pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:390/1162)

Tarta z indykiem i szpinakiem w sosie pieczarkowym z prażonym słonecznikiem i dynią 141

Obok przepysznych pasztecików i innych smakołyków z ciasta francuskiego, na szybki i jednodniowy obiad uwielbiam przygotowywać tarty! Są bardzo proste w wykonaniu, nie wymagają wiele czasu

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Konfitura z jagód 214

Do mojej spiżarni dołączam kolejny przepis na pyszną i naturalną konfiturę. Tym razem pora na jagody.Prosta w przygotowaniu, a do tego bez konserwantów i zbędnych zagęszczaczy

kulinarnyJa
Kule drożdżowe z serem i marmoladą 144

Składniki: (ok. 30 sztuk) Ciasto: 1 kg mąki 3 jajka 2 żółtka 4 łyżki cukru 80 g drożdży + łyżka cukru 1,5 szklanki letniego mleka

Moje pyszne gotowanie
Zupa gulaszowa na pieczonej papryce 170

Dzisiaj zajadamy pyszną zupę gulaszową. Wyszła świetnie i odbiega od tradycyjnej.  Składniki: 700 g mięsa wołowego 2 cebule pęczek szczypiorku 2 duże papryki 300 g

Niezły Młynek
Dietetyczne truflowe ciasto czekoladowe (bez mąki i tłuszczu) 154

ciasto. Przepis zobaczyłam w programie Cook yourself thin (Gotuj i chudnij) i od razu wiedziałam, że będzie hitem! Ciasto stanowi świetną propozycję na zimowy podwieczorek. Podany poniżej przepis zawiera wprowadzone przeze mnie zmiany – zamieniłam fruktozę na ksylitol i pominęłam polewę. Pyszne, wilgotne, bez mąki i tłuszczu. Sama czekolada, pomarańcza, migdały, jajka i trochę słodyczy. Wyjątkowo pyszna alternatywa dla brownie :) Poziom(...)miksujemy. Dodajemy przestudzoną czekoladę i dokładnie mieszamy. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 45-50 minut, po czym zostawiamy w piekarniku na ok. 2 godziny. Ciasta nie dopiekamy do suchego patyczka; ma być wilgotne i strukturą bardziej przypominać brownies niż murzynka. Podajemy z cząstkami świeżejpomarańczy . Smacznego! Oryginalny przepis znajdziesz tutaj . Jeśli spodobał Ci się ten przepis, zaglądaj

Bazując na smaku
Tarta czekoladowa z truskawkami 258

Kolejny przysmak z letnimi, soczystymi owocami. Pyszna, czekoladowa tarta z truskawkami. Aromatyczna, z gęstym budyniowym nadzieniem, zniknęła u mnie błyskawicznie :). Szybka i uważam, że prosta w przygotowaniu. Ładnie i apetycznie się prezentuje. Bardzo polecam… (inspiracja z gazety „Tina”, przepis zmodyfikowany).     Tarta czekoladowa z truskawkami Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 kopiasta łyżka kakao 3 łyżki cukru

Mała Cukierenka
Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i malinami 223

ciasto jest bardzo delikatne i puszyste. Dzięki polewie z mascarpone owoce zostały wciągnięte przez ciasto i są nie tylko na wierzchu, ale też w środku. Ciasto długo zachowuje swoją świeżość, nawet do paru dni. Pyszne, polecam! 1 1/2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/3 szklanki cukru + 1 łyżka do zaczynu 1/2 szklanki mleczka kokosowego 25 g drożdży świeżych 2 żółtka(...)drożdże zaczną się pienić. Mąkę przesiać do misy, dodając sól i cukier. Wlać spieniony zaczyn drożdżowy, lekko rozmącone żółtka i olej. Wszystko dokładnie wymieszać i zagniatać ciasto, aż zacznie odchodzić od miski. Będzie luźne i klejące. Na początku może się wydawać jakby było zważone. Przełożyć do formy (∅ 23 cm) wysmarowanej masłem, rozciągając równo ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe

https:KKuchniaMniam
Zdrowe batoniki marchewkowe 125

Polecam przepis na pyszne, zdrowe słodycze – czyli batoniki marchewkowe z bakaliami, sezamem i słonecznikiem. Składniki: 400 g marchwi 200 g płatków owsianych 160 g przesianej mąki 50 g słonecznika 100 g rodzynek 50 g daktyli 50 g sezamu 200 ml płynnego miodu 4 całe jaja 200 ml oleju Przygotowanie Na suchej patelni prażymy sezam i słonecznik. Marchew ścieramy na tarce(...)drugiej misce mieszamy jajka, miód i olej. Mieszankę wlewamy do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 24 x 36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto i wyrównujemy powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około godziny. Ciasto studzimy i pokroimy w prostokąty

e-PrzepisyKulinarne
Białko-wiec z makiem 158

Nazwałam to ciasto ze względu na ilość białek. Wyszło wilgotne i pyszne. Polałam je rozpuszczoną czekoladą i obsypałam wiórkami z cytrynowej czekolady, Całość wygląda kuszącą i w dodatku smakuje wybornie. Składniki: kostka  masła 1.1/2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 czubate łyżki maku ( gotowiec z puszki) 9 szt białek 32 g  cukru waniliowego olejek migdałowy(...)makową z bakaliami,mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i na samym końcu rozpuszczone letnie masło.Mieszam łopatką.Formy aluminiowe do pasztetu( 500 ml) smaruje masłem i obsypuje mąką.Ciasto przekładam do foremek tak do 1/2 wysokości foremki, starcza mi na 4 porcję.Piekę kolo 45 minut w 170 stopniach.Ciasto upieczone i wystudzone polewam czekoladą i dekoruje wiórkami z czekolady

