puree - 3280 przepisów (strona:54/219)

Kawa Inka z dynią, cynamonem, kardamonem i bitą śmietaną 192

wapniem i witaminami 640 ml wody szczypta mielonego kardamonu 2 łyżeczki mielonego cynamonu szczypta przyprawy do piernika 2 łyżeczki cukru 60 ml mleka 3,5 % 180 g rzadkiego puree z dyni ( przepis ) 400 g śmietany kremówki 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego + 1 łyżeczka cukru 1 śmietan-fix dodatkowo: nieco kakao do dekoracji WYKONANIE Do garnuszka wsypać kawę Inka, zalać(...)przegotowaną, gorącą wodą, po czym dodać cukier, kardamon, cynamon, przyprawę do piernika, mleko i puree z dyni. Wymieszać i zostawić do ochłodnięcia. Do miski wlać śmietanę i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy. Do ubitej śmietany wsypać śmietan-fix i krótko zmiksować do połączenia składników.  Kawę wymieszać i przelać do szklanek. Na wierzch każdej porcji wycisnąć dekoracyjną szprycą

Passions hobbies life
Puszyste placuszki dyniowe 166

Dzień dobry, dziś propozycja idealna na śniadanie. Puszyste delikatne, w zachwycającym intensywnym kolorze, co tu dużo mówić, po prostu pyszne :)  Spróbujcie koniecznie.   Składniki: 200 g puree z dyni 50 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szczypta soli Wymieszać puree dyniowe z jogurtem i jajkami oraz tłuszczem. Dodać mąki, proszek do pieczenia oraz sól, wymieszać na gładką masę. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, lub jak ja beztłuszczowo. Podawać w ulubiony sposób, u mnie z odrobiną dżemu truskawkowego tym razem. Uwaga placuszki są bez cukru, jeśli ktoś musi mieć słodko to proponuję dodać 2-3 łyżeczki cukru

Cynamonowe szczęście
Koko Yogo - zdrowe desery bezmleczne - moja opinia + kilka inspiracji 166

kokosowe BIO 30%, syrop z agawy Bio, glukoza Bio, substancje zagęszczające: skrobia kukurydziana, pektyna, wanilia w proszku BIO, żywe kultury bakterii.   - Koko Yogo Mus mango Bio - 160g Skład: puree z mango (80%) BIO, woda, syrop z agawy BIO, substancja żelująca: pektyna, glukoza BIO, sok cytrynowy BIO. - Koko Yogo Mleko kokosowe Bio - 500 ml Skład:  woda, wiórki kokosowe(...)mnie były to koktajle, urozmaicone, ale bardzo proste deserki oraz placuszki, które zniknęły zanim zdążyłam zrobić zdjęcia. Deser warstwowy z  Yagły Yogo z mlekiem kokosowym Bio i puree malinowym : Deser warstwowy z Yagły Yogo z dodatkiem kakao Bio i błyskawicznymi płatkami jaglanymi : Waniliowy koktajl z Koko Yogo o smaku naturalnym BIO i mleka kokosowego

Di gotuje
O bąbelkach słów kilka. I krem dyniowo-jabłkowy 162

się nie tylko nie chce, ale też ciężko znaleźć czas na pichcenie, a coś ciepłego po powrocie do domu by się zjadło.  Koniecznie musiałam wykorzystać przynajmniej część dyniowego puree, które ostatnio przygotowałam, bo w kolejce stoją przecież kolejne dynie czekające na przerobienie. W magazynie Spis bedre , nr 10/2016 znalazłam prosty i niezwykle kuszący krem z dodatkiem jabłek i rozgrzewającego(...)świeżą bagietką.  Pięknie pachnie, świetnie smakuje, syci i rozgrzewa. Idealna na ten pochmurny listopad. Krem dyniowo-jabłkowy z imbirem i kolendrą Składniki: (na 6 porcji) 800 g puree z dyni 1,5 łyżeczki mielonej kolendry 500 g kwaśnych jabłek 2 cebule 1 ząbek czosnku 5cm kawałek świeżego imbiru 1 l bulionu 250 g creme fraiche (18%) 2 łyżki oleju

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bułki z puree marchewkowym w Listopadowej Piekarni 153

niego dodawać resztę składników. Ciasto właściwe Marchewkę - wcześniej umytą, lecz nie obraną -  ugotować do miękkości we wrzącej wodzie. Po ostudzeni oskrobać ze skórki i zmiksować blenderem na gładkie puree. Do zaczynu dodać pokruszone drożdże, puree z marchewki, 2 szkl. mąki pszennej, cukier brązowy i sól. Wszystko dobrze wyrobić mikserem za pomocą mieszadeł hakowych. Jeśli okaże się, że ciasto jest

