Sezon na śliwki trwa więc dziś proponujemy knedle z węgierkami. Miękkie ciasto otulające podgotowaną śliwkę i dodatek cynamonu tworzą pyszny obiad w formie deseru
Milion SmakówJest to jeden z moich pierwszych samodzielnie upieczonych serników. Dzięki temu, że wychodzi taki pyszny nie zniechęciłam się do dalszych eksperymentów z ciastami serowymi. Nawet po tylu latach mi się nie znudził i lubię wracać do tego przepisu
Milion Smakówchoć przy piekarniku gazowym nie zawsze daje się to zrobić idealnie co do 1 stopnia). Trzymanie się tych dwóch wytycznych pozwoli wam na zrobienie oszałamiająco pysznych bez! Zobacz również przepisy na inne słodkości -----> CIASTA, WYPIEKI I DESERY Bezy - przepis: Składniki: (z podanych proporcji wyszło mi 28 bez) 2 białka 120 g drobnego cukru (można również zmielić np. w młynku
Moje QulinariaDziś zapraszam na danie, które nazywa się... krowi placek! Gwarantuję Wam jednak, że w smaku nie przypomina go ani trochę :) Jest to pyszny, aromatyczny gulasz z wołowego mięsa zapiekany pod ciastem francuskim. Pyszności <3 Przepis pochodzi ze strony magazynu GQ . Zapraszam od przygotowań! Składniki na 2 porcje: 500 g wołowiny na gulasz, pokrojonej w kostkę 1/2 cebuli, drobno posiekanej
My Culinary Artszykowała, żeby się nie męczyła. I za każdym razem każdego dnia pobytu mamy dwudaniowy obiad z deserem. Tym razem na deser Mama upiekła nam pyszną szarlotkę wiśniową. To jedno z naszych ulubionych ciast w ostatnim czasie. Teraz Mama przygotowała je ze świeżymi owocami, ale równie dobrze smakuje z dodatkiem konfitur. Wprawdzie drzewka w ogrodzie Mamy już ogołocone, ale na targu
Kuchnia po mojemuwyszły obłędne, lekkie i chrupiące. Na chwilę powrócił smak dzieciństwa, pysznych gofrów z budki J Właściwie to je upiekłam na podwieczorek, ale były tak pyszne i chrupiące, że musiałam dorobić następną porcjęą ciasta, więc mieliśmy słodką kolację. Starsza córka pierwszego porwała (tego najbrzydszego), druga gofrem z cukrem pudrem się zajadała.. Gofry, lekkie i chrupiące Składniki na 5 podwójnych gofrów
Mia Cucina SofietaPRZE-pyszny! Delikatny, lekko słodkawy i do tego z pysznym, wilgotnym jabłkiem. Czego chcieć więcej? Plusem tego ciasta jest to, że nie zawiera w sobie jajek. Prosty w wykonaniu i ładnie wyglądający po upieczeniu. Polecam wszystkim, tym, którzy jeszcze tego ciasta nie jedli. Jest przepyszne. Specjalnie dla Was dzisiaj wstałam wcześniej, żeby "obfocić" ciacho i jak najszybciej podzielić się przepisem
CookYourselfMoja pierwsza w życiu wuzetka. Matko ile to ja czasu jej nie jadłam. Jest pyszna. Z prawdziwą bitą śmietaną i odpowiednio nasączonym ciastem. Już wiem, czemu ja sklepowych nie lubię. Po pierwsze są za słodkie, po drugie za wilgotne i ta sztuczna bita śmietana. Domowa jest o niebo lepsza. Aaaa i ta polewa z gorzkiej czekolady - palce lizać. Polecam
CookYourselfdobrze smakuje i bez tego. Piernik bardzo długo zachowuje świeżość przechowywany w chłodnym miejscu. *Jeżeli po dopasowaniu 3 blatów do formy zostanie Wam trochę ciasta, to polecam przeznaczyć je na pierniczki. Są pyszne. Smacznego
Pełny talerzzawartość netto: 900g Produkt posiada wygodny słoiczek umożliwiający sprawne otwieranie i wyjmowanie jabłek . Jabłka prażone pozwalają na szybkie i łatwe w przygotowaniu dania obiadowe lub pyszne desery, fantastycznie smakują z ryżem, lodami lub ciastem. Wspaniale komponują się z mięsem drobiowym. Jabłka prażone firmy Reypol zachwycają swoim smakiem, można je nawet jeść prosto ze słoiczka, są wyraziste, słodkie i smaczne
Smakowite DaniaCzas wiosenny to czas na wypieki z rabarbarem, tym razem proponuję pyszny placek z rabarbarem i pianką z białek, ciasto nie zbyt słodkie z kwaskowatą nutką, idealne do herbaty lub kawy. Zapraszam do wypróbowania. składniki na okrągłą formę ciasta (22/ 23cm) 2 szklanki mąki 20 dag margaryny 3 żółtka 3 łyżki śmietany 18% 1/2 szklanki cukru pudru
Smakowite Daniawyniku przypadku. Późnym wieczorem zabrałam się za lepienie pierogów i... zmęczona zamiast tradycyjnej mąki wzięłam pszenną pełnoziarnistą... Dalej sprawy potoczyły się same. I tak powstały pyszne pierogi o nietradycyjnym wyglądzie. Spróbujcie, bo warto. Ciasto przyrządza się o wiele łatwiej, nie rozrywa się i nie rozpada w wodzie, pierogi wspaniale się przechowuje, a podsmażone na patelni smakują wybornie. ... kolor zaskakujący
Słodkie okruszkiDzisiaj na obiad były pyszne pierogi z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 2,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - łyżeczka masła - 1/2 szklanki ciepłego mleka - 1/2 szklanki ciepłej wody - 1 jajko Składniki na farsz: - 100g suszonych grzybów - 250g kapusty kiszonej - 1/2 cebuli - 1 jajko - 3 łyżki masła klarowanego - 1 łyżeczka bułki tartej - sól, pieprz do smaku Wykonanie: Robimy dołek
Tanio szybko zdrowoJeśli macie trochę ugotowanych ziemniaków to nie wyrzucajcie ich a dodajcie do ciasta i upieczcie chleb. Chleb z ziemniakami jest pyszny, wilgotny i dłużej zachowuje świeżość. Ja dla podkręcenia smaku dodałam amarantus. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnibardzo zadowolona... Przepis stosuję od lat, czasem go lekko modyfikując. Źródło? Po tylu latach przyznam szczerze, że nawet nie pamiętam. Zdjęcie prezentuje ostatnie gofry...końcówka ciasta spowodowała lekkie luki w pięknych gofrach. Pozostałe pyszne wypieki bardzo szybko znikły z talerza, nie pozwalając na ich uwiecznienie. Składniki: 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej
Słodkie okruszki