Różowa kuchnia
Pizza z szynką parmeńską, rukolą i parmezanem (na drożdżowym zaczynie) 200

dzień wcześniej, jednak pracy wymaga od nas naprawdę niewiele. Za radą Bei, zaczyn przygotowałam w piątek przed pracą (zabrało mi to dosłownie 3 min.), następnie ciasto zagniotłam w piątek wieczorem (15 min. pracy) i pyszną pizzą cieszyliśmy się w sobotę na obiad.    Aby otrzymać pizzę na chrupiącym spodzie, trzeba piec ją w mocno nagrzanym piekarniku, najlepiej w najwyższej(...)pieczonych pomidorów - słodko-kwaśno-pikantny, z dodatkiem octu balsamicznego, który ładnie komponuje się z rukolą.    Pizza z szynką parmeńską, rukolą i parmezanem (na drożdżowym zaczynie)   ciasto z przepisu Bei , odsyłam do niej, jeżeli chcecie zrobić ciasto w robocie kuchennym na 2 mniejsze lub 1 dużą pizzę   Składniki: na zaczyn: 125 g mąki pszennej (u mnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Frittelle - włoskie mini pączki (bez glutenu) 198

Frittelle to pyszne, małe, włoskie pączusie, coraz bardziej popularne w Polsce, znane również pod nazwą fritole. Występują w przeróżnych odmianach, z dodatkiem drożdży i bez, same lub z nadzieniem. Ciasto zawiera zwykle aromatyczną skórkę z pomarańczy i cytryny, czasem rodzynki. Wersja, którą prezentuję poniżej jest bardzo przyjazna dla alergików, nie zawiera bowiem glutenu i drożdży, mleko zaś można dodać zarówno

maniapieczenia
Wytrawna Tarta z Brokułami i Serkiem Camembert 148

Wytrawna tarta z bogatymi w wartości odżywcze brokułami i charakterystycznych w smaku serkiem brie to pyszne, pożywne danie, które dodatkowo jest proste i szybkie w przygotowaniu. Sympatycy ciasta francuskiego mogą nim zastąpić kruchy spód - jeszcze bardziej skróci to czas przygotowania a tarta będzie równie smaczna, a nawet jeszcze smaczniejsza. Wytrawna Tarta z Brokułami i Serkiem Brie - Składniki: średni brokuł

Słodka Strona
Szybki sernik 442

sernik.., który robiłam jakiś temu ..Pamiętam , że przed wyjściem do pracy była cała blaszka -tortownica..a po powrocie zostało tylko tyle co na zdjęciu....Sernik był tak pyszny..i o mały włos nie zdążyłabym zrobić zdjęcia...c órka wzięła na imprezkę z koleżankami. Przepis znalazłam  tutaj  i cytuję w całości..Ja co prawda zwiększyłam ilość sera(...)oleju roślinnego 3 jajka 125 ml mleka skórki owocowe -mix Rozgrzać piekarnik do 180 C. Mąkę zmiksować z cukrem, masłem, jajkiem i proszkiem do pieczenia, aby powstało ciasto. Rozwałkować je pomiędzy dwoma warstwami papieru do pieczenia, a następnie wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy (tortownicy) do pieczenia tak, aby pokryło dno i brzegi na wysokość 2 cm. Zmiksować ser z cukrem

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka bez mąki i jajek! Błyskawiczna i pyszna! 607

dużo czasu, bo nigdy im nie wychodzą itd... Myślę, że przede wszystkim trzeba chcieć, nie szukać wymówek, a szukać korzyści, szukać łatwych i prostych przepisów, które zawsze wychodzą. To ciasto jest właśnie takie, zawsze się udaje jest banalnie proste, przygotowanie zajmuje 10 minut.  To co pieczemy dziś? Zapraszam! SKŁADNIKI: - 0,5 szklanki płatków owsianych - 0,5 szklanki płatków jęczmiennych(...)Posyp na wierzch płatki migdałów i polej miodem. Pieczemy w temp 180 stopni C przez 50-60 minut na złoty kolor. Gotowe! Mówiłam, że proste i łatwe! A jakie pyszne! ;-) Smacznego i zapraszam na mój FanPage na Facebooku! SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI
Szarlotka z białym winem. 111

długi majowy weekend sporo odpoczywałam po ciężkim tygodniu. Dla relaksu upiekłam nieziemską szarlotkę z białym winem. Ta szarlotka jest tak pyszna, że szybko zostały tylko po niej okruszki :-). Wypiek jest na cieście kruchym, na to warstwa startych jabłek, wymieszanych z kardamonem i budyń ugotowany na soku jabłkowym i białym wytrawnym winie i znów warstwa ciasta kruchego. Cudownie smakuje na ciepło

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania