pulpety - 2438 przepisów (strona:57/163)

Pulpety z fileta kurczaka w sosie pieczarkowym 83

Pulpety zrobione ze zmielonego fileta kurczaka są bardzo delikatne w smaku i rozpływają się w ustach. Idealne danie dla naszych pociech. Artykuł Pulpety z fileta kurczaka w sosie pieczarkowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pulpety duszone w warzywach 64

wieprzowiny (łopatka), 1 sucha bułka (kajzerka), 2 jajka, sól, pieprz świeżo zmielony, mąka do oprószenia pulpetów, 3 – 4 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 2 – 3 ząbki czosnku, kilka ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, listek laurowy, tłuszcz do smażenia (masło, olej), 150 ml bulionu Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Namoczoną bułkę odcisnąć. Mięso zemleć razem z bułką(...)dużych otworach. Na patelni podsmażyć cebulę. Podsmażoną cebulę przełożyć do garnka z grubym dnem. Następnie podsmażyć marchewkę, pietruszkę i selera. Dodać rozgnieciony czosnek. Przesmażyć. Warzywa przełożyć do cebuli. Pulpety podsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do warzyw. Dodać pieprz, ziele angielskie, tymianek i listek laurowy. Wlać 100 – 150 ml wody lub bulionu. Dusić pod przykryciem około 15 - 20 minut

królestwo garów
Pulpeciki w sosie porowym z Grana Padano 67

wody. W tym czasie możemy przygotować makaron lub ryż. Pulpeciki śmietanowo-serowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kiedy mięso jest już mięciutkie, do szklanki z śmietaną wlewamy kilka łyżek sosu z pulpetów aby ją zahartować, następnie całość na powrót dodajemy do mięsa. Dosypujemy posiekany koperek oraz drobno starty ser i gotujemy tylko do momentu rozprowadzenia składników. Żeby makaron miał aromat sosu, możemy(...)połączyć z sosem wcześniej, a przed podaniem tylko podgrzać. Na koniec można posypać koperkiem lub dodatkowym serem np. żółtym. Smacznego nfd Pulpety w sosie serowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pulpeciki z porem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pulpeciki w sosie porowym z Grana Padano pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
pomidorowa zupa z pulpetami, makaronem,parmezanem... 66

sól ziołową i gotować z 14 minut na średnim ogniu. Mielone z drobiu wyrobić na kleistą masę z pokrojoną cebulą, jajkiem, pieprzem mielonym kucharkiem, kaszą manną, formować nie duże pulpety zwilżonymi dłońmi, obtaczać w mące i wkładać do gotującej się zupy. Wlać sok pomidorowy, zagotować, wsypać makaron świderki, paprykę ostrą i gotować z 10 minut, na talerzu posypać parmezanem - bardzo(...)szybka, łatwa, smaczna, sycąca, pożywna zupa pomidorowa z pulpetami, makaronem, parmezanem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
PULPETY Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM 59

Pulpety z sosie pomidorowym przypominają mi moje dzieciństwo, kiedy to mama gotowała mięsne kulki w wywarze a potem robiła z tego sos pomidorowy. Dziś mam dla Was ciut inną wersję tego dania. Mianowicie pulpety są z niskokalorycznego mięsa z indyka i najpierw przygotowałam aromatyczny sos pomidorowy, w którym potem dusiłam delikatne pulpeciki. Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie, do którego

Zrób to smacznie
Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami 55

ogniu przez 3 minuty. Dodajemy koncentrat, sól, pieprz oraz cukier, mieszamy. Makaron dodajemy do sosu razem z posiekanymi liśćmi bazylii i czekamy, aż wchłonie część sosu, ściągamy z ognia. PULPETY: W misce łączymy składniki (mięso, jajko, bułkę tartą, drobno posiekaną cebulę – ja lubię grubo :), przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, natkę, sól oraz pieprz) i dokładnie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy(...)mięsa małe pulpeciki, smażymy ok. 4 minuty, co chwilę potrząsając patelnią. Podajemy z makaronem z sosem, posypane parmezanem, bazylią i z mozzarellą. Smacznego! Artykuł Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Drobiowe Pulpeciki W Sosie Z Suszonych Grzybów 97

borowik, prawdziwek, podgrzybek itp.) około 2 szklanki wody 1/3 główki cebuli  1 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki pszennej 3-4 łyżki śmietanki 30-36% sól, pieprz natka pietruszki Pulpety: 150 g mięsa mielonego z indyka trochę startej cebuli do środka pulpetów 1-2 kromeczki bułki/bagietki namoczonej  1 mały ząbek czosnku przeciśnięty (niekonieczny) 1 żółtko natka pietruszki mąką

Gotowanie...to proste !
Klopsiki w sosie własnym / Meatballs in Gravy 90

własnym  Dziś zapraszam na klopsiki w sosie własnym . Ta popularna potrawa to świetny pomysł na obiad z mięsa mielonego - takie pulpecik i są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Pulpety w sosie własnym wymagają minimum składników. Aby sos wyszedł idealnie, należy tylko pamiętać, by klopsiki i cebula ładnie zrumieniły się na patelni przed wlaniem do niej płynu. Do takich pulpecików(...)małe klopsiki, każdy posypać dodatkową porcją bułki tartej (warto usmażyć jeden kotlecik na próbę, by sprawdzić, czy nie potrzeba doprawić mięsa). Smażyć do zarumienienia na niewielkiej ilości tłuszczu, odłożyć (pulpety powinny być wciąż surowe w środku). Na patelnię po klopsikach wrzucić drobno posiekaną cebulę, smażyć na małym ogniu, aż cebula się delikatnie zarumieni. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek

Lekcje w kuchni
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym 60

mamy nowy rok. Oby był lepszy od poprzedniego, czego i Wam życzę. A tymczasem skupmy się na gotowaniu. Pulpety z indyka zrobiłam jakiś miesiąc temu. Trochę obawiałam się, że otręby będą za bardzo wyczuwalne, ale nic z tych rzeczy. Obiad wyszedł naprawdę super. Od dzisiaj (no dobra, od jutra) znowu zaczynamy odżywiać się zdrowo, więc na pewno jeszcze do nich(...)mało, ale nie przejmujcie się tym. Następnie dolewamy do nich passatę, dodajemy cukier, sól i pieprz, wszystko gotujemy około 15 minut lub do uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu. Artykuł Pulpety z indyka w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Szybkie pulpeciki wieprzowo drobiowe 131

wrzucamy na osoloną wodą jak już są gotowe wyciągamy i dajemy na talerz i tę czynność powtarzamy aż się skończy mięso .Potem masło dajemy na patelnie i obsmażamy pulpety 0k 8 min .Teraz przygotować sos wedle przepisu i jak gotowy wlożyć pulpety ,do sosu .Może też być gotowy sos z pieczarek nie koniecznie musi być ze sklepu ,do tego kasza

Moje Wyroby
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym 135

czosnkiem i koperkiem. Smacznego :)    Jeśli lubicie klopsiki/pulpeciki to poniżej jeszcze kilka moich propozycji : Delikatne pulpeciki z indyka w pomidorowym sosie.  Pulpeciki w młodej kapuście.   Pulpety z indyka w sosie pieczarkowo serkowym. Lekkostrawna zupa z klopsikami drobiowymi.   Pulpety w sosie własnym. Delikatne klopsiki mięsne.  Zupa jarzynowa z klopsikami

Kuchnia z widokiem na ogród
5 obiadów na tydzień – jak robić, żeby się nie narobić 91

połowy masy zrobiliśmy burgery, połowa trafiła do lodówki z przeznaczeniem na wtorek. Pieczenie bułek to tak naprawdę 10 minut roboty – trzeba mieć tylko dobry przepis:) Zobacz przepis Wtorek: Pulpety strogonoff z boczniakami i makaronem soba Pulpety zrobiliśmy z tej samej masy co burgery. W towarzystwie śmietanowego sosu z boczniakami i gryczanym makaronem smakowały zupełnie inaczej niż burgery. Zobacz przepis Środa

Niedzielny kucharz
Klopsiki z indyka z cukinią w sosie pomidorowym 130

warzyw. Klopsiki są idealnie soczyste, a pomidorowy sos niezywkle aromatyczny. Posiłek obiad Kuchnia włoska Słowo kluczowe cukinia, indyk, klopsiki, klopsiki z indyka, obiad dla dwojga, obiad dla rodziny, pomidory, pulpety, pulpety z indyka, szybki obiad, tani obiad, zdrowy obiad Całkowity czas przygotowania 40 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki Klopsiki 550 g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia

Na-talerzu.pl
Zdrowy de vollaille z kaszy i indyka 64

różnych kasz, najczęściej gryczanej i orkiszowej, choć dodajemy do kotletów także pęczak. Kasza doskonale łączy się z mięsem, tworząc zwartą, kleistą masę, z której łatwo można formować kotlety i pulpety. Do masy nie trzeba dodawać ani jajka ani bułki tartej. Kotlety de volaille zrobiliśmy z kaszą gryczaną niepaloną – ma ona mniej intensywny smak niż kasza palona. Z kaszy palonej doskonale(...)wychodzą pulpety w sosie pomidorowym. Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej 250 g mielonego indyka 1 łyżka musztardy Dijon, albo miodowej 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonego czosnku 5 plasterków miękkiego sera 5 plasterków szynki 1 ogórek kiszony pokrojony w słupki 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub pszennej 3 łyżki oleju 2 łyżki masła Sól Pieprz Przygotowanie

Niedzielny kucharz
Pulpety w sosie pomidorowym 5339

Pulpety w sosie pomidorowym to przepyszny i bardzo szybki pomysł na obiad. Są bardzo delikatne i soczyste w smaku. Robię je w swoim ulubionym sosie pomidorowym. W przepisie robię je z dodatkiem kaszy jęczmiennej. Można jednak podawa Artykuł Pulpety w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!