Grunt to przepis!
Bułki marchewkowe 147

godzin. Ciasto właściwe: Marchewkę ugotować na parze lub w wodzie (gdy gotujemy w wodzie, marchewkę trzeba dobrze odparować, aby nie była zbyt wilgotna). Zmiksować blenderem na gładkie puree i wystudzić. Do zaczynu dodać pokruszone drożdże, marchewkę, 2 szklanki mąki pszennej 650, cukier brązowy i sól. Wszystko dobrze wyrobić. Jeśli okaże się, że ciasto jest zbyt luźne, dodać trochę więcej mąki(...)Wyrośnięte bułeczki posmarować wodą i – jeśli chcemy – posypać ulubionymi ziarnami. Włożyć do gorącego piekarnika i piec 20 minut. * szklanka w tym przepisie, to 250 ml ** autorka użyła 3/4 szklanki puree z marchewki Bułki marchewkowe na blogach: Am.art kolor i smak Bochen chleba Dom z mozaikami Kuchennymi drzwiami Leśny zakątek Moje małe czarowanie Nie-ład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody

Przepisy na domowy ser i chleb
Bułki marchewkowe na zaczynie drożdżowym 222

godzin. Ciasto właściwe: Marchewkę ugotować na parze lub w wodzie (gdy gotujemy w wodzie, marchewkę trzeba dobrze odparować, aby nie była zbyt wilgotna). Zmiksować blenderem na gładkie puree i wystudzić. Do zaczynu dodać pokruszone drożdże, marchewkę, 2 szklanki mąki pszennej 650, cukier brązowy i sól. Wszystko dobrze wyrobić. Jeśli okaże się, że ciasto jest zbyt luźne, dodać trochę więcej mąki(...)Wyrośnięte bułeczki posmarować wodą i - jeśli chcemy - posypać ulubionymi ziarnami. Włożyć do gorącego piekarnika i piec 20 minut. * szklanka w tym przepisie, to 250 ml ** autorka użyła 3/4 szklanki puree z marchewki  Bułki marchewkowe na blogach: Am.art kolor i smak Bochen chleba Dom z mozaikami Kuchennymi drzwiami Leśny zakątek Moje małe czarowanie Nie-ład mAlutki Ogrody Babilonu Posadzone

Posadzone i zjedzone
Ciasto z kaszy jaglanej z korzenną nutą 132

większą odporność, a to za sprawą żurawiny, kaszy jaglanej, dyni, rodzynek i migdałów. SKŁADNIKI 200 g kaszy jaglanej szczypta soli 70 g masła 50 g cukru trzcinowego 250 g puree z dyni 90 g żurawiny mrożonej lub suszonej 100 g rodzynek 10 g przyprawy do piernika 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 25 g płatków migdałowych WYKONANIE Piekarnik(...)garnka z gotującą się wodą wrzucić 2 woreczki kaszy jaglanej (2 x 100 g) i gotować 15 minut. Do kolejnego garnka dodać masło, rozpuścić je, dodać puree z dyni, cukier trzcinowy i ugotowaną kaszę jaglaną. Całość wymieszać i podgrzewać na wolnym ogniu. Następnie dodać żurawinę, rodzynki, przyprawę do piernika, cynamon i kardamon, dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do okrągłej

Passions hobbies life
2X dynia : dyniowe bezglutenowe kluski śląskie i przepyszne rotollo szpinakowe 168

Dyniowe kluski śląskie   Składniki :  300 g dyni 600 g ziemniaków mąka ziemniaczana sól Przygotowanie :  Dynię upiec w piekarniku aż będzie miękka. Ostudzić i zmiksować na puree. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przecisnąć przez praskę lub utłuc tłuczkiem na gładkie, pozbawione grudek puree. Wymieszać dokładnie z masą dyniową i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Podzielić masę

zdrowa vege kuchnia
Sernik dyniowy 213

Składniki na spód ciasteczka typy Digestive, 200g masło, 90g cynamon, 1/2 łyżeczki imbir mielony, 1/2 łyżeczki Składniki na masę serową twaróg sernikowy, 1 kg puree z dyni, 500g jajka, 4 szt budyń śmietankowy, 1 opak cukier, 170g Składniki na polewę śmietana kwaśna 18%, 250g miód płynny, 2 łyżki Przygotowanie Ciasteczka rozkruszamy blenderem na piasek. Masło roztapiamy i jeszcze gorące dodajemy(...)ciasteczek. Mieszamy, dodajemy cynamon i imbir. Dno tortownicy (26cm) wykładamy papierem, a następnie zaciskamy obręcz. Masę ciasteczkową wykładamy równomiernie na dno, mocno ugniatamy. Wkładamy do lodówki. Twaróg miksujemy z puree z dyni na jednolitą masę. Dodajemy jajka, budyń i cukier. Miksujemy tylko do połączenia składników, żeby nie napowietrzyć masy. Wlewamy masę do tortownicy. Pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Piernik dyniowy 169

pudrem lub polać polewą czekoladową. Dzieciom bardzo posmakował, dorośli też byli zachwyceni. Do jego przygotowania nie potrzeba miksera! Spróbujcie koniecznie! 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1 szklanka puree z dyni 1 szklanka oleju 5 żółtek 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żółtka, olej i puree z dyni rozmieszać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Dyniowe leniwe 130

jasnopomarańczowy kolor. Dyniowe leniwe to też świetny sposób na przemycenie dzieciom tego pysznego warzywa. Na pewno będą im smakować. Skusicie się? :) Składniki (na ok. 4 porcje): 280 g dyniowego puree 250 g twarogu (użyłam chudego) 1 czubata łyżeczka cukru trzcinowego 1 duże jajko ok. 170 g mąki pszennej (lub trochę więcej) Dodatkowo: bułka tarta kilka łyżek masła kilka łyżeczek cukru(...)trzcinowego Wykonanie: Twaróg przeciskamy przez praskę do ziemniaków (ewentualnie przez maszynkę do mielenia mięsa lub sitko). Dodajemy dyniowe puree, jajko, cukier i mąkę. W razie potrzeby dosypujemy jeszcze trochę mąki (masa nie może być zbyt sztywna, ale też nie „leista”). Całość dokładnie mieszamy. Blat posypujemy dość obficie mąką. Nakładamy porcję twarogowej masy i formujemy wałek o średnicy

MyCookBook.pl
Sernik dyniowy 294

wyjdzie równiuteńki. Polecam zarówno sam jak i polany solonym karmelem . Sernik dyniowy: 1 kg mielonego twarogu * 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) 1 – 1,5 szklanki puree z upieczonej dyni ** (ok. 300 g) 4 duże jajka 2 łyżki cukru z wanilią 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika ok. 250 g ciasteczek speculoos *** lub innych(...)masła (ciut mniej niż pół kostki) cukier puder i cynamon do posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ser miksujemy na niezbyt dużych obrotach wraz puree dyniowym, przyprawą do piernika, cukrem z wanilią i mąką ziemniaczaną. Wbijamy po jednym jajku, za każdym razem krótko miksując. Na końcu wlewamy stopniowo mleko skondensowane i łączymy je z masą serową

Poezja smaku
Czekoladowe ciasto z cukinią 177

mieszamy suche składniki, tj. : mąkę, płatki, sodę i kakao. W drugim naczyniu ucieramy jajka z cukrem. Nie przestając miksować, dodajemy stopniowo składniki suche. Banany obieramy i miksujemy na gładkie puree.  Do ciasta dodajemy startą cukinię i bananowe puree, a także olej (kokosowy i rzepakowy). Dokładnie ze sobą mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, wlewamy niewielką ilość wody. Całość doprawiamy

Kuchnia Ellie
Ciasteczka z dyni z kawałkami czekolady 191

jajek. Dzięki dyni mają nietypowy kolor, zaś przyprawa do piernika nadaje im niepowtarzalnego aromatu...    Składniki:  szklanka mąki pszennej,  1/2 szklanki mąki żytniej,  3/4 szklanki puree z dyni,  1/4 szklanki oleju rzepakowego,  3/4 szklanki brązowego cukru,  szczypta soli,  1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,  2 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika,  garść pestek(...)dyni,  50g gorzkiej czekolady. Wykonanie: Mąki przesiać, wymieszać wraz z sodą oczyszczoną, przyprawą do piernika, szczyptą soli i cukrem. Dodać olej oraz puree. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać pestki dyni oraz posiekaną czekoladę. Wymieszać. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia kłaść kleksy formując niewielkie, okrągłe ciastka. Piec około 15-20 minut w temp. 190st. Ostudzić na kratce

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania