtowe znane we Francji tak dobrze, jak w Polsce szarlotka . Pierwsze ciasto, jakie francuskie dzieci robią samodzielnie w domu. I nie ma się czemu dziwić – nie tylko jest pyszne , ale i niezwykle proste w wykonaniu! Spróbujcie! Ja zajadałam się nim zaraz po wyciągnięciu z piekarnika – smakuje obłędnie! W sam raz do porannej kawki ;) Uwaga

Ostra na Słodko
Ciasto "Afrodyta" 376

Ciasto o wdzięcznej nazwie... Afrodyta:) Skąd ta nazwa? Nie mam pojęcia:) Być może dlatego, że ciasto jest lekkie jak puch... lekki biszkopt i lekka pianka w środku. Pyszne! Przepis dostałam dawno temu od znajomej. Składniki na biszkopt: 8 jajek; 1 czubata szklanka cukru kryształu; 1,5 szklanki mąki pszennej; 1 cukier waniliowy; 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia; Białka ubić(...)piana będzie gładka i lśniąca, a cukier będzie rozpuszczony. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 33x20cm, wyrównać. Piec w 180 st.C około 35 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty.  Składniki na masę

In my kitchen
Quiche z fasolką szparagową w sosie śmietanowo-szafranowym (Quiche con fagiolini in salsa allo zafferano e panna) 137

Tarta z ciasta francuskiego z fasolk ą  szparagow ą  w aromatycznym sosie śmietanowo-szafranowym to pyszne połączenie, przyjemne dla naszego podniebienia. Smacznego!  **** La torta salata realizzata con la pasta sfoglia, farcita con i fagiolini e la crema a base di panna e zafferano. Un piatto ricco di gusto per un palato. Buon appetito! SKŁADNIKI  1 opakowanie

La grande e la piccola cuoca
Ciasto w wydmuszce 142

mające wspólnego z polskimi tradycjami - był szwedzki stół, na którym oczywiście główną rolę odgrywały jajka na twardo, a na deser krem cytrynowy (pyszny, kiedyś podam Wam przepis). A później wszyscy z niedowierzaniem oglądali ciasto w jajkach... Widziałam takie cuda już w zeszłym roku, a może nawet wcześniej. Ogromnie mi się podobały, ale jednak troszkę mnie ich przygotowanie przerażało... Tym razem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pierogi ruskie 95

mrożę, do czego również i Was zachęcam. Wtedy nie straszne już są napady wilczego głodu, gdy lodówka świeci pustkami. Zawsze macie w zanadrzu pyszne pierożki, które wystarczy tylko wrzucić na kilka minut do wrzątku :) Przepis na ciasto przetestowałam już wielokrotnie. Uważam, że to najlepsze ciasto pierogowe jakie miałam okazję robić. Bardzo łatwo się z nim „pracuje”. Jest bardzo elastyczne

MyCookBook.pl
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 164

Święta... czas tradycji, rytuałów. Czas pysznego jedzenia i słodkiego świętowania. Co dom to obyczaj, ale jedno jest pewne - w 99% domów, w tym czasie toczy się wojna pomiędzy dwoma słodkimi specjałami. Sernik czy Pierniczki? - odwieczne pytanie dotyczące najlepszego, cukierniczego umilacza tych dni. Dla tych, którzy wybrać nie potrafią i swoje niezdecydowanie leczą kolejnym kawałkiem sernika i kilkoma sztukami pierników, starsza(...)kucharka wyczarowała "Sernik - Piernik". Połączenie niesamowite! Smak... cudowny! Coś jak piernikowa pianka z nutą czekoladowego musu, oblana nietypową - chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować. SKŁADNIKI: SERNIK I MUS CZEKOLADOWY: - pół kostki masła - 350 g serka 3xmielonego - 200 g serka mascarpone

Wypisz Wymaluj